adelaparvu.com despre idei de decorare a casei cu plante (6)

In Idei pentru acasa

Idei de decorare cu plante

Interiorul casei poate căpăta un aer proaspăt și primitor cu ajutorul plantelor, dar mai mult, poți decora cu ajutorul lor diversele spații. Dacă te-ai întrebat vreodată ce poți pune într-un colț de cameră, în fața unei ferestre pe care nu ai vrea să o obturez cu perdele sau cum ai putea separa diversele zone dintre-un spațiu deschis, ei bine răspunsul poate fi simplu: cu plante. De asemenea, cu ajutorul plantelor poți aduce culoarea la interiorul casei. Cum? LaDoiPași m-a provocat să-ți răspund în articolul de față, așa că îți spun că poți aduce culoare nu doar prin nuanțele frunzelor și ale florilor, ci prin cele ale măștilor de ghivece în care sunt ele puse. Deci nu doar plante, ci adevărate aranjamente care-ți vor înviora locuința. Dar hai să vezi câteva idei.

adelaparvu.com despre idei de decorare a casei cu plante (2)

Cu siguranță ai auzit de plante agățate, suspendate, dar te-ai gândit că le poți avea, spre exemplu, chiar deasupra mesei ori chiar în centrul camerei însoțite de corpuri de iluminat? Ei bine, da, poți face adevărate instalații de lumină și verdeață.

adelaparvu.com despre idei de decorare a casei cu plante (3)

Fereastră pe care nu vrei să o acoperi cu perdele și draperii? Ce-ai spune de o perdea de plante suspendate? Poate fi o soluție nu doar estetică, ci și funcțională, care cu siguranță va contribui din plin la starea ta de bine.

adelaparvu.com despre idei de decorare a casei cu plante, Foto Kayla Stark

adelaparvu.com despre idei de decorare a casei cu plante (6)

adelaparvu.com despre idei de decorare a casei cu plante, Foto Michelle Gage

Ți-ai dori paravane pentru a separa parțial zonele dintr-un spațiu mai amplu, dar nu știi cum să o faci? Îți pot fi de folos plantele. Le poți așeza pe structuri verticale din metal sau chiar panouri de gard (ai grijă la culoarea panourilor, albul este mai elegant pentru interioare), dar poți de asemenea marca o zonă cu diferență de nivel cu jardiniere cu plante. Astfel poți avertiza, dar și preveni asupra eventualelor accidente domestice.

adelaparvu.com despre idei de decorare a casei cu plante (4)

adelaparvu.com despre idei de decorare a casei cu plante, Foto Steven Alvarez General Contractor

Ce poți pune deasupra canapelei sau deasupra unei comode pe peretele pe care ți se pare că este prea gol? Ai ghicit răspunsul: plante! Dar ai grijă ce fel de recipiente alegi pentru ele. Poți crea adevărate instalații fie cu plante suspendate în fața unui ansamblu de oglinzi decorative, fie grupate în aceleași tipuri de măști de ghivece. În aceste măști pot fi inserate ghivecele, astfel ca apa să fie colectată la baza măștilor de ghivece, care trebuie să fie etanșe.

adelaparvu.com despre idei de decorare a casei cu plante (7)

adelaparvu.com despre idei de decorare a casei cu plante, Foto Maurizio Giovannoni Architetto

adelaparvu.com despre idei de decorare a casei cu plante (5)

adelaparvu.com despre idei de decorare a casei cu plante (1)

Da, poți aduce culoare la interiorul casei cu ajutorul plantelor. Cu verdeața frunzelor sau prin coloritul ghivecelor poți crea contraste care să fie remarcate la interior. O etajeră prea goală poate deveni un perete vertical verde, un spațiu prea gol și prea minimalist cu ajutorul plantelor devine unui de-a dreptul exotic, iar un colț de cameră prea alb poate ajunge unul vesel și colorat cu ghivece în nuanțe vivace și plante de interior cu flori. Sunt multe idei care pot fi materializate, iar pentru mai multă inpirație vezi site-ul LaDoiPași. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre idei de decorare a casei cu plante, Foto Arlo & Jacob

adelaparvu.com despre idei de decorare a casei cu plante, Foto Floradania

adelaparvu.com despre idei de decorare a casei cu plante, Foto stephane chamard

Un raspuns pentru Idei de decorare cu plante

  1. Ionuț spune:

    Gând la gând cu bucurie 🙂

    bty

    bty

  2. Gica spune:

    Bună cum pot amenaja un living cu plante mi se pare cam gol .mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *