adelaparvu.com despre casa cu arhitectura organica in desert, casa rustica Pinnacle Canyon, arhitect Lee Hutchison

In Case, Design Interior

Parcă ar fi modelată de mână toată casa. Și ce culori calde are!

Îmi dau seama cât de dificil ar fi să descrii o astfel de casă fără să poți avea la îndemână imaginile. Este absolut unică! Îmi dă impresia că ar fi fost modelată de un uriaș taletant pentru că toate rotunjimile, toate detaliile par a fi îndelung studiate, dar totodată natural așezate. De la exterior și până la cel mai ascuns ungher al interiorului această casă vorbește despre natural și rustic într-un mod cu totul aparte. Ridicată în zona de deșert a SUA, respectiv în Arizona, construcția se mulează perfect în peisaj. Este concepută de arhitectul Lee Hutchison a cărui semnătură este considerată una dintre cele mai distincte în peisajul arhitectural contemporan. Un stil de arhitectură organică denumită Organic Pueblo inspirată de contextul geografic. Practic, Hutchison nu se pune pe proiectare până nu vede terenul și după cel cercetează se lasă impregnat de impresii pentru a le transpune apoi în aceste capodopere.

adelaparvu.com despre casa cu arhitectura organica in desert, casa rustica Pinnacle Canyon, arhitect Lee Hutchison (1)

Materialele folosite sunt în spiritul locului, este un principiu de la care arhitectul nu abdică. Dar nu doar că forma construcției este deosebită, ca volumetrie, dar și spațiile interioare sunt modelate absolut superb. Chiar și goale, debarasate de mobilă și decor ele spun o poveste. Și aici e secretul major. De la tavanele vălurite la pardoselile ce par să se piardă în exteriorul casei spațiile capătă fluditate, colțurile sunt pur și simplu evaporate, iar mișcările omului devin firești. Asta e impresia că interiorul este conceput nu după scara umană, ci după mișcările corpului. Sunt absolut impresionată de stilul acesta și de execuția remarcabilă a casei. Și nu arată întâmplător așa pentru că interioarele sunt modelate și finisate de către artizanii de la Artistic Creations. Îți dai seama că fiecare casă este unică pentru că nici dacă ar vrea meșterii n-ar putea face ceva la fel, mai ales când e vorba de detalii precum ceramica ce decorează șemineurile, ușile sculptate și pictate sau aplicarea tencuielilor decorative din materiale naturale.

adelaparvu.com despre casa cu arhitectura organica in desert, casa rustica Pinnacle Canyon, arhitect Lee Hutchison (8)

La această casă m-a uimit și comunicarea dintre interior și exterior. Ferestrele sunt generoase, terasa este amplă, iar bârnele de lemn par să închege toată casa. Ce să-ți mai spun de mobilă? De faptul că mare parte din ea e zidită și continuată cu șemineuri, că ușile interioare sunt adevărate panouri decorative, că nuanțele calde ale tencuielilor par să te îmbrățiseze. Este de remarcat și modul de iluminare. Senzațional! Fiecare corp de iluminat, fiecare spot și scafă sunt excelent așezate pentru a desăvârși scenografia interioară. Și apoi că mobila și decorațiunile sunt alese la fix, la mare artă. Un tablou complet ce conturează un vis devenit realitate. O casă caldă, plăcută, veselă, odihnitoare ce te cheamă acasă. Nu-mi închipui că poți fi nervos sau supărat într-un astfel de loc. Pe bune. M-a impresionat totul aici. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa cu arhitectura organica in desert, casa rustica Pinnacle Canyon, arhitect Lee Hutchison (4)

adelaparvu.com despre casa cu arhitectura organica in desert, casa rustica Pinnacle Canyon, arhitect Lee Hutchison (3)

adelaparvu.com despre casa cu arhitectura organica in desert, casa rustica Pinnacle Canyon, arhitect Lee Hutchison (9)

adelaparvu.com despre casa cu arhitectura organica in desert, casa rustica Pinnacle Canyon, arhitect Lee Hutchison (6)

adelaparvu.com despre casa cu arhitectura organica in desert, casa rustica Pinnacle Canyon, arhitect Lee Hutchison (2)

adelaparvu.com despre casa cu arhitectura organica in desert, casa rustica Pinnacle Canyon, arhitect Lee Hutchison (7)

adelaparvu.com despre casa cu arhitectura organica in desert, casa rustica Pinnacle Canyon, arhitect Lee Hutchison (5)

18 raspunsuri pentru Parcă ar fi modelată de mână toată casa. Și ce culori calde are!

 1. Moni spune:

  E foarte calda si primitoare..imi place la nebunie

 2. vasile spune:

  Ce inseamna sa traiesti in USA, TARA TUTUROR POSIBILITATILOR, inclusiv artistice, de exprimare in arhitectura si stil de constructie. Multumim pentru informatii si sursa de inspiratie.
  O noapte linistita plina de liniste si armonie sufleteasca.

 3. Dana spune:

  Casele astea sunt foarte scumpe si in USA, nu oricine isi permite asa ceva.
  Acest palat de casa este unicat, facut la comanda, amerianul de rand nu-si permite o astfel de casa.

  • Adela Parvu spune:

   Dana, nici nu m-am gandit si nici n-am scris ca-si poate permite oricine. Este de la sine inteles ca orice e facut cu mesteri artizani costa mult oriunde in lume. Dar arata intr-un mare fel 🙂

 4. Dana spune:

  Adela, casa este deosebita, o adevarata sursa de inspiratie pentru oamenii iubitori de frumos.

  Comentariul meu, si aici am omis sa specific, era relativ la o declaratie facuta anterior de Vasile:

  „Ce inseamna sa traiesti in USA, TARA TUTUROR POSIBILITATILOR”

  USA nu este tara tuturor posibilitatilor. Oamenii de rand, ca sa nu spun majoritatea, traiesc modest.
  Americanii sunt foarte practici, nu am vazut picturi scumpe la ei. Un print este la fel de bun ca o pictura in ulei, cam asa gandesc ei. Nu ar cumpara un goblen daca este mai scump de $30. Un vin bun mai merge, dar goblenul mai bine il lucreaza ei decat sa dea banii pe el, nu sunt lenesi dar nici pretentiosi.

  Cand ai bani, platesti un pictor, un artist, un designer sa-ti aranjeze casa. Nu este asa de greu 🙂

  Scuze Adela pentru confuzie.

  • Adela Parvu spune:

   Dana, ne prind tare bine informatiile de la tine! Multumesc pentru fiecare comentariu de-al tau. Mereu invat ceva nou! Mi-am adus aminte ca in filmul cu Julia Roberts „Manaca, roaga-te iubeste” era o scena intr-o frizerie in care un italian spunea ceva de genul „Voi americanii aveti entertainment dar nu stiti sa va bucurati de viata. Voua va spune intr-o reclama ca meritati o bere si abia apoi mergeti si luati un bax intreg. Noua italineilor nu trebuie sa ni se spuna ca meritam pentru ca stim asta. Daca vedem intr-o reclama „meriti o pauza de pranz” noi spunem normal ca meritam si in pauza de pranz o sa ma dau si la nevasta-ta” :)))) Deci da, am simtit cumva acest spirit practic si din filme ca sa spun asa. Dar fiecare natie cu talentul si aptitudinile ei. De aceea e frumos pe lumea asta petru ca suntem diferiti, nu-i asa?

 5. mimi spune:

  Foarte frumoasa! Pe mine exteriorul m-a dat pe spate, 🙂

 6. Leda spune:

  Si ce nu ai remarcat este ca pe masuta din living este o statueta a Ganditorului de Cernavoda, cultura Hamangia…deci…., frumos!

 7. carmen filipovici spune:

  mi-a placut la nebunie, una din cele mai frumoase postari, mi-a bucurat ochii si sufletul, multumesc mult

 8. Mrs. Mona spune:

  poate cel mai correct este sa apreciem ce face banul American cu conceptual Mexican /conceptul este ff Mexico. Plus casa este un palat si f probabil locuit de un print si o printesa. E frumos sa visam / ca si ganditorul de la Cernavoda; noi ramanem tot timpul pe ganduri;/ cum frumos a remarcat Leda. Noi Numai sa incercam din rasputeri sa stam pe ganduri frumoase, incantatoare , initiate de Adela 😉

 9. Monique spune:

  Absolut incantator. Pana la urma tot tradicionalul ramane la mare rang.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *