adelaparvu.com despre casa pe rotund cu piscina, casa de lut si lemn, casa americana, arhitect Lee Hutchison UDA, interior design Bess Jones, Foto Dino Tonn (6)

In Case, Design Interior

Sigur te-ai simți bine într-o casă fără colțuri, iar asta e una de vis

Absolut impresionantă arhitectura acestei casei ce pare plâmădită din pâmânt. Dar în spatele formelor sinuoase și a materialelor ce par a fi aduse brute, direct din natură se ascunde o muncă titanică. De la concept la materializare o asemenea casă presupune mult efort, de la etapa de creație la cea de materializare a proiectului. Desigur, nici aspectul financiar nu este de neglijat. Însă cine să ne inspire dacă nu proprietarii cu dare de mână, dar care își fac locuințele impecabil. Ei bine, nu știu dacă mi-aș dori o vilă de aceste dimensiuni, dar cert este că multe unghere și soluții decorative din această casă îmi dau idei.

adelaparvu.com despre casa pe rotund cu piscina, casa de lut si lemn, casa americana, arhitect Lee Hutchison UDA, interior design Bess Jones, Foto Dino Tonn (12)

Arhitectul care a conceput casa spune că a pornit invers proiectul, adică nu a început de la clădirea pe care apoi să o integreze în peisaj, ci s-a lăsat condus de ceea ce i-a dictat relieful. Desigur, Lee Hutchison este deja un arhitect a cărui semnătură poate fi recunoscută ușor, grație acestui tip de abordare. Căci da, atunci când te lași invadat de natură și concepi casele ca o prelungire a ei, proiectele nu pot ieși decât spectaculoase. Însă ceea ce este cu adevărat remarcabil merită apreciat și anume implementarea, materializarea proiectului. Este extrem de dificil să găsești nu doar soluțiile tehnice, arhitecturale, ci și materialele și mai ales meșterii pricepuți care să dea viață unui asemenea vis.

adelaparvu.com despre casa pe rotund cu piscina, casa de lut si lemn, casa americana, arhitect Lee Hutchison UDA, interior design Bess Jones, Foto Dino Tonn (8)

Impactul unei astfel de locuințe asupra proprietariilor ei nu poate fi decât unul pozitiv. Să trăiești într-o casă cu forme organice, fără să întrevezi geometria tipică de paralelipiped a obișnuitelor încăperi îți imprimă un soi de libertate. Da, odată cu privirea ce alunecă și descoperă volume fluide și gândirea ta devine mai flexibilă. Nu mai ești încorsetat de cuburi, ci devii mai maleabil. Asta e și ideea să te lași în voia firii tale, or o asemenea casă cu siguranță nu doar că-ți oferă acest privilegiu, dar te provoacă să fii tu. Și pentru că spuneam că o echipă întreagă de specialiști și-a adus aportul pentru la acest proiect, trebuie să menționez firma de construcții R-Net Custom Homes, care a pus în aplicare ideile arhitecților de la biroul Urban Design Associates, îndrumați de Lee Hutchison. La interior și-au pus amprenta cei de la Bess Jones, care pentru această casă situată în sud-vestul SUA au reinterpretat superb stilul country cu cel rustic mexican. Rezultatul? Spectaculos!

adelaparvu.com despre casa pe rotund cu piscina, casa de lut si lemn, casa americana, arhitect Lee Hutchison UDA, interior design Bess Jones, Foto Dino Tonn (6)

Pe lângă arhitectura uimitoare, interiorul se remarcă printr-o paletă cromatică subtilă și totuși variată în tonuri de pâmânt. Ferestrele generoase asigură lumină la interior, dar mai mult, parcă deschid casa către peisajul înconjurător. Și aici e un truc magic, culorile de la interior par să se difuzeze în cele de afară. Astfel casa chiar este simțită ca parte a peisajului deșertic în care se află. Nu există niciun conflict, niciun contrast de culoare care să disturbe armonia. Poate doar albastrul piscinei vine să ofere o pată de culoare intensă și o surpriză răcoritoare, dar la modul cum este amenajată și gândită pare mai degrabă o oază în care se oglindește cerul. Te las să te bucuri de imagini și să te încarci cu idei. Sunt sigură că vei găsi o mulțime. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa pe rotund cu piscina, casa de lut si lemn, casa americana, arhitect Lee Hutchison UDA, interior design Bess Jones, Foto Dino Tonn (14)

adelaparvu.com despre casa pe rotund cu piscina, casa de lut si lemn, casa americana, arhitect Lee Hutchison UDA, interior design Bess Jones, Foto Dino Tonn (5)

adelaparvu.com despre casa pe rotund cu piscina, casa de lut si lemn, casa americana, arhitect Lee Hutchison UDA, interior design Bess Jones, Foto Dino Tonn (3)

adelaparvu.com despre casa pe rotund cu piscina, casa de lut si lemn, casa americana, arhitect Lee Hutchison UDA, interior design Bess Jones, Foto Dino Tonn (4)

adelaparvu.com despre casa pe rotund cu piscina, casa de lut si lemn, casa americana, arhitect Lee Hutchison UDA, interior design Bess Jones, Foto Dino Tonn (1)

adelaparvu.com despre casa pe rotund cu piscina, casa de lut si lemn, casa americana, arhitect Lee Hutchison UDA, interior design Bess Jones, Foto Dino Tonn (10)

adelaparvu.com despre casa pe rotund cu piscina, casa de lut si lemn, casa americana, arhitect Lee Hutchison UDA, interior design Bess Jones, Foto Dino Tonn (2)

adelaparvu.com despre casa pe rotund cu piscina, casa de lut si lemn, casa americana, arhitect Lee Hutchison UDA, interior design Bess Jones, Foto Dino Tonn (9)

adelaparvu.com despre casa pe rotund cu piscina, casa de lut si lemn, casa americana, arhitect Lee Hutchison UDA, interior design Bess Jones, Foto Dino Tonn (7)

adelaparvu.com despre casa pe rotund cu piscina, casa de lut si lemn, casa americana, arhitect Lee Hutchison UDA, interior design Bess Jones, Foto Dino Tonn (13)

adelaparvu.com despre casa pe rotund cu piscina, casa de lut si lemn, casa americana, arhitect Lee Hutchison UDA, interior design Bess Jones, Foto Dino Tonn (11)
Sursa foto: Dino Tonn/ UDA, arh. Lee Hutchinson

8 raspunsuri pentru Sigur te-ai simți bine într-o casă fără colțuri, iar asta e una de vis

 1. Jo Russ spune:

  de ce nu pot da share in FB ???

 2. Ioana spune:

  E superba casa asta, imi place teribil de mult; ar fi fost perfecta daca se vedea si un colt de ocean :)….sunt cam carcotasa, nu?

 3. daniel spune:

  Prea frumoasă!

 4. corina spune:

  Magnifica!!! Cred ca a-si putea trai la infinit ia asa o dimora!!!

 5. nicu spune:

  superba…

 6. Roxana spune:

  Fara cuvinte! E ceva de vis, arhitectura, incaperile, aranjamentele, culorile, gradina…totul! Am vazut multe case frumoase dar asta le intrece pe toate….mi-as dori sa dau o raita prin ea si prin imprejurimi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *