adelaparvu.com despre loft industrial Foto Micasa (1)

In Case, Design Interior

Loft in stil industrial intr-o fosta fabrica de alcool

Îmi place acest proiect de recuperare a unei clădiri vechi. Chiar mă gândeam dacă nu s-ar putea face ceva similar și în București cu vechile construcții aflate pe locul fostei fabrici de bere Gambrinus. Pentru că vei vedea ce interesant se pot concepe locuințe cu totul speciale, care să-ți ofere senzația de libertate. Libertate într-un spațiu închis? Da! Condiția? Să fie debarasat de pereți și inundat de lumină naturală. Cam prin asta se traduce și un loft, tipul de locuință deschisă, unde funcțiunile sunt la vedere. Dar acest loft este mai special pentru că este amenajat într-unul din spațiile unei foste distilerii de alcool, înființată în 1916 în Barcelona. Firma Passatge del Sucre a cumpărat vechea fabrică, unde a amenajat 29 de loft-uri oferite acum spre vânzare sau închiriere. Cel de față are 175 de metri pătrați în total și este desfășurat pe două niveluri: parter zona de zi, etaj zona de noapte.

adelaparvu.com despre loft industrial Foto Micasa (13)

adelaparvu.com despre loft industrial Foto Micasa (1)

Într-o clădire veche cu destinația inițială de fabrică ai parte de spații largi pentru că așa a fost concepută din start. În plus, majoritatea acestor tipuri de construcții, indiferent despre ce oraș vorbim, se află acum în centrul orașelor, deci beneficiile pentru viitorii locatari sunt importante. Cum traseele pentru instalații sunt deja prezente, ele mai trebuie doar modernizate. Aici, era firesc să nu fie mascate, doar merge la fix o abordare în stil industrial unde lași totul la vedere. Frumusețea clădirii este dată de cărămida veche și ferestrele ample din oțel. În acest cadru a fost relativ ușor de conceput un decor contemporan și tineresc. Uite, spre exemplu în living clasicele canapele sunt înlocuite de piese realizate din box paleți cu saltele confortabile de la Coco Mat. E clar o integrare perfectă în ambianța industrială!

adelaparvu.com despre loft industrial Foto Micasa (2)

Dar oricât ar părea de simplu ambientat, livingul beneficiază de piese de design inedite. Spre exemplu, lampa de masă este creată de designerul cilian Mariano Concha special pentru acest ambient. La fel canapelele și masa cu blat de cristal sunt concepute pentru acest spațiu de firma Coco Mat. Fotoliul Ravioli creat de designerul Greg Lynn pentru Vitra este accentul contemporan care scoate din anonimat ambientarea (la noi piesele Vitra sunt disponibile prin Intro). Mai departe, bucătăria și locul de sufragerie sunt simplu, dar elegant rezolvate. În locul scaunelor s-a adoptat varianta banchetelor, iar masa generoasă este compusă din două mese puse una în prelungirea celeilalte. mobila de bucătărie actuală este dotată cu tot ceea ce este nevoie, fețele mobilierului gri încadrându-se perfect în decorul loftului.

adelaparvu.com despre loft industrial Foto Micasa (3)

adelaparvu.com despre loft industrial Foto Micasa (4)

Scara din fier și trepte din lemn face legătura către etaj unde pe lângă dormitor și baie există un spațiul generos ce poate fi folosit ca atelier. Nici nu e de mirare faptul că astfel de locuințe, atât de luminoase și spațioase sunt visul oricărui artist. Și totul e deschis, fără delimitări, mai puțin baia, care era firesc să fie separată. Dar textilele confortabile, materialele precum lemnul, cărămida, fierul, imprimă o atmosferă degajată și creativă. Cu siguranță e loc destul și pentru culoare într-o asemenea locuință, dar nuanțele ve văd prezente prin tablouri, cărți, obiecte decorative și mai puțin pe suprafețe mari. Mi-aș dori o astfel de locuință. Sper ca ideile aplicate aici, și mă refer la combinația de materiale, să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre loft industrial Foto Micasa (5)

adelaparvu.com despre loft industrial Foto Micasa (8)

adelaparvu.com despre loft industrial Foto Micasa (7)

adelaparvu.com despre loft industrial Foto Micasa (9)

adelaparvu.com despre loft industrial Foto Micasa (6)

adelaparvu.com despre loft industrial Foto Micasa (11)

adelaparvu.com despre loft industrial Foto Micasa (10)

adelaparvu.com despre loft industrial Foto Micasa (12)

Sursa foto: Micasa, Loftsenbarcelona

12 raspunsuri pentru Loft in stil industrial intr-o fosta fabrica de alcool

  1. Anca Pic spune:

    GEnial patul pe boxpaleti! Exact simbata mi-a venit ideea sa-mi pun salteaua pe paleti, economisesc spatiu si bani. Intru pe net si ce sa vezi, gasesc ideea exact la tine pe blog. MINUNAT ANC’A lui Pic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *