adelaparvu.com despre casuta de vacanta Honka

In Case, Design Interior

Casuta din padure, locul perfect pentru refugiu

E așa simpatică această casă din lemn, încât m-am străduit să dau și peste imaginile de la interiorul ei. Am vrut neapărat să văd cum este organizată, ce fel de camere are o astfel de locuință. Și am reușit! Este o casă construită din pin masiv finlandez, un material foarte apreciat. De ce? Pentru că zona climaterică în care crește face ca fibra lemnoasă să fie foarte dură, deci  bârnele din pin finlandez sunt super rezistente. Și astfel de case se pot construit și la noi, fiind modulare, dar, mai mult, există o firmă românească ce reprezintă la noi compania finlandeză care le produce. Ți-am mai arătat case construite de ei și nu mă pot abține să-ți mai prezint proiectele lor pentru că sunt absolut deosebite.

adelaparvu.com despre casuta de vacanta Honka

Sunt speciale aceste bârne, dincolo de caracteristicile materialului, prin faptul că sunt prelucrate din trunchiuri întregi, iar tot sistemul de construcție este bazat pe un plan bine proiectat dinainte. Abia după întocmirea planului se realizează casa, iar producătorii, adică cei de la Honka, pot să-ți indice exact, ca într-un joc de lego, cum se montează. În plus, sunt atât de masive și groase, încât nu mai este nevoie de izolație suplimentară. Sunt comparabile cu pereții de cărămidă, deci când ai casă d-asta, poți avea siguranța că este sănătoasă. Chiar și tratamentele pentru lemn sunt cu produse prietenoase mediului, fără substanțe toxice sau alergene. Uite, dacă te interesează un preț, intră pe site-ul firmei din România honka.ro și cere o ofertă. Prețul diferă în funcție de proiect și forma bârnelor (rotunde sau cu secțiune dreptunghiulară), dar merită să le iei în considerare. Și nu doar ca și case de vacanță, ci chiar și pentru locuințe sau sedii de firmă. Până atunci te las să te bucuri de căsuța din pădure :).

adelaparvu.com despre casuta de vacanta Honka (7)

adelaparvu.com despre casuta de vacanta Honka (8)

adelaparvu.com despre casuta de vacanta Honka (11)

adelaparvu.com despre casuta de vacanta Honka (5)

adelaparvu.com despre casuta de vacanta Honka (4)

adelaparvu.com despre casuta de vacanta Honka (1)

adelaparvu.com despre casuta de vacanta Honka (2)

adelaparvu.com despre casuta de vacanta Honka (3)

adelaparvu.com despre casuta de vacanta Honka (6)

adelaparvu.com despre casuta de vacanta Honka (9)

adelaparvu.com despre casuta de vacanta Honka (10)

adelaparvu.com despre casuta de vacanta Honka

adelaparvu.com despre casuta de vacanta Honka

Foto: Honkarakenne Oyj

23 Responses to Casuta din padure, locul perfect pentru refugiu

  1. Iata perfectiunea…oare conationalii nostri cu vile pe trei niveluri si mii de metri patrati de betoane fatuite ,ce parere ar avea??

  2. RaduRr spune:

    De vis! Vreau și eu!
    Cel puțin la exterior, este visul meu imaginat încă din tinerețe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *