adelaparvu.com despre amenajare apartament 66 mp Afi City Bucuresti, design Alderamin Studio, Foto (12)

In apartamente, Design Interior

VIDEO. Apartament de 66 mp amenajat în București

Deseori oamenii iau în calcul raportul suprafață-preț apartament, dar de fapt ar trebui să ia în calcul modul de organizare, cantitatea de lumină naturală și calitatea finisajelor. Și ca să înțelegi despre ce este vorba, am ales să-ți prezint azi un apartament de 66,4 mp care are trei camere, amenajat de biroul Alderamin Studio, pe care îl am în parteneriat cu arh. Andreea Beșliu. Apartamentul este unul model pentru ansamblul AFI CITY din Bucureștii Noi, aproape de stația de metrou Laminorului. Ne-am propus să-l amenajăm cu un cost total de circa 10.000 de euro, astfel ca cei interesați de achiziție să știe cât ar putea să-i coste mobilarea și decorarea înainte de a accesa vreun credit. Evident, ca să ne încadrăm în acest cost, partea de finisaje a fost aleasă din oferta dezvoltatorului, respectiv parchet, faianță, obiecte sanitare și nu am intervenit la partea de instalație electrică. Dar hai să afli mai multe despre cum am procedat, inclusiv din materialele video unde ai prezentată fiecare cameră în parte.

Compartimentarea este gândită din start cu bucătăria închisă cu ușă, dar și un spațiu secial dedicat mașinii de spălat rufe. Nu am intervenit asupra compartimentării, ci am vizat o cât mai bună mobilare pentru spații de depozitare. Chiar dacă am ales ca pentru prezentarea finală să nu fie prezentă masa în living, la nevoie, există loc pentru ca locul de luat masa să fie amplasat în spațiul camerei de zi, așa cum este arătat în plan.

Compartimentarea este gândită din start cu bucătăria închisă cu ușă, dar și un spațiu special dedicat mașinii de spălat rufe, cum au toate apartamentele din complexul Afi City. Nu am intervenit asupra compartimentării, ci am vizat o cât mai bună mobilare pentru obținerea de spații de depozitare. Chiar dacă am ales ca pentru prezentarea finală să nu fie prezentă masa în living, la nevoie (de sărbători, spre exemplu), există spațiu pentru ca locul de luat masa să fie amplasat în camera de zi, așa cum este arătat în plan. Al doilea dormitor, care măsoară doar 7,5 mp a putut fi bine organizat pentru că din construcția blocului exista spațiu în lateralele ferestrei, iar ușa situată pe centru. De asemenea, bucătăria a putut fi organizată și cu spațiu de cămară pentru că exista spațiu după ușa interioară, deci loc pentru mobilă.

Toată mobila din locuință a fost realizată pe comandă, după proiectul nostru la firma Movi Design. Peste tot am ales aceeși combinație de nuanțe și texturi: PAL alb cu PAL textură simlară lemnului din paletarul Egger. Am avut în vedere în hol un ansamblu de mobilier cu spații închise de tip dulapuri și sertare pentru pantofi, care are și un loc generos de tip cuier cu banchetă. Astfel, la intrarea în casă sunt comod de așezat cumpărăturile, dar e comod și pentru descălțat/ încălțat, mai ales când sunt copii.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 66 mp Afi City Bucuresti, design Alderamin Studio, Foto (7)

Bucătăria este complet separată, așa cum își doresc majoritatea familiilor de la noi, care obișnuiesc să gătească. Mobilarea a putut fi făcută mai bine și mai ușor pentru că centrala termică este poziționată de cealaltă parte a plitei, iar noi am decis să o maschăm într-un corp de mobilier, care la bază, sub centrală, mai are spațiu de depozitare. Dacă centrala ar fi fost pe aceeași parte cu plita, ar fi fost mult mai dificil să organizăm cum trebuie bucătăria, pentru că între centrală și plită trebuie să existe un spațiu de 80 cm. La finisaje, am păstrat exact ceea ce am găsit din oferta Afi City, respectiv gesia și finisajul cu vopsea lavabilă și am adus culoare prin nuanța scaunelor. Pentru peretele din zona de lucru am ales PAL, dar soluția este bună doar în cazul în care plita este electrică. Aici, fiind un apartament de prezentare, dezvoltatorul a dorit să arate viitorilor proprietari că pot beneficia de plită cu alimentare pe gaze.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 66 mp Afi City Bucuresti, design Alderamin Studio, Foto (8)

Bucătăria măsoară 9,3 metri pătrați, dar nu doar suprafața ei contează, ci modul cum sunt prezente încă din construcție fereastra și ușa interioară. Astfel, pentru că în lateralul ferestrei exista un spațiu de circa 60 cm, a fost ușor să gândim mobila în L ăncepând din dreptul ferestrei, astfel ca suprafața de blat să fie cât mai generoasă, la fel și chiuveta să fie la distanță optimă față de plită. Pe lângă corpurile inferioare de mobilier, am avut în vedere și corpuri superioare între care am intercalat rafturi pentru pahare, căni, dar și produse care se doresc la îndemână atunci când se gătește.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 66 mp Afi City Bucuresti, design Alderamin Studio, Foto (9)

Faptul că după ușa interioară a existat spațiu pentru mobilare, ne-a permis să gândim proiectul cu mai multe zone închise, ba chiar și o cămară. Apoi, am decis ca frigiderul să fie de sine stătător și nu încorporat pentru a ține costurile sub control, dar și ca oamenii să aibă un reper vizavi de spațiul dinsponibil din bucătărie. Evident, repet, toată mobila este realizată pe comandă, după proiectul nostru.

În materialul video de mai sus poți vedea cum este organizată bucătăria din apartamentul model de la Afi City, Bucureștii Noi.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 66 mp Afi City Bucuresti, design Alderamin Studio, Foto (12)

Din holul de la intrare se intră direct în spațiul livingului, iar din living se deschide ușa către bucătărie, iar mai departe holul către băi și dormitoare. Din construcția blocului, practic este sugerată o împărțire a spațiului zonei de zi pe care am exploatat-o pentru loc de depozitare și masă la nevoie și evident apoi loc de canapea și tv. Dulapul din living are mici nișe, care să-i dea alura unei biblioteci, dar spațiile de depozitare să fie la îndemână. Pe una dintre laturi mobila are adâncime de 42 cm, iar pe cealaltă latură de 60 cm, practic pentru dulap care poate servi hainelor puse pe umerașe.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 66 mp Afi City Bucuresti, design Alderamin Studio, Foto (11)

Am ales nuanțe neutre în living, mult alb și evident lemn, care împreună formează un tot unitar plăcut, confortabil și cald. Nuanța închisă a pereților (de la Dulux) conferă senzația de adâncime, iar în contrast cu fereastra generoasă dă impresia de și mai multă lumină naturală. În plus, dacă ar fi locuina unei familii cu copil mic, stresul că se murdăresc pereții nu ar mai exista. Într-unastfel de spațiu, dacă sunt prezente mai multe plante verzi, imediat atmosfera se schimbă. Noi nu le-am pus pentru că era dificil să fie întreținute într-un apartament model.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 66 mp Afi City Bucuresti, design Alderamin Studio, Foto (10)

Holul către zona de noapte, cu băi și dormitoare, este deschis către living, ceea ce contează mult în senzația de spațiu mai generos, dar și pentru circulația în locuință. În plus, dacă ar fi aici o familie cu un copil, cel mic ar avea trasee de joacă din plin, având în vedere legătura dintre living și cele două holuri (intrare și dormitoare). Am ales ca totul să rămână alb înhol, la fel ca ușile interioare, astfel ca fragmentările să fie estompate.

În materialul video de mai sus poți vedea cum este organizat livingul din apartamentul model de la Afi City, Bucureștii Noi.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 66 mp Afi City Bucuresti, design Alderamin Studio, Foto (2)

Dormitorul matrimonial este și el foarte luminos, ca atare am hotărât să alegem o nuanță de gri deschis pentru pereți care se potrivește bine cu pardoseala din oferta Afi City, dar care prin contrast cu mobila și decorațiunile albe să facă spațiul și mai plăcut. Modul cum sunt poziționate ferestre, ne-a permis să amplasam într-un colț o măsuță de toaletă, iar priza pentru tv am hotărât să o mascăm temporar cu o oglindă așezată pe comodă, dar cei care vor tv în dormitor, au siguranță că au alimentare pentru el.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 66 mp Afi City Bucuresti, design Alderamin Studio, Foto (1)

Pentru a aduce un plus de căldură ambientului, câteva accente galbene înviorează totul, de asemenea și prezența țesăturilor textile contează, de la tapițeria patului la lenjeria de pat. În acest dormitor, dulapul este prezent, dar el a fost discret tratat, adică simplu, fețe albe cu mânere aplicate, dar moi, de care să nu te lovești.

În materialul video de mai sus poți vedea mai bine dulapul din dormitorul matrimonial din apartamentul model de la Afi City.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 66 mp Afi City Bucuresti, design Alderamin Studio, Foto (3)

Baia corespondentă dormitorului matrimonial este integral cu gresie, faianță și obiecte sanitare din oferta dezvoltatorului. Noi am completat cu o oglindă, taburete cumpărate, plus un corp de mobilă realizat pe comandă deasupra rezervorului încastrat, dar cert este că simplitatea finisajelor conferă spațiului senzația de luminozitate, grație faianței albe.

În materialul video de mai sus poți vedea mai bine baia matrimonială.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 66 mp Afi City Bucuresti, design Alderamin Studio, Foto (6)

A doua baie este situață imediată după baia matrimonială, iar finisajele și dotările sunt din oferta dezvoltatorului. Noi amintervenit cu mici obiecte, respectiv câteva tablouri, care schimbă percepția asupra spațiului.

În material video de mai sus poți vedea cea de-a doua baie din apartamentul model de a Afi City, Bucureștii Noi. Mai jos, ai camera special dedicată mașinii de spălat rufe, un spațiu prezent în toate apartamentele de la Afi City, astfel ca băile să nu fie aglomerate de acest aparat electrocasnic voluminos și de produsele de întreținere aferente.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 66 mp Afi City Bucuresti, design Alderamin Studio, Foto (4)

Al dilea dormitor măsoară 7,5 metri pătrați și totuși a putut fi foarte bine organizat. De ce? Pentru că încă din faza de construcție, dispunerea pe centrul pereților a ferestrei și respectiv a ușii a permis o mobilare generoasă pe ambele laturi ale camerei, dar cu posibilitatea ca centrul ei să rămână liber. Acest lucru contează, mai ales când se dorește loc de joacă pentru un copil mic.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 66 mp Afi City Bucuresti, design Alderamin Studio, Foto (5)

Spațiul de depozitare amplasat după ușă are și sertare în dreptul mesei de birou. Și da, dacă se dorește și loc de tv în al doilea dormitor, el poate fi amplasat deasupra mesei de birou.

Pentru amenajarea întregului apartament, la cum arată în final, a fost alocat un buget de 10.000 de euro + TVA. Din aceast sumă, cea mai mare parte a fost alocată pentru mobila pe comandă (exclusiv din PAL), care a fost de circa 8000 de euro, iar restul a fost necesar pentru piesele mari de mobilier – canapea, pat, fotoliu, masă, scaune și apoi decorațiuni. Majoritatea pieselor de mobilier independente și de decorare sunt luate de la Ikea, Somproduct, Bonami, JYSK, eMAG, Leroy Merlin, Pepco. Ce poți reține din această amenajare? Poți economisi o mare parte din sumele necesare unei amenajări dacă știi să alegi din oferta de finisaje a dezvoltatorului, să ai un proiect bine gândit de mobilier, care să fie realizat pe comandă pentru a te putea folosi la maximum de spațiu și apoi de combinații de culori, texturi, materiale care să imprime un aer plăcut, familiar. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Raed Krishan/ Video: Ștefan și Cristina Mureșan/ Make-up: Maria Hațeganu

16 raspunsuri pentru VIDEO. Apartament de 66 mp amenajat în București

 1. Madalina spune:

  Felicitări pentru amenajare!
  Îmi poți spune te rog ce model de parchet ( codul produsului, eventual) s-a folosit? Si de unde este achiziționat patul din dormitorul matrimonial?

  Mulțumesc mult și sănătate!

  • Adela Parvu spune:

   Bună Mădălina! Parchetul este parte din oferta dezvoltatotului și nu știu care este brandul, noi am ales nuanța mai deschisă 🙂
   Patul a fost disponibil la Somproduct, dar e posibil să nu-l mai găsești.

  • Daniela spune:

   Buna! Si mie imi place parchetul si am gasit finisajele pe site-ul dezvoltatorului. Scrie ca e parchet laminat Osmoze, culoare Nature Oak.

 2. Isfan Andrei spune:

  Exclusiv pal? Bucataria nu are mdf vopsit profil J? 🙂

 3. Manuela spune:

  Esti minunata Adela! Apartamentul Este superb…. Ca tot ceea ce ai amenajat si pana acum. Felicitari! Am si eu un apartament tip maisonette in Brasov si mi-as dori foarte mult sa arate intr-o buna zi asa….

 4. Sorin spune:

  Buna.Poti sa-mi spui de unde sunt usile?Multumesc.

 5. Mihaela spune:

  Bugetul include si electrocasnicele si decoratiunile?

  Arata uimitor 🙂

 6. Costache Elena spune:

  Buna Adela! Felicitari! Este minunat.
  Imi poti spune te rog de unde ai achizitionat oglinzile rotinde din dormitorul matrimonial? Multumesc!

 7. neagos bogdan spune:

  Buna Adela,
  caut un designer de interior, cu ceva experienta pe zona de amenajare locuinta in stil mai retro;
  daca ma poti ajuta cu o recomandare in sensul asta, ar fi minunat!
  Multumesc anticipat !

 8. Elena spune:

  Buna Adela, ce frumos si luminos a iesit acest apartament 😊. Imi poti spune, te rog, de unde a fost achizitionata canapeaua din living?
  Multumesc anticipat!

 9. Ana spune:

  Bună ziua. Puteţi să îmi spuneţi ce au folosit în bucătărie? Gresie sau parchet şi ce tip? Mulţumesc.

  • Adela Parvu spune:

   Bună ziua! La fiecare trei ani de zile producătorii de finisaje își schimbă colecțiile, așa că de multe ori nu se mai găsesc aceleași modele de gresie sau de parchet. Acum, există parchet rezistent la umezeală, care se poate monta și în bucătărie fără probleme. Și aici există mai multe tipuri de parchet: 1.Laminat, 2. SPC, 3. Vinilic. 4.Lemn masiv tratat special. Deci da, poți găsi parchet pe care să-l ai același model peste tot în casă, adică inclusiv la bucătărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *