adelaparvu.com despre linii de lana, decoratiuni din lana, designer Cristina Danescu, Foto Diana Viu (11)

In Artisti, artizani, handmade, Decoratiuni, Design Interior, Oameni talentati, Romania Mea, Shopping

Linii de lână, adică decorațiuni tricotate cu drag de către Cristina Dănescu

Ce minunat e să ai prieteni mulți, iar eu sunt printre fericiți la capitolul acesta. Alina mi-a spus de prietena ei care face lucruri frumoase și călduroase și, după ce le-am văzut, evident că nu m-am abținut să spun și ție. Dar e foarte faină și povestea Cristinei Dănescu, căci ea le tricotează și anume în timpul liber. În timpul orelor în care majoritatea dintre noi prestează la un job, Cristina lucrează în domeniul agribusiness. Ei da, și mie mi-a sunat foarte interesant. Este vorba despre brokeraj de cereale,unde se vinde și cumpără, se fac tranzacții de import și export de cereale. Îți dai seama că e o muncă solicitantă, numai după cum sună, așa că seara a început să se relaxeze tricotând. Și să nu-ți închipui că asta cu tricotatul o știa de mică. Ea are 29 de ani, dar în urmă cu doar patru ani a ascultat-o pe străbunica ei, care i-a arătat cum se face, cum împletește o femeie lucruri frumoase care să-i fie de folos. A învățat atunci, dar a lăsat andrelele în pace. Până anul trecut…

adelaparvu.com despre linii de lana, decoratiuni din lana, designer Cristina Danescu, Foto Diana Viu (12)

adelaparvu.com despre linii de lana, decoratiuni din lana, designer Cristina Danescu, Foto Diana Viu (10)

Cristina Dănescu, Foto de Diana Viu

Cristina Dănescu, Foto de Diana Viu

Dar ce s-a întâmplat anul trecut? A dat peste lână și andrele și și-a adus aminte cât de mult o relaxa să împletească. Așa că seara de seară cu fiecare ochi, cu fiecare rând își punea cumva ordine între gânduri (cel puțin așa îmi închipui eu) și uite cum și-a făcut singură huse de perne. Când i-au venit prietenii în vizită reacțiile lor au încurajat-o să ia treaba asta mai în serios. Dacă tot îi place ceea ce face, de ce să nu facă și pentru alții mai ales că-i cereau? Așa a creat conceptul Linii de Lână. Dar Cristina s-a pus pe documentare, a aflat cum e cu lâna, a căutat și a găsit și designeri specializați pe acest gen de tricotaje, de la îmbrăcăminte la decorațiuni. Numai câte mi-a explicat mie și mi-am dat seama că nu e doar o joacă. Spre exemplu, huselor de perne le pune fermoar pentru că stă perna mai frumos decât dacă husa s-ar închide cu nasturi. Plus că e se spală mai bine la mașină și nu se deteriorează. Mi-a spus și despre un tip de lână de la Sibiu neprelucrată, un fir mai special pe care l-a căutat ca să facă din el covorașe. A și împletiti unul și arată foarte frumos.

adelaparvu.com despre linii de lana, decoratiuni din lana, designer Cristina Danescu, Foto Diana Viu (4)

adelaparvu.com despre linii de lana, decoratiuni din lana, designer Cristina Danescu, Foto Diana Viu (2)

Cum faci să iei legătura cu ea dacă-ți place ceva? Și-a făcut o pagină de Facebook unde-i poți scrie direct ce și cum. A deschis-o anul trecut în decembrie și acolo postează ceea o inspiră, dar și ceea ce tricotează, plus prețurile, dimensiunile și instrucțiuni de spălare. Da, adică lâna se spală la 30 de grade, altfel, la temperatură mai înaltă, intră la apă. Uite aici pagina ei facebook/Linii-de-Lână. Până ajungi acolo îți spun niște prețuri orientative: fețele de pernă sunt între 60 și 130 lei, covorașul de 50 cm x 100 cm e 400 lei, pătură 100 cm x 150 cm 260 lei. Dar vezi că face și fulare, șaluri, veste și ce o mai provoci tu să-ți facă. Numai că trebuie să ai răbdare. Pentru două huse, spre exemplu, aștepți cinci zile, căci le tricotează în culorile și modelele dorite de tine. Mi-a plăcut povestea ei și mă bucur că s-a gândit la decorațiuni tricotate căci nu prea avem de unde găsi lucruri de genul acesta. Îi doresc mult succes și să i se împlinească visul cu aceste colecții, căci e tare pasionată de asta și contează când cineva face lucrurile cu drag, îți transmite energia aia pozitivă care te face să te simți bine. Sper să-ți placă și ție!

adelaparvu.com despre linii de lana, decoratiuni din lana, designer Cristina Danescu, Foto Diana Viu (1)

adelaparvu.com despre linii de lana, decoratiuni din lana, designer Cristina Danescu, Foto Diana Viu (7)

adelaparvu.com despre linii de lana, decoratiuni din lana, designer Cristina Danescu, Foto Diana Viu (11)

adelaparvu.com despre linii de lana, decoratiuni din lana, designer Cristina Danescu, Foto Diana Viu (9)

adelaparvu.com despre linii de lana, decoratiuni din lana, designer Cristina Danescu, Foto Diana Viu (5)

adelaparvu.com despre linii de lana, decoratiuni din lana, designer Cristina Danescu, Foto Diana Viu (6)

adelaparvu.com despre linii de lana, decoratiuni din lana, designer Cristina Danescu, Foto Diana Viu (8)

Lucruri care o inspira pe Cristina:  fotoliul Knitted Chairs designer  Melanie Porter

Lucruri care o inspira pe Cristina: fotoliul Knitted Chairs, designer Melanie Porter

Lucruri care o inspira pe Cristina: cuvertura Cable Knit Bedding, design Busy Being Fabulous

Lucruri care o inspira pe Cristina: cuvertura Cable Knit Bedding, design Busy Being Fabulous

13 raspunsuri pentru Linii de lână, adică decorațiuni tricotate cu drag de către Cristina Dănescu

  1. Marianne spune:

    Multa, foarte multa munca!
    Ii doresc sa-i fie rasplatita.

  2. ELENA spune:

    Spor in toate si imaginatie ! Ca ceea ce face este f.frumos

  3. silvia spune:

    Ma bucur sa o cunosc aici pe Cristina Danescu, o femeie deosebita! Imi plac foarte mult lucrurile facute de ea. E atat de placut sa strangi in brate o perna de lana moale si sa ai un fular facut manual…Si conceptul ei Linii de lana sper sa-i aduca pe langa relaxarea necesara, cat mai multi adepti.

  4. mimi spune:

    Mi-ai dat idei, din nou! As putea sa imi confectionez si eu asa ceva.

  5. Cristina Danescu spune:

    Va multumesc mult pentru aprecieri si incurajari, ma bucur din suflet ca va place conceptul 🙂

    • melania spune:

      Ne place foarte mult . Bravo!!! Mă mândresc cu tine aici la serviciul meu!!!! Unde găsim mai multe detalii pentru eventuale comenzi ?

  6. Cristina Danescu spune:

    Multumesc mult! Gasiti toate detaliile pe pagina mea de facebook: cautati Linii de Lana si accesati pagina. Gasiti acolo si detalii legate de materiale si pret, cat si adresa de mail pentru comenzi: handmadeconcept@outlook.com
    Astept cu drag mesajele voastre 🙂

  7. Nastasia spune:

    E multa munca, dar beneficiul este, in primul rand, relaxarea. Ma duc sa-mi caut andrelele… Pentru a se relaxa l-am invatat pe sotul meu sa coase goblen si a recunoscut ca atunci cand cosea, se gandea doar la culori, la fire, ce ate ii mai trebuie, iar eu i le cumparam, ii procuram modele, si nu din acelea pictate, ci din acelea cu harta. Eu nu prea aveam timp de cusut si tricotat. Ma intreb cand aveam timp, acum 20 si ceva de ani sa cos la masina hainute pentru fetita mea, sa-i tricotez salopete, pulovere, caciuli, fulare…Se invarte pamantul prea repede acum si noi nu stim!

  8. MARIA spune:

    Vreau sa-mi tricotez si eu o patura moale, ce fir trebuie sa folosesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *