adelaparvu.com despre aranjamnete Craciun Daniela Stelea (7)

In Decoratiuni, Design floral, Oameni talentati, Romania Mea, Shopping

Încântătoare aranjamente de Crăciun realizate de Daniela Stelea

Curiozitatea poate prinde foarte bine, dacă este orientată către descoperirea de lucruri frumoase. Uite ce mi s-a întâmplat: am organizat concursul cu tableta Asus de la Flanco și câștigătoare a ieșit Daniela Stelea. Ieri seară mi-a trimis o poză că a primit premiul chiar de Moș Nicolae, dar mi s-a părut mie poza foarte artistică. Așa că am întrebat-o cu ce se ocupă, ce face. Și ce crezi că am aflat? Face aranjamente florale. Dar nu se termină aici povestea, ci abia începe. Este și arhitect. Cum? Designer floral și arhitect? În același timp? Da! Hai să-ți spun mai multe că e tare interesant.

adelaparvu.com despre aranjamnete Craciun Daniela Stelea (9)

Daniela Stelea a fost de mică pasionată de flori. Mi-a spus că în grădina bunicii îi plăcea să culeagă florcele și să le aranjeze în diverse buchețele. Dar anii au trecut, și această plăcere a fost uitată. A devenit arhitect. Anul trecut, în mai 2012, s-a căsătorit, dar tare dezamăgită a fost de buchetul ei de mireasă. Și-a spus că poate o fi ea de vină că n-a știut ce să ceară sau cum să explice ce vrea. Cert este că era convinsă că ea ar fi putut să facă buchetul perfect. La vreo două luni după nuntă, o tot rodea gândul ăsta să se apuce de aranjamente, dar nu știa ce să facă. Și-a adus aminte și de copilărie și a realizat că întotdeauna a avut o atracție către flori. Și-a luat inima în dinți și le-a spus celor din familie că ar vrea să se apuce de așa ceva, iar ei au încurajat-o cu toții. Daniela spune că au fost foarte importante pentru ea aceste încurajări, căci fără ele poate n-ar fi avut îndrăzneala să-și materializeze ideea. Și a trecut la treabă.

adelaparvu.com despre aranjamnete Craciun Daniela Stelea (6)

În iulie 2012, la doar câteva luni de la nunta ei și-a făcut un blog, pagină de facebook și și-a promovat aranjamentele și buchetele. Comenzile au început să apară mai întâi din rândul cunoscuților și, uite așa, de atunci face treaba asta în paralel cu munca de arhitect. Da, ziua lucrează opt ore, cu normă întreagă, la un birou de arhitectură, iar seara și în weekend lucrează pentru afacerea proprie, micul atelier Moood – giuvaere florale. Am întrebat-o cum face față și mi-a spus că e genul de persoană căreia nu-i place să se plictisească, să stea degeaba. Plus că-i sunt tare dragi florile. Se simte și provocată să îndeplinească visele altora, așa cum și-ar fi dorit să se întâmple și în cazul nunții ei. Dar de la buchete de mireasă a ajuns să facă și aranjamente pentru botez și pentru petreceri de firmă ori evenimente festive.

adelaparvu.com despre aranjamnete Craciun Daniela Stelea (11)

Acum, că vin sărbătorile de iarnă a creat la cererea clienților ei mai multe tipuri de aranjamente și coroane. N-are ceva standard, dar comunică cu oamenii și realizează aranjamente la cerere, așa că scrie-i pe Facebook, loc unde poți afla și cât ar costă creațiile ei. Îmi place de ea că și pozele pe care le face sunt cadre frumoase, care te inspiră. Se vede că e arhitect. Timpul nu-i ajunge să posteze la zi și pe blogul ei, dar intră aici să-i vezi aranjamentele pe care le-a făcut de când a început activitatea în micul și cochetul ei atelier Moood – giuvaere florale. I-a spus așa, cu trei de „o” pentru că se simte legată emoțional de fiecare aranjament, dar și pentru că la mijloc e vorba de o poveste, un eveniment important în viața cuiva. A vrut să combine cuvintele Moi (eu) și Mood (stare) și a ajuns la Moood :). Mie mi-ar fi greu să mă decid ce-mi place, dar poate tu vei identifica mai repede ce-ți face cu ochiul. În orice caz, sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre aranjamnete Craciun Daniela Stelea (10)

adelaparvu.com despre aranjamnete Craciun Daniela Stelea (4)

adelaparvu.com despre aranjamnete Craciun Daniela Stelea (5)

adelaparvu.com despre aranjamnete Craciun Daniela Stelea (1)

adelaparvu.com despre aranjamnete Craciun Daniela Stelea (7)

adelaparvu.com despre aranjamnete Craciun Daniela Stelea (3)

adelaparvu.com despre aranjamnete Craciun Daniela Stelea (8)

adelaparvu.com despre aranjamnete Craciun Daniela Stelea (2)

7 raspunsuri pentru Încântătoare aranjamente de Crăciun realizate de Daniela Stelea

 1. Cristina Maria spune:

  Foarte frumoase si cu bun gust, ce bine ca si-a pus pasiunea in practica..

 2. Super idee..cred ca o sa fac eu coronita de brad anul asta 😉 am eu doua maini stangi dar cine stie poate iese ceva bun pana la urma.

 3. DanaMileva spune:

  Superbe toate, insa bumbacul este top; mai rar sa-l gasim in asemenea „ipostaze” ;asa de bine se „marita” cu suratele lui .Grozav. Felicitari !!!

 4. Elena T. spune:

  superbe!!!

 5. guess spune:

  superbe!

 6. […] unei foarfece ramurele cu fructe şi le poţi folosi la ornamentarea coroniţelor cu brad sau la aranjamentele specifice Crăciunului. Dacă ai o Gaultheria la ghiveci şi nu te înduri să-i tai ramurelele pline cu fructe, atunci […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *