Pardoseala este din parchet laminat de trafic intens, astfel ca totul să fie simțit mai cald și mai plăcut de către cei mici, dar și să fie ușor de întreținut. În zona ușii interioare, peretele poate deveni fundalul unei mici scene pentru serbări, iar peretele decorat cu desene.

In Romania Mea

O sală de clasă ca acasă la Târgoviște!

Îmi plac mult proiectele dedicate educației, iar cel inițiat și susținut de Procter & Gamble România este aproape de sufletul meu. Dacă în urmă cu doi ani am fîcut proiectul de amenajare pentru „O sală de clasă ca acasă” la Rași, anul acesta am ajuns la Târgoviște, unde organizația Act for tomorrow a indentificat Școala Gimnazială nr.10 “Radu Cel Mare” ca fiind una unde vin mulți copii din familii care se confruntă cu greutăți financiare, familii pentru care susținerea copiilor la școală chiar este un efort. Așa că știind aceste detalii despre copiii care vin aici, mi-am propus ca această sală pentru clasa zero să fie una luminoasă, prietenoasă, în nuanțe plăcute, ca o mare cameră de zi, unde cei mici să vină cu drag la școală, dar mai mult să simtă că fac parte dintr-o familie. Contează mult ca la școală să fie frumos, nu doar ca elevii să învețe cu drag, ci și ca să aibă ocazia să vadă că se poate trăi altfel, mai frumos, mai luminos, mai deosebit, chiar dacă acasă la ei poate condițiile sunt mult mai precare. Dar hai să vezi mai jos cum a fost gândită sala de clasă.

La clasa zero sunt copii care se plictisesc ori vor să se odihnească, așa că am creat câteva locuri de ședere arcate de arcade, care conferă senzația de protecție. Sub locuri de ședere marcate cu arcade sunt spații de depozitare pentru diverse materiale didactice.

La clasa zero sunt copii care se plictisesc ori care vor să se odihnească, așa că am creat câteva locuri de ședere marcate de arcade, care conferă senzația de protecție. Sub locurile de ședere sunt spații de depozitare pentru diverse materiale didactice. Toată mobila este realizată pe comandă, inclusiv măștile pentru calorifere, respectiv de către firma Linia Furniture, care a făcut o treabă impecabilă!

Catedra este orientată pe un colț pentru ca locul învățătoarei să fie perceput ca fiind mai prietenos și impunător pe mijlocul spațiului. Doi dintre pereții clasei sunt finisați cu vopsea cu efect de tablă, astfel că suprafața lor poate deveni și loc de joacă, de decorare, nu doar pentru învățare.

Catedra este orientată pe un colț pentru ca locul învățătoarei să fie perceput ca fiind mai prietenos. Doi dintre pereții clasei sunt finisați cu vopsea cu efect de tablă, astfel că suprafața lor poate deveni și loc de joacă, de decorare, nu doar pentru învățare.

Pardoseala este din parchet laminat de trafic intens, astfel ca totul să fie simțit mai cald și mai plăcut de către cei mici, dar și să fie ușor de întreținut. În zona ușii interioare, peretele poate deveni fundalul unei mici scene pentru serbări, iar peretele decorat cu desene.

Pardoseala este din parchet laminat de trafic intens, astfel ca totul să fie simțit mai cald și mai plăcut de către cei mici, dar și să fie ușor de întreținut. În zona ușii interioare, peretele poate deveni fundalul unei mici scene pentru serbări.

La intrarea în clasă, prima zonă care se vede este cea de lectură. Copii pot sta pe covor și pe pufuri pentru a asculta poveștile citite de către doamna învățătoare.

La intrarea în clasă, prima zonă care se vede este cea de lectură. Copiii pot sta pe covor și pe pufuri pentru a asculta poveștile citite de către doamna învățătoare.

Sala de clasă așa cum arăta inițial, înainte de renovarea susținută de Procter & Gamble România.

Sala de clasă așa cum arăta inițial, înainte de renovarea susținută de Procter & Gamble România.

Proiectul sălii de clasă în varianta de vizualizări 3D, realizat de mine și de colega mea Andreea Beșliu. Măsuțele, conform proiectului nostru, pot fi regrupate în semicerc sau în formă de cerc.

Proiectul sălii de clasă în varianta de vizualizări 3D, realizat de mine și de colega mea Andreea Beșliu. Măsuțele, conform proiectului nostru, pot fi regrupate în semicerc sau în formă de cerc.

La inaugurarea sălii de clasă au ținut un mic discurs doamna prof. Monica Gorgoteanu, Director al Școlii Gimnaziale nr.10 și domnul George Carpov, Company Communications Manager, SEE North&Central Procter & Gamble.

La inaugurarea sălii de clasă au ținut un mic discurs doamna prof. Monica Gorgoteanu, Director al Școlii Gimnaziale nr.10 din Târgoviște și domnul George Carpov, Company Communications Manager, SEE North & Central Procter & Gamble.

Am păstrat și eu o bucată de panglică de la inaugurarea sălii de clasă.

Am păstrat și eu o bucată de panglică de la inaugurarea sălii de clasă.

În centrul imaginii, doamna învățătoare Luiza Dumitru, foarte bucuroasă că în acest an elevii clasei zero vor avea parte de o sală de clasă complet renovată.

În centrul imaginii, doamna învățătoare Luiza Dumitru, foarte bucuroasă că în acest an elevii clasei zero vor avea parte de o sală de clasă complet renovată. Stânga, domnul George Carpov, director de comunicare Procter & Gamble România.

Foto: Anamaria Dinulescu pentru Procter & Gamble România

14 raspunsuri pentru O sală de clasă ca acasă la Târgoviște!

 1. Aurora spune:

  Foarte frumos. Felicitari.

 2. Mioara spune:

  Doamne,e superb,felicitări. Copii vor fi fericiti chiar si in aceste vremuri !

 3. Cristina spune:

  Ce frumos 😍!
  Am învățat la această școală acum mulți ani.
  Am observat că fetița unei prietene este într-o clasă diferită de toate celelalte, mai deosebită, după care am citit acest articol și am făcut conexiunile.
  Mi-ar plăcea ca toate școlile să aibă astfel de clase.
  Felicitări celor implicați.

 4. Incze Eva spune:

  de mult asteptam un articol de la dvs
  foarte frumos, felicitari
  ar trebui vazut la TV

 5. Alina spune:

  Superb loc pentru copii! Imi puteti psune de unde este covorul multicolor?

 6. anca-cornelia pacurariu spune:

  Foarte frumoasă amenajarea. Felicitări și cât mai multe realizări.

 7. Virginia spune:

  Faci lucruri minunate alaturi de colegi, multumim

 8. Bizau spune:

  Ce trebuie sa facem ca să ne înscriem în proiectul,, renovarea sălilor de clasa”?

 9. Sabina Amza spune:

  Cum ați fost aleasă pentru a beneficia de o sala de clasă ca acasă. Doresc și eu pentru elevii mei. Câteva detalii cum sa procedez, va rog…

 10. Simion spune:

  Bravo, Procter & Gamble! Se poate daca se vrea. Arata superb si este si un exemplu pozitiv la nivel national. Asteptam si alte initiative de acest gen, ca bani sunt si la altii, nu doar la ei.

 11. Irimia spune:

  Foarte frumos

 12. Elena spune:

  Felicitari!!Ce idei minunate!

 13. Maria spune:

  Într-adevăr este o sală de clasă foarte frumos amenajată, pare practică pentru copii.
  Felicitări pentru acest proiect din școala târgovișteană, dar și pentru celelalte în care te-ai implicat.

 14. Bianca spune:

  Felicitari! Foarte inspirata amenajare acestei sali de clasa! Imi puteti spune va rog de unde ati achizitionat corpurile de iluminat tip cablu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *