adelaparvu.com despre casa inconjurata de pini Foto Jacek Kucharczyk (4)

In Case, Design Interior

A dat Parisul pe o casă înconjurată de pini

Doamne ce frumoasă e casa asta! Un adevărat sanctuar cu obiecte de poveste. Și da, fiecare obiect are o istorie a lui. Emilia cât a fost tânără n-a fost interesată de antichități, asta până când, în urmă cu 20 de ani și-a început cariera profesională într-un mare centrul de antichități din Paris, orașul unde și-a găsit și jumătatea și unde s-a căsătorit. Și de 20 de ani, de când a înțeles farmecul lucrurilor vechi, și-a proiectat în minte fiecare detaliu al casei ideale. Pe parcursul timpului, cum dădea de o ceașcă, de o piesă de mobilă care i se părea perfectă pentru casa ei mult visată, o punea deoparte. Și uite că recent aceste lucruri minunate și-au găsit locul în această casă construită așa cum și-a dorit: înconjurată de copaci, cu terasă acoperită și formă de ciupercă ghemuită. Emilia Szostak, o colecționară de antichițăti rare și deoasebite, a dat Parisul pentru refugiul acesta cu aer baroc ridicat într-un sat din Varșovia natală.

adelaparvu.com despre casa inconjurata de pini Foto Jacek Kucharczyk (2)

Emilia Szostak

Emilia Szostak

S-a străduit foarte mult ca la construcția casei să protejeze copacii, preponderant pini. Din păcate unul a trebuit sacrificat. A reușit să depășeasă momentul, și acum nu ezită să-și satisfacă una dintre cele mai mari plăceri: plimbările de dimineața printre pini, cu ceașca de cafea în mână. Dacă se întâmplă să plouă sau să ningă, pivește copacii de pe terasă, unde și-a instalat special un șezlong confortabil. Pentru această plăcere simplă, la care a visat mult timp, se trezește mereu bine dispusă. Îți dai seama că a reușit să aibă ceea ce proiectase cu minte timp de 20 de ani? Absolut incredibil! N-ai cum să nu te bucuri când cineva își împlinește dorințele, când are atâta răbdare, dar și determinare să ajungă unde și-a propus. Și în casa asta se întâlnesc nu doar obiecte, ci două stiluri diferite rustic și clasic, reușit împletite pentru un decor cu totul original.

adelaparvu.com despre casa inconjurata de pini Foto Jacek Kucharczyk (1)

În privința amenajării interioare desigur că o mulțime de obiecte, foarte diferite între ele, și-au găsit același locul în același cămin. Dar ochiul ei de colecționar le-a potrivit cumva foarte bine, deși nu te-ai gândi la candelabre din cristale atârnate pe grinzi rustice de lemn sau bucătăria de-a dreptul minimalistă cu rafturi la vedere și o pânză pictată atârnată în fereastră în loc de perdea. Dar obiectele astea, instinctiv alese din piețele de vechituri din Paris, Varșovia, Bruxelles sau de prin pivnițele familiei și prietenilor, se împacă bine, fac parte din basmul ei. Emilia spune că această casă este regatul ei și l-a construit așa cum și-a imaginat. Deși n-au renunțat la locuința din Paris, pentru că nu-l poate priva pe soțul ei Gerard de țara sa natală, ca o adevărată familie europeană, care se ocupă cu antichitățile, această casă de lângă un sat din Varșovia este locul unde își petrecere cel mai mult timp. Nici nu-și poate închipui Crăciunul în altă parte.

adelaparvu.com despre casa inconjurata de pini Foto Jacek Kucharczyk (6)

adelaparvu.com despre casa inconjurata de pini Foto Jacek Kucharczyk (14)

Piesa de rezistență a casei, cel puțin în opinia mea, este însă spectaculoasa sobă realizată pe comandă de la un atelier polonez. Poartă amprenta meșterului local, care a creat-o în culori vivace și care chiar te duc cu gândul la vacanță. În jurul ei se adună mereu lumea, iar Gerard are această mare pasiune de-a mai pune un lemn în ea. Soba este un excelent pretext de socializare și de la ea se înfiripă povești și discuții care se prelungesc mult în bezna nopții. Dar abia atunci, când și lumina din casă parcă devine mai domoală, se poate întrezări adevăratul șarm al acestui interior. Chiar că parcă e desprins din vis, dar uite, e vorba despre unul care a devenit realitate. N-am să încetez niciodată să-mi proiectez în minte casa ideală. Emilia este un exemplu pentru mine, care m-a încurajat în direcția asta. Nu mă mir că ea a dat Parisul pentru această casă înconjurată de pini. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa inconjurata de pini Foto Jacek Kucharczyk (4)

adelaparvu.com despre casa inconjurata de pini Foto Jacek Kucharczyk (5)

adelaparvu.com despre casa inconjurata de pini Foto Jacek Kucharczyk (13)

adelaparvu.com despre casa inconjurata de pini Foto Jacek Kucharczyk (11)

adelaparvu.com despre casa inconjurata de pini Foto Jacek Kucharczyk (12)

adelaparvu.com despre casa inconjurata de pini Foto Jacek Kucharczyk (10)

adelaparvu.com despre casa inconjurata de pini Foto Jacek Kucharczyk (8)

adelaparvu.com despre casa inconjurata de pini Foto Jacek Kucharczyk (9)

adelaparvu.com despre casa inconjurata de pini Foto Jacek Kucharczyk (18)

adelaparvu.com despre casa inconjurata de pini Foto Jacek Kucharczyk (7)

adelaparvu.com despre casa inconjurata de pini Foto Jacek Kucharczyk (16)

adelaparvu.com despre casa inconjurata de pini Foto Jacek Kucharczyk (15)

adelaparvu.com despre casa inconjurata de pini Foto Jacek Kucharczyk (17)

adelaparvu.com despre casa inconjurata de pini Foto Jacek Kucharczyk (19)Sursa foto:Jacek Kucharczyk/ Weranda Country

 

9 raspunsuri pentru A dat Parisul pe o casă înconjurată de pini

 1. chirico77 spune:

  E casatorita?cine stie….

 2. nico radu spune:

  piesa de rezistenta din casa este soba iar in exteriorul casei, pinii

 3. Doina Manea spune:

  Într-adevăr, o casă construită cu dragoste pentru obiecte frumoase și pentru detaliu. Dantele, quilts, soba (o minune!), porțelanuri, sfeștnice … O bucurie pentru ochi.

 4. Maria Fratila spune:

  Doamne, soba aceea este superba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *