Da, chiar este o mare premieră faptul că în sfârșit și pe piața noastră au apărut învelitorile din șiță produse profesionist și montate ca atare. De ce este o premieră? Pentru că lemnul de cedru originar din America de Nord (Canada și SUA) nu era accesibil până acum la noi, iar acest lemn este extraordinar de rezistent, fiind cu creștere lentă, din buștenii de 200 de ani vechime și recoltat din păduri exploatate ecologic. Dacă în tradiția românească șița (șindrila, dranița) erau produse din lemn de brad și molid, exclusiv manual, iar costurile pentru o astfel de învelitoare au crescut foarte mult, situația fiind similară și la nivelul Europei (șiță manufacturată din lemn de larice), acum șița din cedru a devenit soluția perfectă pentru clădiri tradiționale, dar și pentru construcțiile noi, șița putînd fi montată și pe fațade. Dar hai să-ți spun mai multe.
Dacă ai o casă la munte, la mare, o casă cu arhitectură tradițională, dar și o pensiune ori o casă pe care vrei ca fațadele să fie îmbrăcate în lemn poți să iei în considerare șița din cedru. Este adusă din import direct de la sursă (SUA și Canada) și este produsă cu utilaje moderne pentru un control total al dimensiunilor și caracteristicilor tehnice. Din lemn de cedru se obține o învelitoare uşoară, cu cel mai bun coeficient de transfer termic dintre toate materialele folosite la acoperiş. Se montează cu prindere ascunsă, ferită de intemperii, durata de viaţă a acoperişului fiind dată de durata de viaţă a învelitorii în sine și nu a prinderilor.
La noi în țară firma Georoof Solution s-a orientat pe importul a două tipuri de șiță din lemn de cedru: WRC (Western Red Cedar Perfection) și AYC (Alaska Yellow Cedar Tapersawn), originare din nordul SUA și Canada. Denumite în engleză Shingle și Shakes, cele două tipuri de învelitori din șiță de cedru sunt produse ecologice, fără tratamente chimice care să afecteze mediul înconjurător ori sănătatea oamenilor. Sunt materiale 100% reciclabile, amprenta de carbon a acestor produse fiind inexistentă, ba chiar negativă, arborii consumând dioxid de carbon în perioada de creştere.
Care este diferența între Shingle și Shakes? Shingle este șindrilă debitată prin tăiere, iar shake este debitat prin spargere pe fibră și tăiere doar pe spatele șindrilei. Tapersawn shake este tăiată pe ambele fețe, dar similară shake la montaj și grosime. O altă inovație a sistemului american este că șindrila, în ambele variante, are grosimea controlată – de la grosimea nominală la vârful șindrilei la 0 la partea de sus, partea ascunsă. Această tăiere, în pană, înlocuiește fasonatul manual practicat tradițional în Europa și o face să se așeze foarte bine pe acoperiș.
Am dat mai multe detalii tehnice pentru că astfel de materiale aduse în premieră cu siguranță le va trezi interesul specialiștilor. Și partea cea mai bună este că pentru prima dată în România, un sistem de acoperiș din lemn, va fi pus la dispoziția clienților în pachet complet, material și manoperă, cu garanție integrală și integrată. Astfel pentru acoperișul AYC Tapersawn (nuanță gălbuie) garanția este de 15 ani, iar durata de viață estimate 50 ani, iar pentru acoperișul WRC Perfections garanția este de 20ani, iar durata de viață de peste 50 ani. Sistemul cuprinde, pe lângă materialul de învelitoare și toate accesoriile necesare unui sistem complet funcțional – folii sub învelitoare, cuie pentru prindere, jgheaburi și burlane, latonerie. De asemenea, în pachetul de servicii va fi disponibil și serviciul de întreținere și mentenanță a acoperișului oferit de Georoof Solutions în perioada de garanție și post-garanție. Deci, dacă te interesează acest tip de material natural pentru învelitoare poți apela la firma Georoof Solutions, uite aici date de contact Facebook/AcoperisCedru, e-mail office@georoof.ro și telefon 0722.183.323, unde poți cere și ofertă de preț pe materiale și manoperă. Mai jos mai multe tipuri de acoperișuri care se pot realiza cu acest tip de învelitoare din lemn de cedru. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!
Deci, dacă te interesează acest tip de material natural pentru învelitoare, așa cum ai văzut și în imaginile din articol, poți apela la firma Georoof Solutions, uite aici date de contact Facebook/AcoperisCedru, e-mail office@georoof.ro și telefon 0722.183.323, unde poți cere și ofertă de preț pe materiale și manoperă.
Foto via GeoRoof România
25
Va rog sa-mi dati oferta de pret pentru sindrila de cedru 1mp batut pe acoperis asi dori pretul la material separat si manopera separat.Cu stima Mihai,tel.0722893128
As dori si eu oferta de pret pe metru pătrat sindrila de cedru, material separar si manopera separat. Multumesc. 0766242612, Maria
Bună Maria! Ar trebui să contactezi direct firma despre care am scris în articol.