adelaparvu.com despre amenajare exotica la bloc, designeri Dorothy si Michael Lugovoi, apartament de bloc cu mobila si obiecte exotice (3)

In apartamente, Design Interior

Decor exotic într-un apartament de bloc

Cum faci să potrivești acasă obiectele cumpărate din vacanțele sau călătorii? Da, este o provocare să le găsești locul pentru că e clar că ele nu provin din aceeași țară sau zonă și atunci te trezești cu lucruri cărora nu le dai de cap. Ei bine, poate amenajarea apartamentului de două camere aici de față te va ajuta să afli răspunsul sau măcar să găsești o soluție. Proprietarii locuinței de față au călătorit ceva la viața lor și nu s-au putut abține să nu cumpere și obiecte, multe dintre ele chiar mari, cum ar fi piese de mobilier, cuverturi, covoare, iar ele provin din Asia, orientul Mijlociu și America de Sud. Dar au avut inspirația să le alăture fericit. Da, fericit pentru ei, că doar asta contează, să se simtă ei bine.

adelaparvu.com despre amenajare exotica la bloc, designeri Dorothy si Michael Lugovoi, apartament de bloc cu mobila si obiecte exotice (2)

E interesant faptul că timp de trei ani de zile au stau cu obiectele depozitate, nu le-au expus acasă. Apoi și le-au dorit la vedere ca să-și aducă aminte de momentele frumoase și peripețiile prin care au trecut. Dar au realizat că pentru ca aceste suveniruri din alte țări să arate bine la bloc erau necesare câteva modificări. Ai nevoie de spațiu pentru lucruri bogat ornamentate, nu de alta, dar altfel ar fi părut sufocante. Au deschis zona de zi, au desființat pereții și au obținut o încăpere generoasă unde livingul, sufrageria și bucătăria comunică liber între ele. Au făcut un inventar al obiectelor pe care le aduseseră cu ei și au realizat că majoritatea sunt lucruri de artizanat, deși se potriveau oarecum între ele. Dar aveau nevoie de un fundal unitar pentru toate. Așa că au ales niște finisaje cu aspect cât mai natural.

adelaparvu.com despre amenajare exotica la bloc, designeri Dorothy si Michael Lugovoi, apartament de bloc cu mobila si obiecte exotice (5)

Ai să vezi că spre exemplu holul pare a avea pereții din lut, dar este o tencuială naturală special aplicată pentru a da impresia de suprafață rustică. Pentru pardoseală nu s-au complicat, ci au ales plăci ceramice cu aspect de teracotă și pentru living și dormitor parchet. Foarte importante în noul ambient sunt ușile interioare pe care le-au ales un model din lemn finisat rustic. Au ajuns astfel la aceaa senzație de natural, de artizanat. Într-un astfel de decor au luat pe zone locuința și au creat colțuri tematice. Uite, spre exemplu, în holul de la intrare (ușa casei e roșie la interior) au făcut o zona dedicată Americii de Sud, înspre sufragerie e o zonă asiatică (masa sculptată, bufetul), iar în living se simt influențele orientale.

adelaparvu.com despre amenajare exotica la bloc, designeri Dorothy si Michael Lugovoi, apartament de bloc cu mobila si obiecte exotice (12)

Când ai astfel de obiecte, adunate din diferite colțuri ale lumii, e bine să identifici ce au ele în comun și să încerci mai apoi să le așezi acasă pentru a-ți creiona propria poveste. Iar atunci când nu știi ce să faci sau cum să procedezi, alege finisaje cât mai neutre, mai naturale. Până la urmă și acestea îți aduc aminte de excursii în locuri exotice sau în orice caz în natură, nu-i așa? Și nu te complica cu toată mobila. Da, ai nevoie de canapea, alege-o să fie confortabilă în primul rând, apoi nu uita că tapițeria într-o nuanță uni e cel mai ușor de asortat. La bucătărie trebuie să ai toate dotările necesare, iar personalizarea o poți face prin feronerie, cum e aici, și finisaje, dar și mici decorațiuni (un covor, un dulăpior). În apartamentul de față mi-a plăcut cum arată baia. Chiar e specială. Hai să vezi cum arată toată locuința. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare exotica la bloc, designeri Dorothy si Michael Lugovoi, apartament de bloc cu mobila si obiecte exotice (1)

adelaparvu.com despre amenajare exotica la bloc, designeri Dorothy si Michael Lugovoi, apartament de bloc cu mobila si obiecte exotice (4)

adelaparvu.com despre amenajare exotica la bloc, designeri Dorothy si Michael Lugovoi, apartament de bloc cu mobila si obiecte exotice (3)

adelaparvu.com despre amenajare exotica la bloc, designeri Dorothy si Michael Lugovoi, apartament de bloc cu mobila si obiecte exotice (5)

adelaparvu.com despre amenajare exotica la bloc, designeri Dorothy si Michael Lugovoi, apartament de bloc cu mobila si obiecte exotice (6)

adelaparvu.com despre amenajare exotica la bloc, designeri Dorothy si Michael Lugovoi, apartament de bloc cu mobila si obiecte exotice (7)

adelaparvu.com despre amenajare exotica la bloc, designeri Dorothy si Michael Lugovoi, apartament de bloc cu mobila si obiecte exotice (10)

adelaparvu.com despre amenajare exotica la bloc, designeri Dorothy si Michael Lugovoi, apartament de bloc cu mobila si obiecte exotice (11)

adelaparvu.com despre amenajare exotica la bloc, designeri Dorothy si Michael Lugovoi, apartament de bloc cu mobila si obiecte exotice (8)

adelaparvu.com despre amenajare exotica la bloc, designeri Dorothy si Michael Lugovoi, apartament de bloc cu mobila si obiecte exotice (9)

3 raspunsuri pentru Decor exotic într-un apartament de bloc

  1. iluminisme spune:

    Chiar e o alegere potrivita, e greu sa depozitezi toata comoara in casa, rareori vezi asa cazuri fericite 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *