adelaparvu.com despre picturi natura Doina Vitu (11)

In Oameni talentati

Natura surprinsă de Doina Vitu în picturi delicate

Sunt mulți artiști care aleg să profeseze în design interior și o fac excepțional și original, dar sunt puțini arhitecți care se abandonează artei, fără a mai profesa în domeniul pentru care s-au pregătit ani mulți și grei. Unul dintre acești arhitecți este Doina Vitu, care după ce a absolvit facultatea din cadrul Universității „Ion Mincu” din București, și a început să profeseze ca arhitect de interior nu s-a simțit în largul ei în relația cu clienții, așa că s-a retras în lumea ei, iar mediul de exprimare pe care l-a găsit a fost cel al picturii. Primul lucru care m-a atras a fost feed-ul ei de pe Instagram, care este armonios, unitar și foarte relaxant. Prin picturile ei delicate, Doina parcă te poartă către liniștea și frumusețea naturii și reușește să ne inducă un sentiment de pace, de regăsire. Într-o perioadă când arta este una răzvrătită, cu mesaje sociale, cu instalații sofisticate sau picturi care te revoltă, dacă nu cumva îți repugnă, Doina Vitu are curajul să meargă pe o cale bătătorită, reușind însă să-și lase amprenta print-o abordare nouă, care încântă. Oricine orice ar zice, picturile ei le vezi pe pereții casei tale și te invit să le descoperi mai jos. Dar hai să-ți spun de unde pasiunea pentru natură.

adelaparvu.com despre picturi natura Doina Vitu (2)

adelaparvu.com despre picturi natura Doina Vitu (8)

adelaparvu.com despre picturi natura Doina Vitu (7)

adelaparvu.com despre picturi natura Doina Vitu (9)

În urmă cu doi ani, Doina a fost pentru prima dată în viața ei cu cortul în pădure, o excursie care a marcat-o profund. Atunci, fără internet, fără telefon, a realizat cât de minunată și misterioasă este natura și cât de echilibrați devenim ca oameni atunci când știm să o ascultăm și să o respectăm. Da, și noi facem parte din natură, dar evident că am uitat de mult timp acest lucru. Noi oamenii nu o mai ascultăm, nu o mai respectăm, ci doar o exploatăm și o pângărim. Doina a simțit nevoia să ne facă să conștientizăm frumusețea naturii, chiar și atunci când urmele civilizației o străpung cu drumuri asfaltate sau când luciul apei ce se confundă cu cerul este întrerupt de ambarcațiuni. Este un contrast subtil, dar actual, lucrări ce par făcute rapid, dar menite să o luăm mai pe îndelete. Cu totul. Un contrast între sălbăticie, cum sunt suporturile din lemn, felii de copac și control uman – liniile pensulelor ei delicate prin care restabilește ordinea naturii. Doina Vitu pictează tradițional, dar cu lejeritate contemporană. Te face să evadezi, să respiri, să te bucuri de frumos și asta e tot ce contează! Sper să te inspire și pe tine!

Doina Vitu, un moment de răgaz pentru un selfie în timpul lucrului.

Doina Vitu, un moment de răgaz pentru un selfie în timpul lucrului.

Dacă dorești să achiziționezi lucrările Doinei, îi poți scrie pe adresa de mail [email protected]. Urmărește și pagina ei de Instagram/DoinaVitu și pagina ei de Facebook/Doina.art, unde poți vedea prețurile picturilor ei pe magazinul online AICI.

adelaparvu.com despre picturi natura Doina Vitu (1)

adelaparvu.com despre picturi natura Doina Vitu (5)

adelaparvu.com despre picturi natura Doina Vitu (3)

adelaparvu.com despre picturi natura Doina Vitu (4)

Dacă dorești să achiziționezi lucrările Doinei, îi poți scrie pe adresa de mail [email protected]. Urmărește și pagina ei de Instagram/DoinaVitu și pagina ei de Facebook/Doina.art, unde poți vedea prețurile picturilor ei pe magazinul online AICI.

Foto: Doina Vitu

2 raspunsuri pentru Natura surprinsă de Doina Vitu în picturi delicate

  1. Veronica spune:

    Superb, felicitari, multumim ca ne incanti sufletul cu picturile tale minunate Doina! Mult succes incontinuare!

  2. Raisa spune:

    La mai mult si la mai mare, Doinița !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *