adelaparvu.com despre mansarda mica Foto Micasa (1)

In Case, Design Interior

Locuinta mica intr-un pod vechi. Incantatoare!

Sunt multe case care au pod, dar puțini au chef să le exploreze sau să le valorifice. Și e păcat pentru că există atâtea soluții de remodelare a acestor spații. Unde mai pui că sunt situate, de regulă, în zonele centrale ale orașelor, iar aerul lor poate deveni unul boem. Nu știu de ce, dar mereu ne gândim la artiști când vine vorba despre mansarde. În cazul de față doi tineri căutau o mansardă de închiriat, dar n-au găsit. La un moment dat au ochit un pod mai generos și au dorit să-l vadă. Le-a plăcut atât de mult încât l-au cumpărat și l-au amenajat. Au avut și noroc pentru că accesul era separat, iar proprietarii au fost de acord să vândă.

adelaparvu.com despre mansarda mica Foto Micasa (1)

Nu e ușor să amenajezi o mansardă și nici foarte ieftin. Cum îți dai seama dacă un pod poate fi locuit? Important este ca înălțimea minimă pe centrul spațiului să fie de doi metri, iar panta acoperișului în jur de 45 de grade. Pentru a amenaja o mansardă ai nevoie de autorizație de construcție și e foarte important să o izolezi cu sisteme adecvate. Este recomandată vata bazaltică, în niciun caz cu vată minerală sau polistiren expandat. Polistirenul nu se folosește niciodată la mansardă! Cei doi tineri au găsit o structură solidă pe care au descoperit-o ca s-o aibă la vedere. Au avut noroc și cu pereți solizi și întregi din cărămidă pe care i-au dezgolit parțial pentru atmosferă. Spațiul rezultat nu este mare, dar zău că pentru un cuplu tânăr este fix ce trebuie.

adelaparvu.com despre mansarda mica Foto Micasa (2)

În spațiul zonei de zi sunt grupate frumos livingul, zona de luat masa și un loc de relaxare, la fix amenajat sub panta acoperișului. Nuanțele sunt feminine și îndrăzneț alăturate – roșu, roz și mov. Și pe alocuri peretele este vopsit în galben solar, deci te duce cu gândul la o ambianță exotică, mai exact la India, unde această combinație de culori este prezentă. Oricum n-ai cum să fii trist în decorul ăsta. Totul este bine grupat, cum ar fi și bucătăria, care e chiar spațioasă. Mi-a plăcut mult baia cu plăci ceramice ca de ardezie și mobilier fix. Arată ca o oază de relaxare. Mie mi-a mers la inimă mănsărduța asta. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre mansarda mica Foto Micasa (4)

adelaparvu.com despre mansarda mica Foto Micasa (3)

adelaparvu.com despre mansarda mica Foto Micasa (6)

adelaparvu.com despre mansarda mica Foto Micasa (5)

adelaparvu.com despre mansarda mica Foto Micasa (8)

adelaparvu.com despre mansarda mica Foto Micasa (9)

Sursa foto: Micasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *