adelaparvu.com despre casa unor constructori de case Foto Rafal Lipski (6)

In Case, Design Interior

Căsuța unor constructori de case

Da, sună ciudat, nu? Căsuța unor constructori de case…Știu, dar adevărul este că atunci când vorbești despre constructorii de case te aștepți ca ei să aibă ditamai vila. În cazul de față însă a fost o surpriză să descopăr modestia acestor tineri, care au o afacere de familie, și exemplul bun pe care ni-l dau în privința ideii de casă de familie. Adică? Adică totul la scară umană! N-ai nevoie de ceva mare sau impozant, ci este de-ajuns să-ți faci casa atât cât ai nevoie. Nu doar că va fi mai plăcută, dar va fi și mai ușor de întreținut, de la curățenie și până la plata facturilor. Mi-aș fi dorit să-ți spun că i-am găsit pe Ana și Luca la noi, dar ei sunt polonezi și au o firmă de construcții de case din lemn. Proiectele de pe site-ul lor sunt de case micuțe de la 67 mp până la 100 mp. Zău că s-ar potrivi și la noi. Unele dintre case mi-au adus aminte de cele proiectate de arh. Liliana Chiaburu.

adelaparvu.com despre casa unor constructori de case Foto Rafal Lipski (1)

Dar hai să vezi cât de frumos și-au decorat căsuța. Are parter și mansardă, iar la primul nivel totul e deschis. Ana, care se ocupă de amenajări interioare și are și un blog culinar, spune că și-a dorit o casă în care să gătească cu plăcere, dar să-i aibă în preajmă și pe cei dragi, fie că e vorba de Luca, soțul ei, fie de prietenii lor care se strâng aici în weekend. Și nu, nu este o casă de vacanță. Au fost deștepți să-și ridice casa la doar un kilometru de fabrică, aflată evident în afara orașului. Așa nu mai pierd timp cu naveta. Interiorul este cald și plăcut, deși albul predomină. Dar Ana și-a dorit acest alb luminos tocmai pentru că-i place să schimbe decorațiunile. În fiecare sezon alege alte perne colorate și alte obiecte decorative, iar casa își schimbă imediat atmosfera.

adelaparvu.com despre casa unor constructori de case Foto Rafal Lipski (6)

Mi-a plăcut foarte mult combinația de clasic, rustic și modern pentru că totul pare familiar, plăcut, are tușe elegante, dar este în același timp și o casă funcțională. Uite, spre exemplu bucătăria este integral dotată cu electrocasnice încorporabile, mobila este simplă, albă, dar există un accent original – plăcile de ceramică pictată cumpărate în timpul unei excursii la Ierusalim. Perdeluțele merg la fix cu obloanele intenționat făcute să pară vechi, iar plantele aduc prospețime în casă. Candelabrul cu cristale estompează imaginea tipică de bucătărie și o face să arate bine, mai ales că e la vedere.

adelaparvu.com despre casa unor constructori de case Foto Rafal Lipski (5)

adelaparvu.com despre casa unor constructori de case Foto Rafal Lipski (10)

Livingul și sufrageria sunt despărțite de șemineu. Și este unul modern cu geamuri duble, pe ambele părți. Dar totul este frumos organizat în același spațiu, unul modest ca dimensiuni, dar atât cât trebuie. Și mobila este una de tranziție, adică modernă, dar cu alură rustică. Ana spune că nu și-a dorit ca interiorul casei lor să arate ca de muzeu, dar a știut să puncteze cu obiecte vechi la nivelul plafoanelor, respectiv prin candelabre și să integreze reușit o vitrină pentru veselă la granița dintre bucătărie și sufragerie.

adelaparvu.com despre casa unor constructori de case Foto Rafal Lipski (4)

adelaparvu.com despre casa unor constructori de case Foto Rafal Lipski (12)

Sus la mansardă e zona de noapte, dar e frumos că și-au făcut o baie amplă, unde să se poată desfășura în voie. Finisaje simple, decorațiuni ce te trimit cu gândul la rustic. Ferestrele tip Velux aduc lumină la interior și transformă spațiile într-unele extrem de plăcute. Aici Ana și-a făcut și un mic loc pentru atelier pentru că în timpul liber pictează. Cred și eu că atunci când ai parte de un peisaj frumos, de pădure, cum e aici îți vine să te joci cu pensula și culorile pe pânză. Tare frumoasă căsuța asta! Mi-a plăcut foarte mult. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa unor constructori de case Foto Rafal Lipski (11)

adelaparvu.com despre casa unor constructori de case Foto Rafal Lipski (9)

adelaparvu.com despre casa unor constructori de case Foto Rafal Lipski (8)

adelaparvu.com despre casa unor constructori de case Foto Rafal Lipski (3)

adelaparvu.com despre casa unor constructori de case Foto Rafal Lipski (14)

adelaparvu.com despre casa unor constructori de case Foto Rafal Lipski (15)

adelaparvu.com despre casa unor constructori de case Foto Rafal Lipski (16)

adelaparvu.com despre casa unor constructori de case Foto Rafal Lipski (7)

adelaparvu.com despre casa unor constructori de case Foto Rafal Lipski (13)

adelaparvu.com despre casa unor constructori de case Foto Rafal Lipski (2)
Sursa foto: Rafal Lipski/ Weranda Country

9 raspunsuri pentru Căsuța unor constructori de case

  1. Gina Angheli spune:

    Vai Adela! M-a uns pe suflet. Cat este de cocheta! Nu as mai pleca niciodata de acolo….dar cum nu se poate…. stau si visez cu ochii deschisi.

  2. Roxana spune:

    O casuta foarte primitoare si calda. Anul asta vreau s-mi fac si eu una asemanatoare. Arhitectul pe care l-am angajat (si pe care l-am gasit aici echipaconstructii.ro) mi-a aratat planurile si sunt foarte incantata de ele. Abia astept sa vad rezultatul final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *