adelaparvu.com-despre-raspunsuri la intrebari Videoblog1 cu Andreea Besliu

In Idei pentru acasa

Video. Răspunsuri la întrebări despre carpot și amenajare hol

Primesc foarte multe întrebări și de multe ori aceste întrebări fie nu sunt corect formulate, fie sunt incomplete, dar și mai des ele se repetă. Așa că, m-am hotărât să răspund cât mai multor dintre ele prin materiale video, ca să vezi cum ar trebui să întrebi, dar să afli și un punct de vedere avizat nu doar de la mine, ci și de la colegii mei de la biroul de design și arhitectură. De azi încolo vei găsi pe blog, dar și pe canalul meu de YouTube/AdelaPârvu, materiale video pe temele de interes pentru tine, cel care-mi scrii, dar deja pregătesc și materiale video cu idei care să te inspire. Pentru prima secțiune de răspunsuri la întrebări voi răspunde Laviniei din Timișoara care m-a întrebat despre arhitectura casei ei și de variantele legate de garaj, dar și Mirelei N. despre cum ar putea amenaja holul în care există centrală termică. Am avut-o alături pe partenera mea arh.Andreea Beșliu, care la rândul ei are blog andreeacristina.ro, dar și pagină pe Instagram. Mai jos vezi materialul video, dar după, ai pe scurt relatate subiectele abordate.

DESPRE CARPOT. Lavinia din Timișoara mă întreabă următoarele: 1.Care dintre cele două variante de carport ți se pare mai potrivită?
2.Referitor la partea din spate a casei, ți se pare că se justifică estetic prelungirea acelei fuste de acoperiș pe toată fațada din spate și prelungirea terasei sau varianta cu fusta de acoperiș doar în dreptul terasei, fără prelungirea acesteia?

RĂSPUNS. Dragă Lavinia, alături de Andreea Beșliu, ți-am răspuns în materialul video de ce ni se pare mult mai coerentă a doua variantă. Dar, în general, cel mai bine este să vă ascultați arhitectul pentru că propunerile specialiștilor de multe ori sunt cele mai bune atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. În puține cazuri ele nu sunt bune, dar și atunci este pentru că acești specialiști cedează la presiunile clienților și nu găsesc răbdarea și energia necesare pentru a explica soluțiile lor. Deci, mai multă încredere în specialiști!

Varianta 1 de carpot cu acoperiș drept.

Varianta 1 de carpot cu acoperiș drept.

Varianta 1 de acoperiș pentru terasă.

Varianta 1 de acoperiș pentru terasă.

Varianta 2 de carpot cu acoperiș similar casei.

Varianta 2 de carpot cu acoperiș similar casei.

Varianta 2 de acoperiș pentru terasă.

Varianta 2 de acoperiș pentru terasă.

DESPRE AMENAJARE HOL. Mirela N. mă întreabă despre cum ar putea să-și amenajeze holul, indicându-mi că-i place stilul rustic și clasic, oricum își dorește ceva cald și plăcut în acest hol.

RĂSPUNS. Mirela, uite, mai jos ai câteva idei din care să te inspiri. Până atunci, fii pe fază cu înălțimea golurilor (uși și ferestre) pentru a le corecta vizual pentru a fi percepute ca fiind aliniate în partea de sus. Poți face asta prin folosirea culorilor, placărilor, tapetelor, dar și prin mobilare. Pentru a aduce senzația de spațiu mai mare, poți plasa o oglindă pe peretele plin, față-n față cu ușa de la intrare. De asemenea, caloriferul îl poți masca și îngloba într-un mobilier care să ascundă și centrala termică. Sper să-ți prindă bine ideile.

Poți alege pentru mobilierul din hol o nuanță similară zugrăvelii. Astfel mobila va fi mai puțin evidentă.

Poți alege pentru mobilierul din hol o nuanță similară zugrăvelii. Astfel mobila va fi mai puțin evidentă.

O oglindă în hol prinde mereu bine, dar pe lângă oglinda dulapului ori cuierului pentru haine, poți avea o oglindă decorativă pentru a aduce un plus de luminozitate în acest spațiu de trecere. De asemenea, dacă holul este înalt (peste 2,60 metri), poți folosi fără problee lambriurile, care vor ordona spațiul, mai ales când ai uși sau goluri de mai multe feluri.

O oglindă în hol prinde mereu bine, dar pe lângă oglinda dulapului ori cuierului pentru haine, poți avea o oglindă decorativă pentru a aduce un plus de luminozitate în acest spațiu de trecere. De asemenea, dacă holul este înalt (peste 2,60 metri), poți folosi fără problee lambriurile, care vor ordona spațiul, mai ales când ai uși sau goluri de mai multe feluri și nu ai cum să le aliniezi în partea de sus.

Dacă-și place stilul rustic poți avea o uă de intrare mai deosebită, iar mobilierul de pe hol asortat ca și design, dar într-o culoare plăcută complementară celei dominante. Aici combinația este de brun-roșcat cu verde.

Dacă-și place stilul rustic poți avea o uă de intrare mai deosebită, iar mobilierul de pe hol asortat ca și design, dar într-o culoare plăcută complementară celei dominante. Aici combinația este de brun-roșcat cu verde.

Cea mai sigură rețetă pentru un hol unde tâmplăria este albă, dar din materiale diferite, este să alegi albul pentru mobilier, cu ajutorul căruia poți lega golurile. Și, dacă vrei culoare, interiorul mobilierului poate fi colorat, acolo unde există rafturi.

Cea mai sigură rețetă pentru un hol unde tâmplăria este albă, dar din materiale diferite, este să alegi albul pentru mobilier, cu ajutorul căruia poți lega golurile (uși și ferestre). Și, dacă vrei culoare, interiorul mobilierului poate fi colorat ori poți alege o nuanță de contrast pentru pereți, iar acolo unde există rafturi, aceasta să fie la vedere.

Imagine 3D dintr-un hol proiectat de către arh.Andreea Beșliu pentru unul dintre clienții noștri.

Imagine 3D dintr-un hol proiectat de către arh.Andreea Beșliu pentru unul dintre clienții noștri, unde albul este dominant, iar inserțiile de culori și texturi sunt pe suprafețe mici.

Dacă vrei și tu să afli părerea colegilor mei talentați, te rog frumos, trimite-mi întrebările tale, dar însoțite de planuri, cote și mai multe detalii pe [email protected], iar la subiect te rog să menționezi Videoblog.

Un raspuns pentru Video. Răspunsuri la întrebări despre carpot și amenajare hol

 1. Gina R spune:

  Buna d-na Adela,

  Am rugamintea sa ma ajutati cu o sugestie.Doresc sa aplic folie pe mobilierul din bucatarie si nu ma pot hotari ce culoare sa aleg.Oscilez intre verde deschis(mat sau lucios),portocaliu sau maro deschis(bej).Sau poate ma ajutati cu o parere,

  Va multumesc anticipat,
  Sa aveti sarbatori fericite si un An Nou plin de bucurii si realizari.

  Gina

  IMG_20181227_210654

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *