adelaparvu.com despre locuinta mica la mansarda Foto Casa Diez (1)

In apartamente, Design Interior

Locuinta mica, dar eleganta cu mult alb, nuante pastelate si accente wenge

Știi că-ți spuneam într-un alt articol despre baza de la care poți porni într-o amenajare. Și mă refer la baza cromatică – finisajele, care acoperă suprafețele mari să fie corelate între ele. Dacă ar fi să alegi albul pentru pereți, fii pe fază că sunt mai multe nuanțe și aici. Una e să ai un alb strălucitor, care are în componență mai mult albastru (da, nu te mira) și atunci va fi mai rece, și alta e să alegi un alb crem, mai cald sau chiar ceva similar untului, mai către galben. Pe un fundal cuminte, accesoriile în nuanțe delicate se vor evidenția foarte bine și camerele tale vor părea colorate. Uite, aici în această locuință mică, situată într-o mansardă de bloc, este de remarcat modul frumos cum a fost combinată mobila comodă și destul de masivă, cu accesorii pastelate și piese de mobilier wenge.

adelaparvu.com despre locuinta mica la mansarda Foto Casa Diez (1)

Am fost în locuințe în care proprietarilor le-a părut rău că au ales peste tot culoarea wenge pentru mobilier. Dar, îmbunătățiri se pot face, fără să schimbi neapărat mobila. Spre exemplu, dacă ai masa și scaune wenge, poți schimba tapițeria scaunelor. De asemenea, masa o poți îmbrăca cu o față asortată ambientului sau cu traverse moderne, dar deschise la culoare. Și când ai o mobilă masivă, cum ar fi o bibliotecă sau vitrină, gândește-te că ceea ce se vede este interiorul ei. Dacă obiectele de pe rafturi sunt deschise la culoare sau asortate ambientului, ea nu va mai părea atât de masivă. La fel, poți folosi tapet sau textile ca să îmbraci interiorul bibliotecii sau vitrinei.

adelaparvu.com despre locuinta mica la mansarda Foto Casa Diez (2)

Aici, locul de luat masa este cu mobilă wenge, dar uite, corespondența există cu rafturile delicate de lângă șemineu, care sunt tot wenge. La fel, în partea opusă, un tablou cu ramă similară creează un alt punct de legătură. Ideal este să alegi și să așezi bine în cameră obiecte mici care preiau din nuanța dominată. Așa va fi totul armonios și nu te va mai deranja o culoare închisă. În rest, suprafețele mari tratează-le ca pe un întreg, dar nu uita de micile accente de culoare. Paleta cromatică de la nivelul textilelor folosită aici e foarte plăcută: maro deschis (cafea cu lapte), mov lavandă, roz pudrat, gri albăstrui. Toate îți dau senzația de relaxare. Te gândești inevitabil la primăvară, mai ales că totul e proiectat pe un fundal deschis, luminos.

adelaparvu.com despre locuinta mica la mansarda Foto Casa Diez (3)

Bucătăria e mică, dar separată de zona de zi. Secretul într-o bucătărie mică este să alegi electrocasnice încorporabile. Așa folosești fiecare centimetru pătrat. În plus, îți este mult mai ușor și la curățenie. Scapi de toate suprafețele verticale, greu accesibile, unde vrând-nevrând ajung să se depună grăsimi (cum ar fi în lateralele aragazului). Un alt truc într-o bucătărie mică este să alegi un finisaj uniform pentru peretele din zona de lucru. Între corpurile suspendate și blatul de bucătărie, o suprafața simplă, într-o singură culoare, va da impresia de mai mult loc. Gândește-te că orice plăci ceramice trebuie montate cu rosturi, care împart vizual spațiul, deci proporțiile le vei vedea din prima. În lipsa lor, totul va fi mai organizat și mai unitar.

adelaparvu.com despre locuinta mica la mansarda Foto Casa Diez (5)

adelaparvu.com despre locuinta mica la mansarda Foto Casa Diez (4)

Spațiile de depozitare contează foarte mult. Am să repet acest lucru la nesfârșit pentru că multe case de la noi sunt dezordonate pentru că lumea se uită la canapea, la scaune, la perdele, dar unul din primele lucruri la care trebuie să te gândești sunt spațiile de depozitare. Aici, un generos dulap, realizat pe comandă îmbracă un perete întreg. Și pentru că e o mansardă, a fost creat un dressing înzidit, pentru a exploata și zona superioară de la interior pentru depozitare. De asemenea, lada mare de lângă pat este destinată așternuturilor. E adevărat că arată bine, dar a fost aleasă din motive practice. În privința decorului, lada a fost asortată fețelor de dulap ca și culoare.

adelaparvu.com despre locuinta mica la mansarda Foto Casa Diez (7)

În dormitor atmosfera o creezi ușor cu ajutorul așternuturilor, cuverturii, traverselor și perdelei. Textilele ocupă suprafețe mari în dormitor și multă lume nu dă importanță, mai ales lenjeriei de pat. De asemenea, în toată casa, pentru atmosferă sunt importante corpurile de iluminat. E suficient să asortezi, spre exemplu, abajurul lămpilor cu o cuvertură sau o perdea, și totul va deveni mai plăcut. Și dacă e să ajungem la subtilități, tablourile, fotografiile sunt și ele de efect.

adelaparvu.com despre locuinta mica la mansarda Foto Casa Diez (6)

adelaparvu.com despre locuinta mica la mansarda Foto Casa Diez (8)

Când nu știi ce tablouri sau fotografii să alegi, gândește-te la ele ca la niște ferestre prin care vezi ceva. Atunci îți va fi mai ușor să optezi pentru o temă anume. Aici și baia este elegantă. Dar știi de ce? Pentru că se văd foarte puține elemente tehnice, cum ar fi furtunul acela de plastic de sub chiuvetă. Nu-l vezi! La fel și accesoriile sunt asortate și atunci totul pare mai rafinat (vezi suportul pentru prosoape). Și mai e un truc: tapetul pe perete, care transformă un spațiu rece într-un cald. Îi conferă aspect de încăpere și nu rămâne doar spațiu funcțional. Sper că ți-a plăcut casa și că ideile de aici ți-au prins bine!

adelaparvu.com despre locuinta mica la mansarda Foto Casa Diez (9)

Sursa fot Casa Diez

12 raspunsuri pentru Locuinta mica, dar eleganta cu mult alb, nuante pastelate si accente wenge

 1. Catalin ENACHE spune:

  Minunat!

 2. elisaelianna spune:

  foarte mult imi place!

 3. […] nu doar culoare, ci și personalitate și textură acestui colț. Desigur, contează aceste nuanțe pastelate pentru că ele imprimă senzația de adâncime. Sufrageria este separată de bucătărie prin […]

 4. Vali spune:

  Buna adela, daca te as ruga sa mi faci o vizita la mine acasa as cere prea mult? Am facut prea multe greseli de a lungul timpului prin casa si nu stiu as vrea sa vezi ce mai este de .facut multumesc

 5. Encutu Gratiela spune:

  Foarte frumos,ma va ajuta in mobilarea livingului ,multumesc!

 6. ana maria spune:

  Este superb , păcat că eu ma bucur de un spatiu mult mai mic..

 7. Ana Balan spune:

  Vai, ce frumoasa este! La aceasta locuinta imi place tot!

 8. […] sunt binevenite într-o încăpere unde omul se mai și relaxează nu doar se dichisește. O locuință elengantă și sofisticată cu multe alăturări creative. Spre să te inspire și pe […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *