adelaparvu.com despre amenajare apartament trei camere,design interior Cristina Bordoiu, Foto Sorin Popa (17)

In apartamente, Design Interior, Designeri si Arhitecti, Oameni talentati, Romania Mea

Gata în numai două luni de zile! Amenajare la bloc de Cristina Bordoiu pentru o familie cu doi copii din Arad

Este foarte important ceea ce-ți dorești și mai ales e important să realizezi când ai nevoie de un designer de interior. Dana și Cosmin din Arad părinții unui băiețel și în așteptarea unei fetițe și-a vândut apartamentul în care locuiau pentru a se muta într-unul mai spațios. Și nu mai aveau prea mult timp la dispoziție până să elibereze vechea locuință, iar de mutat în casă nouă și să se apuce apoi de șantier nici nu putea fi vorba. Așa că au apelat la Cristina Bordoiu ca să le amenajeze locuința într-un timp cât mai scurt posibil, cât mai plăcut și cald, dar conform unui buget rezonabil. În plus, aveau canapeaua și fotoliul pentru living, de asemenea aveau deja cumpărat și parchetul.

adelaparvu.com despre amenajare apartament trei camere,design interior Cristina Bordoiu, Foto Sorin Popa (11)

Apartamentul de trei camere este unul generos, de circa 90 de metri pătrați și se află într-un bloc nou din Arad. Designerul de interior Cristina Bordoiu a observat câteva lucruri la locuință: că avea niște stâlpi destul de agresivi vizual (la colțurile încăperilor), că prizele pentru tv trebuiau repoziționate, iar spațiile deși mari n-ar fi primit prea bine mobilă de depozitare, adică dulapurile n-ar fi încăput cum trebuie, fie că era vorba de poziția ușilor și ferestrelor, fie pur și simplu de forma camerelor lungi și înguste. Ce-a făcut Cristina? A trecut la treabă și a făcut o primă propunere, apoi a doua care a rămas și definitvă. În cea de-a doua designerul a inclus dorința proprietarilor care se hotărâseră să transforme a două baie în dressing, mai ales că se afla aproape și de intrarea în casă și de dormitorul matrimonial. Cristina a aplicat și câteva idei aici care-ți pot prinde bine și ție. Spre exemplu, stâlpii agresivi vizuali i-a îmbrăcat cu tapet. Astfel au devenit elemente decorative în ansamblul casei. Tapetul l-a folosit și în zona de cuier pentru a câștiga spațiu, dar și pentru a asigura protecția hainelor (să nu se ia zugrăveala pe ele).

adelaparvu.com despre amenajare apartament trei camere,design interior Cristina Bordoiu, Foto Sorin Popa (10)

Mi-au plăcut soluțiile practice concepute de Cristina și faptul că a știut cum să combine lucrurile fără să cheltuiască mult. Fiind vorba despre un apartament de bloc, unde niciodată nu știi dacă pereții sunt drepți sau dacă-ți încape mobila cum trebuie, Cristina Bordoiu a proiectat mobila, care a fost executată apoi la Mobila Milin. Uite, spre exemplu în living a ținut cont de dorința Danei ca să aibă loc de expunere pentru obiecte decorative și rame foto, așa că a creat un ansamblu de piese modulare care nu încarcă spațiul, dar oferă loc de expunere. Apoi mi-a plăcut că nu atârnă cabluri de la tv, deoarece a repoziționat priza și a fost relativ ușor grație peretelui din gips-carton. A integrat frumos canapeaua și fotoliul pe care cei doi proprietari le-au adus cu ei din vechea locuință și a ales decorațiuni asortate perdele și draperii realizate pe comandă la firma Cerbul Albastru din Arad și covorul de la IKEA.

adelaparvu.com despre amenajare apartament trei camere,design interior Cristina Bordoiu, Foto Sorin Popa (13)

La bucătărie a explotat lungimea săațiului pentru a poziționa toată mobila și dotările pe o singură latură. A înglobat frumos și combina frigorifică și a creat și un loc generos de luat masa. Mobila este făcută pe comandă la Mobila Milin, iar în dreptul frontului de lucru proprietara nu și-a dorit faianță, așă că designerul i-a propus sticlă colorată. Este o soluție estetică și practică, se curăță ușor și dă impresia unui spațiu mai generos. Pentru că bucătăria e lungă și îngustă, Cristina a avut grijă să fragmenteze vizual spațiul, așa că în dreptul mesei a pus un tapet de la Verdeco.ro, iar pe pardoseală două covorașe colorate de la Kika, iar  corpul de iluminat de la Bricostore. Masa e făcută pe comandă la Milin, iar scaunele sunt cumpărate de la JYSK (100 lei bucata, preț bun pentru un model ca acesta!).

adelaparvu.com despre amenajare apartament trei camere,design interior Cristina Bordoiu, Foto Sorin Popa (9)

adelaparvu.com despre amenajare apartament trei camere,design interior Cristina Bordoiu, Foto Sorin Popa (8)

Camera copiilor are două paturi, dar care sunt alăturate. Nu e întâmplător pentru că inevitabil copiul fiind mic dorește să doarmă ori cu tata ori cu mama, așa că deocamdată soluția de a fi alăturate e cea mai bună. Asta până când va veni rândul și celei mici să împartă camera cu frățiorul ei. În rest, Cristina a ales culori plăcute și vesele, iar un perete este zugrăvit într-o nuanță relaxantă de albastru. Mai departe bucăți de tapet colorat îmbracă parțial pereții, iar mobila este făcută tot pe comandă. Desigur că mobila pentru ședere, așa cum poate ai ghicit, este de la IKEA la fel ca și lenjeriile de pat, covorașele și lampadarul. Perdelele și draperii sunt realizate pe comandă la firma Diego, iar corpul de iluminat colorat este de la Bricostore. Dar Cristina le-a poziționat pe toate astfel încât în cameră să existe și loc de joacă și de depozitare (vezi și dulapul frumos încastrat în perete), dar și de odihnă.

adelaparvu.com despre amenajare apartament trei camere,design interior Cristina Bordoiu, Foto Sorin Popa (7)

adelaparvu.com despre amenajare apartament trei camere,design interior Cristina Bordoiu, Foto Sorin Popa (17)

Dormitorul matrimonial este simplu, dar relaxant decorat în nuanțe neutre. Mici acente de culoare sunt în zona tv, respectiv o poliță verde sub forma unui cadru cât să nu apară ecranul tv stingher pe perete (și aici priza a fost mutată fix în spatele smart tv-ului). De asemenea, un tapet cu dungi verticale îmbracă peretele din spatele patului, iar polițe simple, suspendate, în nuanțe de lila sunt de o parte și de alta a patului. Chiar dacă aici sunt două dulapuri, ele apar foarte discret în ansamblul camerei și nu încarcă spațiul pentru că sunt în nuanța peretelui și pentru că sunt înguste. Ele au la interior polițe și rafturi, iar toate hainele care sunt puse pe umerașe se află în dressing (fosta baie – vezi planul mai jos).

adelaparvu.com despre amenajare apartament trei camere,design interior Cristina Bordoiu, Foto Sorin Popa (16)

adelaparvu.com despre amenajare apartament trei camere,design interior Cristina Bordoiu, Foto Sorin Popa (15)

Baia mi-a plăcut foarte mult pentru că are spații de depozitare din plin. Deși pare foarte mare să știi că nu măsoară mai mult de 5,3 metri pătrați, dar este excelent organizată, iar mobila, în cea mai mare parte, suspendată. Așa că e loc și pentru mașina de spălat și pentru toate produsele de curățenie a casei și pentru cosmeticele familie în dulapuri. Plăcile ceramice și mozaicul sunt de la Bricostore, unde Cristina spune că a găsit materiale bune la prețuri bune. Mi-a plăcut combinația aici cu brâul acela superior din mozaic, dar și cum a proiectat mobilierul, respectiv cu câteva nișe colorate numai bune pentru a pune la vedere lucrurile folosite mai des. obiectele sanitare, unde lavoarul e din compozit de marmură, au fost achiziționate de la Marmit Concept, iar Cristina a ales să placeze fața căzii de baie cu mozaic pentru a aduce un plus de textură și culoare.

adelaparvu.com despre amenajare apartament trei camere,design interior Cristina Bordoiu, Foto Sorin Popa (2)

adelaparvu.com despre amenajare apartament trei camere,design interior Cristina Bordoiu, Foto Sorin Popa (18)

Toată amenajarea asta este tare plăcută și s-a făcut în două luni de zile – de la proiectare la ultima perdea pusă pe șină. Este mare lucru că s-a reușit într-un timp așa de scurt să iasă totul frumos și bine, pe placul familiei, dar este excepțional faptul că designerul de interior a găsit multe lucruri în magazine cum sunt Bricostore, Obi, Ikea, Kika, JYSK. De ce spun asta? Pentru că mulți oameni merg în astfel de magazine și se întorc dezamăgiți că n-au găsit ce căutau. Dar în magazinele mari trebuie să știi ce cauți, aici e tot secretul, iar Cristina Bordoiu știe, că doar asta-i meseria ei. Dar față de mulți alți designeri nu se sfiiește să meargă și să caute și în astfel de magazine, nu doar în showroomuri. Iar asta e lăudabil pentru că are grijă să se încadreze în buget. Își folosește imaginația pentru a crea cele mai bune combinații cu resurse care sunt la îndemâna tuturor. Și știe ce caută pentru că înainte proiectează, iar când ai un proiect îți este mult mai ușor să reperezi materialele, mobila și decorațiunile conform proiectului, chiar dacă te afli în magazine mari unde ești copleșit de multitudinea de produse. Mie mi-a plăcut amenajarea, uite intră pe pagina de Facebook a Cristinei Bordoiu ca să-i vezi munca și dacă vrei să intri în legătura cu ea. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare apartament trei camere,design interior Cristina Bordoiu, Foto Sorin Popa (1)

adelaparvu.com despre amenajare apartament trei camere,design interior Cristina Bordoiu, Foto Sorin Popa (14)

adelaparvu.com despre amenajare apartament trei camere,design interior Cristina Bordoiu, Foto Sorin Popa (12)

adelaparvu.com despre amenajare apartament trei camere,design interior Cristina Bordoiu, Foto Sorin Popa (5)

adelaparvu.com despre amenajare apartament trei camere,design interior Cristina Bordoiu, Foto Sorin Popa (4)

adelaparvu.com despre amenajare apartament trei camere,design interior Cristina Bordoiu, Foto Sorin Popa (3)

adelaparvu.com despre amenajare apartament trei camere,design interior Cristina Bordoiu, Foto Sorin Popa (6)

Plan final amenajare apartament

Plan final amenajare apartament

Prima propunere de amenajare pentru apartament

Prima propunere de amenajare pentru apartament

Sursa foto: Sorin Popa (www.sorin-popa.com)

9 raspunsuri pentru Gata în numai două luni de zile! Amenajare la bloc de Cristina Bordoiu pentru o familie cu doi copii din Arad

 1. Bogdan spune:

  Da, ne place :)!!!

 2. Dana spune:

  Foarte frumos amenajat apartamentul, desi mobina este super simpla, ceea ce denota indemanarea designerului de a armoniza culorile si formele.

 3. Dan spune:

  Este extraordinar de frumos organizat. Culorile sunt armonioase iar spatiul utilizat astfel incat sa iti dea senzatia de spatiu aerisit.

 4. […] prin care au trecut. Dar au realizat că pentru ca aceste suveniruri din alte țări să arate bine la bloc erau necesare câteva modificări. Ai nevoie de spațiu pentru lucruri bogat ornamentate, nu de […]

 5. […] care nu e pentru toată lumea. Acum înțeleg și eu cum vine asta și sincer eu nu mi-aș pune la bloc o ușă de intrare din lemn masiv, dar dacă aș avea o casă sigur aș consulta și varianta asta. […]

 6. Ramona spune:

  Da e frumos.Dar am si eu intrebarii , este acest hol practic avand in vedere ca sunt si copii unde depoziteaza incaltamintele si hainele(geci , umbrele, fulare , caciuli..)

 7. Gabriela Andronescu spune:

  Imi puteti spune, va rog, cat a costat amenajarea acestui apartament?
  Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *