adelaparvu.com casa decorata traditional, Sweet Valley Sinaia, design Adela Parvu, Exterior casa, Foto Dragos Asaftei (2)

In Case, Romania Mea

Un proiect de suflet la Sinaia: casă de vacanță renovată

Când am văzut prima dată casa veche de la Sinaia mi-am dat seama că reușita proiectului va depinde de proprietari. De ce? Pentru că ei inițial își doreau ceva foarte colorat, inspirat din vacanțele lor din Maroc, iar eu nu vedeam deloc că s-ar potrivi așa ceva aici. Apoi, am stat de vorbă pe îndelete și am înțeles că vor ceva vesel, colorat, că ei iubeau soarele și ar fi vrut ca încăperile căsuței să fie percepute mai mari, mai luminoase. Și atunci mi-a venit ideea să propun un fundal deschis, dar să aduc culoare prin elemente decorative tradiționale, prin care puteam lega totul, adică toate poveștile ce proveneau din zone geografice diferite – zona montană unde era situată casa, dar a cărei bârne au fost aduse din Maramureș la Sinaia, și Dobrogea, zona de proveniență a proprietarilor. Deci, tema tradițional românească reinterpretată ar fi corespuns cu toate dorințele lor, dar ar fi unit și toate poveștile. În plus, s-ar fi creat un contrast neașteptat între bârnele negre de la exterior și luminozitatea spațiilor interioare. Și da, nu doar că au înțeles ceea ce le-am propus, dar au și ales ca totul să fie de calitate, astfel încât rezultatul final să fie unul deosebit. Valea Dulce (Sweet Valley) a fost denumită casa pentru că se află într-o vale și pentru că inițial proprietarii se gândeau să o introducă în circuitul turistic, însă într-un final au renunțat la idee deoarece nu aveau timp să se ocupe de această activitate, așa că au păstrast-o pentru ei. Dar hai să-ți spun despre renovare, după ce am amintit despre cum mi-a venit ideea amenajării.

Casa Swett Valley așa cum arată după renovarea completă, în care a fost inclusă și partea de amenajare exterioară a spațiilor verzi de la alei, garduri la vegetație.

Casa Sweet Valley așa cum arată după renovarea completă, în care a fost inclusă și partea de amenajare exterioară a spațiilor verzi de la alei, garduri la vegetație. Paziile exterioare și jardinierele au fost complet refăcute, mai elaborat, dar păstrând ideea inițială.

Înainte de renovare casa era într-o stare acceptabilă, dar după o analiză mai atentă a fost nevoie de schimbarea acoperișului, tratamentul bârnelor exterioare și schimbarea tâmplăriei, precum și a elementelor ornamentale.

Înainte de renovare casa era într-o stare acceptabilă, dar după o analiză mai atentă a fost nevoie de schimbarea acoperișului, tratamentul bârnelor exterioare și schimbarea tâmplăriei, precum și a elementelor ornamentale.

Structura de rezistență a casei era una portantă, asta însemna că nu puteau fi desființate zidurile. Dar pentru fluidizarea spațiului interior am prevăzut câteva mici modificări, care au avut efecte mari la final. Cea mai importantă modificare a fost să separ baia de la parte, care avea două uși, una din dormitor și una din bucătărie. Am creat un spațiu de circulație, deși am micșorat spațiul inițial al băii. Apoi, în locul cămării am prevăzut un al doilea hol de acces către partea din spate a casei. Ne-am folosit de fereastra existentă ca să facem un gol mai mare, respectiv o ușă. În acest spațiu a fost montată centrala termică. De asemenea, ușa de acces existentă inițial către lateralul casei am prevăzut să fie închisă, zidită pentru ca aici să poată fi configurată zona de bucătărie cu plită și frigider, evident cu blat de lucru și spațiu de depozitare..

Structura de rezistență a casei era una portantă, asta însemna că nu puteau fi desființate ziduri. Dar pentru fluidizarea spațiului interior am prevăzut câteva mici modificări, care au avut efecte mari la final. Cea mai importantă modificare a fost să separ baia de la parter, care avea două uși, una din dormitor și una din bucătărie. Am creat un spațiu de circulație, deși am micșorat spațiul inițial al băii. Apoi, în locul cămării am prevăzut un al doilea hol de acces către partea din spate a casei. Ne-am folosit de fereastra existentă ca să facem un gol mai mare, respectiv o ușă. În acest spațiu a fost montată centrala termică. De asemenea, ușa de acces existentă inițial către lateralul casei am prevăzut-o să fie închisă, zidită pentru ca aici să poată fi configurată zona de bucătărie cu plită și frigider, evident cu blat de lucru și spațiu de depozitare.

Inițial podul nu părea să se preteze pentru a fi mansardat, mai ales că accesul se făcea printr-o trapă, dar după ce acoperișul a fost refăcut în întregime, proprietarii au decis să investească în mansardarea lui. Așa că aici au fost trei mari provocări: accesul pe o scară îngustă, refacearea coșului de fum și configurarea unei a doua băi.

Inițial podul nu părea să se preteze pentru a fi mansardat, mai ales că accesul se făcea printr-o trapă, dar după ce acoperișul a fost refăcut în întregime, proprietarii au decis să investească în mansardarea lui, deși starea lui era deplorabilă. Așa că aici au fost trei mari provocări: accesul pe o scară îngustă, refacearea coșului de fum astfel încât să poată fi amplasate pe suprafațele lui, în siguranță, două televizoare și configurarea unei a doua băi (de serviciu, fără zonă umedă).

Înainte și după renovare dintr-o zonă a podului.

Înainte și după renovare dintr-o zonă a podului. Structura acoperișului a fost refăcută complet, apoi s-au configurați pereți foarte bine izolați, astfel încât ambientul interior să fie confortabil din punct de vedere termic. Evident au fost retrasate instalațiile termice, electrice și sanitare astfel încât spațiul mansardei să poată fi funcțional și chiar să poată fi configurată o baie. Am ținut cont de panta acoperișului astfel ca traseele de circulație să fie în zonele mai înalte, respectiv pe lângă coșul de fum.

Schimbările după renovare sunt notabile încă de la intrare. Pentru că spațiul era lung și îngust am prevăzut o zonă de cuier altfel configurată pentru a crea iluzia de spațiu mai lat. Tot aici în hol proprietarii, după ce s-au decis să închirieze casa au pus un stativ cu o carte de oaspeți.

Schimbările după renovare sunt notabile încă de la intrare. Pentru că spațiul era lung și îngust am prevăzut o zonă de cuier altfel configurată pentru a creea iluzia de spațiu mai lat. Tâmplăria a fost conplet schimbată. Dacă la exterior este de culoare închisă, la interior am prevăzut ca ea să aibă o nuanță plăcută de verde pastel.

adelaparvu.com casa decorata traditional, Sweet Valley Sinaia, design Adela Parvu, Hol intrare, Foto Dragos Asaftei

Din holul de la intrare se intră direct în living. Ușile interioare au fost făcute pe comandă după modelul celor vechi, doar că am prevăzut încadramente colorate pentru ca lemnul să fie și mai bine pus în evidență, dar și pentru efectul estetic.

Din holul de la intrare se intră direct în living. Ușile interioare au fost făcute pe comandă după modelul celor vechi, doar că am prevăzut o nuanță mai aurie a lemnului cu încadramente colorate pentru ca lemnul să fie și mai bine pus în evidență, dar și pentru efectul estetic.

Inițial actualul living era locul de masă, adică o sufragerie. Am păstrat ideea de șemineu pe colț pentru că exista deja coșul de fum, dar șemineul a fost în întregime refăcut de către meșterul Ionel Birișu de la Manolo Manufaktura. Pentru decorul șemineului am prevăzut cahle de la Amrita din Târgu Secuiesc.

Inițial actualul living era locul de masă, adică o sufragerie. Am păstrat ideea de șemineu pe colț pentru că exista deja coșul de fum, dar șemineul a fost în întregime refăcut de către meșterul Ionel Birișu de la Manolo Manufaktura. Pentru decorul șemineului am prevăzut cahle de la Amrita din Târgu Secuiesc. Din ceea ce exista ca mobilier în casă, am sugerat proprietarilor să păstreze scaunele și masa vechi, dar acestea să fie aduse la stadiul de lemn pentru ca aspectul rustic să fie mult mai prezent.

Livingul este și el un spațiu din care se deschid ușile de acces către sufragerie și dormitor, de aceea am prevăzut ca centrul camerei să fie cât mai liber pentru a facilita circulația.

Livingul este și el un spațiu din care se deschid ușile de acces către sufragerie și dormitor, de aceea am prevăzut ca centrul camerei să fie cât mai liber pentru a facilita circulația.

În spatele canapelei din living am prevăzut un ansamblu de corpuri de mobilier care înglobează și măștile de calorifer. Ideea a fost ca în spatele canapelei să existe spațiu de servire/ depozitare pentru a avea lucrurile la îndemână.

În spatele canapelei din living am prevăzut un ansamblu de corpuri de mobilier care înglobează și măștile de calorifer. Ideea a fost ca în spatele canapelei să existe spațiu de servire/ depozitare pentru a avea lucrurile la îndemână.

De o parte de și alta a șemineului sunt prevăzute locuri de ședere. Comoda de sub televizor poate fi folosită și ca banchetă, dacă se dorește asta.

De o parte și de și alta a șemineului sunt prevăzute locuri de ședere. Comoda de sub televizor poate fi folosită și ca banchetă, dacă se dorește asta.

Televizorul poate fi mascat cu o husă pentru cei cărora nu le surâde ideea de a avea televizor în ambientul rustic.

Televizorul poate fi mascat cu o husă dacă proprietariilor nu le surâde ideea de a avea televizorul la vedere în ambientul rustic.

Spațiile mici ale cabanei au pus probleme și pentru că nu există un hol de legătură între camere. Toate încăperile sunt legate între ele, de aceea fiecare dintre ele are mai multe uși. Din living se deschid practic 3 uși către hol, către dormitor și către sufragerie.

Spațiile mici ale cabanei au pus probleme și pentru că nu există un hol de legătură între camere. Toate încăperile sunt legate între ele, de aceea fiecare dintre ele are mai multe uși. Din living se deschid practic trei uși către hol, către dormitor și către sufragerie. De aceea le-am și tratat cât mai decorativ posibil.

Livingul văzut dinspre dormitor. În stânga se face accesul către sufragerie. Deci, când există astfel de spații musai ca centrul camerei să fie cât mai liber de obiecte. Din această perspectivă se văd frumos tapetul ce îmbracă tavanul, realiat pe comandă la Vlădila.ro, baghetele decorative din lemn de la Gold House Concept, dar și tâmplăria interioară realizată pe comandă la Fildas95 Câmpina.

Livingul văzut dinspre dormitor. În stânga se face accesul către sufragerie. Deci, când există astfel de spații musai ca centrul camerei să fie cât mai liber de obiecte. Din această perspectivă se văd frumos tapetul ce îmbracă tavanul, realizat pe comandă la Vlădila.ro, baghetele decorative din lemn de la Gold House Concept, dar și tâmplăria interioară realizată pe comandă la Fildas95 Câmpina.

Înainte de renovare, actuala sufragerie era un soi de living cu sobă.

Înainte de renovare, actuala sufragerie era un soi de living cu sobă. Am păstrat ideea de sobă, dar de data aceasta fiind înlocuită cu un godin, iar spațiul a devenit loc de luat masa în relație directă cu spațiul bucătăriei.

Sufrageria văzută dinspre living. Am prevăzut un spațiu de circulație ăntre godin și masă, astfel ca din living să se ajungă comod către bucătărie. Pentru a căștiga mai mult spațiu am prevăzut bachete în formă de L. Aceastea fiind mobilier fix, se economisește din spațiu necesar în jurul mesei.

Sufrageria văzută dinspre living. Am prevăzut un spațiu de circulație între godin și masă, astfel ca din living să se ajungă comod către bucătărie. Pentru a câștiga mai mult spațiu am prevăzut bachete în formă de L. Aceastea, fiind mobilier fix, ocupă mai puțin spațiu comparativ cu cel necesar manevrării scaunelor. Tot mobilierul fix, adică banchetele care includ și masca de calorifer au fost realizate pe comandă la Fildas95 din Câmpina, iar partea de decorațiuni textile a fost realizată tot pe comandă la Magazinul Oana.

Godinul l-am prevăzut a fi amplsat pe colț pentru a ocupa cât mai puțin spațiu, pentru a ne putea lega la hornul existent al casei, dar și pentru a oferi plăcerea focului în zona locului de luat masa. Pentru ca totul să fie mai bine izolat și mai ușor de curățat am prevăzut ca toată zona godinului să fie placată cu plăci ceramice de la Progetto Casa. În rest în toată casa este parchet rezistent la umezeală de la Egger, un produs inovator lansat în 2021 de grosime 7,5 ml, excelent montat și în zona de intersecție cu gresia.

Godinul l-am prevăzut a fi amplasat pe colț pentru a ocupa cât mai puțin spațiu, pentru a ne putea lega la hornul existent al casei, dar și pentru a oferi plăcerea focului în zona locului de luat masa. Pentru ca totul să fie mai bine izolat și mai ușor de curățat am prevăzut ca toată zona godinului să fie placată cu plăci ceramice de la Progetto Casa. În rest, în toată casa este parchet rezistent la umezeală de la Egger, un produs inovator lansat în 2021 de grosime 7,5 milimetri, excelent montat și în zona de intersecție cu gresia.

Pentru a ordona vizual spațiul am prevăzut ca tâmplăria să fie încadrată peste tot la același nivel cu ornamente în verde pastel.

Pentru a ordona vizual spațiul am prevăzut ca tâmplăria să fie încadrată peste tot la același nivel cu ornamente în verde pastel. Masa și scaunele vechi au fost decapate și lăsate cu aspect natur, ceea ce adaugă un plus de textură și naturalețe ambientului.

Banchetele sunt prevăzute a fi generoase, cu lățimea șezutului de 60 cm.

Banchetele sunt prevăzute a fi generoase, cu lățimea șezutului de 60 cm. Sub banchete am prevăzut spații de depozitare. Pereții sunt decorați cu plăci ceramice de tip cahle achiziționate de la Teracota Mediaș și Amrita.

Corpurile de iluminat din ceramică sunt desenate de mine și realizate după schițele mele de către artiștii Kolozsi Attila și Ildiko.

Corpurile de iluminat din ceramică sunt desenate de mine și realizate după schițele mele de către artiștii Kolozsi Attila și Ildiko. Mi-am dorit mai multe accente unicat în amenajare, inclusiv la nivelul corpurilor de iluminat din zona mesei, unde acestea sunt mai vizibile.

Între sufragerie și bucătărie nu am mai prevăzut ușă, dar am ales ca golul să fie marcat de același tip de încadramentș. Având în vedere că spațiile sunt mici, golul acesta face mai facilă servirea mesei, cu atât mai mult cu cât cei care închiriază casa își pot prepara singuri mâncarea.

Între sufragerie și bucătărie nu am mai prevăzut ușă, dar am ales ca golul să fie marcat de același tip de încadrament. Având în vedere că spațiile sunt mici, golul acesta face mai facilă servirea mesei.

Transformarea bucătăriei este una spectaculoasă. Nu doar că a fost total reconfigurat spațiul, dar el a devenit și cale de acces către pod prin intermediul unei scări interioare.

Transformarea bucătăriei este una spectaculoasă. Nu doar că a fost total reconfigurat spațiul, dar el a devenit și cale de acces către pod prin intermediul unei scări interioare. Desigur vechile dotări au fost înlocuite. Zidul lateral care separa bucătăria în dreapta față de baie, a fost decupat parțial, atât cât a permis structura de rezistență a casei. În plus, țeava de gaze a fost retrasată, conform unui proiect tehnic pe baza căruia s-a primit autorizație.

 

Sub scara interioară a fost prevăzut locul pentru chiuvetă cu rafturi deschis epentru acces facil, astfel ca panta scării să nu fie prea incomodă.

Sub scara interioară a fost prevăzut locul pentru chiuvetă cu rafturi deschise pentru acces facil, astfel ca panta scării să nu fie incomodă.

După renovare în locul celei de-a doua uși de acces către exterior am creat o zonă plină, deci cu perete zidit pentru a putea fi amplasate plita și frigiderul.

După renovare în locul celei de-a doua uși de acces către exterior am creat o zonă plină, deci cu perete zidit pentru a putea fi amplasate plita și frigiderul. Spațiul bucătăriei este oricum de trecere, ca atare a fost o provocare să fac totul cât mai comod și mai compact, dar și în relație cu sufrageria și ușa de acces către spatele casei pe care am regândit-o.

adelaparvu.com casa decorata traditional, Sweet Valley Sinaia, design Adela Parvu, Foto Dragos Asaftei (4)

adelaparvu.com casa decorata traditional, Sweet Valley Sinaia, design Adela Parvu, Foto Dragos Asaftei (1)

Fosta cămară a fost transformată în hol secundar.

Fosta cămară a fost transformată în hol secundar cu ușă de acces către exterior. Pentru ca spațiul bucătăriei să beneficieze de lumină naturală, măcar indirect am propus ca ușa de acces să aibă sticlă de pe o suprafață mare, iar între hol și bucătărie să nu fie ușă interioară, la fel ca și între bucătărie și sufragerie.

Holul secundar asigură circulația către zona din spate a casei, dar este și locul generos de depozitare pentru diverse consumabile. De asemenea, în spatele ușilor este mascată și centrala termică.

Holul secundar asigură circulația către zona din spate a casei, dar este și locul generos de depozitare pentru diverse consumabile. De asemenea, în spatele ușilor este mascată și centrala termică, amplasată aici pentru a nu ocupa spațiu în bucătărie.

La parter baia a fost complet reconfigurată și ea. Deși după renovare a fost micșorată ca și dimensiuni, ea a devenit mult mai funcțională. Acum în locul căzii are o cabină generoasă de duș, amplasată după ușă.

La parter baia a fost complet reconfigurată și ea. Deși după renovare a fost micșorată ca și dimensiuni, ea a devenit mult mai funcțională. Acum în locul căzii are o cabină generoasă de duș, amplasată după ușă.

Cabina de duș poate fi observată în oglindă.

Cabina de duș poate fi observată în oglindă. Peretele din zona de duș este complet îmbrăcat cu plăci ceramice de tip patchwork de la Progetto Casa.

Pentru zona de lavoar am adaptat spațiului existent un mobilier pe comandă și un lavoar pictat manual și comandat de la Deko Art Ceramic Oradea.

Pentru zona de lavoar am adaptat spațiului existent un mobilier pe comandă și un lavoar pictat manual și comandat de la Deko Art Ceramic Oradea.

Din zona miocului traseu de circulație din bucătăriei se poate ajunge în dormitorul de la parter.

Din zona micului traseu de circulație din bucătărie se poate ajunge în dormitorul de la parter.

În dormitor există un televizor, dar mascat în spetele unor uși cu aspect de obloane.

În dormitor există un televizor, dar mascat în spetele unor uși cu aspect de obloane. Din această imagine se poate observa cum stâlpul de la bucătărie marchează spațiul destinat gătitului, înaintea lui fiind configurat un traseu de circulație către baie și către holul secundar.

În imagine poate fi observat ecranul tv, ascuns în spatele ușilor.

În imagine poate fi observat ecranul tv, ascuns în spatele ușilor. Comoda din lemn este de la Gold House Concept, iar farfuriile de pe pereți sunt pictate chiar de către proprietari. A doua ușă a dormitorului dă înspre living.

adelaparvu.com casa decorata traditional, Sweet Valley Sinaia, design Adela Parvu, Dormitor, Foto Dragos Asaftei (5)

În dormitorul de la parter vedeta este patul pictat manual la atelierul din Sibiu MobilaPictată.ro.

În dormitorul de la parter vedeta este patul pictat manual la atelierul din Sibiu MobilaPictată.ro. În jurul patului este prevăzut un dulap generos care asigură suficient spațiu de depozitare pe perioade de relaxare, vacanțe.

Inițial dormitorul avea aceeași funcțiune, dar evident că după renovare totu a căpătat altă înfășișare.

Inițial dormitorul avea aceeași funcțiune, dar evident că după renovare totul a căpătat altă înfățișare. Soba din fostul dormitor a fost complet desființată, acum sistemul de încălzire principal fiind asigurat de o centrală termică pe bază de gaz, iar în camere fiind prezente calorifere.

În loc de noptiere am ales piese care seamână cu bușeni de lemn.

În loc de noptiere am ales piese care seamănă cu bușteni de lemn, iar corpurile de iluminat sunt amplasate deasupra lor pentru a nu incomoda, dar și pentru  a asigura lumina necesară, blândă pe timp de seară. Dulapul și placarea din spatele patului are un desen care imită lambriurile.

Accesul la mansardă se face prin intermediul unei scări din lemn realizată pe comandă la firma Fildas95. Am ales o culoare intensă de roșu pentru a scoate în evidență acest element care e bine să fie observat în spațiu mic, dar care prin nuanța lui aduce un plus de vivacitate.

Accesul la mansardă se face prin intermediul unei scări din lemn realizată pe comandă la firma Fildas95 Câmpina. Am ales o culoare intensă de roșu pentru a scoate în evidență acest element care e bine să fie observat în spațiu mic, dar care prin nuanța lui aduce un plus de vivacitate ambientului.

Balustrada de la mansardă este menită să ofere protecție celor care sunt oaspeți și evident nu sunt obișnuiți cu un astfel de acces.

Balustrada de la mansardă este menită să ofere protecție. Au fost multe limitări în privința amplasării acestui gol, în condițiile în care nu putea fi mutat nici hornul, dar în final totul este sigur și util. Roșul scării este vizibil și la mansardă pentru o mai bună semnalistică, dar și pentru dinamica ambientului.

Am ales ca hornul ce traversează mansarda să fie îmbrăcat cu gresia ce se regăsește la parter. Motivele au fist mai multe, de la faptul că mai rămpsese gresie până la faptul că oferă o protecție mai bună.

Am ales ca hornul ce traversează mansarda să fie îmbrăcat cu gresia ce se regăsește la parter. Motivele au fost mai multe, de la faptul că mai rămăsese gresie până la faptul că oferă o protecție mai bună.

A fost o provocare ca a doua baie să fie configurată la mansardă și asta din cauza spațiului cu pante, dar și a traseelor țevilor de apă. Ca atare am decis ca a doua baie să fie configurată deasupra celei de la parter, dar să fie una de serviciu, adică cu vas de toaletă și chiuvetă, fără duș. Am ales de asemenea ca pardoseala să fie similară celei din mansardă, respectiv parchet Egger rezistent la umezeală.

A fost o provocare ca a doua baie să fie configurată la mansardă și asta din cauza spațiului cu pante, dar și a traseelor țevilor de apă. Ca atare am decis ca a doua baie să fie configurată deasupra celei de la parter, dar să fie una de serviciu, adică cu vas de toaletă și chiuvetă, fără duș. Am ales de asemenea ca pardoseala să fie similară celei din mansardă, respectiv parchet Egger rezistent la umezeală.

Pereții și mobilierul de baie i-am personalizat împreună cu Lucian Pârvu, fiul meu chiar la fața locului, după ce totul a fost finisat și instalat.

Pereții și mobilierul de baie i-am personalizat împreună cu Lucian Pârvu, fiul meu, chiar la fața locului, după ce totul a fost finisat și instalat.

De o parte și de alta a hornului au fost montate televizoare, astfel ca cei care vin aici să poată folosi spațiul într-un mod interactiv Dacă pe partea cu scara interioară televizorul poate fi folosit pentur jocuri, pe partea opusă el este orientat către patul configurat într-o nișă a mansardei.

De o parte și de alta a hornului au fost montate televizoare, astfel ca cei care vin aici să poată folosi spațiul într-un mod interactiv Dacă pe partea cu scara interioară televizorul poate fi folosit pentru jocuri, pe partea opusă el este orientat către patul configurat într-o nișă a mansardei.

Locul de pat este marcat de forma tipică de mandardă și am ales să personalizez zona și cu lumini LED pentru a atrage atenția asupra pantelor. De asemenea, pentru a fi mai comod de folosit, patul este prevăzut cu înălțime mică jos, iar în lateral sunt spații de depozitare pentru lenjerie de pat și pături.

Locul de pat este marcat de forma tipică de mansardă și am ales să personalizez zona și cu lumini LED pentru a atrage atenția asupra pantelor. De asemenea, pentru a fi mai comod de folosit, patul este prevăzut cu înălțime mică jos, iar în lateral sunt spații de depozitare pentru lenjerie de pat și pături. Aceste spații de depozitare servesc la nivel superior și ca noptiere. Elementele decorative din lemn sunt realizate pe comandă la atelierului meșterului lipovean Curuzan Tolic din Sarichioi.

adelaparvu.com despre casa decorata traditional Sweet Valley Sinaia, Design Adela Parvu, mansarda, Foto Dragos Asaftei (5)

În zona lucarnelor, unde înălțimea spațiului este mai confotabilă, am prevăzut locuri de ședere, de relaxare.

În zona lucarnelor, unde înălțimea spațiului este mai confortabilă, am prevăzut locuri de ședere, de relaxare.

Fotoliile puf au fost realizate pe comandă, după proiectul meu la firma Termosanitas din București.

Fotoliile puf au fost realizate pe comandă, după proiectul meu la firma Termosanitas din București.

Un alt loc plăcut este cel cu banchetă la nivelul ferestrelor. Pe lângă soațiu de depozitare există un adevărat cuib de relaxare, iar de la fereastră poate fi admirată natura ce înconjoară casa.

Un alt loc plăcut este cel cu banchetă la nivelul ferestrelor. Pe lângă spațiu de depozitare există un adevărat cuib de relaxare, iar de la fereastră poate fi admirată natura ce înconjoară casa.

Sweet Valley sau Valea Dulce este un nume care vorbește despre localizarea casei pe un teren cu o formă atipică, conparativ cu celelalte vecinătăți, dar care-i amplifică șarmul. Este o casă mică, dar totul a ieșit frumos, ca de poveste, perfect pentru evadare.

Sweet Valley sau Valea Dulce este un nume care vorbește despre localizarea casei pe un teren cu o formă atipică, comparativ cu vecinii, dar care-i amplifică șarmul. Este o casă mică, dar totul a ieșit frumos, ca de poveste, perfect pentru evadare.

Am petrecut și eu câteva zile la Sweet Valley ca să am parte și de experiența tursistului, așa că dacă vei găsi cuvintele mele așternute în cartea oaspeților sunt exact din acest motiv.

Am petrecut și eu câteva zile la Sweet Valley ca să am parte și de experiența din perspectiva unui oaspete și să pot observa și învăța mai multe despre proiectul pe care l-am conceput. Le mulțumesc proprietarilor pentru asta, dar și pentru generozitatea lor de a mediatiza acest loc.

Te-am purtat prin povestea amenajării acestei case, ai văzut și imagini de dinainte de renovare, ca atare poți înțelege de ce am spus că de reușita acestui proiect a contat atitudinea proprietarilor. Ei au fost cei care au făcut efortul financiar, dar au și fost flexibili la o propunere care să îmbine toate dorințele lor și poveștile reprezentate de locuri. Costul total al implementării proiectului cu refacerea întregului interior, refacerea în totalitate a acoperișului și transformarea lui în mansardă, plus toate amenajările din grădină au ajuns la o valoare de circa 250.000 de euro, care după cum spuneam include totul de la manoperă la materiale, la mobilă pe comandă, la dotări, utilități, deci absolut totul. Este o lucrare personalizată, totul adaptate spațiilor. Rezultatul este deosebit și consider un gest de generozitate din partea proprietarilor că au fost de acord cu mediatizarea proiectului pentru ca și alți oameni să poată vedea soluții pentru spații atipice cu multe detalii ornamentale care să spună o poveste. Sper să te inspire și pe tine!

Dacă vrei să afli mai multe despre amenajare, respectiv firme și numere de telefon vezi articolul de AICI.

Design: Adela Pârvu Design

Constructor: Bogdan Vlahu (Sinaia)

Foto: Dragoș Asaftei/ Adela Pârvu

 

31 Responses to Un proiect de suflet la Sinaia: casă de vacanță renovată

  1. Clara spune:

    Absolut!❤superb!❤❤❤❤❤❤❤❤

  2. Magda spune:

    A iesit superb! Felicitari!
    Puteti sa dati mai multe detalii despre accesul la mansarda? Ce dimensiuni are golul unde este amplasata scara?
    Multumesc!

  3. Cristian Roman spune:

    Arata extraordinar. Nu sunt in domeniu, deci nu ma pot pronunta cu privire la design, decat ca este foarte placut ochiului. Intrebarea mea e mai mult de semantica(prof de limbi straine). Ai facut diferenta intre SUFRAGERIE si LIVING la o poza inainte si dupa. Eu aveam impresia ca e aceeasi camera, dar cu denumirea veche si „moderna”, ca la blugi si jeansi. Din textul tau, se pare ca e mai mult de atat. Ca sufrageria ar fi gen dining room, ori eu credeam ca noi, din lipsa de spatiu, am combinat living-room-ul si dining-room-ul in sufragerie.

  4. Oana spune:

    Pur și simplu de vis ❤️ Motivele românești sunt superbe și cu cât le analizezi mai mult cu atât te atrag mai mult, cu atât mai mult te simți acasă în preajma lor. Adela, visez să am o căsuță decorată de tine.

  5. Iemima spune:

    Cat de frumos! 🤗

  6. Nastasia Tarcea spune:

    Exceptional!
    Cat a durat renovarea?
    Cat a costat?
    Multumesc!
    Nastasia Tarcea

  7. Dana Stefanescu spune:

    Adela,

    Cu mine ti-ai atins scopul, esti o sursa permanenta de inspiratie.

    Nu eram sigura cum sa inveselesc camera de la tara in care am pastrat mobila de zestre a bunicii, de pe la 1920.

    Acum stiu !
    Multumesc

    Dana

  8. Elena spune:

    Superb! O casa calda,va urmăresc cu mare drag!
    Felicitări!

  9. ELENA spune:

    Felicitari Adela, Felicitari proprietarilor !

  10. Liliana spune:

    Felicitari ! Minunata transformare !

  11. Delia Maria spune:

    Ce frumos! Chiar de poveste ! Felicitări!

  12. carmen spune:

    Superb!! Imi poti spune, te rog, fotoliul din living de unde este achizitionat? Multumesc

  13. Alexandrina spune:

    Minunat! Felicitări pentru această casă de vis!

  14. madi spune:

    Foarte frumos. Totdeauna m-am intrebat cine a s-a ocupat de casuta de poveste. Acum am aflat. Felicitari!

  15. Gabi spune:

    Adela, esti o permanenta sursa de inspiratie. Bravo, excelent realizat.

  16. Paun spune:

    Minunata! Felicitari din toata inima!

  17. Andreea Mihaela spune:

    Senzație căsuța!Ai putea sa ne detaliezi puțin izolarea termica de la mansardă?Și noi avem un pod chiar în stare buna și ne dorim enorm sa-l transformam în mansardă pentru cei 2 băieți ai noștri.

  18. Gabriela spune:

    Minunata transformare, m-ai cucerit .
    Felicitari !

  19. Gheorghiu spune:

    SUPERB

  20. Calugaru spune:

    O MINUNATIE,
    Un loc care te relaxeaza numai cand privesti si te face sa visezi la cum ar fi sa si locuiesti acolo…

  21. Iris Varan spune:

    Adela, abia astept momentul sa pot sa mi permit sa un proiect unitar pt interior, exterior, curte si gradina. Am casa la sat total 1800 mp si mare nevoue as avea de tine.

    rhdr

  22. Elena spune:

    Arata foarte bine amenajarea. Oare corpurile de iluminat din baie (de peste lavoarul pictat manual) de unde vin?

  23. Cristina spune:

    Buna, Adela! Este minunat ceea ce faci, chiar magie, pt noi, oamenii fără experiența in domeniu. Îndrăznesc sa visez ca as putea primi o sugestie din partea ta. Dacă chiar ar fi posibil, cum se poate concretiza? Mulțumesc.

  24. Luminita spune:

    Superb! Extraordinar! Nici nu mai am superlative! Se vede ca e pus suflet in ceea ce faci! Blogul tau imi da mereu o stare de bine, chiar daca nu ma pricep deloc deloc la design! Ma bucur mult cand vad firme autohtone implicate in etapele transformarii. Citirea articolelor de aici reprezinta pentru mine un mod de incarcare a bateriilor sufletesti.

  25. Radu Razvan spune:

    Foarte frumos reamenajat, felicitări! Luminos, policromie veselă, utilitar, practic, confortabil și foarte important, nu lipsit de intimitate. Cunosc casa de mult timp/din 1988, cu prilejul deselor drumeții montane. Îmi imaginam că este Casa Pădurarului, după decorația exterioară cu bârne solide, tipică caselor din poieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *