adelaparvu.com despre casa rustica cu gradina, Foto Weranda (3)

In Case, Design Interior

Visau să se plimbe în propria grădină și visul li s-a împlinit

Adevărată e vorba aia cu ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să se împlinească. Numai că știi cum e omul, uită repede. Uită și ce a făcut ieri, darămite la ce s-a gândit. Așa au pățit și cuplul care locuiește acum în această casă. Stateau ei de vorbă și soția i-a spus că le-ar prinde bine să iasă prin oraș, iar el iritat i-a răspuns că ar prefera să se plimbe în propria grădină decât să meargă în parc. Atunci, pe loc, ea s-a supărat și vorbele lui i-au rămas înfipte în suflet. Au trecut câteva săptâmâni și uite cum gândurile au început să o frâmânte. Și-a adus aminte de excursiile din tinerețe, de un sat în care mergeau în gașcă și cât de bine se simțea și ea. A chibzuit ea, bine apoi i-a trecut prin minte un ce-ar fi dacă…N-a mai așteptat! A pus mâna pe telefon și s-a interesat de o casă în zonă.

adelaparvu.com despre casa rustica cu gradina, Foto Weranda (2)

Și uite cum de la o supărare, la doar câteva luni distanță, cei doi s-au mutat la țară. Au vândut locuința de la oraș și el avea o curte generoasă pe care s-o transforme în grădina mult visată. Acum, chiar dacă le-au mai rămas niște bani de rezervă, trebuiau să găsească o sursă de venit. Din orășeni s-au trezit țărani ca s-o spun pe șleau, așa că ea s-a gândit să crească capre. Deși par animale rezistente și ușor de crescut, când n-ai experiență și nu te pricepi, lucrurile pot s-o ia într-o direcție nefericită. Pur și simplu caprele le-au murit. Pe capete. Au abandonat ideea asta cu creșterea animalelor și s-au trezit într-un impas. Chiar nu știau ce o să facă mai departe. Asta până când au primit un cadou mai ciudat prin poștă: un cocoș decorativ. Au și râs spunându-și că ăsta era genul de animal care ar trebui să supraviețuiască în curtea unor orășeni. Numai că vezi tu, obiectul acesta straniu le-a trezit interesul pentru decorațiuni.

adelaparvu.com despre casa rustica cu gradina, Foto Weranda (1)

Curând, ea a început să caute obiecte rustice pentru casa ei. Așa a dat peste o masă indiană, o rășniță de cafea olandeză, căni de bere austriece, suporturi pentru cești franțuzești. Casa lor a devenit o adevărată galerie rustică cu obiecte de peste tot. Și așa le-a evnit ideea să-și facă o mică afacere din asta. Dacă tot aveau ochi pentru lucruri mai neobișnuite, au căutat și pe la ei prin sat și prin apropiere și încet, dar sigur, au găsit o mulțime de obiecte, dar și meșteri pricepuți care manufacturau diverse decoraiuni sau mobilă. Și când vii de la oraș ai ceva ce-i lipsește unui om care a trăit o viață în satul lui: prieteni și relații. Așa că prima lor clientelă a fost formată din cunoscuți, pe care îi invitau în weekend la ei acasă. Ulterior au semnat parteneriate și cu magazine de decorațiuni și designeri de interior. Și uite așa s-au transformat într-un soi de negustori, de intermediari. Nici nu e de mirare că interiorul casei lor e atât de original, că doar multe din piesele de aici sunt de pe te miri unde și combinate cum au simțit. De aici și șarmul căsuței. Ce să mai zic și de grădină? Și-au dorit-o. Acum o au! Sper să ți se împlinească și ție visul! 

adelaparvu.com despre casa rustica cu gradina, Foto Weranda (4)

adelaparvu.com despre casa rustica cu gradina, Foto Weranda (5)

adelaparvu.com despre casa rustica cu gradina, Foto Weranda (6)

adelaparvu.com despre casa rustica cu gradina, Foto Weranda (7)

adelaparvu.com despre casa rustica cu gradina, Foto Weranda (14)

adelaparvu.com despre casa rustica cu gradina, Foto Weranda (8)

adelaparvu.com despre casa rustica cu gradina, Foto Weranda (10)

adelaparvu.com despre casa rustica cu gradina, Foto Weranda (15)

adelaparvu.com despre casa rustica cu gradina, Foto Weranda (11)

adelaparvu.com despre casa rustica cu gradina, Foto Weranda (12)

adelaparvu.com despre casa rustica cu gradina, Foto Weranda (13)

adelaparvu.com despre casa rustica cu gradina, Foto Weranda (3)
Sursa foto: Weranda

16 raspunsuri pentru Visau să se plimbe în propria grădină și visul li s-a împlinit

 1. Jo Russ spune:

  da-mi adresa,ca ma mut imediat la ei !

 2. Cand scrii in articolele tale „SA TI SE INDEPLINEASCA VISUL!” parca mi te-ai adresa direct si simt ca este o urare facuta din inima…mie si altora ca mine care viseaza la o casuta, la tara…sau urbana. Multumesc Adela! Sper sa ti se indeplineasca si tie visul si sa ti se indeplineasca si urarile!
  Casuta prezentata este superba si…proprietarii s-au confruntat cu ceea ce se confrunta fiecare orsean care isi lasa apartamentul si se muta pe pamanat: „Si noi acum din ce traim?”
  Aici cred ca intra in schema norocul, imaginatia, pasiunile, munca si…visele!]
  Multumesc

 3. Ioan spune:

  se zice -la munca nu la intins mina.
  create wealth—-republicani
  spread wealth—-democrati

 4. Gavrus Angela spune:

  Multumesc din suflet, este de vis, ne-am mutat si noi la tara asemenea idei imi vor prinde bine.

  • Adela Parvu spune:

   Iti doresc sa-ti mearga de minune Angela! Si uite, ma bucur daca gasesti inspiratie in asemenea articole! Daca te gandesti sa te apuci de negot, sa ma anunti ca te pot pune in legatura cu oameni interesati 🙂

 5. Nastasia spune:

  Aceste este si visul meu: o casuta cu gradina…Ce poate fi mai minunat? Doneaza cineva?

 6. vasile spune:

  Visele devin realitate daca picuri in ele suflet si le condimentezi cu multa munca.
  De 6 ani m-am mutat, nu pot spune ca la tara, intro casa in Ramnicu Valcea cu ceva pamant si bine-nteles curte. N-am ajuns la nivelul prezentat de tine in articol dar a aparut sentimentul de implinire. Stau si-mi beau cafeau intre trandafiri sau sub bolta nu intre betoane, mananc curat si fara chimicale si ma bucur de fiecare cantat de cocos( din ograda proprie) chiar daca-i setat anapoda si-ti da desteptarea la ora 4.
  Ideile din postarile tale-s minunate, problema-i ca eu vreau sa le materializez( pe cele ce-mi plac) singur.
  Weekend placut si multa inspiratie.

 7. Mihaela spune:

  Cu multa durere ma gandesc la casuta de la tara ce pe vremea bunicilor era ca o floare. Din pacate, a ajuns in paragina N-am posibilitatea s-o renovez si e trist.
  Multumim Adela pentru postari.

 8. Ana-Maria Pal spune:

  Stimata doamna, va admir pentru minunatul fel de a scrie. Ne faceti sa ne teleportam acolo, instant, cu fiecare articol citit!

 9. Ce casa frumoasa si ce articol minuat scris. Multumesc Adela♡♥

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *