adelaparvu.com despre altfel de rame foto, rame foto speciale Wohnidee, Foto Deco&Style (6)

In Cum sa..., Idei pentru acasa

Altfel de rame foto ca să te distrezi și tu puțin

M-au amuzat aceste idei, așa că trebuia să ți le arăt și ție ca să ne distrăm împreună, plus că cine știe ce te va inspira. Oricum, dacă te plictisești vreodată, sigur printre soluții acestea își vei găsi motivarea să te apuci de bricolaj sau să te joci creativ cu cei mici. Unde mai pui că la cantitatea de fotografii pe care o are fiecare pe acasă o zonă goală din locuința ta, poate fi frumos personalizată. Mi-a smuls zâmbete largi prima idee cu rame foto puse pe colțul unei camerei (merge și într-o nișă). Așa ceva chiar n-am mai văzut! Dar partea interesantă este că poți refolosi ingenios ramele deteriorate sau cele de la care ți s-a crăpat sticla. În cazul de față nu merge oricum cu sticlă. Tai ramele pe jumătate, pe lățime la un unghi de 45 de grade, astfel încât unite să formeze un unghi drept (dacă și pereții sunt drepți). Fotografia o imprimi, o tai, o lipești pe un paspartu și o montezi în fiecare jumătate de ramă. Apoi lipești cu totul. Atenție însă, vei avea nevoie de două agățători pentru un astfel de tablou, pe spatele fiecărei jumătăți.

adelaparvu.com despre altfel de rame foto, rame foto speciale Wohnidee, Foto Deco&Style (1)

Dacă ți se întâmplă să ai bucăți de lemn prin casă, le poți transforma în suporturi pentru fotografii polaroid. Și dacă nu ai fotografii polaroid poți lipi pe o bucată de carton mai groasă fotografia, dar să lași loc ca s-o proptești în unghiul înclinat decupat în bucata de material lemnos. După ce decupezi cu un fierăstrău (vezi că nu e ușor) nu uita să șmirgheluiești. Mie mi-a dat idei soluția asta de-a refolosi picioarele unui vechi recamier (pe care nu știu de ce le-am păstrat) ca să le transform în suporturi foto.

adelaparvu.com despre altfel de rame foto, rame foto speciale Wohnidee, Foto Deco&Style (2)

Uite, chiar dacă duci lipsă de rame, dar vrei să-ți expui fotografiile preferate poți folosi umerașe pentru pantaloni. Eu chiar am așa ceva, dar nu m-am gândit să le folosesc pentru imagini. Este o soluție ieftină și arată excelent. Dacă simți nevoia de culoare, poți vopsi partea din lemn a umerașului sau dacă vrei să uniformizezi totul poți vopsi alb, inox sau auriu tot umerașul.

adelaparvu.com despre altfel de rame foto, rame foto speciale Wohnidee, Foto Deco&Style (3)

Ghergheful rotund pentru brodat poate fi o ramă foarte interesantă. Îl poți cumpăra din magazinele de mercerie (costă în jur de 15-20 lei în funcție de diametru). Acum varianta să inserezi un carton cu poza lipită nu prea merge. Dar poți face un colaj pe o bucăta de țesătură de la care prinzi poza tipărită sau poți să imprimi pe o bucată de material textil pozele preferate (la un centru de imprimare tricouri). De asemenea poți să imprimi poza ta pe o hârtie specială (Inkjet T-Shirt Transfer Paper se găsește și în hipermaketuri și librării) pe care apoi o fixezi de materialul textil la cald, adică cu fierul de călcat temratură cea mai mică. Și dacă mai personalizezi totul cu culori pentru textile poți face un cadou interesant, nu doar să-ți decorezi locuința.

adelaparvu.com despre altfel de rame foto, rame foto speciale Wohnidee, Foto Deco&Style (4)

Dacă vrei să scapi de rame și ai multe poze dragi pe care să dorești să le vezi, poți alege un model de tapet inedit care deja imprimate modele de rame. Cine e mai îndrăzneț și nu-i este teamă „să strice” peretele, poate desena cu carioca ceva similar. Sau poți desena pe un carton mai mare diferite rame, te joci și tu (cartonul îl poți lipi de mobilă sau îl atârni cu umerașe de genul celor de mai sus). Și uite, în ramele desenate lipești imaginile preferate. O să iasă un colaj interesant. Sper să te inspire și pe tine ideile acestea!

adelaparvu.com despre altfel de rame foto, rame foto speciale Wohnidee, Foto Deco&Style (5)
Sursa foto: Deco & Style/ Wohnidee

3 raspunsuri pentru Altfel de rame foto ca să te distrezi și tu puțin

 1. Felicitari autorilor acestor idei novatoare, pe care le apreciez! Totdeauna sunt gelos si invidios ca nu mi-a venit mie ideea!

 2. […] un copil mic. Și da, m-a dat pe spate faptul că am găsit cadouri inedite din categoria celor de bricolaj și creativitate. Uite, spre exemplu miniaturi de mobilier sau instrumente muzicale (pian) pe care le poți […]

  • Liliana spune:

   Felicitari, Adela! Minunate ponturi.

   Te-as intreba unde as putea gasi o bancuta din lemn, cu lada pentru depozitare si spatar care sa se preteze ptr agatatul unor perne? Vreau sa-mi fac un balcon altfel.

   Iti multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *