Pe lângă living, zona de zi cuprinde și locul de luat masa, strategic poziționat lângă ferestre. Petele de culoare au fost aduse în sufragerie prin piese mici, începând de la corpurile de iluminat suspendate la scaunele colorate și perne decorative.

In apartamente, Design Interior

Apartament cu aer de vacanță

Dacă îți dorești o locuință caldă, relaxantă, dar totuși actuală și veselă, poți combina materialele și piesele de mobilier pentru a obține ceva inedit. Cum? Poți alege finisaje calde, preponderent cu texturi din lemn, iar restul ambientării la nivel de mobilier și decorațiuni să fie din registrul modern. Și ca să-ți dai seama mai bine despre ce vorbesc, am ales să-ți prezint azi un apartament cu destinația de vacanță, adică un apartament amenajat într-o cabană de munte, care la exterior este rustică, dar la interior este amenajată într-un stil lejer, actual. O sursă bună de inspirație pentru ambientare, dar impactul decorului, trebuie să spun, este dat și peisajul care se vede pe ferestre. Însă până atunci hai să vezi soluțiile aplicate aici, care pot fi adapate cu succes într-o casă de lemn, de vacanță sau într-o pensiune.

Cabana din lemn are un exterior rustic și a fost ridicată într-o zonă montană cautată de cei care iubesc sporturile de iarnă, dar și drumețiile pe timp de vară. Cabana este în Polonia și are la interior amenajate trei apartamente, fiecare putând găzdui o familie sau grup de până la opt persoane.

Cabana din lemn are un exterior rustic și a fost ridicată într-o zonă montană cautată de cei care iubesc sporturile de iarnă, dar și drumețiile pe timp de vară. Cabana este în Polonia (vezi AICI) și are la interior amenajate trei apartamente, fiecare putând găzdui o familie sau grup de până la opt persoane.

Accesul în apartament se face prin intermediul unei scări interioare din lemn, care se deschide dintr-un hol principal al cabanei. Lângă scara interioară este amenajată mica bucătărie, care este doatată cu toate cele necesare pentru a putea fi folosită pentru gătit.

Accesul în apartament se face prin intermediul unei scări interioare din lemn, care se deschide dintr-un hol principal al cabanei și care face legătura și cu dormitoarele de la etaj. Lângă scara interioară este amenajată mica bucătărie, care este dotată cu toate cele necesare pentru a putea fi folosită pentru gătit. Pardoseala este din gresie care imită parchetul, iar pereții sunt o combinație de lambriu cu suprafețe simple, lise zugrăvite cu vopsea lavabilă. Astfel, proporția între texturile din lemn și suprafețele albe, curate îi conferă ambientului un aspect actual.

Chiar dacă bucătăria este de mici dimensiuni, dotările sunt corect poziționate,cu spațiu între chiuvetă și plită. Pentru mai multă siguranță, plita este una cu inducție, deci fără flacărăr, așa că finisajul de pe perete a putut fi păstrat din lambriu de lemn. Pentru un aspect contemporan, bucătăria nu are mânere aplicate, iar mobila este într-o singură nuanță, deschisă.

Chiar dacă bucătăria este de mici dimensiuni, dotările sunt corect poziționate, cu spațiu între chiuvetă și plită. Pentru mai multă siguranță, plita este una cu inducție, deci fără flacărăr, așa că finisajul de pe perete a putut fi păstrat din lambriu de lemn. Pentru un aspect contemporan, bucătăria are mânere aplicate discrete, iar mobila este într-o singură nuanță, deschisă cu ușor luciu, care reflectă lumina naturală.

Bucătăria comunică direct cu spațiul zonei de zi, dar este retrasă, având un loc de luat masa u scaune de tip bar. Ferestrele numeroase asigură lumină naturală din plin, iar lambriurile deschise la culoare de la nivelul pereților, precum și structura din lemn de la nivelul plafonului tot în nuanță deschisă face ca ambientul să fie perceput ca prietenos și mult mai generos ca spațiu.

Bucătăria comunică direct cu spațiul zonei de zi, dar este retrasă, având un loc de luat masa cu scaune de tip bar. Ferestrele numeroase asigură lumină naturală din plin, iar lambriurile deschise la culoare de la nivelul pereților, precum și structura din lemn de la nivelul plafonului tot în nuanță deschisă face ca ambientul să fie perceput ca prietenos și mult mai generos ca spațiu. Mobila tapițată a fost aleasă gri pentru un contrast natural cu lemnul, dar și pentru că se întreține ușor. În plus, griurile se potrivesc cu orice altă culoare, ca atare e ușor de personalizat cu decorațiuni mici textile. Draperiile încadrează ferestrele și au fost alese cu textură similară inului și în nuanță apropiată lambriurilor, tocmai pentru a nu crea fragmentări pe verticală.

Pe lângă living, zona de zi cuprinde și locul de luat masa, strategic poziționat lângă ferestre. Petele de culoare au fost aduse în sufragerie prin piese mici, începând de la corpurile de iluminat suspendate la scaunele colorate și perne decorative.

Pe lângă living, zona de zi cuprinde și locul de luat masa, strategic poziționat lângă ferestre. Petele de culoare au fost aduse în sufragerie prin piese mici, începând de la corpurile de iluminat suspendate la scaunele colorate și perne decorative. Un detaliu constructiv deasupra zonei mesei este în stil rustic, dar singurul care amintește de arhitectura exterioară a cabanei. Deci un ornament simplu, care contrastează exact cât trebuie cu liniile actuale ale mobilierului.

Lambriurile deschise la culoare sunt mult mai ușor de asortat cu obiecte vesele, față de lemnul tratat închis. Ca atare și aici, în zona mesei, atmosfera a fost ușor înviorată prin piese mici, care dau o notă optimistă colțului dedicat locului de luat masa.

Lambriurile deschise la culoare sunt mult mai ușor de asortat cu obiecte vesele, față de lemnul tratat închis. Ca atare și aici, în zona mesei, atmosfera a fost ușor înviorată prin piese mici, care dau o notă optimistă colțului dedicat locului de luat masa.  Pentru mai multe locuri de ședere, în jurul mesei, pe două laturi, au fost poziționate banchete, care pot fi folosite și ca spații de depozitare.

Dormitorul matrimonial beneficiază de un pat cu tăblie tapițată care imprimă senzația de confort, dar aleasă tot în nuanță gri, ușor de întreținut și de asortat.

Dormitorul matrimonial beneficiază de un pat cu tăblie tapițată care imprimă senzația de confort, dar aleasă tot în nuanță gri, ușor de întreținut și de asortat. Lenejeria de pat albă este frumos completată de pete de culoare. Și da, într-un dormitor contează foarte mult cum este aranjat patul pentru că acesta ocupă o suprafață semnificativă.

Spațiile de depozitare nu lipsesc, dar ele au fost înglobate în volumetria camerei, aici una care este la mansardă și unde spațiul a fost folosit și pe verticală pentru un loc de lectură sau de meditație deasupra nivelului ușii interioare.

Spațiile de depozitare nu lipsesc, dar ele au fost înglobate în volumetria camerei, aici una care este la mansardă și unde spațiul a fost folosit și pe verticală pentru un loc de lectură sau de meditație deasupra nivelului ușii interioare. Alte piese mici și decorațiuni completează cromatic încăperea, cum ar fi fotoliul și comoda cu sertare.

Pentru copii există o cameră cu paturi etajate unde accesntele actuale sunt date prin decorațiunile textile și corpurile de iluminat.

Pentru copii există o cameră cu pat etajat unde accentele actuale sunt date prin decorațiunile textile și corpurile de iluminat. La baza patului de jos există sertare, ușor accesibile și excelente ca spații de depozitare discrete în ambient.

Și într-o cameră mică poate fi acomodat un pat dublu, dar compromisul este ca o latură a lungimii acestuia să fie lipită de perete. Aici lambriurile din lemn dau senzația de căldură, așa că poziționarea patului nu incomodează. Însă priveliștea care se vede pe fereatsra generoasă contează în atmosfera camerei. Da, un secret bine de știut: o cameră mică cu o fereatsră mare nu se va simți ca fiind claustrofobică.

Și într-o cameră mică poate fi acomodat un pat dublu, dar compromisul este ca o latură a lungimii acestuia să fie lipită de perete. Aici lambriurile din lemn dau senzația de căldură, așa că poziționarea patului nu incomodează. Însă priveliștea care se vede pe fereastra generoasă contează în atmosfera camerei. Da, un secret bine de știut: o cameră mică cu o fereastră mare nu se va simți ca fiind claustrofobică.

Camera de baie este generoasă, gândită a fi în genul celor matrimoniale, cu două lavoare, având în vedere că este singura baie din apartament. Și ce poți alege pentru un apartament de vacanță? Cel mai sigur este albul pentru finisaje, totul tratat simplu, mininal cu mici accente de culoare la nivelul spoturilor. Albul camuflează volumetria camerei, colțurile de la nivelul plafonului și dă impresia de spațiu mai mare și luminos.

Camera de baie este generoasă, având în vedere că este singura din apartament. Și ce poți alege pentru un apartament de vacanță? Cel mai sigur este albul pentru finisaje, totul tratat simplu, mininal cu mici accente de culoare la nivelul spoturilor și un ornament decorativ deasupra zonei cu oglindă. Albul camuflează volumetria camerei, colțurile de la nivelul plafonului și dă impresia de spațiu mai mare și luminos. De asemenea, faianța albă a fost montată la nivelul panourilor de duș, iar partea superioară a oglinzii a fost aliniată la acest nivel. De aceea chiar dacă suprafețele cu faianță sunt mari, fiind la același nivel cu principalele obiecte (oglindă, panou de duș), nu se simt ca fiind apăsătoare.

adelaparvu.com despre apartament de vacanta in cabana de munte, design apart1050, Polonia (6)

Un apartament plăcut, unde finisajele cu aspect rustic conferă căldură și familiaritate, iar piesele de mobilier, decorațiunile și corpurile de iluminat imprimă senzația de confort contemporan. O combinație reușită și o alăturare cromatică veselă griuri cu pete de portocaliu și roșu, care aduce luminozitate și un ton vesel spațiilor. Sper să te inspire și pe tine!

Foto via 1050Apartments

 

Un raspuns pentru Apartament cu aer de vacanță

  1. Turica Crăița spune:

    În ansamblu e frumos. Sufrageria e moderna cu culori frumos îmbinate. Dormitorul matrimonial e monoton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *