KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
Panourile culisante care separă bucătăria și dormitorul față de camera de zi sunt gândite simetrice, astfel că imaginea livinguui este una armonioasă. Ba mai mult, ușile culisante au permis instalarea unui loc de luat masa în fața ferestrelor balconului.

In apartamente, Design Interior

Apartament mic de 2 camere excelent reorganizat

De foarte multe ori în locuințele mici comandate, când se trece dintr-o cameră în alta, există spații nefolosite, cum ar fi coridoarele sau zonele dintre uși unde nu poți așeza nimic. O regândire a accesului în încăperi poate rezolva multe probleme, mai ales cele de depozitare. Și ca să-ți exemplific exact despre ce este vorba am ales să-ți prezint o locuință mica de 45 de metri pătrați reconfigurată astfel ca bucătăria să devină mai spațioasă, să fie creat un loc pentru mașina de spălat, loc de dressing generos, de birou și să existe o legătură mai logică între camere. Absolut minunat rezolvat totul conform proiectului designerițelor de la biroul Koreneva Zhadan Design, care au regândit locuința într-o notă actuală și într-o combinație odihnitoare de culori pentru cu cuplu matur care locuiește în Moscova. Ai să-ți dai seama de reorganizare din planul de mai jos, unde cu roșu este trasat modul cum era înainte locuința.

Înainte de reamenajare din holul de la intrare se făcea accesul în baie, bucătărie, cameră. După reorganizarea spațiului, coridorul către bucătărie a fost folosit pentru amplasarea mașinii de spălat către hol și pentru frigider în spațiul bucătărie. Ușa către cameră a fost desființată, astfel că acum, după reamenajare se accede din camera de zi în bucătărie și dormitor. Spațiile sunt separate cu panouri culisante ceea ce economisește spațiu, dar și asigură mai multă lumină peste tot. În dormitor a fost reconfigurat de asemenea accesul, iar în dreptul fostei uși interioare s-a creat loc pentru un dressing. Aparent nu sunt modificări mari, dar ele au schimbat radical funcționalitatea întregii locuințe.

Înainte de reamenajare din holul de la intrare se făcea accesul în baie, bucătărie și prima cameră. După reorganizarea spațiului, coridorul către bucătărie a fost folosit pentru amplasarea mașinii de spălat către hol și pentru frigider în spațiul bucătărie. Ușa către cameră a fost desființată, astfel că acum, după reamenajare se accede din camera de zi în bucătărie și dormitor. Spațiile sunt separate cu panouri culisante ceea ce economisește spațiu, dar și asigură mai multă lumină peste tot. În dormitor a fost reconfigurat de asemenea accesul, iar în dreptul fostei uși interioare s-a creat loc pentru un dressing. Aparent nu sunt modificări mari, dar ele au schimbat radical funcționalitatea întregii locuințe.

Panourile culisante care separă bucătăria și dormitorul față de camera de zi sunt gândite simetrice, astfel că imaginea livinguui este una armonioasă. Ba mai mult, ușile culisante au permis instalarea unui loc de luat masa în fața ferestrelor balconului.

Panourile culisante, realizate pe comandă) care separă bucătăria și dormitorul față de camera de zi sunt gândite simetric, astfel că imaginea livingului este una armonioasă. Ba mai mult, ușile culisante au permis instalarea unui loc de luat masa în fața ferestrelor balconului.

Ușa culisantă către bucătărie a fost gîndită ca una de tip dulap și glisează în interiorul peretelui. Când este închisă, bucătăria nu se vede, dar lumina naturală pătrunde peste tot grație geamurile din sticlă sablată.

Ușa culisantă către bucătărie a fost gândită ca una de tip dulap și glisează în interiorul peretelui. Când este închisă, bucătăria nu se vede, dar lumina naturală pătrunde peste tot grație geamurilor din sticlă sablată.

Ambientul a fost gândit coerent din punct de vedere al combinațiilor de culori și materiale, astfel că bucătăria completează vizual spațiul zonei de zi chiar și când ușa culisantă a bucătăriei este la vedere.

Ambientul a fost gândit coerent din punct de vedere al combinațiilor de culori și materiale, astfel că bucătăria completează vizual spațiul zonei de zi chiar și când ușa culisantă lasă totul la vedere.

Ce se potrivește cu o mobilă în nuanță wenge? Un albastru închis poate fi o alegere foarte inspirată, mai ales într-un spațiu mic. Aceste nuanțe închise dau senzația de adâncime a spațiului. mai ales că la nivelul plafonului și a pardoselii predomină albul, deci un contrast de tip umbră și lumină.

Ce se potrivește cu o mobilă în nuanță wenge? Un albastru închis poate fi o alegere foarte inspirată, mai ales într-un spațiu mic. Aceste nuanțe închise dau senzația de adâncime a spațiului, mai ales că la nivelul plafonului și a pardoselii predomină albul, deci un contrast de tip umbră și lumină.

Spațiul mic al bucătăriei a fost excelent organizat, mai ales după ce frigiderul a fost încastrat. Pentrua fi mărită suprafața de blat, chiuveta a fost repoziționată în fața ferestrei, lucru la care visează multe doamne.

Spațiul mic al bucătăriei a fost excelent organizat, mai ales după ce frigiderul a fost încastrat. Pentru a fi mărită suprafața de blat, chiuveta a fost repoziționată în fața ferestrei, lucru la care visează multe doamne, dar și o soluție care a oferit mai mult spațiu. Corpurile de iluminat din zonă sunt poziționate aici mai ales din considerente estetice, fereastra bucătăriei fiind mai des rabatată decât deschisă.

Dormitorul este separat față de living tot printr-un panou culisant. Deschis parțial el lasă la vedere către camera de zi locul de birou, foarte bine poziționat în fața ferestrei.

Dormitorul este separat față de living tot printr-un panou culisant. Deschis parțial el lasă la vedere către camera de zi locul de birou, foarte bine poziționat în fața ferestrei, iar prin ambientare este în ton cu restul amenajării.

Când ușa culisantă este în întregime deschisă se citește și locul de pat cu noptiere.

Când ușa culisantă este în întregime deschisă se citește și locul de pat cu noptiere. Nuanțele de albastru completează în fiecare spațiu tonurile de griuri, marouri și texturile din lemn alese pentru finisaje.

Patul confortabil este unul tapițat și prin țesătura lui s-a imprimat culoare în încăperea destinată odihnei.

Patul confortabil este unul tapițat și prin țesătura lui s-a imprimat culoare în încăperea destinată odihnei. Pentru ca suprafața noptierelor să fie cât mai liberă, designerii au prevăzut aplice pe perete reglabile. De remarcat faptul că zonele albe conferă contrast și dau o notă de prospețime și eleganță ambientului.

Dressingul este separat de dormitor tot printr-un panou culisant, ceea ce conferă ambientului o notă unitară, mai ales că are același desen, același model cu cel de acces în cameră.

Dressingul este separat de dormitor tot printr-un panou culisant, ceea ce conferă ambientului o notă unitară, mai ales că are același desen, același model cu cel de acces în cameră.

Combinația de culori pentru toată locuința este de gri cald-albastru, lemn și accente de albastru. În fiecare încăpere designerii s-au jucat cu dozarea nuanțelor pentru a creiona o atmosferă calmă liniștitoare.

Combinația de culori pentru toată locuința este de gri cald-albastru, lemn și alb. În fiecare încăpere designerii s-au jucat cu dozarea nuanțelor pentru a creiona o atmosferă calmă, liniștitoare.

Iluminatul este gândit scenografic, astfel ca pe timpul serii să poată fi configurate diverse scenarii de lumină. Aici este zona de living către culoarul de circulație care dă înspre hol.

Iluminatul este gândit scenografic, astfel ca pe timpul serii să poată fi configurate diverse registre de lumină. Aici este zona de living către culoarul de circulație care dă înspre hol. O locuință mică, dar elegantă, aerisită, dar funcțională, totul șic conceput pentru o stare de bine. Excelentă amenajare. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Dina Alexandrova 

6 raspunsuri pentru Apartament mic de 2 camere excelent reorganizat

  1. Alina spune:

    Buna! Foarte frumos reorganizat acest apartament! Îmi place fantastic. Urmăresc postările d-voastră și pt. Estetic și pt ca va trebui Sa renovam și noi un ap, model vechi, semidecomandat. Am încercat sa ma inspir din proiectul acestui ap, însă la noi ne încurca holul de la baie. Dacă va rog, îmi puteți da o idee de recompartimentare? Bucătăria vrem sa fie camera pt copii, iar sufrageria sa fie transformată in bucatarie si camera de zi. Ca spațiu ar fi si holurile, însă doar un ochi format poate aprecia cum le putem folosi. Va multumesc anticipat! Alina

    EAD8D031-F670-4E1B-8B17-CBD086CEE66F

    • Gabriela spune:

      Fiindcă nu ți-a răspuns nimeni, m-am gândit că aș putea să-ți ofer eu o variantă (făcută de plăcere pentru delectarea mea de designer amator cu cursuri luate on-line) pe care o poți vedea în planul atașat. Cred că vor fi necesare cîteva explicații pe care ți le pot da, dacă vrei. Din desen sper să se înțeleagă că în living locul de masă este prevăzut ca un booth cu banchetă cu depozitare, masă cu picior, scaune, etc. Dacă vrei mai multe detalii, ți le trimit. Am eliminat cît mai puțini pereți și trebuie să verifici că pereții eliminați nu sunt de rezistență.Am amplasat bucătăria astfel încât să fie cît mai ușoară conectarea la gaze, apă și să nu se vadă de la intrare .Pentru camera copiilor va trebui să construiești 1. un corp care să îmbrace caloriferul și să mascheze toate țevile și 2. o structură pentru paturile copiilor care trebuie să aibă la bază sertare de depozitare sub patul fiecărui copil, 3. o masă rabatabilă care apare ca o placare pe perete în fața taburetelor cu depozitare. Orice ai face, nu pune într-o cameră atât de mică paturi supraetajate.

      451

      • Alina spune:

        Buna ziua! Va Multumesc mult pt răspuns și pt timpul alocat. Îmi place ceea ce mi- ați oferit in proiect, doar ca Unele ..cred eu ca nu se potrivesc. Este adevărat ca mai sunt detalii, cum Spuneați, la camera copiilor ma refer. Am înțeles ca nu paturi etajate, cu locuri de depozitare sub ele, dar ambele la același nivel? Nu cred ca încap 2 paturi de 200/ 90 cm aranjează așa, doar dacă le suprapun cumva. Apoi , nu am precizat, copiii fiind de vărsta școlară au nevoie de birouri in mod constant, au nenumărate lucrusoare de pus pe el. In rest se potrivește, ma gândeam ca dintr- o suprafața așa mică , oricum le-as împarți, chiar sa renunț la toți perețiii tot nu pot reconfigura altceva mai confortabil. Spuneați sa nu se vadă bucataria de la intrare…este cumva vreo regula ? Adică nu ma gândeam deloc la așa ceva. Încă o data, va Multumesc pt implicare. O zi frumoasa!

        • Gabriela spune:

          Uite o altă variantă. In camera copiilor am pus un pat inalt care are dedesubt un alt pat care culisează. Am mers cu o lățime de pat de 80cm, dar poți merge și cu 90 cm. Pe două laturi ale camerei mergi cu un blat de lemn de 50-55 cm. Cabinet de haine, respectiv biblioteca deasura blatului, dressser cu sertare si tabureti dedesubt. În locul de conversație poți introduce și o mășuță pentru cafea care se poate transforma în masă mare (search transformer coffee table) și îți oferă suprafață adițională de lucru în bucătărie.Numai bine.

          452-1

        • Gabriela spune:

          M-am mai uitat puțin la planul tău și, în afară de a lua 30 cm din suprafața livingului sau a pune un pat supraetajat, pare să mai fie o soluție mai puțin ortodoxă care implică mutarea și micșorarea ușii de access în camera copiilor. La dreapta ușii îți rămân aprox 100cm,la stânga 80cm, ceea ce ar permite folosirea a două paturi cu lățime de 80 cm. Există saltele small twin care sunt de 75X190 cm care se potrivesc unui pat platformă de 80X200 cm. Dacă montezi un blat sub fereastră, acela ar putea constitui suprafața de lucru la care s-ar sta fie pe un scaun normal în spațiul dintre paturi, fie de pe pat!!Neobișnuit, cu siguranță, dar nu imposibil și deloc incomod dacă ai saltele ferme de bună calitate. Dacă reușești să proiectezi și paturi cu 6 sertare ai rezolvat și o bună parte din nevoile de depozitare pentru haine, rechizite, jucării. Într-o formă sau alta va trebui să faci un compromis. Cel mai bine ar fi să-i lași pe copii să decidă. Copii mei își faceau întodeauna lecțiile în sufragerie fiindcă așa îi puteam supraveghea și ajuta. Iar în liceu stăteau întinși pe pat cu laptopul în față, niciodată la birou! Dacă ar fi să aleg eu, aș alege fără nici o ezitare această ultimă variantă. Mi se pare soluția cea mai simplă, cea mai economică, cea mai aerisită! În plus, are spații de depozitare generoase, două paturi ușor accesibile (un avantaj în cazul vizitelor nocturne la baie), o suprafață de lucru cu lumină naturală, loc de rafturi pentru cărți în jurul ferestrei. Dacă alegi o saltea fermă și respecți distanța corectă între saltea și masă (25 cm) și pui un suport adecvat sub picioare cred că poți obține un al doilea loc de lucru chiar în camera copiilor. Dacă nu, există și opțiunea mesei din sufragerie. În nici un caz nu cred că merită să dărâmi pereți sau să înjumătățești vizual camera prin introducerea unui pat supraetajat numai pentru a mai obține încă un loc de lucru. Îți doresc succes și numai bine.Dacă îți mai pot fi de folos cu ceva, o fac cu dragă inimă. PS Cu puțină imaginație poți înfrumuseța și acest design foarte simplu, prin felul în care proiectezi patul și rafturile și masa și restul ambientului!

          454

  2. Camelia spune:

    Buna ziua! Arata excelent! Aveti cumva niste recomandari unde putem realiza astfel de usi/panouri culisante in Bucuresti?
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *