Este superb locul acesta si tare îmi mai place și casa. A fost una bătrânească, care în urmă cu aproape 20 de ani, adică prin 1995, a început încet, dar sigur să fie extinsă. Totul a început cu prietenii, care veneau aici de la București. Și a fost un weekend, apoi altul. Și lumea a început să recomande locul. Doamna și domnul Pepine sunt cadre didactice în Brașov, ea învățătoare, el profesor de dansuri populare. Vara o aveau liberă, așa că s-au gândit că au suficient timp să se ocupe de casă și să o transforme în pensiune. Și au făcut totul pe parcurs, încetișor, dar bine. Podul generos, folosit inițial pentru depozitarea alimentelor făcute în casă, a devenit locul perfect pentru camere. Acum sunt vreo zece locuri la mansardă și alte două camere cu paturi duble la parter. Și cum să-i pună numele? Păi Pepino, de la Pepine, că așa-i cheamă. Și Pepine vine de la pepene, dar cu accent ardelenesc 🙂
Dar știi ce e frumos? Că bunica, proprietara casei, încă mai locuiește aici într-o cămăruță de la parter, și se ocupă de gospodărie ajutată de fetele ei. La cei 78 de ani ai săi este activă și fericită să-și întâmpine oaspeții. Este unul din acei bătrâni binecuvântați mereu înconjurați de lume, că tare urâtă mai e bătrânețea în singurătate. Dar uite, ea are parte de o viață plină și fericită. De aia zic, când te duci la pensiunea asta ai senzația că te duci la vreo rudă din familie. Să-ți mai spun că cea mai mare parte dintre alimente sunt făcute în casă? Da, de la legume, la unt și brânză toate sunt de aici. Și sunt gustoase foc! Acum e vremea murăturilor și pentru ele muncește toată familia. Lucia Pepine, învățătoarea pe care o vezi în poză, e acolo și pune umărul la treabă, la fel ca și sora ei.
E stupefiant de frumos locul! Simți că respiri aer adevărat și pantele acelea pe care sunt cocoțate casele… Zici că e dintr-o pictură totul. Și e minunat în orice anotimp. Iarna, îți dai seama că te distrezi la săniuș, iar vara poți să colinzi aiurea fără să-ți dai seama când trece timpul. Iar dacă ești o fire mai sportivă așa, ai și un teren de sport amenajat alături. Mie mi se pare locul perfect ca să mergi cu familia. Mi-a și povestit Sînziana, una dintre nepoate, cum oaspeții pensiunii au revenit constant, la început singuri, apoi cu copiii. Și familia Pepine se simte ca făcând parte dintr-o familie extinsă, că doar și-a văzut oaspeții din ipostaza de tineri îndrăgostiți, la cupluri de părinți cu copii.
Prețurile sunt accesibile, respectiv 85 lei pe cameră dublă și 110 lei pe camera triplă. Doar ți-am spus că sunt oameni care vin cu copii lor aici. Uff! Dar uitam să-ți spun unde este pensiunea Pepino. E în Mădura, într-un sat situat în Parcul Național Piatra Craiului, mai exact între Bucegi și Piatra Craiului, la vreo 6 kilometri de Zărnești, 12 km de Bran și 30 de km de Brașov. Uite, intră AICI pe pagina lor de Facebook, unde ai datele de contact și rezervă-ți un weekend cu familia. O să dai peste oameni gospodari și prietenoși care o să aibă grijă de tine, dar o să te bucuri și de un loc tare, tare fain!
Like
…..d na fosta diriginta centu…..a ficeii d voastra va doreste numai bine si multa sanatate multi ani fericiti…..