Într-o locuință în care trăiește o familie cu copii este nevoie de o cameră de zi generoasă. E bine ca toată lumea să poată sta împreună, fără să se stingherească unul pe celălalt. De asemenea, este și încăperea unde îți primești oaspeții, așa că merită să fie mai specială. Și când nu ai de gând să te complici cu decoratul, poți face apel la culoare. În cazul de față au ales o vibrantă nuanță de roșu, care transformă radical imaginea livingului. Dar trebuie să spun că o astfel de culoare arată bine numai în locuințele foarte luminoase. Altfel, o asemenea nuanță tare poate să obosească și să închidă mult camera.
Aici mi-a plăcut soluția pe care au găsit pentru a lărgi livingul. Practic, au renunțat la unul din ziduri, cel dinspre hol, iar acum intrarea în casă îți dezvăluie amenajarea interioară din camera de zi. Au poziționat canapeaua cu spatele către fostul hol pentru a marca culoarul de trecere și au lăsat un zid parțial în zonă pentru a asigura cât de cât intimitate. Iar roșul de pe pereți este bine echilibrat cu albul din abundență. Ușile interioare, mobilierul alb și alte suprafețe de perete alb vin să echilibreze culoarea asta tare. În plus, s-au jucat cu roșul pentru că pe peretele parțial au ales să aplice tapet, al fel ca și în zona fostului hol. Astfel, deși e aceeași culoare, există varietate de textură, care conferă eleganță. Și au ales un model de tapet în dungi pentru a amplifica verticala locuinței.
Deși piesele de mobilier sunt diferite în living, ele dau bine împreună, fiind legate prin culoare sau prin gruparea fericită a mobilierului. Au asortat covorul tapițeriei canapelei și au ales ca obiectele de impact să fie în nuanțe neutre. Uite, când alegi roșul, el merge de minune cu griul, cum este cel al storurilor de la ferestre. De asemenea, dă bine și cu albul și nuanța deschisă a lemnului, pe care o poți considera un galben pai și care luminează roșul, îl face mai domestic, dacă vrei. Câteva accente de portocaliu cum sunt pernele și deja obții o cameră veselă și plăcută pentru o familie cu copii.
Bucătăria este simplă și modernă, gândită perfect pentru spațiul disponibil. Oricum, atuul acestei locuințe îl reprezintă cele două terase, una cu deschidere din bucătărie și living, cealaltă dinspre dormitor (vezi planul casei la final). Ele extind practic spațiul locuibil înspre exterior, de aici și luminozitatea naturală mare și senzația de spațiu aerisit. Dar uite și în bucătărie accentele de roșu se regăsesc prin scaunele tip bar, iar covorul vine să atenueze din imaginea prea tehnică a încăperii.
Dormitoarele sunt exact cât trebuie, dar decorul este revigorant. În cel matrimonial, nu s-au complicat cu draperii și perdele pentru că soarele le bate mai tot timpul prin fereastră, așa că au ales storuri la fel cași în living în nuanță de gri. Și ca să fie totul comod și tapetul este unul elegant, dar discret în dungi de alb și argintiu, care se potrivește oriunde. Este o opțiune sigură pentru că se potrivește atât cu pereții albi, cât și cu orice altă culoare care s-ar dori pentru covoare și cuvertură. Aici au ales accente plăcute de mov și arată foarte bine. Un fotoliu vechi tapițat cu catifea albastră alungă din imaginea de hotel.
În camera copilului mi-a plăcut mult tapetul. Este foarte frumos și conferă un aer intim, dar totodată jucăuș. Pentru căi nu s-au complicat. Au ales plăci în nuanțe de travertin peste tot, care-ți dau senzația de căldură, iar obiectele sanitare sunt moderne. S-au folosit de prosoape ca accente de culoare și bine au făcut. Mie mi-a plăcut locuința asta, sper să te inspire și pe tine.
Sursa foto: Micasa
Like