adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (13)

In Artisti, artizani, handmade, Decoratiuni, Design floral, Oameni talentati, Produse gradinarit, Romania Mea, Shopping

Vai ce frumoase sunt mini grădinile astea!

Am mare noroc cu voi, cititorii mei. Uite, Bruno mi-a spus de grădinile acestea pe Facebook și când am făcut o documentare mai atentă am ajuns să mă îndrăgostesc de ele. Mi-am adus aminte de Visul Românesc al designerului Constantin Alupoaei care spunea că ceea ce ne dorim noi românii este să avem căsuța noastră cu grădină. Ei bine, uite că două prietene, Lavinia și Daniela, au făcut varianta lor de vis românesc: superbe mini grădini! Adică o grădină într-un vas mai mare. Și știi cum a pornit totul? De la amenajarea grădinii din fața blocului. Îți vine să crezi?

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (2)

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (1)

Daniela Galani și Lavinia Pîrvu sunt vecine de bloc. Amândouă sunt mame. Daniela are o fetiță de patru ani și un băiețel de 2 ani, iar Lavinia un băiețel de patru ani. Copiii au vârste apropiate, iar mamele la fel. Într-o vreme când nu interacționezi prea mult cu vecinii de bloc, cele două s-au împrietenit. Cum? Amândouă sunt pasionate de grădinărit. Daniela, chiar dacă a terminat ASE-ul, preocupată în a le oferi copiilor mâncare sănătoasă, a devenit un autodidact în legumicultură. Lavinia a terminat arhitectură peisageră, dar în școală a studiat mai mult plantele ornamentale, decorative și cele medicinale. Cert este că o admiră enorm pe prietena ei autodidact pentru cunoștiințele pe care le are și spune că a învățat foarte multe de la ea legat de legume. Hotărându-se ele să amenajeze anul acesta spațiul din fața blocului, Daniela a lansat o provocare – grădină de legume decorativă. Adică să arate bine, dar să fie și folositoare, să aibă legume proaspete la îndemână puse chiar de ele. Au muncit cu copiii în vara asta, și pentru că cei mici erau încântați pentru că aveau voie cu lopeți, să se murdărească și să planteze, celor două mame le-a venit, din joacă, pe buze cuvântul mini grădini pentru copii.

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (24)

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (12)

S-au pus pe documentat, slavă internetului, unde găsești multe informații bune, numai să le cauți, și au aflat că există un adevărat delir în Occident în privința mini grădinilor. Așa că folosindu-și cunoștințele, de la ideea de mini grădini pentru copii au trecut la cea de mini grădini pentru apartament. Au mers la târguri, au căutat furnizori și s-au apucat de treabă. Îți dai seama că trebuie să ai soiuri pitice, să găsești elemente de decor și să concepi întreg ansamblul ca pe un microunivers, vesel și viu. Lavinia spune că asta o încântă foarte mult faptul că e un decor VIU. Nici nu-și poate închipui o casă fără plante. Spune că ele dau întotdeauna viață unui interior și nu e vorba doar de cum arată, ci de cât de bine te simți alături de ele. Copiii lor sunt mici și n-au precizia necesară să aranjeze mini grădinile, dar le sunt tare dragi, atât de dragi încât atunci când trebuie livrate către clienți plâng după ele. Ei fac în jurul fiecărei grădini o poveste, știu cine locuiește în grădină, cine are grijă de flori. Cum cine? Personaje pe care numai copiii le văd. Of Doamne, ce ți-e și cu adulții ăștia!

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (25)

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (26)

Și pentru că vin sărbătorile de iarnă s-au gândit și la cei care n-au loc de brad, dar uite, ar avea loc pentru o mini grădină. Ce cadou frumos! Cu căsuță ca a lui Moș Crăciun, cu brăduleț și cu ghivece decorate de sărbătoare. Lavinia spune că s-au gândit și la instrucțiuni pentru îngrijirea mini grădinilor pentru că, pe lângă plante pitice, mai sunt unele care trebuie tunse. E ca într-o grădină adevărată, te-ai prins? Și au avut grijă și la costuri astfel încât mini grădinile să aibă prețuri finale rezonabile între 100 și 200 lei, dar să arate și frumos, cu plante variate și accesorii simpatice. Uite, intră pe pagina lor de Facebook, unde au avut și concursuri. Și provoacă-le cu o temă favorită ție, căci așa ies minunățiile. Mi-a plăcut mult de cele două mămici întreprinzătoare și creative. Unde mai pui că-și educă și copiii în spiritul dragostei pentru natură. Vezi ce se poate lega de la o ședință de grădinărit în fața blocului cu o vecină? Și ăsta e doar începutul! Sper să-ți placă și ție și să te inspire!

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (8)

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (7)

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (9)

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (11)

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (10)

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (16)

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (17)

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (19)

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (20)

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (18)

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (14)

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (15)

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (23)

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (22)

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (21)

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (6)

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (5)

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (4)

adelaparvu.com despre mini gradini designeri Lavinia Pirvu, Daniela Galani, Vergart (3)

13 raspunsuri pentru Vai ce frumoase sunt mini grădinile astea!

 1. Mulțumim Adela pentru ca ai pus povestea noastră în cuvinte! Cuvinte alese… Îmi place cum sună povestită de altcineva 🙂 .

  • Adela Parvu spune:

   Cu mare drag Daniela! Sunt sigura ca o sa faceti proiecte minunate de acum incolo pentru ca am si aflat despre ele :). Abia astept sa se materializeze si sa le fac cunoscute. Felicitari din toata inima pentru ceea ce faceti!

 2. […] că susțin un astfel de eveniment și că voi fi acolo! Da, este vorba despre un curs de minigrădini și reciclare creativă. Ideea le-a venit mai multor mame, care au proiecte proprii în domeniu și […]

 3. irimus spune:

  Lavinia Pirvu poate fi contactată?

 4. Mioara Drumea spune:

  Sunt o incantare mini gradinile voastre. Le voi face cunoscute si prietenilor mei. Felicitari!!

 5. […] timp să facă lucruri frumoase, dar și pentru că se preocupă de alți copii. Organizează ateliere de creație cu pâslă și îi învață pe cei mici (între 4 și 10 ani) cum să facă decorațiuni […]

 6. […] Deci ai și lumină și o mică oază de verdeață la înățime. Cu mai multe lămpi ajungi la o mini grădină […]

 7. Mirgoace Madalina spune:

  Ajutor va rog. Nu pot accesa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *