Din zona de bibliotecă se poate vedea holul de la intrare și scara interioară care face legătura către etaj.

In apartamente, Design Interior, Romania Mea

Penthouse actual reamenajat în București

De multe ori o locuință mai generoasă, cum ar fi un penthouse, pare mai ușor de amenajat, dar nu e tocmai așa. Provocările unui spațiu mare, dar care are multe încăperi mici, pot pune în dificultate familia, care nu se poate hotărî între senzația de spațiu și nevoile funcționale ce par a fi date de către multitudinea de camere. În plus, sunt multe penthouse-uri care au suprafețe mari la exterior, respectiv terasele sau balcoanele, însă la interior lucrurile nu sunt la fel de aerisite. Am ales să-ți prezint azi un penthouse amenajat pentru o familie tânără din București cu doi copii de vârstă școlară,  familie care nu a mai trecut prin experiența unei reamenjări. Pentru că-și doreau ca totul să iasă impecabil au apelat la o echipă profesionistă de designeri, respectiv la biroul Pure Mess Design, unde arhitectul Sergiu Califar și designerii Nae Răzvan, Andrei Argeșanu și Cristina Sarion au venit cu propuneri care să fie estetice, funcționale și evident pe placul clienților. Dar hai să-ți spun mai multe nu înainte de a-ți posta planurile penthouse-ului situat în zona Dristor din București.

Planul primului nivel al pentahouse-ului are o suprafață totală de

Planul primului nivel al penthouse-ului are o suprafață totală de 128,85 mp, iar la interior, fără terasă de 87,55 mp. Aici spațiul este în mare parte unul care comunică deschis, respectiv cameră de zi și bucătărie. Biroul este separat și el este folosit atât de către mamă, cât și de către cei doi copii de vârstă școlară și preșcolară (7 și 5 ani). La nevoie, biroul poate deveni cameră de oaspeți.

Al doilea nivel al penthouse-ului este rezervat zonei de noapte

Al doilea nivel al penthouse-ului este rezervat zonei de noapte și are o suprafață totală de 121,70 mp, iar fără terasă 80,4 mp. Deși în planul inițial dressingul apare deschis către dormitor, acesta a fost separat prin mobilier. De asemenea, baia matrimonială a fost extinsă, astfel încât spațiul pentru toaletă să fie separat de cel dedicat lavoarului, dușului și căzii.

Spațiul locuinței așa cum arăta înainte de reamenajare.

Spațiul locuinței în zona de zi (living și bucătărie) așa cum arăta înainte de reamenajare.

Spațiul după reamenajarea făcută după proiectul designerilor de la Pure Mess Design.

Spațiul din zona de zi (living și bucătărie) după reamenajarea făcută după proiectul designerilor de la Pure Mess Design.

Ce și-au dorit tinerii pentru familia lor? Păi părerile au fost împărțite între soție și soț. Ea și-a dorit să regăsească în amenajare culoarea preferată, mai exact albastrul, dar și accente de galben și turcoaz, totul într-un stil actual, îndrăzneț. Soțul, pe de altă parte, visa la ceva mai temperat în nuanțe de maro și multe texturi din lemn. Ceea ce au găsit în penthouse ca mobilare în partea de bucătărie, dotări în băi și finisaje nu a fost pe placul lor, așa că, designerii, după ce au ascultat dorințele lor vizavi de culori și stil, au insistat mai mult pe partea funcțională, astfel încât la final să aibă mână liberă din partea clienților pentru o propunere completă. Ce au făcut designerii? Au avut în vedere ca în zona de zi, de la primul nivel, imaginea de penthouse să fie clar conturată într-un stil eclectic în care familia să se regăsească, iar mai apoi au configurat și recompartimentat spațiile pentru ca în noua locuință să se găsească ceea ce visau proprietarii: loc de birou pentru mama și copii (pentru a petrece mai mult timp cu ei, chiar dacă la nevoie trebuie să lucreze acasă), camere personalizate pentru cei mici, un generos dressing, o baie matrimonială cu wc-ul separat și o casă a scării aerisită, sigură și elegantă.

Scara interioară înainte de reamenajare.

Scara interioară înainte de reamenajare.

Scara interioară după reamenajarea făcută conform proiectului designerilor de la Pure Mess Design.

Scara interioară după reamenajarea făcută conform proiectului designerilor de la Pure Mess Design.

Dar hai să vezi fiecare spațiu al casei cum a fost creionat și materializat în cele peste șase luni de muncă, unde totul a început cu decopertarea pereților și tavanelor (în proporție de 80%), retrasarea instalațiilor (electrică și sanitară), schimbarea caloriferelor și înlocuirea vechilor finisaje. O bună parte din locuință este încălzită prin pardoseală cu un sistem electric, iar pentru finisajul pardoselii încălzite s-a folosit un parchet laminat special de la Romtec Invest, care să transfere eficient căldura, să fie ușor de instalat și întreținut.

Bucătăria înainte de reamenajare.

Bucătăria înainte de reamenajare.

Bucătăria după reamenajarea făcută pe baza proiectului biroului Pure Mess Design.

Bucătăria după reamenajarea făcută pe baza proiectului biroului Pure Mess Design. Mobila a fost realizată pe comandă la Mavinni Mobili din MDF lucios și zone de PAL cu textură de tip lemn.

Bucătăria a fost regândită ca spațiu contemporan, în nuanțe deschise și cu texturi naturale. Evident electrocasnicele sunt încorporabile, iar instalația electrică a fost retrasată pentru a permite și iluminat unctul în zonele de lucru.

Bucătăria a fost regândită ca spațiu contemporan, în nuanțe deschise și cu texturi naturale. Evident electrocasnicele sunt încorporabile, iar instalația electrică a fost retrasată pentru a permite și iluminat punctual în zonele de lucru. Pereții au fost placați cu ceramică de dimensiuni mari pentru a nu exista rosturi. Plăcile ceramice ce imită marmura sunt model Touche de la Inalco, dimensiuni 100 x 250 cm, achiziționate prin DHD Amenajări Interioare.

Între bucătărie și living a fost prevăzută o masă insulă, în care este înglobată chiuveta.

Între bucătărie și living a fost prevăzută o masă insulă, în care este înglobată chiuveta, iar materialele folosite pentru finisare sunt cu texturi naturale, culorile de la nivelul tapițeriei scaunelor fiind accente de culoare. Scaunele sunt marca Pedrali.

În spatele mesei insulă corpurile de mobilier sunt organizate în așa fel încât aspectul final să fie cât mai unitar și mai puțin tehnic, având în vedere că totul este la vedere către living.

În spatele mesei insulă corpurile de mobilier sunt organizate în așa fel încât aspectul final să fie cât mai unitar și mai puțin tehnic, având în vedere că totul este la vedere către living. Frigiderul este încorporat, mascat de mobilier.

Proprietarii sunt pasionați colecționari de căni de cafea Starbucks și oriunde călătoresc achiziționează o cană care să le aducă aminte de exrcursiile lor. De aceea în bucătărie au fost prevăute rafturi pentru expunerea acestei colecții.

Proprietarii sunt colecționari de căni de cafea Starbucks și oriunde călătoresc achiziționează o cană care să le aducă aminte de exrcursiile lor. De aceea în bucătărie au fost prevăzute rafturi luminate cu benzi LED încorporate pentru expunerea acestei colecții.

Ansamblul de mobilier din bucătărie a fost gândit în relație și cu restul ambientului din zona de zi. Deasupra mesei insulă este un corp de iluminat deosebit - modelul “Universe” de la Quasar.

Ansamblul de mobilier din bucătărie a fost gândit în relație și cu restul ambientului din zona de zi. Deasupra mesei insulă este un corp de iluminat deosebit – modelul “Universe” de la Quasar, designer Jean Pauwels. Blatul mesei insulă are chiuveta direct configurată.

Designerii au ținut cont de preferințele proprietarilor, astfel că suprafețele mari sunt în tonuri cuminți, cu texturi naturale, așa cum și-a dorit soțul, iar accentele de culoare preferate de soție sunt prezente prin tapițerii și decorațiuni textile.

Designerii au ținut cont de preferințele proprietarilor, astfel că suprafețele mari sunt în tonuri cuminți, cu texturi naturale, așa cum și-a dorit soțul, iar accentele de culoare preferate de soție sunt prezente prin tapițerii și decorațiuni textile. De remarcat faptul că suprafețele albe sunt prezente pentru a da impresia de mai multă lumină și mai mult spațiu.

Canapeaua colțar din living a fost realizată pe comandă la Mavinni Mobili și accesorizată cu perne în diferite culori.

Canapeaua colțar din living a fost realizată pe comandă la Mavinni Mobili și accesorizată cu perne în diferite culori. Canapeaua are doar pe o parte spătar, astfel ca în dreptul ferestrei latura să apară ca un șezlong, care nu împiedică lumina naturală să pătrundă în încăpere și nici să încarce spațiul.

În living canapeaua este orientată către zona de tv, iar covorul este realizat pe comandă la Dare to Rug.

În living, canapeaua este orientată către zona de tv, iar covorul este realizat pe comandă la Dare to Rug.

Peretele din liiving este placat cu plăci ceramice de 100 x 100 cm cu muchii rectificate, deci fără rosturi, și sunt achiziționate de la DHD Amenajări interioare, model Iseo de la Inalco.

Peretele din liiving este placat cu plăci ceramice de 100 x 100 cm cu muchii rectificate, deci fără rosturi, și sunt achiziționate de la DHD Amenajări interioare, model Iseo de la Inalco.

adelaparvu.com despre amenajare penthouse Bucuresti, design Pure Mess Design (21)

adelaparvu.com despre amenajare penthouse Bucuresti, design Pure Mess Design (9)

Proprietarii ți-au dorit o bibliotecă încăpătoare, dar care să nu includă și zona de tv. Astfel, biblioteca a fost poziționată în lateralul livingului, făcând legătura între camera de zi, hol și birou.

Proprietarii și-au dorit o bibliotecă încăpătoare, dar care să nu includă și zona de tv. Astfel, biblioteca a fost poziționată în lateralul livingului, făcând legătura între camera de zi, hol și birou. Fotoliul galben este de la Mavinni Mobili, iar corpurile de iluminat sunt marca Quasar.

Mobila bibliotecii a fost realizată pe comandă la Mavinni Mobili, la fel și banca tapițată.

Mobila bibliotecii a fost realizată pe comandă la Mavinni Mobili, la fel și banca tapițată.

Materialele folosite pentru mobila bibliotecii sunt similare celor folosite în bucătărie, având în vedere faptul că sunt prezente în același spațiu care comunică deschis.

Materialele folosite pentru mobila bibliotecii sunt similare celor folosite în bucătărie, având în vedere faptul că sunt prezente în același spațiu care comunică deschis.

Din zona de bibliotecă se poate vedea holul de la intrare și scara interioară care face legătura către etaj.

Din zona de bibliotecă se poate vedea holul de la intrare și scara interioară care face legătura către etaj. În spatele bibliotecii este peretele ce delimitează zona de birou.

adelaparvu.com despre amenajare penthouse Bucuresti, design Pure Mess Design (11)

La intrarea în locuință se citește o parte din living, dar te întâmpină un tablou ce vorbește despre cromatica din ambientul zonei de zi.

La intrarea în locuință se citește o parte din living, dar te întâmpină un tablou pictat de o talentată pictoriță ce vorbește despre cromatica din ambientul zonei de zi. Conform legislației noastre, țevile de gaz nu au voie să fie acoperite, ca atare ele se citesc în zona holului de intrare.

Camera cu destinație de birou, dar care poate deveni și dormitor de oaspeți la nevoie, este amenajată într-o notă mai jucăușă.

Camera cu destinație de birou, dar care poate deveni și dormitor de oaspeți la nevoie, este amenajată într-o notă mai jucăușă. Aici proprietara poate lucra la laptop alături de copii ei, masa de birou fiind una rotativă.

Masa de birou poate fi ușor repoziționată.

Masa de birou poate fi ușor repoziționată atunci când se dorește în jurul ei să se strângă cei mici pentru diferite jocuri. Peretele în nuanță verde este o vopsea decorativă cu efect de tablă, deci se poate scrie cu creta pe suprafața lui.

Camera de birou este și cameră de joacă, lucru dorit de proprietari pentru a nu avea în living jucării împrăștiate peste tot.

Camera de birou este și cameră de joacă, lucru dorit de proprietari pentru a nu avea în living jucării împrăștiate peste tot.

Baia de serviciu de la primul nivel înainte de reamenajare.

Baia de serviciu de la primul nivel înainte de reamenajare.

Baia de serviciu după reamenajarea gândită de designerii de la biroul Pure Mess Design.

Baia de serviciu după reamenajarea gândită de designerii de la biroul Pure Mess Design.

Obiectele sanitare din baia de serviciu sunt achiziționate de la DHD Amenajări interioare, iar unul dintre pereți a fost placat în întregime cu oglindă pentru a da impresia de spațiu mai larg, în care se reflectă frumos și desenul mozaicului.

Obiectele sanitare din baia de serviciu sunt achiziționate de la DHD Amenajări interioare, iar unul dintre pereți a fost placat în întregime cu oglindă pentru a da impresia de spațiu mai larg, în care se reflectă frumos și desenul mozaicului.

Pe peretele băii de serviciu este montat mozaic prețios de la SICIS, comandat special cu acest desen și în cromatica prevăzută în proiect.

Pe peretele băii de serviciu este montat mozaic prețios din sticlă de la SICIS, comandat special cu acest desen și în cromatica prevăzută în proiect.

Scara interioară a fost și ea refăcută, în locul vechii balustrade s-au montat panouri de sticlă cu o mână curentă din lemn.

Scara interioară a fost și ea refăcută, în locul vechii balustrade s-au montat panouri de sticlă cu o mână curentă din lemn.

adelaparvu.com despre amenajare penthouse Bucuresti, design Pure Mess Design (33)

adelaparvu.com despre amenajare penthouse Bucuresti, design Pure Mess Design (67)

Dormitorul matrimonial s-a dorit să aibă confortul unei camere de hotel premium, în nuanțe odihnitoare.

Dormitorul matrimonial s-a dorit să aibă confortul unei camere de hotel premium în nuanțe odihnitoare.

O parte din suprafața dormitorului a fost alocată dressingului. Dulapurile prezente în dormitor au fost placate cu oglinzi pentru a nu încărca spațiul.

O parte din suprafața dormitorului a fost alocată dressingului. Dulapurile prezente în dormitor au fost placate cu oglinzi pentru a nu încărca spațiul și au fost gândite încastrate în perete.

Peretele din spatele patului a fost placat cu PAL care are textură de lemn.

Peretele din spatele patului este format din corpurile de mobilă ale dressingului și a fost placat cu PAL care are textură de lemn.

Patul din dormitorul matrimonial are picioare transparente, pentru a da impresia că plutește peste mocheta catifelată achiziționată de la “Construma” din Cluj.

Patul din dormitorul matrimonial are picioare transparente, pentru a da impresia că plutește peste mocheta catifelată achiziționată de la Construma Design din Cluj-Napoca.

Dressingul situat în spatele patului este generos și organizat pentru ambii soți.

Dressingul situat în spatele patului este generos și organizat pentru ambii soți.

O oglindă generoasă reflectă lumina naturală ce pătrunde pe fereastra din dreptul dressingului.

O oglindă generoasă reflectă lumina naturală ce pătrunde pe fereastra din dreptul dressingului.

Chiar la intrarea în dressing, aproape de fereastră a fost amenajată și o masă de toaletă.

Chiar la intrarea în dressing, aproape de fereastră a fost amenajată și o masă de toaletă.

Blatul mesei de toateltă este gândit ca un capac pentru a oferi mai mult spațiu de depozitare la interior.

Sub blatul mesei de toaletă este un sertar bine organizat pentru a oferi mai mult spațiu de depozitare la interior.

Baia matrimonială are două zone: cea dedicată relaxării cu lavoar și cadă, iar separat zona cu vas de toaletă.

Baia matrimonială are două zone: cea dedicată relaxării cu lavoar, duș și cadă, iar separat zona cu vas de toaletă.

Într-o baie matrimonială este binevenit un lavoar dublu, unul pentru fiecare soț.

Într-o baie matrimonială este binevenit un lavoar dublu, unul pentru fiecare soț.

În spatele căzii freestanding peretele este placat cu ceramică de dimensiuni mari, model de la Inalco.

În spatele căzii freestanding peretele este placat cu ceramică de dimensiuni mari (100 x 250 cm puse vertical), model Fusion de la Inalco.

Textura plăcilor ceramice este similară unor placări din cupru atacate de rugină.

Textura plăcilor ceramice este similară unor placări din cupru atacate de rugină.

Zona vasului de wc este separată de restul băii și tratată similar unei amenajări de hotel.

Zona vasului de wc este separată de restul băii și tratată similar unei amenajări de hotel, unde prosoape rulate sunt mereu prezente.

Și caloriferul din baie este unul cu design deosebit achiziționat prin DHD Amenajări Interioare.

Și caloriferul din baie este unul cu design deosebit achiziționat prin DHD Amenajări Interioare.

Camera fetiței este amenajată conform preferințelor ei, ea fiind pasionată de balet. Pe lângă zonele funcționale este prevăzută și una cu oglinzi pentru ca cea mică să poată exersa acasă figurile mai dificile.

Camera fetiței este amenajată conform preferințelor ei, ea fiind pasionată de balet. Pe lângă zonele funcționale este prevăzută și una cu oglinzi pentru ca cea mică să poată exersa acasă figurile mai dificile.

Peretele din dreptul patului a fost îmbrăcat cu tapet.

Peretele din dreptul patului a fost îmbrăcat cu tapet achiziționat de la XTDeco .

Deasupra tăbliei patului a fost prevăzut un ansamblu de rafturi pentru depozitarea cărților.

Deasupra tăbliei patului a fost prevăzut un ansamblu de rafturi pentru depozitarea cărților și jucăriilor preferate.

Zona de birou a fost configurată către fereastră și în relație cu dualpul pentru haine. Camera fetiței este una de dimensiuni standard de bloc.

Zona de birou a fost configurată către fereastră și în relație cu dulapul pentru haine. Camera fetiței este una de dimensiuni standard de bloc – vezi planul de sus.

adelaparvu.com despre amenajare penthouse Bucuresti, design Pure Mess Design (54)

Birou a fost gândit ca o piesă suspendată cu console îngropate, iar scaunul ales este de la Kartell.

Birou a fost gândit ca o piesă suspendată cu console îngropate, iar scaunul ales este de la Kartell.

Camera băiatului este gândită în tema vestiarelor de sport americane, de aceea patul este încadrat de plasă.

Camera băiatului este gândită în tema vestiarelor de sport americane, de aceea patul este încadrat de plasă. Aștenutul de pat este din colecția Esprit de la Kika.

adelaparvu.com despre amenajare penthouse Bucuresti, design Pure Mess Design (60)

Dulapul este realizat din MDF frezat și vopsit pentru a fi cât mai aproape de imaginea mobilierului de vestiar.

Dulapul este realizat din MDF frezat și vopsit pentru a fi cât mai aproape de imaginea mobilierului de vestiar.

adelaparvu.com despre amenajare penthouse Bucuresti, design Pure Mess Design (64)

Toate zonele funcționale există în camera băiatului, inclusiv biroul poziționat lângă fereastră.

Toate zonele funcționale există în camera băiatului, inclusiv biroul poziționat lângă fereastră.

Peretele central din camera băiatului este îmbrăcat cu panouri din plută, iar aici a fost montat și un coș de baschet, sportul preferat al celui mic.

Peretele central din camera băiatului este îmbrăcat cu panouri din plută, iar aici a fost montat și un coș de baschet, sportul preferat al celui mic.

Camera băiatului este mai mult lungă și îngustă, ca atare designerii au gândit toul astfel ca centrul camerei să rămână liber pentru joacă.

Camera băiatului este mai mult lungă și îngustă, ca atare designerii au gândit toul astfel ca centrul camerei să rămână liber pentru joacă.

Baia copiilor este jucăș amenajată cu plăci ceramice colorate, dar nu foarte încărcate pentru a fi potrivite și pentru perioada adolescenței.

Baia copiilor este jucăș amenajată cu plăci ceramice colorate, dar nu foarte încărcate pentru a fi potrivite și pentru perioada adolescenței.

În zona căzii de baie s-au folosit plăci ceramice de la Bardeli care sugerează volume de cărți.

În zona căzii de baie s-au folosit plăci ceramice de la Bardeli care sugerează volume de cărți.

adelaparvu.com despre amenajare penthouse Bucuresti, design Pure Mess Design (1)

Amenajarea întregului penthouse a durat mai bine de 6 luni, iar bugetul cheltuit pentru reamenajare a fost de 110.000 de euro + TVA, adică circa 522 euro pe metru pătrat. Asta ca idee de cheltuieli pentru o amenajare contemporană cu materiale de calitate. Chiar dacă este o locuință generoasă ca spațiu, dormitoarele copiilor nu sunt mari, la fel și băile, cu excepția celei matrimoniale, așa că sigur vei găsi multe idei de amenajare din cele materializate de către echipa de designeri de la Pure Mess Design. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare penthouse Bucuresti, design Pure Mess Design (9)

Foto: Andrei Tudoran

15 raspunsuri pentru Penthouse actual reamenajat în București

 1. Victoria spune:

  Buna Adela, iti multumesc mult pentru aceasta prezentare reusita! Chiar estimam pe undeva pe la 100k costul total al amenajarii si ma bucur ca ai mentionat si acest lucru la sf.articolului-intr-adevar o amenajare moderna si de calitate. Sint curioasa in ce zona a Bucurestiului se gasesc aceste pent-house- daca e bloc nou sau bloc vechi:
  O zi buna

 2. Mihaela spune:

  O intrebare, tevile de gaz nu merg mascate cu absolut nimic? ma gandeam la o masca asemanatoare ca cea pt centrala, cu o usa care sa aiba gauri de aerisire si care sa fie detasabila la nevoie. Ceva gen masca calorifer.

  Si cum au facut oare ca tevile sa nu se vada in bucatarie? Merge sa pui corpul de bucatarie pana sus, daca ramane in spate spatiu de aerisire?

  Frumos. Scump, dar macar e frumos si scump, putea fi si urat si scump. 🙂

 3. Ioana spune:

  Buna Adela,

  Lavoarul si masca din baia copiilor de unde au fost achizitionate? Multumesc!

 4. Maria Ciotlol spune:

  Buna Adela,
  Foarte frumos amenajat acest penthouse si foarte frumoasa prezentarea, multe detalii folositoare.
  Mie mi-au placut foarte mult usile, dar n-ai mentionat nimic despre ele in descriere. De unde au fost achizitionate?
  Multumesc.

 5. Gorea Diana spune:

  Buna Adela!E frumos dar mi-ar placea sa vad mai multe proiecte de ale tale!!

 6. Carmen spune:

  Buna Adela,

  unde putem gasi astfel de radiatoare de baie? Urmeaza sa renovez si eu una din bai iar cele prezentate mai sus sunt deosebite.

  Multumesc

 7. Florina C spune:

  Buna,
  Paturile copiilor de unde au fost achizitionate? multumesc

 8. Bogdan spune:

  Unde se pot gasi placile acelea de ceramica care imita cuprul ?
  Multumesc.

 9. Bogdan spune:

  Tinand cont ca chiuveta era pe perete, cum a putut fi mutata pe centru in insula ? Cum au fost mutate tevile de apa dar mai ales teava de scurgere, caci scurgerea este tot in perete, deci chiar daca ar trece prin gresie, nu are cum sa se scruga gravitational.

 10. Marele avantaj al Penthouse-urilor este posibilitatea de a avea teoretic mai mult spatiu, si gradina si o alta aranjare, compactate foarte bine in acelasi timp.
  Terasa este geniala, in special pentru familiile cu copii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *