adelaparvu.com despre ap clasic si modern Foto Micasa (1)

In apartamente, Design Interior

Clasic si modern intr-o locuinta cu nuante diafane de lavanda si roz pudrat

Să amenajezi un apartament este nu doar un efort financiar, ci și un barometru al unui cuplu. În mod straniu, atunci când trebuie să reconciliezi gusturile cu celălalt descoperi și multe dintre pasiunile, dorințele și visele sale ascunse. În cazul de față, locuința aparține unui cuplu proaspăt căsătorit. Ea și-a dorit piese moderne, el ceva care să evoce pasiunea lui pentru stilul gustavian din perioada secolului XVIII. Stilul gustavian este unul de proveniență suedeză, denumit după Regele Gustav al-III-lea al Suediei (1746-1792), iar interioare sunt luminoase și elegante, o reinterpretare a neoclasicului. Cum s-au împăcat gusturile celor doi? Într-un ambient calm, romantic, dar și funcțional.

adelaparvu.com despre ap clasic si modern Foto Micasa (1)

Când îți dorești să împaci două stiluri diferite e bine să ții cont de finisaje și materiale, să găsești la nivelul lor punctul comun. Aici s-a mizat exact pe asta, așa că au ales nuanțe plăcute, neutre pentru pereți, dar unele romantice pentru mobila tapițată. Totul este într-un cadrul simplu cu parchet ce imită podeaua de lemn, uși interioare albe, la fel ca și plinta și bagheta de la nivelul tavanului. În spațiile umede, bucătărie și baie s-a mers pe gri pentru pardoseală, o nuanță neutră și urbană, alături de mobilier alb și lemn natur. Restul decorului a urmat natural, cu tapițerii asortate, pături comode, covoare simple. Obiectele de decor, inclusiv plantele decorative, cum sunt hortensiile, vorbesc despre pasiunile celor doi și sunt frumos grupate împreună. Accentele de culoare sunt unitare, care dacă nu se repetă.

adelaparvu.com despre ap clasic si modern Foto Micasa (3)

Dar este interesant modul în care au reușit să păstreze în fiecare cameră aceeași paletă cromatică. Culorile de lavandă și roz pudrat se regăsesc peste tot. M-a amuzat măsuța din living pe roți creată dintr-un box-palet, dar finisajul și materialul ei se încadrează bine aici. Când ai o bază neutră a finisajelor pe ansamblu, e ușor să construiești restul decorului. Și perdelele sunt simple, albe, tocmai pentru a spori luminozitatea apartamentului. Lămpile cu abajur, la fel ca și obiectele decorative, de la cutii de depozitare, tablouri la sfeșnice evocă pasiunea pentru vremuri de odinioară. Un apartament cu atmosferă relaxantă, care mi-a plăcut. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre ap clasic si modern Foto Micasa (4)

adelaparvu.com despre ap clasic si modern Foto Micasa (5)

adelaparvu.com despre ap clasic si modern Foto Micasa (2)

adelaparvu.com despre ap clasic si modern Foto Micasa (6)

adelaparvu.com despre ap clasic si modern Foto Micasa (7)

adelaparvu.com despre ap clasic si modern Foto Micasa (8)

adelaparvu.com despre ap clasic si modern Foto Micasa (10)

adelaparvu.com despre ap clasic si modern Foto Micasa (11)

adelaparvu.com despre ap clasic si modern Foto Micasa (12)

adelaparvu.com despre ap clasic si modern Foto Micasa (13)

Sura foto: Micasa

8 raspunsuri pentru Clasic si modern intr-o locuinta cu nuante diafane de lavanda si roz pudrat

 1. Absolut incantator!!! Romantic happy place 🙂

 2. Iubesc astfel de decoruri, Din nou vedem expuse de tine exemple fericite de amenajare cu ne-seturi. Din pacate nu multi au curajul sa integreze in decorul casei obiecte vechi pe langa cele noi.

 3. iza spune:

  idei frumoase,imi plac dar eu am parchet gri pereti violet atunci ce cul .sa fie mobila si canapeaua in living?

 4. iza spune:

  frumos ,modern

 5. adriana spune:

  Ei,da da da !superb. Mi-a plăcut la maxim decorul acestei case.si au și canapea mea preferata!și fotolii,și scaunul tapițat! Le ador. Te pup Adela,

 6. […] Te întrebi despre stilul de amenajare? Ei bine, este unul eclectic, adică o combinație între stilul gustavian, adică unul clasic scandinav, și piese sugestive stilului […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *