adelaparvu.com despre rolete pentru ferestre mansarda Velux colectia Color by you (4)

In Decoratiuni, Idei pentru acasa

Pe care dintre cele 1800 de culori le-ai alege?

Când afli că ai multe opțiuni, mai ales în privința culorilor, pare mult mai simplu să-ți alegi nuanța preferată. Și totuși, ce culoare ai alege atunci când ai avea 1800 de variante la dispoziție? Ca să-ți fie mai ușor, ar trebui să-ți stabilești o temă de decorare, astfel ca nuanțele alese să se potrivească poveștii din ambientul interior pe care vrei să-l amenajezi. Uite, spre exemplu la mansardă, dacă vrei să aduci o pată de culoare, o poți face nu doar prin finisaje, ci și prin rulorile opace din gama Colour By You de la Velux. Dacă până acum existau 24 de culori disponibile, de acum încolo ai 1800 de nuanțe, toate perfecte pentru a acoperi lumina naturală atunci când ai vrea să ai mai multă intimitate sau pur și simplu o atmosferă controlată din punct de vedere a luminii naturale. Dar hai să-ți spun câteva trucuri ca să faci alegerile potrivite.

adelaparvu.com despre rolete pentru ferestre mansarda Velux colectia Color by you

Dacă la mansardă ai o mobilă din MDF pentru care alegi un cod de culoare din paletarul Pantone sau RAL, această culoare o poți asorta la fix cu nuanțele disponibile pentru rulourile opace de la VELUX.

adelaparvu.com despre rolete pentru ferestre mansarda Velux colectia Color by you (2)

Cu rulourile opace poți avea întuneric complet în cameră pentru că ele obturează de tot lumina. Astfel de rulori sunt foarte potrivite în dormitoarele de la mansardă sau dacă ai spațiu de tip home cinema.

adelaparvu.com despre rolete pentru ferestre mansarda Velux colectia Color by you (10)

Majoritatea oamenilor merg pe ideea de pereți albi la mansarde pentru ca structura din lemn, dacă e la vedere, să fie mai bine evidențiată. Nimic greșit în asta, dar pentru a păstra atmosfera imaculată, poți alege tot alb și pentru rulorile opace. Vrei o culoare? Contează foarte mult ce fel de spațiu ai la mansardă. Spre exemplu, dacă ai o cameră de zi, un loc de joacă pentru copii sau o zonă de home cinema, poți alege culori mai vesele, chiar calde, care antrenează atenția, cum ar fi roșu, galben, portocaliu. Ai o zonă de lectură, de relaxare sau chiar de odihnă la mansardă? Atunci alege nuanțe reci din gama de verde, albastru, turcoaz. Nu ești hotărât cum anume să îmbini elementele? Sigur griurile neutre vor fi exact ce ți-ar trebui.

adelaparvu.com despre rolete pentru ferestre mansarda Velux colectia Color by you (1)

adelaparvu.com despre rolete pentru ferestre mansarda Velux colectia Color by you (5)

La secțiunea VELUX RULOURI OPACE alegi modelul de fereastră și dimensiunea ei, după care poți alege culoarea din secțiunea COLOUR BY YOU

adelaparvu.com despre rolete pentru ferestre mansarda Velux colectia Color by you (8)

Cu ce poți asorta rulourile? Dacă ai culori calde le poți asorta cu alte mici decorațiuni din cameră cum ar fi perne decorative, covoare, chiar rame de tablouri sau fotografii. De asemenea, dacă ai plante, poți asorta culorile de la rulouri cu ghivecele plantelor, iar restul să rămână cât mai neutru. Dacă ai o cameră de relaxare, lectură sau pentru odihnă, poți foarte bine colora pereții, iar nuanța rulorilor să o alegi în ton cu suprafețe mari ori să mergi pe griurile neutre.

adelaparvu.com despre rolete pentru ferestre mansarda Velux colectia Color by you (6)

Rulorile opace Colour By You sunt disponibile în gama de manevarare manuală. Pentru cei care doresc rulori acționate prin telecomandă, e mai recomandată gama VELUX INTEGRA.

adelaparvu.com despre rolete pentru ferestre mansarda Velux colectia Color by you (3)

adelaparvu.com despre rolete pentru ferestre mansarda Velux colectia Color by you (4)

În orice caz, cel mai bine intri pe VELUXSHOP.RO și testează în simularea disponibilă online cum s-ar vedea culoarea preferată. Și da, poți alege exact nuanța din paletarul RAL folosită pentru mobilă, tâmplăria ușilor interioare sau alte piese vopsite pentru a asorta rulourile cu aceasta. Inclusiv cu nuanța zugrăvelii, după cum ți-am spus. Din 1800 de culori sigur o vei găsi pe cea mai potrivită în ambientul mansardei tale! Sper să-ți prindă bine sfaturile acestea!

Foto: VELUX

Un raspuns pentru Pe care dintre cele 1800 de culori le-ai alege?

  1. Marius spune:

    Foarte frumos ati studiat culorile. Se numeste terapia prin culori sau cromato-terapia. De obicei studiata de pictori in tablourile lor. Detinand si eu o galerie de arta la GaleriaQ.ro, am studiat si eu putin cromato terapia si este foarte interesanta si de ajutor in decorarea unui tablou ajutandla decorarea camerei in care acesta va fi amplasat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *