adelaparvu.com despre automatizarea perdelelor, draperiilor si storurilor cu Somfy (11)

In Electrocasnice si dotari

Draperii și storuri automatizate cu baterii

Dacă ai vrea să ai un control mai bun și mai ușor asupra draperiilor, perdelelor și storurilor din locuința ta, fără a mai face niciun fel de modificare a instalației electrice, acum există o soluție inovatoare. Am aflat despre ea în cursul unei vizite în Franța, la producătorul Somfy, lider mondial pe piața automatizărilor destinate casei, de la rulouri exterioare, la draperii, storuri interioare sau uși de garaj. La 50 de ani de la înființarea companiei franceze, portofoliul cuprinde multe produse inovatoare. Printe cele mai recente sunt sistemele de motorizare independente de instalația electrică, foarte ușor de montat. Ba mai mult, poți automatiza draperiile, perdelele și storurile pe care le ai deja. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre automatizarea perdelelor, draperiilor si storurilor cu Somfy (12)

Am avut ocazia să fac parte din delegația română care a vizitat sediul central al companiei franceze Somfy. În imagine de la stânga la dreapta sunt Vlad Rovo, General Manager Somfy România, Adrian Ciocăzanu de la Revista Igloo, Lidia Dumitru de la MD Communication, Diana Cosmin de la Finesociety.ro și Alexandru Rădescu de la Revista Biz.

Am avut ocazia să fac parte din delegația română care a vizitat sediul central al companiei franceze Somfy. În imagine, de la stânga la dreapta sunt Vlad Rovo, Country Manager Somfy România, arh.Adrian Ciocăzanu de la Revista Igloo, Lidia Dumitru de la MD Communication, Diana Cosmin de la Finesociety.ro și Alexandru Rădescu de la Revista Biz.

Cu ocazia aniversării a 50 de ani de activitate, compania franceză a invitat arhitecți, designeri, jurnaliști și bloggeri din întreaga lume pentru a prezenta într-un mod inedit inovațiile lansate de către Somfy de-a lungul timpului, dar și pentru ca vizitatorii să aibă oportunitatea de a cunoaște mai bine locul unde sunt create și fabricate produsele. Centrul de dezvoltare și cercetare, precum și o parte a producției sunt situate într-o zonă frumoasă a Franței, aproape de granița cu Elveția, regiune cu tradiție în mecanica fină. Compania franceză s-a pregătit încă de acum trei ani pentru momentul aniversar, când a ridicat o construcție dedicată istoriei și evoluției companiei, o clădire unde vizitatorii pot experimenta ceea ce înseamnă Somfy. Arhitectura gândită de Guillaume Daydé de la Espace Gaia Architectures s-a concentrat în jurul ideii de digitalizare a unei construcții eficiente energetic. Luminatorul clădirii este unul spectaculos, cu ferestre Velux gândite pentru acest proiect inedit.

Clădire Lighthouse Somfy este una gândită automatizat, eficientă energetic cu spații interactive pentru o experiență cât mai completă a vizitatorilor cu tehnologia inteligentă dezvoltată de Somfy și partenerii ei.

Clădirea Lighthouse Somfy este una gândită automatizat, eficientă energetic cu spații interactive pentru o experiență cât mai completă a vizitatorilor cu tehnologia inteligentă dezvoltată de Somfy și partenerii ei.

Sala cu luminatorul format din ferestre Velux, situată la ultimul nivel al clădirii Lighthouse Somfy impresionează prin arhitectura sa, dar și prin sistemele automatizate cu ajutorul cărora confortul termic și cel al cantității de lumină naturală este atât de ușor și inteligent reglat.

Sala cu luminatorul format din ferestre Velux, situată la ultimul nivel al clădirii Lighthouse Somfy impresionează prin arhitectura sa, dar și prin sistemele automatizate cu ajutorul cărora confortul termic și cel al cantității de lumină naturală este atât de ușor și inteligent reglat.

Și da, o astfel de companie care pune în prim plan pregătirea pentru viitor, unul în care casele și clădirile se prefigurează a fi inteligente, produsele ingenioase sunt o prioritate. Astfel, inginerii și designerii companiei au lucrat mult timp pentru a găsi o soluție tehnică viabilă, eficientă, dar care să nu altereze aspectul interior al draperiilor, storurilor și jaluzelelor. Practic să creeze un motor suficient de subțire, care odată montat să nu fie vizibil în ambient și totodată să fie silențios. Aceste motoare pot acționa acum independent de instalația electrică, funcționarea lor fiind pe bază de baterii. Încărcarea unei baterii durează circa 5 ore, după care timp de un an de zile poți acționa fără probleme draperia, storul sau jaluzelele de la interior. În plus, există și opțiunea de încărcare cu un mic panou solar, iar acționarea se face prin intermediul unei telecomenzi sau direct de pe telefonul mobil prin intermediul unei aplicații. Îți poți programa când să fie trase draperiile, storurile sau jaluzele, controlând astfel lumina, dar și temperatura de la interiorul casei.

În Centrul de Cercetare și Dezvoltare Somfy, ne-au fost prezentate cele mai noi produse lansate pentru clienți rezidențiali: motoarele independente.

În Centrul de Cercetare și Dezvoltare Somfy, ne-au fost prezentate produsele recent lansate pentru clienți rezidențiali: motoarele independente, care s-au bucurat deja de un uriaș succes pe întreg globul la puțin timp după ce au fost disponibile pe piață.

adelaparvu.com despre automatizarea perdelelor, draperiilor si storurilor cu Somfy (7)

Cu motoarele Somfy pot fi autormatizate jaluzele, rulori, storuri, draperii, perdele atât pentru acasă, cât și în spații publice și de birouri.

Cu motoarele Somfy pot fi automatizate jaluzele, rulori, storuri, draperii, perdele atât pentru acasă, cât și în spații publice și de birouri. Provocare majoră a fost ca aceste motoare să poată fi instalate și pentru draperii, storuri, jaluzele care există deja, iar automatizarea să fie discretă și silențioasă.

adelaparvu.com despre automatizarea perdelelor, draperiilor si storurilor cu Somfy (9)

Mai jos vezi cum funcționează motorizarea pentru draperii.

Cum poți avea și tu acționare motorizată pentru draperii, perdele, storuri și jaluzele? Deși ai putea foarte bine să încerci să faci asta pe cont propriu, cu siguranță că te vei încurca la alegerea corectă a motoarelor. Poți apela cu încredere la partenerii Somfy România, pe care-i găsești listați AICI. În plus, dacă te interesează să-ți pregătești casa pentru a deveni inteligentă, există ingineri care-ți pot face un proiect dedicat, astfel ca fiecare detaliu să fie luat în calcul. Pe site-ul Somfy ai toate datele de contact, iar pe site-ul casasomfy.ro găsești multe informații referitoare la produse și sisteme. Mie una mi-a plăcut maxim soluția de motorizare pentru decorațiunile textile ale ferestrelor pentru că pur și simplu este foarte ingenios concepută. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

Foto: Somfy/ Adela Pârvu

5 raspunsuri pentru Draperii și storuri automatizate cu baterii

 1. Lazăr Anca spune:

  Mi-a plăcut foarte mult articolul! Si ma bucur pentru voi ca mergeți la diferite companii din lume din care aveți ce învăța si mai ales imi place ca ne povestești din experiența ta! Multumesc frumos!

 2. Bogdan spune:

  Buna ziua.. Adela am inteles ca esti din Suceava.. am nevoie pentru interiorul casei mele..lasa-mi un nr de contact. Multumesc

 3. Da! Și mai există niște sisteme de umbrire foarte eficiente, atât pentru ferestre cât și pentru terasa, foișor, balcon, și așa mai departe. Sunt motorizate tot cu Somfy, controlate prin telecomandă sau aplicație mobila, și partea faină e că se pot instala atât în interiorul ferestrelor cât și în exterior.

  Cei de la Somfy au și o aplicație mobilă prin care poți controla absolut toate sistemele casei și terasei (încălzire, aerisire, perdele, sisteme de securitate, pergole retractabile, etc.).

  Sunt foarte buni. Noi lucram cu ei de ceva timp (Sun Leader), deci îi recomandăm!

 4. Ei sunt, intr-adevar, foarte buni in ceea ce fac. Si noi colaboram cu ei.
  Au si aplicatie mobila cu care se pot controla toate sistemele din casa sau de pe terasa, si pe langa aceste perdele mai au si niste sisteme de umbrire foarte eficiente.

 5. Aura spune:

  Buna ziua Adela.Multumesc ca ne informezi cu noutati.Chiar daca nu ne permitem tot felul de automatizari,macar stim ca exista.Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *