adelaparvu.com despre casa veche din lemn cu galerie de arta la tara, design Julita si Paul Sander, Foto Marek Szymanski (4)

In Case, Design Interior

S-au mutat la țară și și-au deschis galerie de artă

Ăsta da proiect inedit, care poate da idei celor care visează la o viață liniștită și tihnită, dar care sunt pasionați de artă și de frumos. M-am gândit instant la pictorul nostru Cristi Gaspar care s-a mutat și el la țară și care-mi spunea că a și-a găsit locul lângă București să creeze, dar să trăiască și mult mai bine și sănătos cu familia lui și să se bucure de ea. În cazul de față, casa pe care ți-o prezint este în Polonia, la circa 50 de kilometri de Varșovia și a aparține unui cuplu de artiști, Julita și Paul Sander, ambii pictori. Au găsit această proprietate cu un teren de 12 hectare pe care au transformat-o într-un mod cu adevărat inedit. Să-ți deschizi o galerie de artă la țară chiar este ceva atipic și original. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa veche din lemn cu galerie de arta la tara, design Julita si Paul Sander, Foto Marek Szymanski (5)

adelaparvu.com despre casa veche din lemn cu galerie de arta la tara, design Julita si Paul Sander, Foto Marek Szymanski (1)

Julita Sander

Julita Sander

În plimbările lor au dat peste acest loc vechi, cu casă bătrânească și o fostă moară. Pasionați de tradiție și istorie au aflat că la începutul secolul XX aici veneau orășenii din capitală ca să se destindă. Le-a plăcut mult poveștile pe care le-au aflat, dar casa veche, pădurea, frumusețea locului i-a inspirat. Și-au spus că aici ar putea fi casa lor unde nu doar să picteze, ci unde să expună și colecții lor de lucrări de artă create de artiști prieteni. Și uite, așa, de la o idee, de la o conversație chiar au trecut la treabă, s-au interesat și au cumpărat locul. Dar după ce au amenajat ei una și alta, după ce au renovat și casa veche, au realizat că ar fi păcat ca lucrările pe care le au să fie doar pentru desfătarea lor, așa că au făcut loc pentru o galerie ce poate fi vizitată. Galerie de artă la țară? De ce nu? Arta nu e musai să fie doar la oraș, căci doar și la sat vin oamenii, cu atât mai mult cu cât ai inspirația să-i atragi înspre tine.

adelaparvu.com despre casa veche din lemn cu galerie de arta la tara, design Julita si Paul Sander, Foto Marek Szymanski (7)

Ideea galeriei a fost de a reînsufleți locul așa cum a fost odinioară, în urmă cu aproape 100 de ani. Dar nu s-au oprit aici. Și-au dat seama că renovarea casei vechi poate fi o atracție pentru cei dornici să-și petreacă vacanța cu familia într-un loc sigur și tihnit. Așa că pe lângă o cazare și meniu în stil rustic au completat programul cu ateliere, că doar sunt artiști. Ajungi aici și poți luat lecții de olărit sau pictură. În plus, s-au folosit de cele 12 hectare de teren ai proprietății pentru a le închiria sau ale pune la dispoziția oaspeților ca locuri de filmare și fotografiere. Și sunt mulți cei care caută astfel de zone, iar aici au ce exploara, dar mai mult nu-i deranjează nimeni fiind proprietate privată. Mi-au plăcut ideile lor, pe de o aparte să aduci arta la țară chiar e o mare găselniță, pe de altă parte să-i atragi pe orașenii iubitori de frumos într-un mediu natural și către o gospodărie agroturistică iarăși e inedit. Casa lor galerie (pomlynie.com) înconjurată de pădure chiar e o evadare nu doar pentru trup și minte, ci și pentru suflet. Cine știe ce idei îți vor veni și ție după ce vezi locul ăsta. Sper să te inspire!

adelaparvu.com despre casa veche din lemn cu galerie de arta la tara, design Julita si Paul Sander, Foto Marek Szymanski (15)

adelaparvu.com despre casa veche din lemn cu galerie de arta la tara, design Julita si Paul Sander, Foto Marek Szymanski (12)

adelaparvu.com despre casa veche din lemn cu galerie de arta la tara, design Julita si Paul Sander, Foto Marek Szymanski (11)

adelaparvu.com despre casa veche din lemn cu galerie de arta la tara, design Julita si Paul Sander, Foto Marek Szymanski (9)

adelaparvu.com despre casa veche din lemn cu galerie de arta la tara, design Julita si Paul Sander, Foto Marek Szymanski (4)

adelaparvu.com despre casa veche din lemn cu galerie de arta la tara, design Julita si Paul Sander, Foto Marek Szymanski (13)

adelaparvu.com despre casa veche din lemn cu galerie de arta la tara, design Julita si Paul Sander, Foto Marek Szymanski (14)

adelaparvu.com despre casa veche din lemn cu galerie de arta la tara, design Julita si Paul Sander, Foto Marek Szymanski (3)

adelaparvu.com despre casa veche din lemn cu galerie de arta la tara, design Julita si Paul Sander, Foto Marek Szymanski (8)

adelaparvu.com despre casa veche din lemn cu galerie de arta la tara, design Julita si Paul Sander, Foto Marek Szymanski (2)

adelaparvu.com despre casa veche din lemn cu galerie de arta la tara, design Julita si Paul Sander, Foto Marek Szymanski (10)Sursa foto: Marek Szymanski/ Weranda Country

8 raspunsuri pentru S-au mutat la țară și și-au deschis galerie de artă

 1. Talpa Sergiu spune:

  In primul rand am toata admiratia pentru ceeea ce faceti. Va felicit si va multumesc pentru toate ideile frumoase pe care le-am cules si memorat.
  Intentionez intr-un viitor nu prea indepartat sa ma retrag la tara si ma intereseaza orice idee constructiva si decorativa in acest sens.
  Multumesc!

 2. daniela anghel spune:

  Ma bucur ca te-am gasit… eu locuiesc la oras, intr-o casuta mica. incerc sa-mi amenajez o parte din locuinta in stil rustic, adica o bucatarie si o camera de zi si ma bucur ca am gasit aici multe informatii folositoare. Multe multumiri!

 3. O atmosfera fermecatoare ♡♥

 4. Gabi spune:

  Este de la sine inteles ca eu ador ideea lor…..:)…sunt convinsa ca ei se simt impliniti, acolo…

 5. dd spune:

  Pięknie 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *