adelaparvu.com despre trenduri draperii perdele 2020, Colectii Mendola, SOHO (2)

In In trend

Trendurile 2020 – perdele și draperii de la Mendola Fabrics

Trăim într-o eră social-media, așa că lumea este familiarizată cu trendurile. În ziua de azi, trendurile sunt un reper bun pentru că ele vorbesc despre cum simt oamenii anumite nevoi și cum se raportează la viață într-o perioadă specifică de timp, lucruri care sunt cunoscute în urma colectării de date vizavi de preferințele noastre. Ca atare, trendurile sunt utile pentru că oferă un limbaj comun tuturor. Deci, cum putem folosi trendurile ca instrument? Este în primul vorba despre o selecție și o organizare a produselor, astfel ca alegerile noastre să fie mai ușoare în fața unei avalanșe de oferte. Echipa de la Mendola Fabrics face, an de an, această selecție și ordonare a țesăturilor pentru a contura trendurile la noi, chiar pe sezoane, iar țesăturile din trendurile toamnă-iarnă 2020 sunt deja prezente în magazine și showroomuri. Sunt mari cinci trenduri în 2020 (vezi video mai jos) denumite sugestiv Glamour, Natural, Urban, Multi-Etnic și Splendor. Dar hai să descoperi fiecare trend în parte.

La evenimentul Deco Days de la Cluj-Napoca unde au fost lansate colecțiile din trendurile 2020 de draperii și perdele Mendola.

La evenimentul Deco Days de la Cluj-Napoca unde au fost lansate colecțiile din trendurile 2020 de draperii și perdele Mendola Fabrics.

Trendul GLAMOUR este caracterizat de țesături cu irizații și reflecții metalice, imprimeuri fine și nuanțe bogate, dar închise, elegante. Draperiile și perdelele din acest trend se potrivesc în locuințe amenajate actual ce reinterpretează liniile Art-Deco, cu mobilă care are structură metalică și forme simple, geometrice, finisaje de calitate la nivelul pereților cu aspect mat, pardoseli din lemn, corpuri de iluminat cu lini clar conturate, ambiente unde draperiile și perdelele din trendul Glamour aduc un plus de strălucire, dar în contrast cu suprafețele finisate mat. Soho și Luxuria sunt cele mai reprezentative țesături de la Mendola Fabrics pentru trendul Glamour.

Trenduri Mendola, Samara T08, Lussuria

Trenduri Mendola Fabrics, Samara T08, Lussuria

Trenduri Mendola, Euphoria, Bari

Trenduri Mendola Fabrics, Euphoria, Bari

Trenduri Mendola, Delphi, Castellano, Goa, Hermes

Trenduri Mendola Fabrics, Delphi, Castellano, Goa, Hermes

Trenduri Mendola, Velar, Cancun

Trenduri Mendola Fabrics, Velar, Cancun

Trenduri Mendola, Monitti, Adelaide

Trenduri Mendola Fabrics, Monitti, Adelaide

Trenduri Mendola, Hermes, Euphoria

Trenduri Mendola Fabrics, Hermes, Euphoria

Trenduri Mensola, Soho

Trenduri Mendola Fabrics, Soho

Trendul URBAN cuprinde țesături în nuanțe colorate, dar pale, astfel ca ele să fie ușor de asortat, dar mai ales să confere mult dorita luminozitate în locuințele urbane. Țesăturile pentru draperii au imprimeuri în relief, discrete, iar perdelele sunt din țesături ușoare, cu modele ce par pictate în acuarelă. Sunt materiale plăcute, care se întrețin și se spală ușor și care dau senzația de prospețime și vitalitate prin jocul lor. Se potrivesc în locuințele amenajate funcțional, unde totul este strict necesar, în nuanțe neutre și unde perdelele și draperiile vin ca accente de culoare, dar care și dau o notă caldă, primitoare ambientelor. Materialele Polo sunt foarte fluide și au imprimeuri cu geometrii fine, fiind reprezentative pentru trendul Urban.

Trenduri Mendola, Peron în diverse nuanțe

Trenduri Mendola Fabrics, Peron în diverse nuanțe

Trenduri Mendola, Blackout, Garbo

Trenduri Mendola Fabrics, Blackout, Garbo

Trenduri Mendola, Cielo

Trenduri Mendola Fabrics, Cielo

Trendul MULTI-ETNIC propune o diversitate de imprimeuri, culori, dar și contraste între draperii colorate și perdele cu aspect natural. Este un trend inspirat de motivele decorative abstracte, de țesăturile artizanale, de culturile locale, care par să aibă un limbaj global, atunci când totul este văzut prin prisma etnicității. Așa că tradițiile sunt stilizate și încapsulate în țesături cu motive neregulate, cu irizații la capitolul draperii și prin țesături cu textură ca de in în privința perdelelor. Sunt țesăturii care se potrivesc în interioare amenajate în stil eclectic, rustic, dar și în cele actuale cu influențe boho-chic sau cele unde sunt multe plante decorative. Mohave și Pescara sunt țesăturile cele mai elocvente pentru trendul Multi-Etnic.

Trenduri Mendola, Porto

Trenduri Mendola Fabrics, Porto

Trenduri Mendola, Peron, Sesimbra

Trenduri Mendola Fabrics, Peron, Sesimbra

Trenduri Mendola, Mohave

Trenduri Mendola Fabrics, Mohave

Trenduri Mendola, Pescara

Trenduri Mendola Fabrics, Pescara

Colecții Mendola, trendul Multi-etnic

Colecții Mendola Fabrics, trendul Multi-etnic

Trendul NATURAL vine cu materiale care stimulează simțul tactil prin textura împletiturii lor naturale, dar și simțul văzului prin motive decorative vegetale, preponderent din zona luxuriantă a pădurilor tropicale, decoruri cu frunze supradimensionate sau din apele tropicale, respectiv imprimeuri cu corali. Sunt țesături care evocă natura la interiorul caselor, ca atare se potrivesc în locuințele simplu amenajate, cu mobilă funcțională, dar în nuanțe neutre, cu finisaje mate, unde se dorește mai multă prospețime, dar și calmul indus de ceea ce este natural. Pe de o parte, pot fi țesături în tonuri mai aprinse, din spectrul coloristic al petalelor de flori, care se potrivesc frumos în interioare cu mobilă albă, pe de altă parte, pot fi țesături în tonuri calme, de pământ cre se potrivesc și în interioare cu pereți colorați și mobilă cu aspect de lemn. Edera și Maui sunt reprezentative la capitolul imprimeuri cu motive naturale, iar Ecco este o premieră absolută: perdele din fibre prelucrate în urma reciclării PET-urilor, deci un produs reciclat.

Trenduri Mendola, Ecco

Trenduri Mendola Fabrics, Ecco

Trenduri Mendola, Cairo, Atlas

Trenduri Mendola Fabrics, Cairo, Atlas

Trenduri Mendola, Castellano, Lussuria

Trenduri Mendola Fabrics, Castellano, Lussuria

Trenduri Mendola, Peron, Nomad

Trenduri Mendola Fabrics, Peron, Nomad

Trenduri Mendola, Geminiedera

Trenduri Mendola Fabrics, Geminiedera

Trenduri Mendola, Edera

Trenduri Mendola Fabrics, Edera

Trendul Natural, colecții Mendola

Trendul Natural, colecții Mendola Fabrics

Trendul SPLENDOR vorbește despre moștenirea trecutului, respectiv de reinterpretarea motivelor specificie stilului clasic, dar și prin evocarea spectrului vintage. Fără îndoială, catifelele sunt vedetele la capitolul texturi, iar în privința culorilor tonurile pastelate sunt rezervate clasicului, iar nuanțele pline, închise sunt asimilate pentru vintage. Noutatea este reprezentată și de imprimeurile în relief, cum este spre exemplu țesăturile Scarabeo, care se pretează foarte bine în multe tipuri de interioare, nu doar în cele amenajate clasic sau în stil vintage.

Trenduri Mendola, Scarabeo

Trenduri Mendola Fabrics, Scarabeo

Trenduri Mendola, California, California

Trenduri Mendola Fabrics, California, California

Trenduri Mendola, Segovia, Nisa

Trenduri Mendola Fabrics, Segovia, Nisa

Trenduri Mendola, Velar, Socotra

Trenduri Mendola Fabrics, Velar, Socotra

Trenduri Mendola, Castellano

Trenduri Mendola Fabrics, Castellano

Deci, ce alegi pentru casa ta? La capitolul draperiilor și perdelelor contează mult pe lângă culoare, textură, imprimeuri și gradul de transparență al materialelor. Cu ce asortezi draperiile și perdelele? Secretul este să alegi o temă de decorare, astfel ca țesăturile folosite la interiorul casei să fie folosite pentru a evoca povestea pe care o alegi. Poți crea contraste cu pereții, dacă ai suprafețe mari sau poți alege nuanțe asemănătoare cu ale pereților pentru draperii atunci când ai camere mici. Cu cât mai puține fragmentări, cu atât spațiile vor apărea mai generoase și mai calme, cu cât mai de impact contraste cu atât vei pune în evidență mai mult suprafața ferestrelor, adică lumina naturală. Vezi toate colecțiile de țesături pe site-ul mendolafabrics.ro, unde vei găsi zeci de modele și scrie-mi la comentarii ce dileme ai în legătură cu alegerea draperiilor și perdelelor pentru casa ta. De asemenea, vezi în materialul video de la final prezentarea colecțiilor Mendola Fabrics, dar și sfaturile pe care le-am dat (de la minuntul 40). Sper să faci cele mai inspirate alegeri pentru casa ta!

6 raspunsuri pentru Trendurile 2020 – perdele și draperii de la Mendola Fabrics

 1. Flori Bosneag spune:

  super

 2. Creola spune:

  Sunteti o echipa de nota 10, va urmaresc cu interes si va doresc multe idei si putere de munca.

 3. Cristina spune:

  Frumoase.

 4. Cristina spune:

  Frumoase si cu preturi bune. Am cumparat si eu recent perdea Vicenza si draperie Idaho.

 5. Sanda spune:

  Da, şi eu mi-am schimbat draperiile anul acesta. Ele dau un farmec aparte unei încăperi. Am fost un pic curajoasă, le-am luat verzi brotac, ioiiiiiii sunt aşa de frumoase. :)))))
  Vă urmăresc cu drag şi „fur” idei de amenajare,
  Mulţumesc frumos.
  Multă sănătate şi Sărbători liniştite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *