KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
Camera este simplă, dar combinația de culori dinamică și urbană. Accentele de galben sunt binevenite mai ales într-o locuință aflată la Brașov, un oraș cu multe zile ploioase și înnorate.

In Design Interior, Garsoniere, Romania Mea

Loc separat de dormitor în garsoniera de 42 mp din Brașov

Când apelezi la specialiști un spațiu mic poate deveni mai luminos și să pară mult mai generos, dar să devină de fapt mult mai funcțional. Chiar poți obține o cameră în plus. Uite, azi am ales să-ți prezint o garsonieră de 42 metri pătrați din Brașov care nu avea spațiu separat pentru dormitor, dar arhitectul Bianca Nicolae a găsit soluția optimă pentru a-l configura. A gândit toată amenajarea pentru proprietarul tânăr care locuiește aici și care și-a dorit o locuință actuală, cât mai aerisită, dar musai cu spații de depozitare și loc separat de dormit. Dar hai să afli mai multe după ce-ți postez și planul locuinței așa cum a fost regândit de către Bianca Nicolae.

Inițial garsoniera avea hol, baie, bucătărie și cameră. Unde este acum dormitorul era camera garsonierei, iar unde e masa din bucătărie, practic exista zidul de separare între bucătărie și cameră. Arhitectul Bianca Nicolae a deschis bucătăria către cameră, iar spațiul livingului l-a împărțit pentru a obține dormitorul, care este separat prin mobilier, iar de e hol este separat cu ușă. Spațiile mari de depozitare sunt pe hol, unde arhitectul a prevăzut dulapuri.

Inițial garsoniera avea hol, baie, bucătărie și cameră. Unde este acum dormitorul era camera garsonierei, iar unde e masa din bucătărie, practic exista zidul de separare între bucătărie și cameră. Arhitectul Bianca Nicolae a deschis bucătăria către cameră, iar spațiul livingului l-a împărțit pentru a obține dormitorul, care este separat prin mobilier, iar de e hol este separat cu ușă. Spațiile mari de depozitare sunt pe hol, unde arhitectul a prevăzut dulapuri.

Holul suficient de lat a fost folosit pentru depozitare. Aici arhitecta a prevăzut dulapuri cu uși glisante, toate tratate în alb în acord cu plafonul. Pe partea opusă lor a folosit o nuanță de gri, care dă un aer actual, dar care rezistă foarte bine și la murdărire. În plus, griul pune în evidență golurile, adică ușile interioare și plinta, ceea ce conferă un aer elegant.

Holul suficient de lat a fost folosit pentru depozitare și pentru locul mașinii de spălat (în prima parte a holului). Aici arhitecta a prevăzut dulapuri cu uși glisante, toate tratate în alb în acord cu plafonul, cu excepția uneia care are oglinzi (imediat după ușa de acces). Pe partea opusă dulapurilor a folosit o nuanță de gri, care dă un aer actual, dar care rezistă foarte bine și la murdărire. În plus, griul pune în evidență golurile, adică ușile interioare și plinta, ceea ce conferă un aer elegant. În imagine, prima ușă din dreapta este a băii, iar următoarea a dormitorului.

Garsoniera de 42 mp se află într-un bloc nou construit, iar toate finisajele sunt de la dezvoltator, însă arhitecta a prevăzut montarea lor diferită față de cum ar fi procedat meșterii. Astfel și prin montajul gresiei, faianței și a parchetului s-a personalizat locuința. Toată mobila fixă a fost realizată pe comandă după proiectul arhitectei pentru că altfel nu era posibil ca totul să fie folosit la maximum.

Bucătăria este mică și compactă, dar odată deschisă către living ea a fost tratată de către arhitectă mai minimalist, astfel ca dotările și electrocasnicele să nu iasă în evidență. Arhitecta a folosit texturi calde, similare lemnului, dar și iluminat deasupra blatului.

Bucătăria este mică și compactă, dar odată deschisă către living ea a fost tratată de către arhitectă mai minimalist, astfel ca dotările și electrocasnicele să nu iasă în evidență, iar ușile sunt cu mânere frezate pentru un aspect curat, ordonat. Arhitecta a folosit texturi calde, similare lemnului, dar și iluminat deasupra blatului. Bianca Nicolae a avut grijă să încadreze și zona de fereastră în ansamblul mobilierului de bucătărie, astfel a prelungit suprafața de blat, dar a reușit să încorporeze și centrala termică. Aceasta se află în corpul din care se prelungește masa.

Peretele din dreptul blatului este placat cu faianță, dar s-a obținut aspectul de panouri pentru că au fost folosite plăci de mari dimensiuni.

Peretele din dreptul blatului este placat cu faianță, dar s-a obținut aspectul de panouri pentru că au fost folosite plăci de mari dimensiuni.

Este foarte armonios detaliul de sus al bucătăriei, unde spațiul de deasupra ferestrei se continuă frumos până deasupra frigiderului, dar este un loc folosit la maximum pentru că oferă depozitare, plus mascarea tubulaturii hotei.

Este foarte armonios detaliul de sus al bucătăriei, unde spațiul de deasupra ferestrei se continuă frumos până deasupra frigiderului, dar este un loc folosit la maximum pentru că oferă depozitare, plus mascarea tubulaturii hotei. În dreptul mesei toate spațiile corpurilor de mobilier pot fi accesate și folosite.

Practic, bucătăria era separată față de cameră, dar pentru a obține un spațiu mai bine organizat, arhitecta a prevăzut desființarea acestui perete, după ce s-a asigurat că nu afectează structura de rezistență a clădirii. Astfel, pe locul actual al mesei din bucătărie exista inițial peretele de separare față de cameră. Biblioteca are un loc de tv care este rotativ, iar spațiile superioare sunt goale pentru a asigura aer și lumină către dormitorul aflat în spate.

Practic, bucătăria era separată față de cameră, dar pentru a obține un spațiu mai bine organizat, arhitecta a prevăzut desființarea acestui perete, după ce s-a asigurat că nu afectează structura de rezistență a clădirii. Astfel, pe locul actual al mesei din bucătărie exista inițial peretele de separare față de cameră. Biblioteca are un loc de tv care este rotativ, iar spațiile superioare sunt goale pentru a asigura aer și lumină către dormitorul aflat în spate.

Camera este simplă, dar combinația de culori dinamică și urbană. Accentele de galben sunt binevenite mai ales într-o locuință aflată la Brașov, un oraș cu multe zile ploioase și înnorate.

Camera este simplă, dar combinația de culori dinamică și urbană. Accentele de galben sunt binevenite mai ales într-o locuință aflată la Brașov, un oraș cu multe zile ploioase și înnorate. Canapeaua Lewis și fotoliul Lewis sunt de la kika, covorașul este de la Dedeman, iar corpurile de iluminat comandate de pe un site grecesc Acalight.

Tablourile din locuință sunt create de arhitecta Bianca Nicolae. Ele reprezintă texturi ale pământului privit din satelit, insotite de coordonatele lor geografice si sunt extrase din colectia mea pe care, daca sunteti curiosi, o puteti gasi pe Instagram, unde sunt peste 100 de astfel de locuri incercuite.

Tablourile din locuință sunt create de arhitecta Bianca Nicolae. Ele reprezintă texturi ale pământului privit din satelit, însoțite de coordonatele lor geografice și sunt extrase din colectia ei prezentată pe Instagram, unde sunt peste 100 de astfel de locuri încercuite.

Pentru că ferestrele generoase existau doar pe o latură a garsonierei, arhitecta s-a gândit ca biblioteca ce delimitează spațiul de dormit (sleeping box) să fie decupată cu rafturi deschise în partea de sus pentru a lăsa lumina și aerul să pătrundă în zona de odihnă. Pe perete sunt tablouri realizate de Bianca Nicolae pe care le poți găsi aici.

Pentru că ferestrele generoase existau doar pe o latură a garsonierei, arhitecta s-a gândit ca biblioteca ce delimitează spațiul de dormit (sleeping box) să fie decupată cu rafturi deschise în partea de sus pentru a lăsa lumina și aerul să pătrundă în zona de odihnă. Pe perete sunt tablouri realizate de Bianca Nicolae pe care le poți găsi aici.

Spațiul de dormit rezultat în urma separării cu biblioteca este de circa 9 metri pătrați. patul a fost poziționat la perete pentru ca restul spațiului să permită amplasarea unui loc de birou și a unui dulap. Panoul cu televizorul este rotativ și poate fi întors și către dormitor.

Spațiul de dormit rezultat în urma separării cu biblioteca este de circa 9 metri pătrați. Patul a fost poziționat la perete pentru ca restul spațiului să permită amplasarea unui loc de birou și a unui dulap. Panoul cu televizorul este rotativ și poate fi întors și către dormitor.

Finisajele folosite aici sunt texturi de lemn și gri, iar fiecare spațiu a fost folosit la maximum. De remarcat detaliul de la nivelul mobilierului, respectiv cum se citește linia mesei de birou continuată și prin placarea din jurul patului.

Finisajele folosite aici sunt texturi de lemn și gri, iar fiecare spațiu a fost folosit la maximum. De remarcat detaliul de la nivelul mobilierului, respectiv cum se citește linia mesei de birou continuată la aceeași înălțime și prin placarea din jurul patului. Aici și taburetul pentru birou are rol de depozitare.

Da, un spațiu mici în dormitor, dar excelent exploatat atât pentru spațiu de depozitare cu sertare, cât și dulapuri și rafturi.

Da, un spațiu mici în dormitor, dar excelent exploatat atât pentru spațiu de depozitare cu sertare, cât și dulapuri și rafturi.

Baia era un spațiu mic, așa că era firesc ca arhitecta să se gândească la un alt loc pentru mașina de spălat rufe, amplasată acum în dulapul de pe hol. Finisajele folosite sunt cele din oferta dezvoltatorului, dar mobilierul de baie, oglinda, corpurile de iluminat, ca și montajul gresiei și faianței au fost gândite de arhitecta Bianca Nicolae.

Baia era un spațiu mic, așa că era firesc ca arhitecta să se gândească la un alt loc pentru mașina de spălat rufe, amplasată acum în dulapul de pe hol. Finisajele și boiecte sanitare folosite sunt cele din oferta dezvoltatorului, dar montajul gesiei și faianței au fost gândite de arhitecta Bianca Nicolae.

O locuință mică, dar ingenios concepută, unde spațiile de depozitare sunt numeroase, iar faptul că s-a reușit configurarea unei camere suplimentare este pur și simplu genial. Amenajarea care a inclus mobilarea, dotarea și decorarea a costat circa 11.000 de euro, finisajele fiind asigurate de către dezvoltator. Mi-a plăcut mult această amenajare. Sper să te inspire și pe tine!

Poți apela și tu la serviciile Biancăi Nicolae scriindu-i pe adresa de mail [email protected]

adelaparvu.com despre garsoniera 42 mp cu loc separat de dormit, Brasov, arhitect Bianca Nicolae, Foto Ionut Pais (14)

Foto: Ionuț Pais

8 raspunsuri pentru Loc separat de dormitor în garsoniera de 42 mp din Brașov

  1. Andrei - Constantin Manu spune:

    Superb !
    Felicitari pt mobilier si nu numai …
    arh. Andrei Manu

  2. Petru Andrei spune:

    Buna ziua,
    Imi puteti spune de la ce furnizor este faianta hexagonala?
    Multumesc, o zi placuta!

  3. Tudoran spune:

    Buna,

    Arata foarte bine bucataria de unde este achizitionata?

    • Adela Parvu spune:

      Mirabela, este făcută pe comandă, după proiectul arhitectei, nu este cumpărată de-a gata. Nu s-a dorit din partea proprietarului precizarea firmei care a executat comanda pentru că nu a fost pe deplin mulțumit.

  4. Cosmin Patru spune:

    Buna ziua,

    Puteti sa ma ajutati cu un sfat, cum pot sa fac trecere de la gresie la parchet laminat fara sa pun bagheta peste ele?

    Multumesc,

    • Adela Parvu spune:

      Bună Cosmin! Există baghete în formă de T mult mai discrete. Un meșter priceput știe despre ce este vorba. Practic bagheta este între cele două suprafețele, în același plan, iar la vedere se vede o simplă bandă metalică de circa 1 cm lățime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *