Despre Carli Marian

adelaparvu.com despre Carli Marian inginer horticultor si designer florist (4)Îmi place să spun despre Carli că este jumătatea acestui blog, adică dacă eu Adela sunt „home”, el e „garden”. Este absolvent al Facultății de Horticultură București, promoția 2003, deci practic inginer horticultor, dar îți spun eu că e și un talentat designer florist. A creat nenumărate aranjamente florale pentru evenimente și ocazii festive, mai ales că din 2004 lucrează la un lanț mare de florării din țară. Cum l-am cunoscut pe Carli? După horticultură și-a dorit să urmeze și cursurile facultății de jurnalism din cadrul unei universități private, dar a ajuns la concluzia că e doar un sistem de business și nu unul educațional, așa că după doi ani a abandonat treaba asta.

Însă partea bună este că fiind student la jurnalism a ajuns prin 2007 în redacția uneia dintre revistele pe care le-am creat și unde și-a dorit să facă practică. Mi-am dat seama cât de talentat este și de la perioada de practică a devenit colaborator permanent al revistei. Acum, mă bucur să-l am alături de mine aici, pe blog, pentru că pe lângă pasiunea și cunoștințele lui despre plante este un excelent comunicator. Se descurcă formidabil mai ales în emisiunile tv și vorbind liber. Dacă e să fac vreodată și vreo emisiune tv nu mi-o pot închipui fără Carli!

adelaparvu.com despre Carli Marian inginer horticultor si designer florist (1)

 

adelaparvu.com despre Carli Marian inginer horticultor si designer florist (2)Este și un împătimit al excursiilor și vacanțelor și mereu vine cu noutăți din zona de arhitectură și evident despre flori și plante. De altfel cele mai multe imagini portret le are cu ochelari de soare. De ce? Pentru că sunt făcute în vacanțe 🙂 Alte pasiuni? Fotografiile și filmele. Are suflet de artist Carli, dar dacă i-ai citit articolele cred că te-ai prins deja de asta. Dacă ai nevoie de un sfat, dar și de serviciile lui de designer florist poți să-i scrii pe adresa mea de la rubrica denumită contact. Eu mă asigur că toate mesajele ajung la el. O viață avem? Colorată cu plante să fie!

adelaparvu.com despre Carli Marian inginer horticultor si designer florist (3)

12 raspunsuri pentru Despre Carli Marian

  1. Nicolae Mantoiu spune:

    Buna ziua,
    Eu am in curte banani mari de cel putin 3 m.
    Cum sa-i protejej pentru iarna?
    Care este solutia cea mai buna?
    Am inteles ca pot sa-i anfasor cu paie si rogojina dupa ce pica bruma, dar frunzele trebuiesc eliminate si varful de crestere taiat.
    Daca ploua si se uda invelitoarea, nu ingheata?
    Am banani dfe multi ani.
    La inceput au fost pe terasa(inchisa),i-am planyat in gradina si iarna i-am taiat si protejat, urmatorul an i-am infasurat in paie si acoperiyi de rogojini si facut solar.
    I pnimavara am constata ca sunt degerati pana sproapa de radacina.
    Am curatat si au dat din nou.
    Cum fac acum>
    daca doriti va trimet si poze.
    Poate ma indrumati cum sa fac.
    Multumesc

  2. RADU spune:

    Daca stie cineva cum se poate muta dintr un ghiveci in altul mai mare o planta crasula de cca 1 m si 20 ani fara a o pune in pericol

    • carli spune:

      Buna ziua! Transplantarea se face pastrand intreg balotul de radacini si pamant in noul ghiveci.Pamantul proaspat se pune la baza, de jur-imprejurul balotului, si deasupra!Dupa se uda bine pentru a se tasa mai bine si elimina golurile de aer. Nu trebuie sa impuna nicio problema la transplantarea care sa-i pericliteze sanatatea!

  3. Nemes spune:

    As dori o informatie despre oxalius.Eu am plantat bulbi in grdina si nu stiu daca trebie scosi si replantati plimavara.Va mutumesc!

  4. Ramona spune:

    Pentru Plumeria in timpul ierni când întra la hibernat in cazul
    In care nu are temperatura optima scăzută de 10°-15° si este destul de cald in casa neavând niciun spațiu rece ce se poate întâmpla?

  5. Laura spune:

    Buna ziua,
    Nu stiu exact ce gresesc dar mi-am pierdut amandoua Azaleele. Urmaresc blogul dvs. si am incercat sa le ingrijesc dar au cazut frunzele si s-a uscat. Udarea o fii de vina? De cate ori pe saptamana ar trebui sa o ud?

  6. Georgia spune:

    Buna seara dragi iubitori ai plantelor!Imi poate spune cineva dacă nisipul folosit la construcții este bun și pentru înrădăcinarea butasilor de trandafiri și alte flori?Aici in Spania nisipul nu se găsește decât pe malul marii și cred ca acesta nu este bun?!

  7. Claudia Constantinescu spune:

    Buna ziua!
    As avea nevoie de un sfat pentru ingrijirea unui pui de artar japonez. L-am cumparat in primavara cu gandul sa-l plantez in gradina de la bloc. Doar ca apoi am citit ca este indicat sa fie plantat cand este in repaus vegetativ, asa ca l-am pastrat in ghiveci pe un pervaz orientat spre nord, urmand sa-l plantez la toamna. La inceput a parut sa-i mearga bine, dar dupa un weekend calduros, cand am lipsit de acasa, l-am gasit afectat. Desi il udasem bine inainte de plecare, pamantul era cam uscat. De atunci nu-si revine. Pierde frunze (i se usuca)d e la varf catre baza si nu vad nicio frunza noua. Nu imi este clar nici cat de mult ar trebui sa-l ud… Am citit ca si udatul excesiv ii poate dauna. Retine destul de multa apa. Niciodata nu ajunge in farfurie.

    IMG_20230629_074915568_HDR

  8. Ionica spune:

    Buna ziua.! Vreau sa va urmez sfatul privind combaterea musculițelor de la florile de camera. Am cumparat Bacto spaine, dar nu se dizolva in apa. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *