adelaparvu.com despre idei draperii si perdele, design Kowalczyk Gajda Foto Wojciech Treder (2)

In Idei pentru acasa

21 de idei pentru decorul ferestrelor

Când locuința este goală, în stadiu de șantier, totul pare clar și simplu, dar când se ajunge către final, la partea de decorațiuni textile, problemele încep să apară. Motivul? Forma atipică a ferestrelor din ziua de azi, fie că sunt înalte, fie că au un desen în unghiuri atipice. Apoi, o altă problemă întâmpinată este cea a configurației spațiilor deschise, unde golurile de fereastră sunt diferite și de aici dilema decorării lor. Dacă nu te pricepi, cel mai bine este să apelezi la firme specializate care execută pe comandă draperii și perdele pentru că dincolo de materiale, aceste firme cunosc și toate sistemele de prindere și au oameni specializați în a găsi soluțiile tehnice potrivite vizavi de conformația pereților, prezența sau nu a grinzilor etc. Dar cei de LaDoiPași m-au provocat să te ajut cu sfaturi, pentru cazul în care nu apelezi la firme specializate, așa că hai să-ți spun câteva trucuri de decorare.

adelaparvu.com despre idei draperii si perdele, design Anna Serafin (1)

Când ai un spațiu deschis între living și bucătărie, iar ferestrele sunt de mărimi diferite, alege același tip de material peste tot, dar soluții adaptate pentru fiecare funcțiune. Uite, spre exemplu, în living poți avea draperii, iar din același material poți avea storuri la bucătărie.

adelaparvu.com despre idei draperii si perdele, design Anna Serafin (3)

Cu ce asortezi draperiile și perdelele? Cu restul decorațiunilor din cameră. Spre exemplu, în living le asortezi cu tapițeria canapelei și fotolilor, cu nuanța și materialul covorului, a pernelor decorative și da, poți ține cont și de tablouri. Dar nu te complica niciodată la materiale cu model sau imprimeuri, mai ales când nu știi ce să alegi. Cu cât mai simple, cu atât mai bine pentru că draperiile și perdelele ocupă o suprafață importantă într-o locuință și atunci e mai sigur ca ele să confere un aspect ordonat și să-ți asigure lumină naturală pe timp de zi și intimitate pe timpul nopții.

adelaparvu.com despre idei draperii si perdele, design Kowalczyk Gajda Foto Wojciech Treder (1)

În camera copilului poți aduce un plus de culoare prin nuanța perdelei. Poți combina perdea sau draperie cu storuri romane, astfel ca în camera celui mic să existe lumină naturală, dar să-l protejezi de soare pe timpul verii. Aici perdeaua este asortată cu tapițeria fotoliului și cu alte decorațiuni textile (păturică, perne, covor).

adelaparvu.com despre idei draperii si perdele, design Kowalczyk Gajda Foto Wojciech Treder (4)

Pe lângă țesături, există o varietate mare de jaluzele orizontale, inclusiv din lemn, care se pretează excelent pentru spațiile de bloc. Ele asigură intimitate, protecție solară, dar și lumină pe timpul zilei, fiind ușor reglabile.

Dar dacă nu poți alege perdele și draperii? Dacă la bucătărie sunt mai multe tipuri de ferestre? Dacă sunt ferestre cu unghiuri ascuțite la mansardă? Ei bine, întotdeauna există soluții. Secretul este să te gîndești la ferestre ca la ochii locuinței tale și să-ți imaginezi cum ai vrea să-i machiezi. Este o comparație mai pe înțelesul doamnelor, dar ideea este legată de proporții și de context. Prin decorul ferestrelor poți aduce lumină, culoare sau poți corecta vizual un spațiu, accentuând latura lui mai favorabilă. Și ca să vezi exact despre ce este vorba, ți-am pregătit următoarele explicații și exemple AICI la sfaturi și idei oferite de LaDoiPași. Sper să te inspire și pe tine!

2 raspunsuri pentru 21 de idei pentru decorul ferestrelor

 1. Liliana spune:

  Foarte utile sfaturile, mulțumesc! 🤗

 2. nicoleta spune:

  Buna Adela ,
  sunt intr-o mare dilema vis-a-vis de alegerea unor draperii intr-o zona de open space formata din living si zona de servit masa .
  ele sunt cumva pe aceasi linioe a casei, am folosit culori naturale la pereti si mobilier mai exact o nuata de chocolat la mobilier( living de la mobespert) si o nuanta de galben pai deschisa pe pereti .
  imi place draperia lussiria de la mendola , as folosi nuanta de gri cu insertii metalice in zolna de living si cea latte in zona de servit masa .
  imi este tare frica sa nu gresesc cu combinatia celor doua culori , voi folosi acelas tip de perdea in ambele zone.
  in masura in care ma poti ajuta cu un sfat as fi tare recunoascatoare .
  multumesc frumos ,
  nicoleta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *