adelaparvu.com despre casa in stil japonez Foto Herman Bosman (5)

In Case, Design Interior

Casa si gradina amenajate in stil japonez

Chiar mă întrebam cum poate arăta o casă actuală construită după principiile arhitecturii tradiționale japoneze. Și pentru că am fost curioasă, am și căutat pe net. Așa am găsit aceasta vilă superbă în oferta unei agenții de real estate din Johannesburg. Sincer, nu mă așteptam ca în Africa de Sud să găsesc o locuință în stil japonez, dar în ziua de azi nimic nu mă mai miră.

adelaparvu.com despre casa in stil japonez Foto Herman Bosman (4)

Minunatele imagini sunt realizate de fotograful Herman Bosman, care este specializat în a capta cadre de arhitectură și real estate. Este membru AIAP (Association of Independent Architectural Photographers), care promovează astfel de fotografi nișați. Așa se lucrează în străinătate, ai de vânzare o proprietate, angajezi un profesionist pentru imagini. Acum, scuze, e adevărat că proprietatea asta costă o grămadă de bani, aproape două milioane de dolari americani. Dar hai să vezi casa, care e chiar frumoasă.

adelaparvu.com despre casa in stil japonez Foto Herman Bosman (2)

Fiind o proprietate de lux, totul este realizat cu materiale de top, dar ceea ce impresionează este locația, cu o panoramă incredibilă asupra metropolei, și fidelitatea construcției față de arhitectura japoneză. Îți dai seama de stilul din Țara Soarelui Răsare încă de la exterior, unde te întâmpină o grădină ca la carte, cu iaz și pești Koi, cu băncuțe și terasă și decorațiuni tipic japoneze. Și forma casei îți sugerează clar tradiția niponă. Interiorul este pavat cu podea din lemn masiv de nuc, care este la vedere, neacoperită de covoare, în spațiile ample. Evident că pentru o asemenea casă ai nevoie de menajeră, de altfel există două camere speciale gândite pentru doi angajați permanenți.

adelaparvu.com despre casa in stil japonez Foto Herman Bosman (3)

Chiar dacă este o proprietate scoasă la vânzare și ca atare decorul nu este unul personalizat, austeritatea asta e foarte în ton cu atmosfera asiatică la care te așteptai. Toate încăperile conform standardului occidental, de la bucătărie, sufragerie, living la dormitor au mobilă obișnuită. Îmi place însă că vila are o cameră dedicată servirii ceaiului, care e amenajată clar în stil japonez. Masa de aici este una cu trapă, ca la teatru, deci poate fi perfect mascată în pardoseală. Sistemul de manevrare al mesei este însă automat.

adelaparvu.com despre casa in stil japonez Foto Herman Bosman (9)

Peste tot în locuință regăsești într-o formă sau alta ușile culisante, acele panouri japoneze, care pe suprafețele vitrate, cum ar fi ferestrele dormitorului sunt sugerate de forma tâmplăriei și alternanța geamurilor clare și mate. Și îmi mai place că intervenția actuală nu se simte, respectiv pereții care maschează structura de rezistență sunt îmbrăcați în piatră, care completează excelent ambianța. Oricum, după mine este cel mai fericit exemplu de casă contemporană în stil japonez peste are am dat. Sper să te inspire și te tine!

adelaparvu.com despre casa in stil japonez Foto Herman Bosman (10)

adelaparvu.com despre casa in stil japonez Foto Herman Bosman (11)

adelaparvu.com despre casa in stil japonez Foto Herman Bosman (7)

adelaparvu.com despre casa in stil japonez Foto Herman Bosman (8)

adelaparvu.com despre casa in stil japonez Foto Herman Bosman (6)

adelaparvu.com despre casa in stil japonez Foto Herman Bosman (5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *