În ziua de azi, soluția amenajării unui loc de birou acasă a devenit, în multe cazuri, de-a dreptul stringentă. Dar unde punem biroul mai ales când locuința are doar două camere, iar bucătăria este deschisă către living? Ei bine, am să-ți prezint azi o soluție pe care am găsit-o pentru un client, care are a achiziționat o locuință nouă, unde livingul este deschis atât către bucătărie, cât și către holul de la intrare. Dar hai să vezi despre ce este vorba.
De regulă, în locuințele noi, zonele de hol sunt deschise către cele de zi, adică living și bucătărie. Prin mobilare însă, se pot delimita și organiza clar funcțiunile, lăsând totodată lumina naturală să pătrundă cât mai mult în spațiul locuinței.
Planul locuinței de două camere,fără soluția de mobilare. Se vede compartimentarea interioară în mod clar, respectiv și faptul că livingul este în același spațiu cu bucătăria, dar și deschis către holul de la intrare..
Planul locuinței de două camere cu soluția de mobilare. În livingul deschis către bucătărie au fost grupate mai multe funcțiuni, conform cerințelor proprietarilor. Astfel există bucătăria în formă de L, apoi pe un perete între înșiruite locul de luat masa, comoda tv și locul de birou. Locul de birou este situat la granița dintre living și holul de la intrare. Soluția a fost gândită și în raport cu lumina naturală, dar evident și în relație cu instalația electrică deja existentă.
Între holul de la intrare și living a putut fi organizat spațiul de birou, grație zonei de acces în living, spațiu care măsura circa 2,10 metri în lățime (vezi plan). Un paravan prevăzut din PAL are rolul de delimitare față de hol, dar și de depozitare pentru obiecte mici (pentru cărți) prin rafturi intercalate în jocul riflajelor.
Biroul a fost gândit pentru lucrul la laptop, ca atare spațiul alocat lui nu era necesar a fi generos (vezi plan). Pe un singur perete fiiind grupate mai multe funcțiuni – loc de luat masa, coodă tv și birou – am avut în vedere ca toate suprafețele orizontale să fie la același nivel pentru a ordona privirea. Mai mult, comoda tv ca și blatul de birou nu sunt sprijinite pe picioare, ci suspendate pentru a da senzația de spațiu aerisit prin pardoseala lăsată la vedere.
Prin prezența riflajelor textura similară lemnului aduce un plus de căldură spațiului, dar și punctează clar funcțiunile.
Când se lucrează la birou, în cazul de față, lumina naturală bate din partea stângă în mod natural pentru o persoană dreptace. Faptul că biroul este așezat la perete, permite concentrarea în timpul lucrului într-un spațiu unde există multe alte obiecte. Pentru senzația de luminozitate, mobila mai voluminoasă, dar și pereții (în partea lor superioară) au fost prevăzuți mai deschiși ca și nuanțe.
Este o soluție simplă, eficientă, dar care greu să fie obținută cu piese de mobilă cumpărate din magazine. Pentru ca spațiul să fie cât mai compact, coerent și armonios este necesar ca mobilarea să se facă pe comandă, pe baza unui proiect (pe care-l poți concepe și tu, dacă vrei). De asemenea, tot de către firmele de mobilier sunt executate și riflajele cu aspect din lemn. Deci, ia în considerare un mod ordonat de poziționare al mobilierului și dacă îți dorești o ambianță mai luminoasă, încearcă ca partea superioară a spațiilor să fie cât mai deschisă la culoare și cât mai puțin încărcată cu obiecte. Sper să te inspire și pe tine această soluție!
Foto: Randări Andreea Pavel/ Concept Adela Pârvu Design
19
Buna ziua, mi-ar placea daca asi gasi si cateva proiecte de bucatarii pe blogul d-voastra. Va multumesc, sa aveti o zi excelenta.
Bună ziua! Sunt o mulțime, doar să căutați 🙂
Ma intereseaza, unde se pot gasi de cumparat scaunele de culoare verde menta, ce sunt in bucataria amenajata „Loc de birou in livng deschis spre bucatarie”?
Multumesc!
Adela, poti sa mi spui ce este pe perete? Tapet, vopsea?
Pe care perete Gina? Există tapet în living, placări ceramice în bucătărie, vopsea lavabilă în rest.
Buna ziua. Dintr-o garsoniera de 36 m pătrați, pot face cumva sa am doua camere…știu, că pare imposibil, dar am văzut că ați făcut multe proiecte.
Bună Adriana! Da, s-ar putea, dar desigur că vor exista compromisuri 🙂
Imi place cum este impartit, like!
Bună ziua! Îmi plac foarte mult proiectele de amenajare făcute de dvs, vă stimez! Avem și noi aproape identic un apartament așa și am vrea să știm cu aproximare cât ar ajunge valoric reabilitarea+mobilarea? Vă mulțumesc și multă sănătate vă doresc!!!
Bună Constantin! Pentru o ofertă, te rog trimite-mi planul locuinței și îți răspund pe mail contact@adelaparvu.com
Buna Adela. Te rog sa ma ajuti cu un sfat. Merg aceste scaune verzi cu coltarul galben? Sau ar fi mai bine scaune gri?
Da, merg. Să fii însă atentă la forma, textura și culoare picioarelor colțarului cu cele ale scaunelor și implic ale mesei.
Am luat pana la urma acest model. Masa va fi schimbata cu una de lemn, mai lata, si cu picior metalic negru pe mijloc.
Arata foarte frumos totul.
Ce costuri ar implica?