adelaparvu.com despre zweiradgarage 1

In Idei pentru acasa, Produse gradinarit, Shopping

Garaje pentru biciclete si motociclete

Cu siguranţă nu sunt nici prima şi nici ultima căreia i s-au furat biciclete, aşa că era firesc să fiu în căutare de soluţii la problema asta. Când stai la bloc, să urci cu bicicleta până la etajul tău, chiar nu este o opţiune zilnică, iar ca să o adăposteşti în boxele de la subsol pare a fi cea mai neinspirată decizie. Eu, în ultima vreme, mi-am legat bicicleta de gardul din faţa blocului. Şi surprinzător, când toţi vecinii se arătau îngrijoraţi că o să-mi dispară, îţi spun că, după doi ani de zile, n-am avut niciun incident (cu excepţia unei împunsături răzbunătoare a cauciucului din spate, acţiune performată de vecinul antipatic de la parter, scara vecină :D).

adelaparvu.com despre zweiradgarage 3

Şi m-am prins de ce nu mi-au furat-o din faţa blocului. Pentru că e aiurea să te dai la o bicicletă care nu-ţi aparţine. Eşti în văzul tuturor! Şi al trecătorilor de pe stradă, dar şi al vecinilor ascunşi după perdele, care oricând te pot întreba de sănătate. Pe când la subsol sau în vreo boxă, nu te controlează nimeni. Acolo orice hoţ îşi poate face liniştit de cap şi are suficient timp să taie şi trei lanţuri (câte am avut eu puse pe ultima bicicletă furată).

adelaparvu.com about die zweigarage

Ideea cu garajele pentru biciclete şi motociclete mi s-a părut excelentă. Germanii de la Die Zweiradgarage au creat o mulţime de modele de mini garaje pentru biciclete şi motociclete. Sunt ingenioase pentru că pe lângă rezolvarea problemei furturilor, aceste construcţii protejează de intemperii vehiculele cu două roţi. Una e să ai bicicleta sau motocicleta în bătaia vântului, ploii sau a soarelui şi alta e să o ai la adăpost. Spre exemplu, bicicleta mea ţinută în faţa blocului, legată de gard, a avut de suferit. Rugina a apărut mult mai repede, şaua s-a degradat de la ploaie, iar cauciucurile, mai ales vara, reacţionează neplăcut la schimbările de temperatură.

adelaparvu.com dspre die-zweiradgarage

Garajele de la Die Zweiradgarage sunt disponibile în mai multe variante. Sunt modele care se închid etanş, iar altele, care pe lângă spaţiul destinat bicicletelor, maschează şi pubelele de gunoi (evident mai multe pentru reciclarea deşeurilor, care în Germania este o treabă serioasă şi obligatorie). Pentru cele din urmă era firesc ca modelul de garaj să nu fie complet închis, prevenindu-se astfel mirosurile neplăcute, dezvoltarea mucegaiurilor sau invazia de insecte. Sunt de altfel modele pe care le văd bine poziţionate în parcările de la marile magazine sau firme.

adelaparvu.com despre zweiradgarage 1

Eu zic că merită să arunci un ochi pe site-ul firmei nemţeşti, chiar dacă nu ştii germana, pentru că acolo găseşti şi schiţele tuturor modelelor de garaje. Unele dintre modele sunt concepute fără soclu sau fundaţie, deci se montează foarte repede şi uşor, dar nu la fel de uşor le poţi şi demonta (aviz hoţilor). Orice tentativă de efracţie asupra lor se lasă cu zgomote, deci hoțul este depistat imediat. Altele sunt similare unor cutii mari, deci și mai greu de atentat la ele.

adelaparvu.com despre die-zweiradgarage

Mie îmi plac modele de garaje pentru biciclete care se închid, iar variantele disponibile sunt create pentru adăposti de la două până la 6 biciclete în diferite poziții, ori pe lăţime, ori pe lungime. Asta e bine, pentru că nu întotdeauna ai spaţiu suficient, iar ideea este să alegi locul unui astfel de garaj astfel încât să nu încurci accesul în zonă. Sunt ideale pentru adăpostirea şi pe timp de iarnă pentru că au o bază solidă, care le protejează excelent. Le-aş vedea locul în faţa blocurilor şi le-aş vedea folosite în comun de mai mulţi vecini :).

adelaparvu.com despre zweiradgarage 2

Preţurile sunt conform pieţei germane, respectiv pornesc de la 850 de euro pentru un model de garaj configurat pentru două biciclete şi ajunge şi până la 3000 de euro pentru cele mai complexe cu locuri mai multe şi mască pentru pubelele de gunoi. Vezi AICI listele lor de preţuri pentru fiecare model în parte. Foarte importante în structura construcţiilor germane sunt balamalele şi sistemele de închidere – deschidere, care sunt de cea mai bună calitate. Cu siguranţă poţi comanda garajele şi la noi, dar n-am habar cât ar fi transportul.

adelaparvu.com despre zweiradgarage 5

Cred că şi la noi se pot face modele similare şi ar fi interesant să-i provoc pe designerii români de produs să se gândească la aceasă problemă şi să vină cu soluţii. Fiind vorba despre construcţii din lemn, aş vedea ca firme precum Căsuţele Kalman să poată realiza ceva similar adaptat pieţei noastre în colaborare cu designerii români. De fapt, orice firmă specializată în construcţii de lemn ar trebui să aibă meşterii pricepuţi să materializeze un proiect ingenios creionat de un designer. Hai, că poate ţi-am dat şi o idee de afacere. Vezi mai jos în prezentare video cât de ingenios sunt făcute garanjele nemțești și cât de ușor pot fi manevrate. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre zweiradgarage 6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *