adelaparvu.com despre Villa Tara din Tortola Caraibe (5)

In Design Interior, Horeca

Vila de vacanta in stil colonial. Frumooos!

Am citit și eu în cărți de design și am văzut în albume de arhitectură despre interioare în stil colonial, dar niciodată n-am dat peste o vilă prezentată pe de-a întregul. Ei bine, am găsit-o și dacă tot am dat peste ea trebuia să ți-o arăt și ție. Este un stil de amenajare denumit West Indian style. Cam așa își aranjau casele coloniștii europeni, când au dat peste Americi și, inclusiv, peste minunățiile de insule din Caraibe.

adelaparvu.com despre Villa Tara din Tortola Caraibe (11)

Și care ar fi caracteristicile acestui stil? Păi în primul rând culorile vii. Interioarele împrumută din paleta exotică a florei nuanțele intense, în special pe textile, pe care le regăsești în tapițeria mobilierului. Culorile nu lipsesc nici din finisajele pereților. Apoi pardoselile răcoroase, placările din ceramică, piatră, ce se extind și pe terase. Și cât mai mult lemn, existent din plin într-un astfel de mediu, lemn folosit pentru structura acoperișurilor pentru mobilierul masiv de la interior și de pe terase. Și totul e condimentat cu lămpi, lustre și obiecte decorative clasice, mai bogat ornamentate.

adelaparvu.com despre Villa Tara din Tortola Caraibe (8)

Într-o astfel de casă, nu trebuie să lipsească tablourile, de regulă în culori vii și plantele verzi, cu cât mai multe cu atât mai bine. De asemenea, nici paturile cu baldachin și cu nelipsitele perdele care te feresc cât de cât de insecte. Ceea ce e frumos la o astfel de vilă amenajată în stilul Indiilor de Vest este extensia spațiilor interioare către exterior. Terasele sunt adevărate camere în aer liber. Nici n-ar avea sens să iei masa la interior, când afară te bucuri de o priveliște cu adevărat spectaculoasă, completată de o grădină luxuriantă.

adelaparvu.com despre Villa Tara din Tortola Caraibe (5)

Și fără intenția de-ați face în ciudă, ci doar de a te provoca, îți spun că vila de față există și se poate închiria. Se numește Villa Tara, o găsești în Caraibe 🙂 și AICI ai site-ul unde o poți rezerva doar pentru tine. Da, știu, și eu am spus că nu voi ajunge niciodată acolo, dar eu zic că deja am ajuns măcar prin intermediul imaginilor. Și apoi, nu știi niciodată când câștigi la loto, nu? Sper să mă iei și pe mine 🙂

adelaparvu.com despre Villa Tara din Tortola Caraibe (2)

adelaparvu.com despre Villa Tara din Tortola Caraibe (3)

adelaparvu.com despre Villa Tara din Tortola Caraibe (12)

adelaparvu.com despre Villa Tara din Tortola Caraibe (4)

adelaparvu.com despre Villa Tara din Tortola Caraibe (10)

adelaparvu.com despre Villa Tara din Tortola Caraibe (9)

adelaparvu.com despre Villa Tara din Tortola Caraibe (7)

adelaparvu.com despre Villa Tara din Tortola Caraibe (6)

Un raspuns pentru Vila de vacanta in stil colonial. Frumooos!

  1. […] de la bunicul său, cei doi au luat decizia de a se muta la țară, unde deși exista o casă veche în stil colonial, au ales să construiască una confort personalității lor. E adevărat că Rafael este inginer […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *