adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (21)

In apartamente, Design Interior, Romania Mea

Colorat mai este apartamentul acesta din București, așa cum îmi place mie

Anca cu fetita ei Ema

Anca cu fetita ei Ema

M-am bucurat că am avut ocazia să vizitez acest apartament în București, iar fotograful Dragoș Boldea (blogger și el photostudio.ro) l-a fotografiat pentru tine. De ce mi-a plăcut apartamentul? Pentru că în spatele culorilor îndrăznețe se ascunde un concept foarte interesant care s-ar putea să te inspire. Anca locuiește aici împreună cu soțul ei Claudiu și cu Ema, fetița lor de șase ani. Ei lucrează în domeniul consultanței de marketing și fiind oameni organizați știau ce-și doresc: o locuință veselă, pentru că ei iubesc culorile, dar cu cât mai puține locuri care să atragă praful. De ce? Pentru că fetița lor are alergii și probleme din cauza lui. Așa că Anca s-a gândit la diverse variante, dar a realizat, ca un profesionist ce este, că are nevoie de ajutorul unui designer.

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (2)

Cei doi soți au apelat la Aniela Broască, care a lucrat o vreme la o firmă de mobilă ca și consultant. Aniela a creat conceptul, dar Anca se aștepta ca designerul să se ocupe și de implementarea ideilor. Din păcate Aniela nu s-a mai putut ocupa de asta pentru că între timp s-a angajat în altă parte, așa că cei doi soți s-au trezit că trebuie să supravegheze singuri lucrările de șantier. Cum adică șantier? Păi au schimbat totul în casă, de la instalații, finisaje și până la mobilă. Norocul lor a fost că au găsit un meșter foarte priceput și meticulos, recomandat de către alți prieteni, Costel David (tel 0721.261.164) și care pe lângă faptul că s-a ocupat de finisaje, instalații și dotări, în fiecare săptămână îi ținea la curent atât cu evoluția lucrărilor, cât și cu costurile, scanând chitanțele și trimitându-le pe mail. Anca spune că s-a simțit foarte confortabil cu asta și că este foarte mulțumită de meșter care a lucrat cu o mică echipă, respectiv alți doi oameni, pentru amenajarea casei lor.

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (25)

Dar hai să-ți spun despre concept. Ideea a fost să existe cât mai puține spații deschise, deci cât mai puține rafturi și evident obiecte la vedere, care inevitabil atrag praful. Așa că s-a ajuns la multe spații de depozitare închise și finisaje plăcute care să amplifice lumina naturală. Este un apartament de trei camere, organizate de-a lungului unui hol destul de generos. Pe lângă living, bucătărie, și cele două dormitoare, mai există două băi, una mare, și un wc de serviciu amenajat pentru simpatica și fotogenica Ema (a apărut și într-o reclamă outdoor). Acum, când știi că nu vei avea multe decorațiuni, cum poți personaliza locuința? Prin culoare, desigur! Iar Anca este chiar o mare iubitoare de culori, așa că i se potrivește de minune decorul de față. Am tras cu ochiul și la vesela ei și crede-mă că și asta e colorată. Ideea de-a folosi culorile pentru a creiona atmosfera interioară într-o locuință de-a dreptul minimalistă mi s-a părut excelentă!

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (21)

Suprafețele sunt îmbrăcate reușit cu finisaje de calitate tocmai pentru a face repede curat și păstra ordinea cu mare ușurință. Pe lângă vopsea lavabilă (toată cumpărată marca Policolor), au cumpărat tapet de pe un magazin online și le-a luat ceva timp până să găsească tapet cu dungi subțiri și colorate. Parchetul l-au achiționat la fel pentru toate camerele de la Dedeman, este un parchet laminat, iar plăcile ceramice pentru bucătărie, hol și băi le-au cumpărat de la Delta Studio. Ușile interioare sunt la fel, un crem deschis la culoare și le-au achiziționat de la Bella Casa, loc unde au personalizat și ușa de la intrare, a cărei față interioară și-au dorit-o deschisă la culoare și cu un discret model abstract. Au descoperit pe parcursul lucrărilor că mulți dintre pereții erau strâmbi, dar au avut o echipă de meșteri buni, deci la final totul a ieșit cum trebuie. Și da, au fost atenți la prize. Au circa 50 de prize în toată casa pentru a se asigura că nu vor avea fire care să atârne inestetic.

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (22)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (29)

Anca îmi spunea că, la un moment dat, i-a fost teamă ca numeroasele dulapuri să nu sufoce încăperile sau că pe hol, unde la fel sunt multe astfel de piese, să nu se aglomereze totul. Dar spre satisfacția lor nu a fost așa. Le-a fost de ajutor proiectul designerului în acest sens pentru că au știut cum să așeze mobila și cum să asorteze lucrurile. Multe dintre dulapuri au fețe cu oglinzi și asta chiar dă bine într-un apartament de bloc. Cea mai mare parte a mobilierului a fost achiziționat de la IKEA, cu mici excepții cum ar fi masa și scaunele din bucătărie care sunt de la Mobexpert și patul și biroul Emei realizate pe comandă la Marco Shop Design. Chiar și bucătăria e de la IKEA, iar electrocasnicele sunt din gama Ariston. Anca mi-a spus că a ales firma suedeză pentru mobilier pentru că așa avea control asupra costurilor, dar și pentru că mobila de la ei se potrivea în apartamentul lor de bloc. Inclusiv pentru balcon le-a fost de ajutor că au găsit acolo nu doar mobila, ci și pavajul din lemn.

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (35)

Dar hai să-ți spun despre culori pentru că sunt foarte îndrăznețe și zău că-ți conferă o stare de bine. Uite, să încep cu holul unde au ales un verde intens, aproape fosforescent. Anca spune că l-a început i s-a părut cam prea stridentă culoarea, dar la final a realizat că în combinație cu gresia crem face ca holul să pară mult mai luminos și vesel. În plus, s-a nimerit ca mobila Emei să fie perfect asortată acestei nuanțe. Da, combinația de verde și mov o regăsești la bucătărie și în camera Emei, este o alăturare tonică și veselă de nuanțe care imprimă senzația de prospețime. În living și în dormitorul matrimonial culorile sunt mai calde, galben, portocaliu care amplifică și ele lumina naturală. Și totul este potrivit frumos cu câteva accente textile și tapet în dungi, care aduc un plus de varietate și evident culoare.

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (10)

Mi-a plăcut faptul că Anca a refolosit creativ diferite materiale care au rămas în urma amenajării. Spre exemplu o bucată de tapet a fost înrămată și expusă în hol, un contrast punctual de culoare care dă excelent. Apoi are câteva litere decorative în living și în camera Emei pe care le-a personalizat tot așa. De asemenea balconul și o parte din dulapurile albe din hol au fost decorate cu stickere achiziționate online de pe stickeredecorative.com. Câteva ghivece de flori, căci îi plac florile, înveselesc balconul, iar pernele decorative mai animă tapițeria neutră a canapelei din living. Cărțile sunt la interiorul dulapurilor, pentru că ele clar atrag praful, dar ambientul este scos din anominat prin jocul dungilor prezente în modelul covorului și al tapetului din living. În dormitor Anca a adaptat o piesă de la IKEA dedicată pentru depozitarea de lucruri mici pentru a o monta într-un colț al camerei și e la fix acolo căci are dublă funcțiune: oglindă și suport pentru accesorii.

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (9)

Să știi că amenajarea a durat ceva timp, respectiv trei luni de zile, dar repet, a fost schimbat totul, de la instalațiile electrice la finisaje și mobilier. Locuința lor este foarte veselă, în ciuda minimalismului abordat, care este perfect justificat. Au fost foarte atenți la costuri. Ca și specialiști în marketing (Anca lucrează ca freelancer), când și-au calculat bugetul au adăugat din start un procent de 10% pentru cheltuieli neprevăzute și așa au reușit să respecte banii alocați pentru reamenajare, care au fost de 25.000 de euro. Nu te-ai gândi că poți ajunge la o astfel de sumă, dar când schimbi totul trebuie să fii pe fază. Mie mi-a plăcut tare mult cum le-a ieșit, iar fotografiile făcute de Dragoș Boldea te vor ajuta să-ți dai seama de cum este amenajată fiecare cameră. Este o locuință pe sufletul meu căci e conform sloganului acestui blog – O viață avem? Colorată să fie! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (8)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (6)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (5)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (4)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (24)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (17)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (18)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (31)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (30)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (11)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (16)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (26)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (14)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (1)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (13)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (12)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (19)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (20)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (34)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (24)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (23)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (28)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (27)

adelaparvu.com despre amenajare colorata intr-un apartament din Bucuresti, designer Aniela Broasca, Foto Dragos Boldea (36)Foto: Dragoș Boldea, blogger pe photostudio.ro și tourist-guide.ro

35 Responses to Colorat mai este apartamentul acesta din București, așa cum îmi place mie

 1. mimi spune:

  Colorat sa fie pentru ca e foarte frumos si primitor!

 2. delia georgescu spune:

  asa este, l am vizitat!un cuib primitor si prietenos ca si proprietarii;-))

  • Adela Parvu spune:

   Da, si pe deasupra mai este si fotogenic apartamentul acesta Delia 🙂 Despre proprietari ce sa spun? Sunt din gasca mea, ca doar iubesc culorile si sunt si creativi 🙂 Esti o norocoasa sa ai asa prieteni Delia!

 3. ionela spune:

  felicitari! foarte frumos…

 4. […] Colorat mai este apartamentul acesta din București, așa cum îmi place mie […]

 5. Andreea spune:

  Absolut genial! Vreau si eu culori. Multe culori!

 6. Margot spune:

  Foarte tare! De mult am in plan renovarea apartamentului si postarea asta nici ca se potrivea mai bine, din moment ce apartamentul meu are aceeasi impartire ca si cel prezentat! Imi da idei multe si colorate! Multumesc! 🙂

 7. Ana spune:

  Ce frumos e!! m-as intoarce cu mult drag seara, acasa 🙂

 8. Stef spune:

  Doamne, cata fericire cred ca este in casuta lor! Foarte putini au curajul lor

 9. Ioana spune:

  Buna, caut de foarte multa vreme un tapet exact precum cel in dungi colorate pe care il are acest minunat apartament in sufragerie! Ma poti ajuta te rog cu numele site-ului online de unde l-au achizitionat?
  Multumesc!

 10. Ioana spune:

  Multumesc, dragilor 🙂 M-ati salavat.

 11. […] se încadreze într-un buget mic pentru o astfel de lucrare. Știi că ți-am mai scris despre o locuință de trei camere din București care a costa 25.000 de euro cu totul. Ei bine, aici suma n-a depășit 16.500 de euro, inclusiv cu onorariul designerului! Dar de aia […]

 12. otetea cristina spune:

  buna ziua. Imi puteti spune canapeaua din camera fetei de unde a fost achizitionata? Multumesc!

 13. Laura Nastase spune:

  Eu sunt curioasa de unde au luat covorul? Imi place atat de mult 🙂

 14. Alex spune:

  Felicitari pentru design. Arata excelent. Doresc sa renovez un apartament exact in acelasi stil

 15. […] pentru depozitare. În camera fetiței a zugrăvit pereții albi, a vopsit comoda albastră, a ales un covor în dungi colorate și a pus pe pereți postere în nuanțe vesele. A adăugat un leagăn, iar restul mobilierului din […]

 16. Un apartament foarte frumos, poate cam prea colorat pentru mine, dar pe placul sotiei mele. Felicitari!

 17. myky spune:

  Un apartament superb dar săraca Ema va freca la covorul ala albastru ca orice scamă se vede pe el

 18. Adina spune:

  superba bucataria!

 19. silvia spune:

  Apartamentul arata ca ginger house dar imi reaminteste de perioada anilor 60, cand eram o copila

 20. […] că pentru un apartament de trei camere dintr-un bloc vechi, cu finisaje și mobilă accesibile s-a ajuns la suma de 25.000 de euro. Cât i-a costat pe timișoreni? Suma a fost de 45.000 de euro pentru toată lucrarea. Apartamentul […]

 21. […] putut face estimări legate de costurile de amenajare, iar designerii au ajuns la concluzia că 25.000 de euro ar fi suma necesară pentru finisaje, dotări și mobilare. Dar aceste costuri sunt estimate pentru […]

 22. degrets spune:

  design perfect, imi place 🙂

 23. Ancuta spune:

  Superb apartamentul! Imi puteti spune, va rog ce nuanta de galben este in living? Din pacate am un apartament intunecos si peretii albi, imi place maxim nuanta aceea de galben si s-ar potrivi de minune!

 24. Florina spune:

  In primul rand multumim pentru multitudinea de articole. M-am inspirat din acest articol cu stickerele decorative. Am comandat doua stickere decorative florale de pe http://www.lipestesidecoreaza.ro , unul l-am pus pe un dulap si unul pe un perete dintr-un hol. Foarte usor de aplicat si de efect, toata camera s-a schimbat.
  Va multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *