KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
Chiar dacă zona canapelei este la distabță mare față de ferestrele zonei de zi, grație suprafețelor curate, albe de la nivelul plafonului și pardoselii lumina naturală este reflectată mai departe.

In apartamente, Design Interior

Apartament în formă de L bine organizat

Sunt situații în care intrarea în locuință este direct în zona de zi, iar apoi încăperile sunt dispuse în formă de L, ferestrele fiind dispuse pe laturile înguste, dar nu și pe latura mai lungă. Asta înseamnă că la mijlocul apartamentului pot fi spații care să nu dispună de lumină naturală suficientă, fiind la distanță de ferestre. Cum poate fi amenajată o astfel de locuință? Am ales să-ți prezint azi un astfel de exemplu, ca să-ți dai seama de cum ar putea fi organizată. Apartamentul are circa 71 de metri pătrați, iar transformarea lui a fost făcută tocmai în ideea de a amplifica lumina naturală. Dar hai să afli mai multe, nu înainte de a vedea și planul locuinței mai jos.

Intrarea în locuință coincide cu cea în zona de zi. Inițial exista un hol în formă de L, de-a lungul căruia erau înșiruite camerele, bucătăria separată, apoi livingul, care avea o formă mai ciudată, un al doilea hol între living și dormitor. Practic, totul era foarte fragmentat, iar centrul locuinței deloc iluminat natural.

Intrarea în locuință coincide cu cea în zona de zi. Inițial exista un hol în formă de L, de-a lungul căruia erau înșiruite camerele, bucătăria separată, apoi livingul, care avea o formă mai ciudată, un al doilea hol între living și dormitor. Practic, totul era foarte fragmentat, iar centrul locuinței deloc iluminat natural.

După reamenajare cea mai generoasă cameră a fost alocată dormitorului, unde spațiul de depozitare este simplu, dar excelent configurat și foarte încăpător. Zona de living este la granița dintre zona de odihnă și sufragerie, locul cel mai întunecos fiind numai bunpentru amplasarea televizorului. Către zona de intrare în casă tot planul este deschis, ceea ce contribuie la o mai bună circulație de a luminii naturale.

După reamenajare cea mai generoasă cameră a fost alocată dormitorului, unde spațiul de depozitare este simplu, dar excelent configurat și foarte încăpător. Zona de living este la granița dintre zona de odihnă și sufragerie, locul cel mai întunecos fiind numai bunpentru amplasarea televizorului. Către zona de intrare în casă tot planul este deschis, ceea ce contribuie la o mai bună circulație de a luminii naturale.

Zona de hol din casă este gândită deschis, cu o pardoseală din gresie, care să reziste la murdărire. În vecinătatea holului, imediat către spațiul deschis există un dulap cu oglinzi folosit pe post de depozitare pentru încălțăminte și haine.

Zona de hol din casă este gândită deschis pentru obiectele de vestimentație folosite în mod curent, cu o pardoseală din gresie, care să reziste la murdărire. În vecinătatea holului, imediat către spațiul deschis există un dulap cu oglinzi folosit pe post de depozitare pentru încălțăminte și haine.

O masă consolă este așezată între zona de hol și bucătărie pentru a fi la îndemână pentru genți, corespondență și cumpărături. Masa insulă din bucătărie a fost poziționată în așa fel încât să nu fie obturată fereastra balconului, lumina naturală ajungând pânâ în hol.

O masă consolă este așezată între zona de hol și bucătărie pentru a fi la îndemână pentru genți, corespondență și cumpărături. Masa insulă din bucătărie a fost poziționată în așa fel încât să nu fie obturată fereastra balconului, lumina naturală ajungând pânâ în hol.

Dulapul cu uși culisante are fețele din oglinzi care reflectă lumina ferestrelor și amplifică și mai mult luminozitatea aparta,entului, pe lângă finisajele deschise de la nivelul pardoselii și pereților. Pentru a folosit la maximum spațiul și a nu-l încărca cu mobilă, bucătăria a fost configurată sub forma unei generoase mese insulă.

Dulapul cu uși culisante are fețele din oglinzi care reflectă lumina ferestrelor și amplifică și mai mult luminozitatea apartamentului, pe lângă finisajele deschise de la nivelul pardoselii și pereților. Pentru a folosit la maximum spațiul și a nu-l încărca cu mobilă, bucătăria a fost configurată sub forma unei generoase mese insulă.

Locul pentru electrocasnicele mari este grupat într-o niță a bucătăriei, cu mobilier realizat pe comandă care face tot ansamblu să apară compact.

Locul pentru electrocasnicele mari este grupat într-o nișă a bucătăriei, cu mobilier realizat pe comandă care face tot ansamblu să apară compact.

Masa insulă include atât locul de chiuvetă, cât și plita electrică. De asemenea, blatul este gândit pentru a găzdui într-o parte loc pentru mic dejun. De o parte și de alta a mesei insulă sunt prevăzute spații de depozitare.

Masa insulă include atât locul de chiuvetă, cât și plita electrică, deasupra căreia este instalată o hotă decorativă cu aspectul unui corp de iluminat. De asemenea, blatul este gândit pentru a găzdui într-o parte loc pentru mic dejun. De o parte și de alta a mesei insulă sunt prevăzute spații de depozitare.

Într-o bucătărie sunt mai eficiente spațiile de depozitare de tip sertar pentru că pot fi manevrate cu mai multă ușurință, iar conținutul lor este la vedere din prima. Aici pe lângă sertare sunt prezente în zona de scaune și uși de dulap pentru depozitare lucrurilor mai rar folosite.

Într-o bucătărie sunt mai eficiente spațiile de depozitare de tip sertar pentru că pot fi manevrate cu mai multă ușurință, iar conținutul lor este la vedere din prima. Aici, pe lângă sertare, sunt prezente în zona de scaune și uși de dulap pentru depozitare lucrurilor mai rar folosite.

Pentru mai multă lumină naturală ferestrele au fost decorate cu rolete și nu cu perdele și draperii. De asemenea, pentru a integra frumos zona ferestrelor în ambientul interior, calorifeele au fost mascate.

Pentru mai multă lumină naturală ferestrele au fost lăsate libere, fără perdele și draperii. De asemenea, pentru a integra frumos zona ferestrelor în ambientul interior, caloriferele au fost mascate pentru un aspect elegant. Contrastul subtil dintre albul ce marchează ferestrele și nuanța pudrată a vopselei lavabile dau o notă originală și rafinată. Mascarea instalațiilor necesare buătăriei s-a făcut printr-o platformă, o diferență de nivel în zona de zi.

Sufrageria este marcată nu doar printr-un mobilier specific, ci și printr-o nuanță mai intensă a vopselei lavabile, care dă un efect de adâncime a spațiului în relație cu ăardoseala și tavanul albe.

Sufrageria este marcată nu doar printr-un mobilier specific, ci și printr-o nuanță mai intensă a vopselei lavabile, care dă un efect de adâncime a spațiului în relație cu pardoseala și tavanul albe.

Contraste fine sunt realizate în colțurile vizibile ale locuinței, cum e și în cazul sufrageriei, unde bufet ales într-o nuanță kaki pune în evidență nuanța vopselei. De asemenea, mobila și corpurile de iluminat sunt cu linii zvelte, ceea ce conferă senzația de spațiu aerisit, în ciuda numeroaselor obiecte prezente.

Contraste fine sunt realizate în colțurile vizibile ale locuinței, cum e și în cazul sufrageriei, unde bufet ales într-o nuanță kaki pune în evidență nuanța vopselei. De asemenea, mobila și corpurile de iluminat sunt cu linii zvelte, ceea ce conferă senzația de spațiu aerisit, în ciuda numeroaselor obiecte prezente.

Oglinda din zona sufrageriei conferă strălucire, dar prin forma ei îndulcește spațiul cu forma atipică și unghiuri clare. Stâlpii și grinzile sunt evidente, dar modul de vopsire a lor face ca totul să fie bine camuflat, iar atenția atrasă de aranjamente și mai puțin de detaliile constructive.

Oglinda din zona sufrageriei conferă strălucire, dar prin forma ei îndulcește spațiul cu forma atipică și unghiuri clare. Stâlpii și grinzile sunt evidente, dar modul de vopsire a lor face ca totul să fie bine camuflat, iar atenția atrasă de aranjamente și mai puțin de detaliile constructive.

Pardosela zonei de zi este lăsată liberă, fără covoare, ca atare se simte mult mai spațios totul, dar și mai luminos. Pe de altă parte, forma de L impune un culoar de circulație între dormitor și zona de zi, așa că ar fi incomodă prezența covoarelor.

Pardoseala zonei de zi este lăsată liberă, fără covoare, ca atare se simte mult mai spațios totul, dar și mai luminos. Pe de altă parte, forma de L impune un culoar de circulație între dormitor și zona de zi, așa că ar fi incomodă prezența covoarelor. Pentru ca în living, unde e canapeaua și televizorul spațiul să nu se simtă prea îngust, pereții au fost vopsiți toți în aceeași culoare, anihilându-se colțurile, de unde și senzația de spațiu mai lat.

Chiar dacă zona canapelei este la distabță mare față de ferestrele zonei de zi, grație suprafețelor curate, albe de la nivelul plafonului și pardoselii lumina naturală este reflectată mai departe.

Chiar dacă zona canapelei este la distanță mare față de ferestrele zonei de zi, grație suprafețelor curate, albe de la nivelul plafonului și pardoselii, lumina naturală este reflectată mai departe.

Țesăturile confortabile schimbă atmosfera livingului, chiar dacă el se află într-o zonă de circulație dintre dormitor și bucătărie. De asemenea, este mai inspirată așezarea canapelei în cea mai întunecoasă parte a locuinței, pentru că vizionarea programelor preferate de tv se face fără probleme, plus senzația de cuib dată de configurația spațiului.

Țesăturile confortabile schimbă atmosfera livingului, chiar dacă el se află într-o zonă de circulație dintre dormitor și bucătărie. De asemenea, este mai inspirată așezarea canapelei în cea mai întunecoasă parte a locuinței, pentru că vizionarea programelor preferate de tv se face fără probleme, plus senzația de cuib dată de configurația spațiului.

Pentru a amplifica lumina naturală, dormitorul beneficiază de o ușă dublă cu geamuri sablate.

Pentru a amplifica lumina naturală, dormitorul beneficiază de o ușă dublă culisantă cu geamuri sablate, realizată pe comandă. Totul curat, ordonat și elegant rezolvat.

Săațu de odihnă este marcat de un pat tapițat și draperii bogate. Prin decorațiuni textile, de la covor la cuvertura patului, tapițerie, draperie, se imprimă senzația de confort, chiar dacă în rest ambientul este simplu tratat.

Spațiul de odihnă este marcat de un pat tapițat și draperii bogate. Prin decorațiuni textile, de la covor la cuvertura patului, tapițerie, draperie, se imprimă senzația de confort, chiar dacă în rest ambientul este simplu tratat.

Și în dormitor s-a avut în vedere mascarea caloriferului, astfel ca dacă ușile dormitorului rămân deschise, zona ferestrei să se vadă frumos.

Și în dormitor s-a avut în vedere mascarea caloriferului, astfel ca dacă ușile dormitorului rămân deschise, zona ferestrei să se vadă frumos. De aceea glaful este folosit pentru obiecte decorative.

Dulapul din dormitor ocupă o latură întreagă, dar este configurat și pe toată înălțimea spațiului. Astfel, el se simte ca o placare și nu ca un obiectde mobilier.

Dulapul din dormitor ocupă o latură întreagă, dar este configurat și pe toată înălțimea spațiului. Astfel, el se simte ca o placare și nu ca un obiect de mobilier.

Accesul în baie se face din holul de la intrare, iar pentru a asigura un mic aport de lumină naturală, ușa băii a fost aleasă cu geamuri.

Accesul în baie se face din holul de la intrare, iar pentru a asigura un mic aport de lumină naturală, ușa băii a fost aleasă cu geamuri.

Baia este ehipată cu toate cele necesare, dar tot aici s-a prevăzut și locul pentru mașina de spălat și pentru uscător. Sub blatul lavoarului s-a găsit loc pentru electrocasnice, dar și pentur un mic spațiu de depozitare.

Baia este ehipată cu toate cele necesare, dar tot aici s-a prevăzut și locul pentru mașina de spălat și pentru uscător. Sub blatul lavoarului s-a găsit loc pentru electrocasnice, dar și pentur un mic spațiu de depozitare. O locuință aerisită, în stil scandinav, cu o combinație de culori plăcută, suavă, tonuri pudrate care imprimă o senzație de calm. Sper să te inspire și pe tine!

Foto via Reveny

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *