Da, pentru noi California înseamnă soare și ocean, Los Angeles, Hollywood, în niciun caz nu te-ai gândi la o cabană de munte. Dar în partea de nord-est acest stat american se învecinează cu Nevada unde se află și Lacul Tahoe. Ei bine, acolo se și schiază. Și nu doar că se schiază, dar oamenii își construiesc și cabane. Dacă până cum ți-am mai prezentat cabane americane, faine rău, construite din bușteni, de data asta îți prezint una care și pe mine m-a lăsat cu gura căscată. De ce? Pentru că e foarte îndrăzneț colorată, atât la exterior, cât și la interior. Plus că pe bune, sună bizar chalet în California 🙂
Arhitecții care au proiectat-o și au amenajat-o s-au inspirat din arhitectura alpină elvețiană. Astfel cei de la biroul John Malick & Associates au proiectat o cabană cu alura celor elvețiene, dar au folosit o vibrantă nuanță de roșu pentru finisajele exterioare, care scot din anonimat construcția aflată la marginea pădurii ce se întinde la baza stațiunii Sugar Bowl Ski Resort. Și pe bune că roșul acesta arată de minune în combinație cu piatra gri și lemnul vopsit într-un alb murdar. Dar alăturările acestea de culori și materiale, care creionează fațadele, nu te-ar face să te gândești că ești undeva în SUA.
Exteriorul ca exterioul, dar să vezi cum arată la interior. În living șemineul din piatră domină, iar lambriurile ce îmbracă pereții sunt finisate în alb. Dar uite, tavanul este roșu, iar restul decorului este animat de țesături colorate, de la tapițerii la covoare de la draperii la perne fantenzie. O adevărată frenezie de culori și motive etnice care-mi aduc aminte de chilimuri. Pardoseala din lemn masiv vine să confere căldură și senzația de siguranță, de stablitate. Foarte frumos rezolvat livingului și evident că-mi place pentru că e colorat. Dar merită să te uiți cu atenție la texturi. Chiar și suprafețele albe, uită-te bine, au texturi variate, de la rigurozitatea lambriurilor la tapetul cu model ondulat.
De jur împrejurul camerei de zi sunt organizate celelalte funcțiuni, respectiv sufrageria, bucătăria, camera de tip vestiar pentru echipamentul de schi. Balcoanele interioare (supanta din living) sunt zonele de acces către dormitoare, deci îți închipui că livingul este conceput ca centrul casei. Dar uite ce frumos sunt decorate camere mai mici din zona de zi, de la bucătărie la locul de luat masa. Pereții lambrisați sunt pictați frumos cu motive ce-mi par să semene cu cele tradiționale norvegiene. Absolut superbă paleta de culori, care pur și simplu revigorează stilul rustic elvețian. De fapt și de drept arhitecții de la John Malick &Associates au combinat stilurile și au ajuns să creeze ceva cu totul inedit.
Deși rustic, ambientul emană eleganță și rafinament. Se simt lucrurile de calitate. Și asta mai ales în dormitoare. Cel destinat copiilor este de-a dreptul fermecător. Foarte spațios, cu paturi configurate ca în niște nișe, cu sertare dedesubt, fiecare iluminată, fiecare colorată. Și centrul camerei liber, cu un loc de întâlnie ce parcă te invită la jocuri de societate. Și dormitoarele pentru adulți sunt frumoase cu zone de ședere la fereastră de-a dreptul romatic amenajate și da, tot colorate și personalizate cu picturi pe pereți. Mi-a plăcut la nebunie! O adevărată inspirație cabana asta! Sper să te inspire și pe tine!
Sursa foto: DavidWakley/ John Malick & Associates
Like
Nu am cuvinte, vocabularu-mi este prea sarac pentru a descrie minunatia de mai sus! ce sa spun? De poveste…!
Si mie mi-a placut foarte mult. Ce idee sa picteze peretii si ce culori frumoase. Absolut minunat!
Interesante inspiratii !
E o combinatie de culori forme si materiale care as fi crezut k aglomereaza si te agita dar aici din contra , sunt folosite cu atata bun gust si stiinta incat e un mediu care te relaxeaza si linisteste..te face sa visezi cu ochii deschisi 🙂
Exact Lumi, ai punctat foarte bine! Secretul este echilibrul între alb și colorat, între suprafețele uni și cele ornamentate.
Am notat, salvat si retinut!! 😀
L-au numit chalet, pentru că au preluat tapetarea şi pictarea tavanelor cu figuri vegetale, dar la scară mai mare, pentru că americanul este original şi individualist. Deşi destinat sporturilor hibernale, are temă cinegetică, prin nelipsitele trofee şi coarne de cerb, utilizate curent ca aplici, candelabre şi mic mobilier. Este un mix inspirat, poate şi ca dovadă de apreciere pentru toţi turiştii deopotrivă – fotolii britanice în piele, scaune bavareze cu spătare sculptate, covoare turceşti, mobilier simplu suedez şi, poate, vinuri româneşti.
o nebunie de culori si stiluri care te imbie sa te simti in vacanta. relaxat…. fara formalitati 😉
Of, anul asta nu am apucat sa mergem la schi. Ai vazut ce covoare au?
Da, superbe!