adelaparvu.com about Traffic Restaurant and Lounge Bucharest, Architecture One Design, Photo Adrian Gabriel Nastase (1)

In Design Interior, Designeri si Arhitecti, Horeca, Oameni talentati, Romania Mea

De senzație restaurantul acesta! Design interior conceput de arhitecții Paul Samsonescu și Alexandru Bălan

Pfoaaa! Îți dai seama că m-am îndrăgostit pe loc de minunatele culori pe care le-am descoperit în amenajarea de față! O combinație vivace, actuală, unde familiaritatea lemnului este potențată de culori vibrante. Și ce scenografie interioară! Oriunde te uiți găsești încă un detaliu care să te surprindă! Dar ce este acest loc? Ei bine, este un restaurant din zona Piața Alba-Iulia din Capitală. Deși localul exista încă din 2001, odată cu schimbarea proprietarilor s-a înnoit și decorul interior Când? la finalul anului trecut, adică 2013. Autorii? Talentații arhitecți de la One Design. Sunt opt la număr în biroul de arhitectură, iar pe lângă Paul Samsonescu și Alexandru Bălan, numai judecând după culori, poți să-ți dai seama că mai au niște colege, arhitecte talentate și sensibile cu un acut simț al culorii. Sincer, mă și miram ca doi bărbați să fii făcut totul atât de viu și de colorat, dar Paul Samsonescu, care a fost mai tot timpul pe șantier, mi-a dezvăluit secretul: a fost o muncă de echipă.

adelaparvu.com about Traffic Restaurant and Lounge Bucharest, Architecture One Design, Photo Goran Drenkov (1)

adelaparvu.com about Traffic Restaurant and Lounge Bucharest, Architecture One Design, Photo Goran Drenkov (8)

Amenajarea este senzațională și din perspectiva timpului scurt în care a fost materializată. În doar o lună și jumătate proiectul arhitecților a fost pus în practică. Inclusiv partea de bucătărie, care crede-mă, pentru un restaurant este complexă. Mai mult, majoritatea elementelor de decor din lemn sunt realizate manual. Cererea proprietarilor a fost ca acest local să fie modernizat, să aibă o atmosferă plăcută, iar amenajarea să nu se demodeze prea curând. Așa că arhitecții de la One Design au găsit această formulă fusion, adică o combinație originală de elemente, finisaje și mobilier, care nu se poate încadra într-ul stil anume. Sunt sigură că designul interior va fi în vogă și peste ani de zile și că amenajarea de față o să devină una de referință. Este remarcabil faptul că arhitecții au proiectat și cele mai mici detalii, de la segmentele decorative de pe plafon, ce par un rezultat de design parametric și până la mozaicul 3D din lemn ce îmbracă pe alocuri pereții. Asta cere timp și pricepere.

adelaparvu.com about Traffic Restaurant and Lounge Bucharest, Architecture One Design, Photo Adrian Gabriel Nastase (4)

adelaparvu.com about Traffic Restaurant and Lounge Bucharest, Architecture One Design, Photo Adrian Gabriel Nastase (3)

Mi-au atras atenția stâlpii jucăuși. Arhitectul Paul Samsonescu mi-a spus că au găsit această soluție pentru a masca doi stâlpi din metal pe care i-au descoperit în urma desfințării zidurilor. Fiind partea a structurii de rezistență, stâlpii trebuiau cumva încadrați în ambient. Le-a venit ideea acestor elemente din lemn vopsit care să-i îmbrace și zău că arată superb! Culorile de aici se regăsesc peste tot, inclusiv în decorul barului cu mici cuburi din lemn, dar și în tapițeria canapelelor și scaunelor. Elementele decorative au fost realizate la Atipic.eu, iar canapele sunt făcute pe comandă la Ever Art. Scaunele și fotoliile sunt făcute pe comandă la Sensio Mobili. Mi-a plăcut mult ideea decorului unui perete cu fețe de sertare! Fiecare în culoare diferită, asta da soluție! O poți aplica și tu la tine acasă.

adelaparvu.com about Traffic Restaurant and Lounge Bucharest, Architecture One Design, Photo Adrian Gabriel Nastase (7)

adelaparvu.com about Traffic Restaurant and Lounge Bucharest, Architecture One Design, Photo Goran Drenkov (7)

Dar vezi că toate aceste culori vibrante sunt frumos temperate de suprafețele din lemn. Și ele se regăsesc atât în mobilierul realizat pe comandă (la Casa Codex), cât și în placările cu mozaic 3D din lemn. Poți să crezi că și acest mozaic a fost realizat manual? Dar este specială și pardoseala din plăci decorative de ciment colorat. Ele sunt manufacturate de un atelier din România manolo-manufaktura.ro, dar conform tradiției spaniole, iar metru pătrat ajunge la circa 60-70 de euro, în funcție de model. Dar pe lângă toate acestea, descoperi și la nivelul plafonului un ansamblu de elemente frumos îmbinate. Și-au bătut ceva capul cu ele la montaj pentru că pereții nu sunt niciodată perfect drepți, dar rezultatul este spectaculos. Oriunde întorci privirea ai ce să decoperi. Cum ar fi și zona de șemineului. Iar pe timp de seară totul se tranformă sub impactul luminilor colorate. Ce să-ți mai spun? Mergi la Traffic Restaurant & Lounge și simte pe pielea ta atmosfera. Iar dacă ți-au plăcut ideile arhitecților, nu ezita să-i contactezi. Uite aici site-ul lor 1design.ro. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com about Traffic Restaurant and Lounge Bucharest, Architecture One Design, Photo Adrian Gabriel Nastase (1)

adelaparvu.com about Traffic Restaurant and Lounge Bucharest, Architecture One Design, Photo Goran Drenkov (6)

adelaparvu.com about Traffic Restaurant and Lounge Bucharest, Architecture One Design, Photo Goran Drenkov (2)

adelaparvu.com about Traffic Restaurant and Lounge Bucharest, Architecture One Design, Photo Goran Drenkov (4)

adelaparvu.com about Traffic Restaurant and Lounge Bucharest, Architecture One Design, Photo Goran Drenkov (3)

adelaparvu.com about Traffic Restaurant and Lounge Bucharest, Architecture One Design, Photo Goran Drenkov (5)

adelaparvu.com about Traffic Restaurant and Lounge Bucharest, Architecture One Design, Photo Adrian Gabriel Nastase (10)

adelaparvu.com about Traffic Restaurant and Lounge Bucharest, Architecture One Design, Photo Adrian Gabriel Nastase (9)

adelaparvu.com about Traffic Restaurant and Lounge Bucharest, Architecture One Design, Photo Adrian Gabriel Nastase (8)

adelaparvu.com about Traffic Restaurant and Lounge Bucharest, Architecture One Design, Photo Adrian Gabriel Nastase (2)

adelaparvu.com about Traffic Restaurant and Lounge Bucharest, Architecture One Design, Photo Adrian Gabriel Nastase (11)

adelaparvu.com about Traffic Restaurant and Lounge Bucharest, Architecture One Design, Photo Adrian Gabriel Nastase (5)

adelaparvu.com about Traffic Restaurant and Lounge Bucharest, Architecture One Design, Photo Goran Drenkov (9) Sursa foto: Goran Drenkov, Adrian Gabriel Nastase

10 raspunsuri pentru De senzație restaurantul acesta! Design interior conceput de arhitecții Paul Samsonescu și Alexandru Bălan

  1. vasile spune:

    Prea strident pentru gustul meu. O seara buna.

  2. alice spune:

    este superb , astea sunt culorile care predomina si la mine in casa, doar nu vrei sa fie negru sau maro Vasile ca si asa e viata asta neagra… mai vrei si restaurantele negre? felicitari adela

  3. Octavian spune:

    Imi place, in primul rand pentru ca ii recunosc pe amandoi : optimisti , vii , ” nebuni”, apoi ma intreb : De ce nu se poate si asa ?
    E bine sa ai curaj .

  4. Carla Carolina Roxana spune:

    Mi se pare sincer o reclama fortata! Personal imi placea mai mult stilul de dinainte de renovare. Au dat-o mult inspre pitiponceala. Chiar nu ma mai atrage. Si am observat ca nici pe colegii mei. Noi lucram in zona, iar inainte ne mancam pranzul acolo si tineam si mini-petreceri cu diferite ocazii. Un om elegant, trage la clasa si eleganta. Un om care iese intr-un loc doar de fite ieftine, trage la pitiponceala. No offence. Astept terasa totusi, sper eu, mai interesanta decat anul trecut. P.S: te contrazic iar, si anume, la categoria „restaurant”. Nici nu se compara ce a fost cu ce hal de hal e acum.
    Dar ideile sunt impartite.

    • Adela Parvu spune:

      Carla, mie mi-au placut culorile, finisajele si elementele din lemn, modul cum sunt combinate. Si ideile! Sunt multe idei ingenioase aplciate aici. Nu inteleg in ce ar consta „pitiponceala” 🙂

  5. Alex Andra spune:

    Un design interesant si jucaus. Totusi, cele 6-7 texturi diferite regasite la nivelul peretilor incarca destul de mult. Desi atrag, mi se pare ca obosesc privirea, in aceasi timp. Felicitari arhitectilor pentru creativitate, totusi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *