adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (7a)

In Case, Design Interior, Horeca

Șarmul caselor tradiționale este noul lux contemporan

Dacă ai crezut că tradițional înseamnă accesibil te-ai înșelat. Uite, în țări precum Austria, Elveția sau Franța, casele tradiționale, lucrurile făcute de mână, de meșteri adevărați sunt la mare preț. Ele sunt considerate noul lux, mai ales în turism. Pentru că e adevărat – oamenii talentați care să știu să manufactureze diverse lucruri sunt din ce în ce mai puțini, iar restaurarea caselor vechi este costisitoare. Până la urmă să faci ceva nou e mult mai ușor și mai ieftin, decât să-ți bați capul să recreezi sau să recondiționezi ceva. Această percepție asupra tradiționalului ca fiind ceva de lux va ajunge și la noi. Deocamdată nu este așa, dar lucrurile se vor schimba cu siguranță. Am să-ți prezint de această dată casele din lemn tradiționale reunite sub denumirea de Les Chalets de Philippe. Evident ele poartă denumirea proprietarului lor, unul suficient de aventurier încât să cumpere case vechi țărănești din Franța și să le mute pe terenul lui. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (8)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (9)

Philippe Courtines, de profesie impresar muzical, și-a făcut propria casă de vacanță în renumita Valea Chamonix din Franța. Asta se întâmpla în 1983. De atunci a tot adăugat casei lui vechi, una recuperată și reasamblată, alte construcții pe care le-a achiziționat din zone mai puțin bătute de turiști. În Lavencher și-a creat propriul resort cocoțat într-o zonă de unde are vedere 360 de grade asupra masivului Mont Blanc. Înfocat colecționar de antichități și obiecte realizate de meșteri populari și artizani, ca și de picturi cu tematică montană, Philippe Courtines a creat un adevărat sat în miniatură ce reflectă cultura și tradiția locală. Și s-a folosit de relațiile sale, dar și de locul izolat unde și-a ridicat resortul pentru a atrage aici vedete de talie internațională. A mers până într-acolo încât a amenajat și un hamam, a creat spa-uri private și a angajat unul dintre cei mai cunoscuți bucătari francezi – chef Denis Flota, iar la cerere poate asigura și transportul cu elicopterul.

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (11)

Când privești imaginile și descoperi interiorul acestor case n-ai crede că vedete și oameni de afaceri ar plăti ca să locuiască în condiții aparent modeste. Zic asta pentru că oricum au la dispoziție servicii de top. Dar indiferent de câtă faimă sau bani ai avea, privilegiul de-a gusta din șarmul autentic tradițional pare neprețuit, la fel ca și confortul de a petrece vacanța cu familia departe de presă și de ochii curioșilor. Da, în mod paradoxal se ajunge ca normalitatea să fie tratată ca și lux, părerea mea. Și nu e vorba despre vremurile în care trăim, cred că întotdeauna a fost așa. Să fii bun, modest, recunoscător, să te bucuri de lucrurile simple este mai dificil decât viceversa, de fapt să te iluzionezi că ești fericit epatând sau hrănindu-te cu invidia sau curiozitatea celorlalți. Uite, când ești într-un mediu unde mâinile oamenilor talentați lasă urme în crestăturile mobilierului, în bârnele de lemn, în forma sobelor și șemineurilor, ești mai aproape de natura ta umană. Nu mai ești cocoțat pe un piedestal, ci realizezi că fiecare are locul lui în lume, fiecare are talentul său.

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (15)

N-are cum să nu te impresioneze decorurile unor astfel de case. N-are cum. Și nu e ca și cum ai fi într-un muzeu sau decor de film, dar când vezi inscripții cu 1722 pe bucăți de lemn, conștientizezi că în lumea asta efemeră frumosul tradiționalului n-are vârstă, nu cunoaște tendințe sau modă și nici granițe. Chiar dacă ai să descoperi în aceste case indispensabilele modernizări, cred că șarmul tradiționalului este foarte bine păstrat, te atinge, te emoționează. Și da, este o bună sursă de inspirație și pentru tine, dacă visezi la o casă în stil rustic, dar unde să te poți bucura de confortul secolul XXI. Nu mai spun despre cei care visează să-și facă propria pensiune. Uite, dacă te mână curiozitatea să afli care sunt prețurile la Les Chalets de Philippe le găsești pe site-ul chaletsphilippe.com. Până atunci te poți bucura de imagini și să reflectezi la investițiile pe care le vei face anul viitor sau la lucrurile autentice pe care le mai ai pe la părinți sau bunici prin gospodărie, dar pe care până acum nu ai pus mare preț. Sper ca inspirația să te însoțească!

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (16)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (14)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (21)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (17)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (10)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (22)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (23)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (26)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (24)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (18)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (19)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (20)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (7a)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (7b)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (7)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (1b)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (1a)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (6)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (31)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (13)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (2)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (3)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (5)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (4)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (25)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (30)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (29a)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (29b)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (29)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (28)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (12)

adelaparvu.com about Les Chalets de Philippe Chamonix France (27)Sursa foto: S. Clement/Inside/East News/ Weranda Country, Les Chalets de Philippe/ Wba

10 raspunsuri pentru Șarmul caselor tradiționale este noul lux contemporan

  1. superba..mai ales baia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *