adelaparvu.com despre Festivalul Brazilor de Craciun 2018 Salvati Copiii Romania (7)

In Romania Mea

Festivalul Brazilor de Crăciun 2018

Există multe organizații și asociații care fac mult bine în țara noastră, oameni care se adună și fac voluntariat pentru binele altora. Poate că pentru tine nu sunt foarte cunoscuți, dar cu siguranță ceea ce fac este foarte vizibil. Salvați Copiii România este o organizație care face lucruri absolut extraordinare! A reușit de aproape 18 ani să îmbunătățească viața a aproape 35.000 de copii, asigurându-le hrană, îmbrăcăminte, dar mai ales sprijin pentru educație și sănătate. În fiecare an, la început de decembrie, mai exact pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, organizează Festivalul Brazilor de Crăciun, unde designeri, arhitecți, scenografi, oameni creativi vin cu brazi concepuți și realizați de ei pentru a fi mai apoi licitați, iar, din fondurile strânse, cei de la Salvați Copiii România au grijă de copiii din familiile sărace de la noi. Anul trecut au reușit să strâgă în urma licitației peste 600.000 de euro, din care jumătate s-au dus pe lucruri de bază pentru copii, adică mâncare și haine pentru că acești copii provin din familii care au venitul lunar, atenție lunar!, cuprins între 60 și 600 lei. Cum poți trăi cu acești bani nu-mi dau seama, dar cert este că Salvați Copiii România are grijă ca acești copii să aibă o viață decentă.

Inimoasa și neobosita doamnă Gabriela Alexandrescu, președintele Salvați Copiii România, alături de o parte din copiii sprijiniți de către organizația pe care o conduce. Merită să-i urmăriți activitatea și pe pagina SalvațiCopiii.ro, pe pagina de Facebook/SalvatiCopiii, dar și pe Instagram/SalvatiCopiii.

Inimoasa și neobosita doamnă Gabriela Alexandrescu, președintele executiv Salvați Copiii România, alături de o parte din copiii sprijiniți de către organizația pe care o conduce. Merită să-i urmăriți activitatea și pe pagina SalvațiCopiii.ro, pe pagina de Facebook/SalvatiCopiii, dar și pe Instagram/SalvatiCopiii.

Am fost onorată de invitația celor de la Salvați Copiii România să fiu alături de Andreea Raicu și James Simmons speaker la conferința de presă din 2018.

Am fost onorată de invitația celor de la Salvați Copiii România să fiu alături de Andreea Raicu și James Simmons (CEO Unilever) speaker la conferința de presă din 2018.

De ce ți-am spus toate acestea? Pentru a-ți atrage atenția asupra mai multor lucruri: 1. Că există oameni de bine care fac mult bine și ei s-au strâns în organizația Salvați Copiii România, 2. Că sunt designeri, arhitecți, oameni creațivi talentați care creează în scop caritabil și că se implică prin munca lor pentru binele copiilor, iar mai jos vei vedea o parte din acești oameni talentați și creațiilor lor pentru anul 2018 când Festivalul Brazilor de Crăciun a ajuns la cea de a-18-a ediție., 3. Că și tu poți ajuta atunci când vrei să faci o faptă bună și că oricât de mică ar fi contribuția ta cu bani, cu haine, cu mâncare ea este importantă! Vezi AICI cum poți dona.

Ediția din 2018 a Festivalului Brazilor de Crăciun are alături oameni și companii care ajută copiii. În imagine o parte dintre ei. De la stânga la dreapta: James Simmons (CEO Unilever), Camelia Șucu ClassIn, Andreea Raicu, Gabriela Alexandrescu, Tereza Munteanu, Amalia Năstase, Florentina Tararache.

Ediția din 2018 a Festivalului Brazilor de Crăciun are alături oameni și companii care ajută copiii. În imagine o parte dintre ei. De la stânga la dreapta: James Simmons (CEO Unilever), Camelia Șucu ClassIn, Andreea Raicu, Gabriela Alexandrescu, Tereza Munteanu, Amalia Năstase, Florentina Tararache.

Dacă nu avem grijă de copiii acestei țări, practic nu avem grijă de viitorul nostru. Suntem în prag de Sărăbători și pentru că tot primesc multe mesaje de la oameni care vor să facă o faptă bună, să doneze, să știe că au contribuit cu ceva pentru alții mai năpăstuiți de soartă îți spun că o poți face donând și tu pentru copiii aflați în grija organizației Salvați Copiii România. Merită să știi și tu că există mulți oameni inimoși în țara asta care fac mult bine, dar mai ales că și tu poți fi parte dintre ei!

Inside Academy, în colaborare cu JYSK Romania - Bradul Inside Academy Este bradul celor 24 de cursanți Inside Academy, realizat împreună cu prietenii noștri de la JYSK România. Este bradul a 24 de personalități minunate, a 24 de oameni care au ales să investească în propria educație și care înțeleg cât de importantă este cunoașterea pentru fiecare alegere pe care o fac. România este, în primul rând, victima unui sistem educațional defect, ineficient și abstract, sistem care s-a îndepărtat din ce în ce mai mult de elev. Ce ne dorim de acest Crăciun este să ne aducem aminte cu toții că lumea asta ar trebui să fie despre oameni, despre dorințele și visurile lor, nu despre cifre, statistici sau trend-uri. Ne dorim și vă dorim un Crăciun sincer și curat, un Crăciun despre voi și despre cei de lângă voi, despre puterea lui “împreună".

Omid Ghannadi și Alina Vîlcu – Inside Academy, în colaborare cu JYSK Romania – Bradul Inside Academy
Este bradul celor 24 de cursanți Inside Academy, realizat împreună cu prietenii noștri de la JYSK România. Este bradul a 24 de personalități minunate, a 24 de oameni care au ales să investească în propria educație și care înțeleg cât de importantă este cunoașterea pentru fiecare alegere pe care o fac.
România este, în primul rând, victima unui sistem educațional defect, ineficient și abstract, sistem care s-a îndepărtat din ce în ce mai mult de elev. Ce ne dorim de acest Crăciun este să ne aducem aminte cu toții că lumea asta ar trebui să fie despre oameni, despre dorințele și visurile lor, nu despre cifre, statistici sau trend-uri. Ne dorim și vă dorim un Crăciun sincer și curat, un Crăciun despre voi și despre cei de lângă voi, despre puterea lui “împreună”.

Maria Finta, Ioana Vallimarescu & Luiza Niculusca & Time Critical Line – Imaginarium Povestea bradului nostru este despre o călătorie imaginară care transformă viitorul. Ne-am gândit la pace, la liniște, la inimi deschise și gânduri frumoase, la drumuri ce duc mereu acasă, la familii și prieteni reuniți, la stele magice și la luna care veghează această noapte fermecată. În realizarea lui, am pornit de la imaginație și, chiar dacă partea tehnică ne-a dat bătăi de cap, dorința de a dărui bucurie altor copii a învins.

Maria Finta, Ioana Vallimarescu & Luiza Niculusca & Time Critical Line – Imaginarium
Povestea bradului nostru este despre o călătorie imaginară care transformă viitorul.
Ne-am gândit la pace, la liniște, la inimi deschise și gânduri frumoase, la drumuri ce duc mereu acasă, la familii și prieteni reuniți, la stele magice și la luna care veghează această noapte fermecată. În realizarea lui, am pornit de la imaginație și, chiar dacă partea tehnică ne-a dat bătăi de cap, dorința de a dărui bucurie altor copii a învins.

Mihaela Bachmann - Spărgătorul de Nuci Bradul este povestea unei…povești. Este o călătorie pe un tărâm al fanteziei, plin de culoare, o combinație între realitate și ficțiune, în care poți visa cu ochii deschiși și în care ești purtat spre o lume fascinantă și magică. Este o poveste de Crăciun și povestea copilăriei mele și cred că orice copil și adult cu suflet de copil și-a dorit să viseze și să ajungă să cunoască personajele de basm și, purtați de imaginație, să se înfrunte în bătălii, să devină eroi sau să pătrundă în Împărăția Dulciurilor

Mihaela Bachmann – Spărgătorul de Nuci
Bradul este povestea unei…povești. Este o călătorie pe un tărâm al fanteziei, plin de culoare, o combinație între realitate și ficțiune, în care poți visa cu ochii deschiși și în care ești purtat spre o lume fascinantă și magică.
Este o poveste de Crăciun și povestea copilăriei mele și cred că orice copil și adult cu suflet de copil și-a dorit să viseze și să ajungă să cunoască personajele de basm și, purtați de imaginație, să se înfrunte în bătălii, să devină eroi sau să pătrundă în Împărăția Dulciurilor.

Ana & Maria Mohonea, Architectural Christmas - Masca Bradul prezintă diferitele tipuri de personalitate și de comportament pe care omul le dezvoltă din copilărie până la maturitate, încercând să evidențieze importanța siguranței mediului în care copiii cresc și sunt educați. Masca este simbolul unui tip de comportament, de educație manifestate de-a lungul vieții, subliniind modul în care poate relaționa copilul cu numeroase persoane din universul lui.

Ana & Maria Mohonea, Architectural Christmas – Masca
Bradul prezintă diferitele tipuri de personalitate și de comportament pe care omul le dezvoltă din copilărie până la maturitate, încercând să evidențieze importanța siguranței mediului în care copiii cresc și sunt educați. Masca este simbolul unui tip de comportament, de educație manifestate de-a lungul vieții, subliniind modul în care poate relaționa copilul cu numeroase persoane din universul lui.

Anca Fetcu Lupu, cu sprijinul Olin & Oscar Downstream - Salvează copilul O invitație către fiecare dintre noi de a se privi în oglindă și de a găsi copilul uitat, de a găsi și salva primăvara din noi și din toți copiii care au nevoie de protecție și iubire.

Anca Fetcu Lupu, cu sprijinul Olin & Oscar Downstream – Salvează copilul
O invitație către fiecare dintre noi de a se privi în oglindă și de a găsi copilul uitat, de a găsi și salva primăvara din noi și din toți copiii care au nevoie de protecție și iubire.

Le Midì, Fine Italian Jewelry - Bianco Natale Pentru Festivalul brazilor de Crăciun 2018, Le Midì propune bradul 'Bianco Natale', un brad tradițional, elegant, creat din material ecologic, cu grijă și respect pentru natură. Cromatica bradului e strâns legată de sărbătoarea Crăciunului și e încărcată simbolic - culoarea verde a bradului este culoarea naturii, simbol al unui mod de viață sănătos și armonios, în timp ce albul zăpezii ce-l decorează reprezintă puritatea și inocența caracteristice copiilor, iar roșul globurilor semnifică dragostea și iubirea. Bradul a fost creat în Italia special pentru acest eveniment de către Giacomo Di Giorgio și, pe lângă luminițele și decorațiunile sale speciale dedicate Crăciunului, este împodobit cu patru cadouri deosebite: un colier “Porofino”, o pereche de cercei “Le Midì”, o pereche de cercei “Fiocco di neve” și o brățară “Fiocco di neve”. Bijuteriile Le Midì sunt create de renumiți artizani italieni la Valenza - polul mondial al bijuteriilor de lux - din perle, coral, jad, diamante și aur de 18kt.

Le Midì – Fine Italian Jewelry – Bianco Natale
Pentru Festivalul brazilor de Crăciun 2018, Le Midì propune bradul ‘Bianco Natale’, un brad tradițional, elegant, creat din material ecologic, cu grijă și respect pentru natură. Cromatica bradului e strâns legată de sărbătoarea Crăciunului și e încărcată simbolic – culoarea verde a bradului este culoarea naturii, simbol al unui mod de viață sănătos și armonios, în timp ce albul zăpezii ce-l decorează reprezintă puritatea și inocența caracteristice copiilor, iar roșul globurilor semnifică dragostea și iubirea.
Bradul a fost creat în Italia special pentru acest eveniment de către Giacomo Di Giorgio și, pe lângă luminițele și decorațiunile sale speciale dedicate Crăciunului, este împodobit cu patru cadouri deosebite: un colier “Porofino”, o pereche de cercei “Le Midì”, o pereche de cercei “Fiocco di neve” și o brățară “Fiocco di neve”. Bijuteriile Le Midì sunt create de renumiți artizani italieni la Valenza – polul mondial al bijuteriilor de lux – din perle, coral, jad, diamante și aur de 18kt.

Tudor Laban & Obsentum - Pur și Simplu Bunătatea schimbă tot! Pentru că nu are niciun punct de pornire și nu ia niciodată sfârșit. Vine din interior și este dragoste care se vede la exterior. De aceea am ales să reflectăm bunătatea prin cercuri care sunt la fel, infinite, care nu au început și nici capăt. Și pentru că bunătatea se reflectă în tot ceea ce faci și în modul în care te exprimi, am folosit cea mai clară suprafață care poate să redea această imagine: oglinda. Până la urmă, bunătatea e un cadou pe care oricine și-l permite. Iar un brad plin de bunătate poate schimba viața unui copil.

Tudor Laban & Obsentum – Pur și Simplu
Bunătatea schimbă tot! Pentru că nu are niciun punct de pornire și nu ia niciodată sfârșit. Vine din interior și este dragoste care se vede la exterior. De aceea am ales să reflectăm bunătatea prin cercuri care sunt la fel, infinite, care nu au început și nici capăt. Și pentru că bunătatea se reflectă în tot ceea ce faci și în modul în care te exprimi, am folosit cea mai clară suprafață care poate să redea această imagine: oglinda. Până la urmă, bunătatea e un cadou pe care oricine și-l permite. Iar un brad plin de bunătate poate schimba viața unui copil.

Laura Hîncu & Green Spots - EterniTree Este format din 17 puieți de brad decorați cu ornamente din cașmir orgnic ce vor fi plantați după sărbători. EterniTree este un angajament și un îndemn de a avea grijă de natură și de copilăria fericită a generațiilor următoare. Un brad matur produce anual oxigenul necesar unei familii cu 3 membri. Un brad reciclează pe parcursul vieții mai mult de o tonă de dioxid de carbon. Peste 4 milioane de brazi sunt tăiați anual în pădurile din România, înainte de Crăciun. Putem continua să facem calcule, să simțim revolta sau putem schimba ceva ACUM, pentru ca generațiile următoare să respire aromă de cetină... sau SĂ RESPIRE.”

Laura Hîncu & Green Spots – EterniTree
Este format din 17 puieți de brad decorați cu ornamente din cașmir orgnic ce vor fi plantați după sărbători. EterniTree este un angajament și un îndemn de a avea grijă de natură și de copilăria fericită a generațiilor următoare. Un brad matur produce anual oxigenul necesar unei familii cu 3 membri. Un brad reciclează pe parcursul vieții mai mult de o tonă de dioxid de carbon. Peste 4 milioane de brazi sunt tăiați anual în pădurile din România, înainte de Crăciun. Putem continua să facem calcule, să simțim revolta sau putem schimba ceva ACUM, pentru ca generațiile următoare să respire aromă de cetină… sau SĂ RESPIRE.”

Dorin Negrau – Pas cu pas spre educație, oferă! Treaptă cu treaptă, fiecare copil înaintează în viață, având la bază cei șapte ani de acasă și apoi, călăuzit cu dragoste de dascălul lui, reușește să pătrundă în tainele cunoașterii și să asimileze cunoștințele profesiei pe care o va urma. Noi, ca adulți, suntem datori moral să îi susținem pe toți copiii să urce treptele vieții, indiferent de mediul socio-economic în care au avut șansa/neșansa de a se fi născut. Educația este un drept al tuturor copiilor; urcând treaptă cu treaptă, aceștia ajung maturi și transmit, la rândul lor, ceea ce au fost învățați. Și anume , SĂ OFERE!

Dorin Negrau – Pas cu pas spre educație, oferă!
Treaptă cu treaptă, fiecare copil înaintează în viață, având la bază cei șapte ani de acasă și apoi, călăuzit cu dragoste de dascălul lui, reușește să pătrundă în tainele cunoașterii și să asimileze cunoștințele profesiei pe care o va urma. Noi, ca adulți, suntem datori moral să îi susținem pe toți copiii să urce treptele vieții, indiferent de mediul socio-economic în care au avut șansa/neșansa de a se fi născut. Educația este un drept al tuturor copiilor; urcând treaptă cu treaptă, aceștia ajung maturi și transmit, la rândul lor, ceea ce au fost învățați. Și anume , SĂ OFERE!

Ioana Uretu - Cărți, Dulciuri și Flori & Metropolitan Jewelry – Wings to fly Wings to fly reflectă misiunea Metropolitan Jewelry: aceea de a da aripi femeilor din România să și trăiască viața mult visată! Să aibă încredere în ele, să și fructifice darul unic cu care au venit pe lume! Să fie îndrăznețe, frumoase, să strălucească, să fie unice! Bijuteriile alese au ca scop să le facă să simtă asta! Femeia este sufletul familiei, inima căminului, este mamă, soție, iubită! Și merită să aibă aripile larg deschise! Am pornit la drum și cu angajamentul ca 10% din profitul net să fie donat cauzelor umanitare, mai ales copiilor care au nevoie!

Ioana Uretu – Cărți, Dulciuri și Flori & Metropolitan Jewelry – Wings to fly
Wings to fly reflectă misiunea Metropolitan Jewelry: aceea de a da aripi femeilor din România să și trăiască viața mult visată!
Să aibă încredere în ele, să și fructifice darul unic cu care au venit pe lume! Să fie îndrăznețe, frumoase, să strălucească, să fie unice!
Bijuteriile alese au ca scop să le facă să simtă asta!
Femeia este sufletul familiei, inima căminului, este mamă, soție, iubită! Și merită să aibă aripile larg deschise!
Am pornit la drum și cu angajamentul ca 10% din profitul net să fie donat cauzelor umanitare, mai ales copiilor care au nevoie!

Mi-am făcut și eu o poză alături de copii, cei care pentru mine reprezintă clar viitorul nostru al tuturor.

Mi-am făcut și eu o poză alături de o mică parte a copiilor sprijiniți de Salvați Copiii România, copii care au obținut rezultate excelente în activitățile lor, în ciuda condițiilor precare în care locuiesc și trăiesc. Pentru mine sunt importanți toți copiii! Pentru mine ei sunt, fără dubiu, viitorul nostru al tuturor.

Foto: Vanilla Roads/ Salvați Copiii România

Un raspuns pentru Festivalul Brazilor de Crăciun 2018

  1. Incze Eva spune:

    Omid Ghannandi ne lipsesti de la visuri la cheie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *