adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity (9)

In apartamente, Design Interior, Romania Mea

Apartament cu vedere superbă în Constanța

Când își aleg locuința, unii oameni se orientează către zone unde să aibă aproape locul de muncă, școala copiilor, dar alții se bucură de geografia orașului în care trăiesc și aleg locuințe cu o panoramă superbă. Este și cazul familiei din Constanța, al cărei apartament ți-l prezint azi. Cumpărat fără finisaje și organizat pe două niveluri, cu o suprafață totală de circa 200 metri pătrați, soția și soțul erau în dubii vizavi de amenajare. Unuia îi plăceau nuanțele pastelate, altuia tentele mai masculine și culori închise. Ei bine, pentru că nu știau cum să procedeze, au apelat la arhitectele Andrada Gruia și Raluca Dumitrașcu de la biroul Archivity, care au combinat gusturile celor doi soți astfel ca rezultatul final să fie unul funcțional, armonios, dar mai ales spectaculos. Hai să vezi cum arată încăperile după amenajare, dar și cum este organizată mobilarea în plan.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity, Foto inainte si dupa (2)

Încă dinainte de amenajare, locuința era atrăgătoare prin deschiderea către panorama superbă, care face interiorul să capete noi nuanțe în funcție de momentul zilei și de anotimp.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity, Foto inainte si dupa (5)

Arhitectele de la biroul Archivity a găsit locuința cu pereții albi, dar au regândit mobilarea și odată cu ea și dispoziția surselor electrice din apartament.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity, Foto inainte si dupa (3)

Bucătătia a fost complet regândită de către arhitecte, care au prevăzut în spatele mesei de tip bar locul de chiuvetă, locul mașinii de spălat vase pentru care evident au fost necesare retrasarea instalațiilor de apă și respectiv a instalației electrice. Acum, deasupra mesei bar există și surse de iluminat, care nu fuseseră prezente din faza de construcție.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity, Foto inainte si dupa (6)

O provocare majoră a fost montarea unei balustrade din oțel vopsit. Modelul ei, gândit de către arhitecte, este modular, astfel ca elementele să se îmbine frumos pentru un aspect final armonios.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity, Foto inainte si dupa (7)

Instalația electrică a fost refăcută, după proiectul arhitectelor, astfel ca zona treptelor scării interioare să beneficieze de iluminat punctat.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity, Foto inainte si dupa (8)

Prezența unui mic volum în partea superioară a dormitorului matrimonial a fost ingenios folosit de către arhitecte pentru o compoziție personalizată în zona tăbliei de pat.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity, Foto inainte si dupa (1)

În fața patului din dormitorul matrimonial peretele avea o nișă, care a fost gândită de către arhitecte pentru locul de tv combinat cu un birou, ce poate servi și ca masă de toaletă.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity, Foto inainte si dupa (4)

Băile au fost și ele complet regândite, astfel ca ele să beneficieze de iluminat decorativ, dar și de prize binevenite pentru aparate dedicate igienei.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity, plan mobilare

Locuința, cu suprafața de circa 200 metri pătrați, este organizată pe două niveluri. Camerele nu sunt numeroase, dar sunt generoase, frumos orientate către priveliște oferită de către lac și evident bine luminate natural. Zona de zi este clar marcată, iar în zona de noapte dormitorul părinților se învecinează cu cel a copilului. Cu deschidere de pe hol există un dressing generos. La etaj este un spațiu de lectură, o baie de serviciu și un birou, care poate fi folosit și pentru oaspeți. Arhitectele au avut în vedere atunci când au gândit mobilarea, ca privirea celor din familia care locuiește aici să fie mereu orientată către panorama lacului. Astfel, zona blatului de lucru pentru bucătărie este rezolvată ca un bar, dar din spatele ei, în timp ce gătești, ai în față lacul. De asemenea, una dintre canapele este situată direct către ferestrele generoase. Tot ce înseamnă depozitare este cât mai discret ca prezență, astfel ca spațiul să fie simțit lejer, aerisit.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity (10)

Pentru a crea cât mai multe spații de depozitare în bucătărie, arhitectele au prevăzut ca două dintre laturile acestui spațiu să aibă mobilă pe comandă, realizată pe toată înălțimea disponibilă, iar electrocasnicele mari să fie situate astfel încât ele să nu se vadă dinspre living, deci cât mai ascunse privirii. După masa de tip bar este organizată zona de lucru, care include loc de plită (și cu hotă) și chiuvetă pe blat.

 

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity (11)

Organizarea bucătăriei s-a făcut în așa fel încât fereastra din spațiul ei să fie lăsată liberă pentru un plus de lumină naturală, dar și pentru ca în ambientul general al locuinței partea cu ferestrele să fie cât mai aerisită, pentru ca peisajul să coloreze interiorul. Ca atare mobila bucătăriei este într-un ton neutru de gri, dar unul mai închis în relație cu finisajul din lemn de la nivelul pardoselii și de la nivelul blatului mesei peninsulă.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity (8)

Evident că la o asemenea vedere pe ferestre, acestea sunt doar subliniate de perdele, dar nu și acoperite de acestea. Arhitectele au gândit locul de luat masa pe colțul vitrat al spațiului de zi, în relație cu bucătăria, dar și cu lumina naturală. Ca atare, designul pieselor este unul cu alură sculpturală, care să oferă confort, dar care să nu aglomereze spațiul.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity (7)

Locul de luat masa este marcat prin mobilierul specific, dar și printr-un extravagant corp de iluminat.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity (9)

Locurile de ședere au fost poziționate astfel ca de pe canapea să fie vizibilă panorama, dar și comoda deasupra căreia este ecranul tv.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity (12)

Culorile și imprimeurile se regăsesc în living la nivelul decorațiunilor textile. Canapeaua este una modulară cu tapițerii diferite pentru elementele care o compun. Măsuța în formă de buștean este metalică cu o structură arhitecturală. Motivele florale sunt frumos combinate cu cele vegetale de la nivelul tapetului ce îmbracă peretele din zona scării interioare, dar și cu modelul traforat al balustradei.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity (14)

Scara interioară face legătura cu zona de lectură de la etaj, unde se mai află o baie de serviciu și o cameră cu destinația de birou. Fiind prezentă în încăpere, balustrada a fost gândită de către arhitecte să aibă un aspect decorativ, dincolo de funcțional. Albul baslutradei este armonos integrat în context, în relație cu plafonul alb și cu peretele din zona livingului. Tapetul vine să ofere un fundal ușor contrastant balustradei, cât să o pună în evidență și să lege ideea de natură sugerată prin tapițeria de la nivelul canapelei modulare.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity (13)

Zona de lectură de la etaj este compusă eclectic, cu piese din mai multe registre, dar toate armonios combinate. Biblioteca de aici este similară unei instalații 3D, gândită ca un obiect, care arată interesant și fără obiecte.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity (1)

Baia de serviciu de la etaj este funcțional gândită, cu un mobilier realizat pe comandă. Partea decorativă este tratată simplu prin placarea cu faianță în relief în zona dușului și accentul de culoare roz de la nivelul mobilierului.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity (5)

Dormitorul matrimonial este generos, ceea ce a permis și configurarea unei mici biblioteci în lateralul patului. În loc de tăblie, peretele este în întregime capitonat cu un material catifelat, care alături de mochetă imprimă senzația de confort.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity (4)

Corpul de iluminat din dormitor asigură pe timpul serii proiecții de-a dreptul scenografiece la nivelul plafonului.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity (2)

Baia din dormitorul matrimonial este ambientată pentru relaxare, nu doar pentru igienă, ca atare pe lângă obiectele sanitare alese cu un design deosebit, arhitectele au prevăzut și prezența unui panou cu licheni, precum și ramă elegantă pentru oglindă și un candelabru ca sursă centrală de iluminat.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 200 mp in Constanta, design interior Archivity (3)

Un apartament spectaculos prin peisajul pe care-l oferă prin intermediul ferestrelor și o amenajare armonioasă, elegantă, actuală, cu multe piese de design și finisaje de calitate. Excelent organizat și coerent ambientat, apartamentul este pe placul familiei care locuiește aici, familie care se bucură în fiecare de zi de spații aerisite, funcționale, dar și vesel amenajate prin inserția de culori și imprimeuri. Arhitectele de la Archivity au îndrăznit să vină cu propuneri atipice, la care familia nu se aștepta, dar pentru fiecare propunere a existat un argument atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic, corelat cu ceea ce-și doreau proprietarii. O locuință absolut de vis și mă bucur că ea este finalizată și atât de frumos materializată la noi în țară, în Constanța. Sper să te inspire și pe tine!

Dacă vrei să apelezi la arhitectele de la biroul Achivity le poți scrie pe adresa contact@archivity.ro, iar pe pagina Facebook/Archivity poți vedea mai multe dintre lucrările lor. 

20 Responses to Apartament cu vedere superbă în Constanța

 1. serghei spune:

  unde a fost facuta balustrada?multumesc

 2. Archivity spune:

  Buna ziua. Balustrada a fost realizata de o firma din Constanta – Metal art, in urma schitelor noastre.

 3. Florentina spune:

  Buna ziua, imi puteti spune de unde este corpul de iluminat prezent deasupra locului de luat masa?
  Multumesc!

 4. Dana spune:

  Bună ziua , panou cu liceeni , de unde se pot procura? Multumesc.

 5. Lazăr Anca spune:

  Pur si simplu superb!

 6. Georgi spune:

  Dintre toate apartamentele vazute pana acum, pe blogul asta, acest apartament mi se pare cel mai frumos dintre toate. Este ATAT de cozy si in acelasi timp, ATAT de aerisit. In afara de canapea (ca n-are spatar, mie imi place sa ma tolanesc pe el), mi-a placut TOT.
  De regula, casele sunt excesiv decorate, sau cu prea multe texturi, prea incarcate, imprimeuri/ tapet prea „grele”, culori prea tipatoare, etc. Bine, e chestie de gusturi, dar eu sunt omul care uraste aglomeratia vizuala, imi place simplitatea si starea aia de confort. Imi place si mocheta din dormitor. Am zis ca o sa imi pun si eu mocheta in dormitor, data viitoare.
  Ei bine, apartamentul asta are tot ce mi-as putea imagina, ca mi-ar placea.
  Cand o sa amenajez viitoarea casa, cu siguranta am sa apelez la un arhitect, nu mai fac Prostia sa incerc sa amenajez singura. Nu de alta, dar am facut prostia de a trage prizele, inainte de a gandi mobila. Si chiar daca am 50 de prize in casa, multe au ajuns sa fie nefolosite si tot la prelungitor apelez, ca le-am pus aiurea. PEntru mine e un MARE bat in… ochi, pentru ca eu am pasarici la creier, nu suport cablurile peste tot si am facut atatea prize, fix din cauza asta. Imagineaza-ti oroarea de a nu scapa de ele :)))) Cand ai un apartament gol pana la caramida, e greu sa iti imaginezi cum va arata, pana la ultimul mileu, in clipa aia, iti e greu sa stii cum si unde va veni mobila, cum va arata, etc. Asa, un arhitect ti le face 3D. Are experienta, nu sta si se scarpina in cap, unde naiba pui canapeaua :))).
  Super, superb superb. Bine, si privelistea/constructia apartamentului ajuta, cu ferestrele alea imense… Le doresc propietarilor multa fericire in casa aia. E de vis!
  Si, felicitari arhitectelor.

  • ARCHIVITY spune:

   Buna seara,

   Multumim mult pentru cuvintele frumoase. Am citit cu zambetul pe buze. Ne bucuram mult pentru aprecieri, pentru ca intelegeti si apreciati rolul nostru. Va invitam si pe pagina noastra, pentru a vizualiza mai multe proiecte. 🙂

 7. Angelica spune:

  Felicitari! Sunteti o sursa de inspiratie. Succes in continuare!

 8. Cătălina spune:

  Masă rotundă de unde a fost achiziționată?
  Mulțumesc

  • ARCHIVITY spune:

   Buna seara,

   Masa se numeste „Skyline wood round” si este semnata Cattelan, Italia.
   Speram sa va placa proiectul nostru si va asteptam si pe pagina noastra, pentru a vizualiza mai multe proiecte. 🙂

 9. Andreea spune:

  Un proiect minunat! Îmi puteți spune de unde sunt achiziționate toate corpurile de iluminat?

  • ARCHIVITY spune:

   Buna ziua!

   Va multumim, ne bucuram mult ca va place proiectul nostru. Corpurile de iluminat au fost achizitionate de pe site-ul https://www.dmlights.com/, mai putin cel din zona de lectura, care a fost achizitionat de la „Atelier Anda Roman”.
   Zi frumoasa!

 10. Magda spune:

  Buna ziua! De unde sunt canapelele cu bule din zona de lectura? Multumesc anticipat!

 11. bucur spune:

  Buna ziua,

  Puteti sa-mi spuneti de unde ati achizitionat biblioteca?

  Multumesc frumos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *