Dacă ai un hobby sau o mică afacere și implicit nevoie de un spațiu unde să lucrezi sau să te relaxezi, începând de la o grădină sau un teren agrigol unde ai vrea un mic adăpost, dacă vrei un mic atelier, spațiu de pictat, scris, citit sau vrei să-ți faci o căsuță de vacanță ori vrei să începi o mică afacere pentru care ți-ar prinde bine un birou ori un spațiu de vânzare, merită să știi despre proiectul Chillya conceput de arhitectul Matius Ichim. După o experiență consistentă în arhitectura de retail, arhitectul român a considerat că o construcție de-a gata este la mare căutare, așa că a gândit Chillya ca pe o construcție modulară. Practic, o poți comanda și utila după nevoi, știi din start prețul, vei avea parte la cerere de transport și montaj și nu-ți mai bați capul cu șantiere, meșteri, aprobări. Ca și dotări suplimentare poți avea o toaletă de serviciu, dar și pergole. Dar hai să afli mai multe.
Pentru căsuțele Chillya s-au folosit sisteme contemporane de construcție, dar și pentru dotare. Astfel căsuțele beneficiază de fundație eco, adică nu necesită beton, fiind o platformă rezistentă. Căsuțele din lemn (vezi fișă tehnică aici) sunt din pin nordic tratat de a Holver, ferestrele sunt termoizolante din panouri de sticlă laminate, iar sistemul de iluminat de la interior este unul inteligent, model HUE de la Philips. De asemenea, căsuțele sunt concepute pentru a avea integrat acces la Internet, abonamentul la acesta fiind ulterior la latitudinea proprietarului. Cert este că aceste căsuțe sunt concepute ca spații pentru relaxare, adăposturi sau ateliere de lucru, așa că nu te aștepta să ai absolut toate dotările similare unei case. Pentru cei care doresc spre exemplu și bucătărie, da, sunt mai potrivite modelul Chillya Multiple și la nevoie poți dota și o căsuță mai mică cu o chicinetă, dar evident că și costurile vor crește. Cele două căsuțe pe care le vezi în articol au beneficiat de dotări de la firmele Power Electric, Romstal, Geberit.
Numele Chillya a fost inspirat, după cum explică arhitectul Marius Ichim, de expresia britanică “chill out” care înseamnă relaxare și pronumele american urban “ya”o condensare a lui “you all” care inseamnă “tu, voi toți”, practic un spațiu urban esențializat pe care-l poți pune în ce context ai nevoie. Arhitectul a proiectat mai multe modele, iar două dintre le vezi în articol.
Căsuțele Chillya pot fi livrate oriunde pe teritoriul României, iar pentru dotări suplimentare, transport și montaj profesioniste vor exista costuri în plus. Arhitectul Marius Ichim poate asigura cu echipa sa și personalizarea fiecărui model în parte, conform cerințelor celor interesați, dar de asemenea aceste lucru vor fi taxate suplimentar. Merită însă să ceri o ofertă și să afli mai multe pe site-ul dedicat proiectului Chillya – SITE AICI, dar și imagini și noutăți pe pagina de Facebook/Chillya. Dacă vrei să-l contactezi pe arhitect o poți face pe mail arhitect@matius.ro sau la telefon 0751.252.215. Sper să te inspire și pe tine!
14
Casele din lemn, pe langa faptul ca sunt eco, sunt cu mult mai bune decat cele din caramida sau alt material. Retin foarte bine caldura in interior, nu trebuie sa exagerezi cu incalzirea.
Recomand http://www.proiectecaselemn.ro/
Foarte interesant. Ce suprafata are un modul?
Bună Karmen! Îl poți întreba direct pe arhitect ca să afli toate variantele de suprafețe.
Ok, multumesc mult pentru promtitudine
Matius face o treaba excelenta!
mulțumesc, Bogdan!