adelaparvu.com despre mobilare bai mici, Bricodepot, Good Home (1)

In Idei pentru acasa

Soluții pentru băi mici la prețuri bune

Majoritatea încăperilor destinate băilor sunt mici la noi, inclusiv la case, iar acest lucru pune mari probleme în amenajarea lor, mai ales că sunt spații pe care le utilizăm zilnic. Și pentru că le utilizăm zilnic, ai grijă ca înainte de orice gresie, faianță, mobilă ai alege baia să aibă sifoane de scurgere în pardoseală, iar zona de duș, cadă să fie hidroizolată și la nivelul pereților, nu doar la nivelul pardoselii. Dincolo de aspectele tehnice, realist vobind, baia are mult mai multe conotații decât cea de cameră dedicată iginei. În baie sunt multe femei care se machiază, tot în baie mulți părinți se refugiază de copiii lor, iar la final de zi deseori un duș relaxant este tot ceea ce ne-am dori. Dar de asemenea, în multe camere de baie sunt amplasate mașinile de spălat rufe și tot aici sunt mulți proprietari care se gândesc la locul pentru litiera pisicii. Deci? O multitudine de probleme care au nevoie de rezolvare într-un spațiu mic ticsit de obiecte și lucruri cu caracter tehnic.

adelaparvu.com despre mobilare bai mici, Bricodepot, Good Home (2)

Cum amenajezi o baie mică? Ei bine, poți găsi mai mult decât idei la BricoDepot, care, în noul catalog Proiecte de baie GoodHome, îți prezintă soluții concrete în funcție de dimensiunea băilor. Ceea ce mi-a atras atenția au fost gamele de mobilier, obiectele sanitare, dar și vopseaua specială pentru spații umede. Dar hai să vezi mai jos câteva proiecte de băi mici, restul le vei descoperi în catalog.

adelaparvu.com despre mobila de baie Ladoga, Bricodepot, Good Home

Gama de mobilier Ladoga este special gândită pentru spații mici și înguste. Piesele sunt modulare astfel încât, în funcție de spațiu, acestea să poată fi grupate în compozții armonioase.

adelaparvu.com despre mobilare bai mici, Bricodepot, Good Home

Alege finisaje simple, dar ai grijă ca sub gresie și faianță să existe hidroizolație pentru a preîntâmpina inflitrațiile de apă. De asemenea, fii pe fază cu sifoanele de pardoseală și cu pantele corecte date la nivelul pardoselii pentru ca în cazul unui surplus de apă, aceasta să poată fi repede colectată. Mai departe ai variante nenumărate pentru mobilare și dotare, chiar și atunci câns spațiile sunt mici și înguste. În imagine mobilier Imandra și paravan de duș Beloya de la Bricodepot din gama Good Home.

adelaparvu.com despre mobila de baie Adriska, Bricodepot, Good Home

Gama de mobilier de baie Adriska are mai multe elemente care pot fi grupate într-un ansamblu, dar în funcție de dimensiunea băii tale poți cumpăra doar ce ai nevoie. Partea inovatoare este la nivelul lavoarului care are sistemul de scurgere pe orizontală, ceea ce permite instalarea unui sertar imediat sub lavoar. Deci mai mult spațiu într-un volum compact.

adelaparvu.com despre baie de bloc 4,5 mp, Bricodepot, Good Home (3)

Baie de 4,5 mp cu cabină de dus Beloya și dulapuri inclusiv pe colț pentru a folosi la maximum spațiul. Merită să vezi și soluțiile de lavoare cu sistemul de scurgere regândit pe orizontală, astfel încât să poți avea sertare spațioase la îndemână, cum sunt cele din gama Amantea și Imandra.

adelaparvu.com despre baia din apartament 4,5 mp, cabina dus Beloya, Bricodepot, Good Home

Baia familiei cu multe spații de depozitare. Când sunt deja patru persoane care folosesc o baie se simte nevoia de depozitare. Dar cum faci ca baia să arate bine și să ai spațiu pentru mobilă, mai ales când nu-ți permiți una pe comandă? Ei bine, cu gama de mobilier Imandra ai nenumărate variante de depozitare și în cele mai înguste spații. În plus, există piese de mobilier cu fețele placate cu oglinzi, ceea ce-ți va da senzația de mai mult spațiu și mai multă lumină în camera de baie. Și da, ai și multe variante cu lavoar dedicat pentru mobilier, deci soluții compacte astfel ca spațiul de sub lavoar să-l poți folosi la maximum, având depozitare cu sertare. Pentru finisaje nu te complica. Alege finisaje simple, nuanțe de gri și alb pentru ca totul să fie cât mai luminos, dar și ușor de întreținut, plus simplu de asortat. Poți aduce un strop de culoare, dar și de textură prin mobilier sau pur și simplu alegând inspirat prosoapele.

adelaparvu.com despre baie de bloc 4,5 mp, Bricodepot, Good Home (1)

Baia pentru locuințele care se închiriază. Dacă vrei să dai spre închiriere o locuință nu uita că spațiile umede contează cel mai mult în evaluarea ei. Așa că ai grijă ca băile să fie bine făcute, mai ales că rezultatul studiului GoodHome au relevat faptul că 86% dintre oameni consideră că baia contribuie direct la fericirea lor de acasă. Și da, deseori problema se pune direct din punct de vedere financiar. Cum poți avea o baie confortabilă, la standarde civilizate fără să cheltuiești mulți bani? În primul rând ai în vedere faptul că nu e obligatoriu să pui plăci ceramice peste tot. Poți avea gresie pe jos, dar faianța poate fi doar în zona cea mai expusă, respectiv cada sau locul de duș. În rest poți avea vopsea pentru spații umede cum e Brooklyn. De asemenea, poți găsi la GoodHome și gama de mobilier pentru spații mici, dar la prețuri bune cum e cea din colecția Ladoga, dar și rafturi de depozitare cum sunt cele din gama Nantua.

 

Baia de serviciu sau baia suplimentară. Este de regulă un spațiu mic unde e bine să ții cont de dimensiunea obiectelor sanitare. Ai acum de la GoodHome vase de toaletă compacte (combipack), cu rezervor care pe lângă faptul că arată bine se și curăță ușor, grație lipsei ramei interioare, cum sunt modelele gamei Cavally. Și da, găsești și lavoare înguste cu mobilier din gama Imandra la super prețuri. Așa că baia de serviciu poate deveni una de folosință curentă în familie pentru că ai soluții de amenajare și nu va trebui să mai faci compromisuri în a renunța la unul dintre obiectele sanitare.

 

 

4 raspunsuri pentru Soluții pentru băi mici la prețuri bune

  1. Madalina spune:

    Mi se par foarte interesante solutiile prezentate. Din pacate, problema mare nu este cea a amenajarii, ci a personalului muncitor cu care ar trebui sa faci aceste amenajari. In general, „micii meseriasi” sunt neseriosi, iar daca apelezi la serviciile unei firme specializate, costurile cu manopera s-ar putea sa le depaseasca cu mult pe cele ale materialelor. Ar fi bine daca ati scrie un articol si despre acest aspect si, eventual, ati face si recomandari ale unor meseriasi in care se poate avea incredere (cu care ati lucrat), fac treaba buna si care practica preturi de bun simt.

  2. Tache Cornelia spune:

    Buna ziua,revin cu rugămintea de a ma contacta,mulțumesc !

  3. Cristi Rosca spune:

    tot cautand idei de amenajare pentru baia de serviciu am dat peste acest articol si a reprezetat un punct bun de plecare . Chestia haioasa e ca am cautat acea gama de produse GoodHome si am dat peste https://www.goodbath.ro de unde am luat o usa de dus 100 cm. Vorba aia , unde dai si unde crapa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *