adelaparvu.com despre amenajarea locului de birou din camera copilului, Foto Randari Alderamin Studio (6)

In Idei pentru acasa

Sfaturi pentru organizarea biroului de școală

Majoritatea părinților cosinderă că în camera copilului cel mai ușor este să cumpere o masă de birou care se găsește de-a gata, dar adevărul este că multe dintre oferte, deși par atractive, nu sunt tocmai potrivite pentru școlari. De ce spun asta? Doar pentru simplu fapt că un produs se numește masă de birou, nu înseamnă că el este gândit pentru activitățile școlare. Așa că echipa LaDoiPAși, m-a provocat să-ți spun la ce anume e bine să te uiți înainte să cumperi mobila de birou pentru copilu tău. Și ca să fie totul mai clar, am ales să-ți prezint câteva propruneri de amenajare făcute împreună cu colegii mei de la biroul #AlderaminStudio pentru spații din casele de la noi, fie că sunt locuințe de bloc, fie că sunt locuințe individuale.

adelaparvu.com despre amenajarea locului de birou din camera copilului, Foto Randari Alderamin Studio (4)

Propunere de amenajare pentru o cameră de tineret, unde trebuie să fie prezente toate funcțiunile: birou, dulap, pat, iar centrul camerei liber pentru joacă. Randare Alderamin Studio, arh. Laura Pietrușel

adelaparvu.com despre amenajarea locului de birou din camera copilului, Foto Randari Alderamin Studio (1)

Într-o cameră pentru doi frați, masa de birou poate fi comună, în zona ferestrei. Propunere de amenajare Alderamin Studio, arh. Andreea Beșliu.

adelaparvu.com despre amenajarea locului de birou din camera copilului, Foto Randari Alderamin Studio (3)

Cameră de tineret pentru un student cu loc de birou la fereastră. Propunere Alderamin Studio, arh. Paul Domșa. Mai jos, cameră de tineret pentru o adolescentă cu masă de birou în continuarea tăbliei patului. Propunere Alderamin Studio, arh. Georgiana Anița.

adelaparvu.com despre amenajarea locului de birou din camera copilului, Foto Randari Alderamin Studio (2)

Multe mese de birou sunt înguste și mai adecvate muncii la laptop, însă pentru un școlar, care are nevoie pe masa de birou de spațiu atât pentru manual, cât și pentru caiet, dar și pentru o poziție confortabilă de sprijin al cotului când scrie, masa de birou trebuie să aibă minimum 60 cm, o lungime de 120 cm și înălțimea de 75 cm (sub blat). Însă dacă copilul tău, pe lângă teme, are nevoie de un laptop sau calculator, lungimea mesei este bine să fie de minimum 150 cm. Sub aceste dimensiuni, orice masă de birou este incomodă pentru un elev.

adelaparvu.com despre amenajarea locului de birou din camera copilului, Foto Randari Alderamin Studio (6)

Cameră de tineret cu locul de birou încadrat de mobilier destinat depozitării. Propunere Alderamin Studio, arh. Andreea Beșliu.

Dar, care sunt regulile de care trebuie să ții cont pentru amenajarea locului de birou? Intră pe site-ul la-doi-pasi.ro, unde vei găsi mai multe sfaturi, dar și idei de amenajare – VEZI AICI, plus un document pe care-l poți descărca. Sper să-ți prindă bine sfaturile acestea!

Foto: #AlderaminStudio

8 raspunsuri pentru Sfaturi pentru organizarea biroului de școală

 1. Ralu spune:

  Sunt frumoase. Acum insa , ca studiez feng shui, vad si punctele gresite insa din design, care sa aduca mai multa energie pozitiva celui ce locuieste spatiul.

  • Adela Parvu spune:

   Bună Ralu! După cum ai aflat, Feng-Shui se aplică în funcție de fiecare persoană, familie, spațiu, oraș în parte. Așa că din imagini, nu ai cum să-ți dai seama dacă e greșit sau nu 🙂

 2. Monica spune:

  Buna,

  Te rog mult sa-mi spui unde pot sa gasesc rulouri pt geam asa cum sunt in poza anexata sau daca stii alte modele care nu se prind in termopan.

  Multumesc frumos,
  Monica

  adelaparvu.com-despre-amenajarea-locului-de-birou-din-camera-copilului-Foto-Randari-Alderamin-Studio-1-1

  • Adela Parvu spune:

   Poți avea astfel de storuri romane de la firmele care fac perdele și draperii pe comandă. Se găsesc și storuri romane de-a gata, dar în variante limitate ca material și dimensiune la Leroy Merlin.

  • Mihaela spune:

   Buna,

   Ne poți ajuta te rog cu câteva idei pentru o camera fetita pe care am dori sa o transformam mai mult în camera studiu,birou sub calorifer? Problema ar fi că este micuța camera are și geam și ușa care balcon.. ne cam dă bătăi de cap spațiul..Mulțumesc!

 3. Corina spune:

  Buna ziua,
  Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi. Am o camera de 16mp care are o mare problema, nu are fereastra si nici o sursa de lumina naturala decat un iluminator deasupra usii.
  Va multumesc !
  Corina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *