adelaparvu.com despre case container, container house, case din containere, case modulare (23)

In Case, Constructii, Shopping

Ți-ai face o casă modulară din containere?

Ei bine, exact despre acest subiect am discutat ca invitat în emisiunea Metropolis cu Constantin Opriș de la Money Channel, da, cel referitor la casele container. L-am avut alături de mine pe designerul Constantin Alupoaei, de la Izzi Design, care a dezvoltat un astfel de concept, deși el accentuează că ideea nu este nouă, ci doar că a făcut o adaptare a ei pentru piața de la noi. Designerul Alupoaei a realizat și o machetă de locuință modernă, care are la bază containere maritime. Demersul lui se dorește unul ecologist, adică refolosirea containerelor maritime după ce acestea au ieșit din uz. Printr-o izolare suplimentară, montarea de instalații, de ferestre și evident aplicarea de finisaje noi, o astfel de casă ar putea fi o soluție măcar pentru vacanță. Și înainte să-ți spun mai multe, am ales să-ți prezint case din containere realizate în străinătate. Casa albastră, una de oaspeți, este proiectul arhitecțiilor americani de la Poteet Architects. Arată excelent din toate punctele de vedere și îți poate da idei. Dar o să-ți trezească interesul și casa de locuit concepută de arhitecții de la 4 D+A din 12 containere și al cărei cost s-a ridicat la circa 145.000 de euro (vezi mai jos).

adelaparvu.com despre case container, container house, case din containere, case modulare (12)

adelaparvu.com despre case container, container house, case din containere, case modulare (9)

Dar de ce containere maritime? Pentru că sunt foarte solide, au o structură foarte rezistentă și stabilă, numai dacă te gândești că ele sunt proiectate să susțină greutatea altor 10-11 containere pline cu marfă peste ele, că doar așa se face transportul pe nave. Apoi, când sunt scoase din circuit e păcat ca această structură și materialele din care sunt fabricate să nu fie folosite mai departe. Dincolo de materiale însă e vorba de faptul că fiind din categoria locuințelor fără fundație nu plătești pentru ele taxe, impozite. Da, ai nevoie de teren, dar după cum sugerează și Constantin Alupoaei terenul poate fi închiriat în caz că nu ai unul. Designerul a aplicat pentru finanțare europeană pentru proiectele sale și speră ca în vara acestui an să-i poți călca pragul primei casei modulare din containere maritime. Prețul unei case simple, dintr-un singur modul, cu terasă și pergolă s-ar ridica la 7500 de euro + TVA, la interior având 15 metri pătrați.

Proiectul lui Constantin Alupoaei de casa din container dintr-un singur modul pret 7500 euro + TVA

Proiectul lui Constantin Alupoaei de casa din container dintr-un singur modul pret 7500 euro + TVA

Macheta locuinta creata de designerul Constantin Alupoaei

Macheta locuinta creata de designerul Constantin Alupoaei

Macheta locuinta creata de designerul Constantin Alupoaei

Macheta locuinta creata de designerul Constantin Alupoaei

Dar există firme la noi care au construit deja așa ceva. Este vorva despre Premier House care are o casă showroom în București, pe bulevardul Timișoara nr.183. Casa beneficiază de finisaje de calitate, dar mai mult are două etaje. Suprafața locuibilă este de 120 de mp la interior și ai și 15 mp de terasă. În plus, prețul este atractiv – 45.000 de euro cu TVA inclus, iar termenul de livrare este de 30 de zile. Din altă categorie de containere, nu maritime, ci modulare cu structură metalică îți oferă firma Euro Modul din Brașov. I-am întâlnit pe reprezentanții săi la Construct Expo unde au expus un model de casă cu două niveluri, parter și etaj. Casa are la interior o suprafața utilă de 24 de metri pătrați și are două terase cu dimensiunile de 1,78 x 2,44 metri, deci încă circa 9 metri pătrați. Prețul casei este de 14800 de euro + TVA.

Casa din containere Premier House 120 mp la interior, pret 45.000 de euro cu TVA inclus

Casa din containere Premier House 120 mp la interior, pret 45.000 de euro cu TVA inclus

Interior casa din containere Premier House

Interior casa din containere Premier House

Interior casa din containere Premier House

Interior casa din containere Premier House

Acum, întrebarea care se pune este de ce ai alege o astfel de casă? Eu sunt de părere că nu există casa ideală, dar acest tip de casă e o alternativă convenabilă ca și preț și din punct de vedere al taxelor la modelele tradiționale. Atât timp cât nu torni fundație nici nu plătești impozit. Casele astea pot fi foarte bine folosite ca și case de vacanță, dar din mai multe module poți face un parc de camping, un sat de vacanță, poți să le folosești ca spațiu de showroom, de magazin, de birouri chiar. Dar îți închipui cum ar fi să pui casa ta container pe o platformă plutitoare, pe apă? Sau să o muți unde poți sau vrei? Ei bine, genul ăsta de flexibilitatea s-ar putea să-i încânte pe cei cu firi mai aventuriere.

Casa din containere, dar nu maritime, de la Euro Modul, 24 mp la interior, pret 14.800 euro +TVA

Casa din containere, dar nu maritime, de la Euro Modul, 24 mp la interior, pret 14.800 euro +TVA

Casa din module prefabricate de la Euro Modul

Casa din module prefabricate de la Euro Modul

Interior casa Euro Modul

Interior casa Euro Modul

Posibilităție sunt nenumărate, dar merită să iei în considerare genul acesta de locuințe mai ales dacă ai banii numărați. De ce? Pentru că scapi și de faza cu șantierul. O astfel de casă îți este livrată cu toate cele montate, gata să te muți în ea, deci nu-ți mai bați capul decât eventual cu mobilarea. Cei care fac așa ceva spun că sunt sigure și din punct de vedere al rezistenței la cutremur (mai ales containerele maritime), iar adaptarea lor ca și locuință îți asigur un climat interior fără probleme, grație stratului de izolație cu care sunt echipate și da, ventilarea se face și prin prezența ferestrelor, ca la orice casă. Știi ce? Dacă ai ocazia, mergi să le vezi pentru că nasul tău e cel mai bun în a identifica ce e potrivit pentru tine. Ți-ai face o astfel de casă, mai ales după ce ai văzut și proiectele străinilor? Chiar sunt curioasă ce părere ai. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

Casă de oaspeți, adică pentru cei care-ți vin în vizită, concepută de architeții de la Poteet Architects.

adelaparvu.com despre case container, container house, case din containere, case modulare (8)

adelaparvu.com despre case container, container house, case din containere, case modulare (10)

adelaparvu.com despre case container, container house, case din containere, case modulare (6)

adelaparvu.com despre case container, container house, case din containere, case modulare (7)

adelaparvu.com despre case container, container house, case din containere, case modulare (11)

Casa socială unde locuiesc 12 copii și mamele lor, un proiect semnat de arhitecții de la arhitecții de la 4 D+A și al cărei cost s-a ridicat la circa 145.000 de euro.

adelaparvu.com despre case container, container house, case din containere, case modulare (46)

adelaparvu.com despre case container, container house, case din containere, case modulare (47)

Casa din containere concepută de artistul și arhitectul Adam Kalkin.

adelaparvu.com despre case container, container house, case din containere, case modulare (5)

94 Responses to Ți-ai face o casă modulară din containere?

 1. chiar v-as ruga sa postati mai multe poze si informatii despre cum putem sa ne facem o casa din aceste containere; eu chiar sunt interesata

  • Adela Parvu spune:

   Si eu te rog frumos sa-mi spui Adela 🙂 O sa mai postez pentru ca am dat peste niste proiecte geniale!

  • containere spune:

   Trebuie sa va decideti ce containere doriti sa folositi : containere maritime ( solide si care ofera o structura puternica ) sau containere locuibile care ofera izolatie si instalatie electrica / sanitara din productie . Primul pas este stabilirea unei suprafete totale si daca se poate o schita aproximativa.

  • Mihai spune:

   Pentru proiecte moderne din structura metalica modulara, va recomand ” 3D smART set „.

 2. galeriedearta.blogspot.com spune:

  Mi-as face o casa modulara insa si acest tip de casa e scump,costa 7500 E un container insa e prea mic si nu cred ca e costul final sigur mai intervin si altele de platit.Oricum arata bine,am mai vzt si la noi,insa vara ce faci,mori de cald in el.Bine dk as avea 10 000 E poate m-as gandi la varianta asta cu toate minusurile,pt ca am deja terenul.

  • Adela Parvu spune:

   Gabriela, asta ar fi costul final cu tot cu finisaje, iar în privința izolației, asta funcționează și pe timp de vară, adică nu mori de cald. Plus că dacă mai ai pe acopeiș și plante, calr că situația se îmbunătățește. Ceea ce vezi la 7500 de euro este ceva de vacanță sau o cameră de oaspeți, n-ai cum să locuiești permante în ea 🙂

  • containere spune:

   Pretul de 7500 euro pentru un container este mult supralicitat. Pentru o casa din containere locuibile modulare puteti calcula un pret de 240 euro / m2 plus tva, la cheie , fara fundatie si acoperis.
   Pretul nu include transport.

   Pentru o casa de 70 m2 avem un cost total de 16800 euro plus tva.

   Daca se executa ulterior un acoperis problema temperaturii crescute la interior pe timpul verii nu mai este o problema.

  • Buna poti sa gasesti containere de 12 metri la 2800 euro tu poti sa te joci in ce fel cu aceste cuburi ,daca te uiti pe youtube si cauti case din containere ai sa vezii mii de exemple,casa poti sa o izolezi ,cei care au case pt locuit mor de cald?ideea e ca trebuie sa ne schimbam putin parerile si sa fim mai indrazneti si mai inventivi .Cu respect va salut

 3. M. spune:

  In momentul de fata lucrez la un proiect cu case facute din containere pentru 8 familii, fiecare familie avand cate 5 containere/casa si o zona de ateliere si depozitare. Proiectul va atinge stadiul final undeva la sfarsitul lunii mai(pe hartie). In legatura cu izolatia termica, nu moare nimeni de cald sau de frig in el daca izolatia de 10 cm din vata extra dura se face la interior, iar peretii sunt captusiti cu rigips. Daca containerele sunt conectate intre ele la un sistem de circulatie al aerului prin pereti acestia nu or sa transpire, deci nu or sa apara alte probleme.
  https://www.bnab.ro/2012/proiecte/1/345/ exemplu de casa locuita in permanenta.

 4. Danbxx spune:

  Tot secretul presupun ca ar consta in confort. Electricitate, apa curenta baie, apa calda/rece shi mai ales aer conditionat. Daca le ai la indemana de ce nu?

 5. Alex L spune:

  Si mie mi-ar placea o casa din containere/modulara, dar din pacate preul este foarte ridicat, in loc sa fie mai ieftin, este scump. Desi sunt sigur ca daca ai gasi sa cumperi direct containerele de la „furnizor”, in special cele la mana a doua, maritime, ar fi mult mai ieftin…

  • Adela Parvu spune:

   Alex, atunci cand cumperi un container vechi el nu are nimic, e doar un container. Instalatiile, izolatia, finisajele, tamplaria, transportul sunt doar cateva din chestiunile care costa! E vorba despre o casa totusi. Sunt masini si rulote care costa mai mult de atat. Pe bune! Conteaza si cu ce faci comparatia, dar nu uita ca e vorba despre case. Daca ai vrea sa-ti faci singur asa ceva tot acolo ai ajunge, daca nu mai scump.

  • Logic ca iesi mai ieftin ,un container second hand de 12 metri costa aprox 3000 eur,apoi in interior se fac instalatiile si se izoleaza peretii in exterior poti sa facii chestii super mishto ,am inteles ca se ajunge la preturi de 4 ori mai ieftin decat un apartament de exemplu .sunt geniale aceste case

   • Mihai spune:

    Pentru proiecte moderne din structura metalica modulara, va recomand sa cautati ” 3D smART set „.

    • panoris spune:

     pana la urma nu e chiar atat de usor, in momentul cand un container este pus peste celalalt invers el nu poate prelua sarcina deoarece containerul se sprijina pe colturi. el trebuie ridigizat cu stalpi noi pt a prelua greutatea. orice decupaj slabeste structura containerului. pare usor dar nu e chiar asa . oricum sunt foarte interesat daca in Romania se pot realiza case din container la nivelul celor de afara unde intradevar nu poti sa iti dai semama ca e facut din tabla . o cutie ? stie cineva o firma ce intradevar se ocupa cu asa ceva serios ?

     • Calin Andrei Bogdan spune:

      salut Ma numesc calin bogdan si tocmai construiesc in bucuresti o casa din containere maritime 10 buc tip 20 inch sunt la inceput am cumparat deja 9 containere. nu ma lamuresc asupra izolatiei anticondens daca ma poate cineva ajuta cu sfaturi si ceva proiecte realizate deja as ramanae indatorat profund.

     • Adela Parvu spune:

      Calin, cel mai bine ia legatura cu designerul Constantin Alupoaei 0723.031.196 pentru că s-a specializat în astfel de construcții. Uite aici și site-ul lui http://izzidesignbox.com/

 6. […] cum ar fi baia sau bucătăria). Văd iurtele ca alternative la o casă pe roți sau la o casă container. Pentru un sat de vacanță mi se pare o idee bună (cum este și cel de la Câmpul Cetății) sau […]

 7. […] Parvu, blogger  imobiliar  a scris un articol despre casele modulare in care a mentionat si Premium […]

 8. ana spune:

  si eu mi-as face o astfel de casa, e o i dee noua, abia am aflat de ea, ma intereseaza pt locuinta permanenta. imi place locuinta macheta rosie facuta de designer-ul roman, ce suprafata are si cam cat ar costa realizarea ei? cam la 60-70 mp cam atat mi-ar trebui 🙂

 9. Mrs. Mona spune:

  Genialllll si probabil ca intr-o cusca Faraday nici nu te loveste traznetul. Sau poate ma insel si cu numele savantului si cu fenomenul fizic ★♡♥

 10. containere spune:

  Casele din containere incep sa apara in romania timid, dar cererile exista si avem chiar si cateva proiecte realizate.

  • Florin spune:

   Cam scumpa manopera, parerea mea, inteleg ca fiecare trebuie sa castige intr-o afacere,…totusi nu exageram in halul asta cu preturile. Am facut un studiu de piata/costuri de executare si ma costa maxim jumatate din preturile astea de „maximus” no offence

 11. marian spune:

  Interesant. Ce dimensiuni are un container

 12. marian spune:

  Ziceati ca nu trebuie fundatie. Daca o astfel de casa nu are fundatie mai e considerata ca imobil si daca nu e imobil mai poti sa introduci curent apa gaz?

 13. […] la English Cottage este amenajat în două containere, nu unul. Știi că ți-am mai scris despre case din containere, dar nu mă gândeam că poți face magazin, deși designerul Constantin Alupoaei era convins că […]

 14. Laura spune:

  Daca noi avem un teren agricol, fara posibiliate de construire pe el, fiind extravilan, am avea oare posibilitatea de a ne face pe o perioada limitata o astfel de casa? ..sau iti trebuie autorizatie de construire si pt asa ceva? Sunt deja cateva zile de cand cochetez cu ideea unei astfel de case.

 15. Contiu Bogdan spune:

  Puteti gasi mai multe proiecte pe facebookul nostru si alte idei daca sunteti interesati! http://www.facebook.com/3dsmartset

 16. Containere spune:

  Containere pentru case, sistem modular containere locuibile pe http://www.estpoint.ro

 17. Nicolae spune:

  Mi se pare super idea. Nu am inteles treaba cu autorizatiile si impozitele pentru transformarea unui container maritim in casa. Am un teren pe care ma gandesc sa fac o asemenea constructie.
  Pentru termoizolare am vazut ca exista pe piata vopsea termoizolanta care iti salveaza grosimi din spatiu considerabil si e usor de aplicat. Se numeste Korund, mai multe informatii se gasesc pe siteul importatorului nanoprotech.ro

  • Containere spune:

   Pentru constructia unei case din containere, referitor la autorizatii aveti urmatoarele situatii :
   – primaria din localitate este singura care stabileste ce autorizatie aveti nevoie.
   – din punctul meu de vedere este nevoie de autorizatie de constructie si implicit un proiect, pentru a nu depinde de interpretarea primariei , personalul primariei se poate schimba in timp si opinia respectivilor poate fi alta de la un an la altul.
   Vedeti si estpoint.ro/containere/casa-din-containere/

 18. Andrei spune:

  Am gasit aici ceva asemanator 🙂

  https://ro-ro.facebook.com/3dsmartset

 19. mariapalliu spune:

  Parere mea e ca imi doresc foarte mult. Mi-au placut toate modelele. Felicitari ! Aveti deja priza la public..Maria Palliu -Bucuresti..

 20. Buna ziua, puteti sa-mi comunicati un pret pentru un spatiu creat din containere (showroom) 2 fete de sticla ,iar 2 pereti plini, Exteriorul cu un design placut?

 21. alina spune:

  Ideea mi se pare interesanta.

  Imi place inovatia in domeniul constructiilor, MAI ALES cand aceasta ne ajuta sa scapam de faza de santier, paza santierului de furaciuni, supravegherea angajatilor (mai mult sau mai putin capabili), stress-ul acela mare.

  Se stie cat stress implica o casa „clasica” facuta de la zero, foarte mult timp dedicat, atentie maxima sa nu se strecoare greseli. Da, eu sunt receptiva la astfel de inovatii. Vreau numai sa am cat de cat o flexibilitate la alegerea planului si dimensiunilor camerelor. (Nu as vrea camere mari, dar as avea in minte anumite dimensiuni.)

  O intrebare as avea:

  -Cata flexibilitate avem la alegerea compartimentarii interioare si la alegerea dimensiunilor camerelor? Trebuie sa ne incadram in anumite dimensiuni standard sau avem flexibilitate?

 22. […] mai scris despre case din containere și am văzut mai multe proiecte interesante, dar să-ți spun sincer că m-am gândit că ele ar […]

 23. […] mai scris despre case din containere și am văzut mai multe proiecte interesante, dar să-ți spun sincer că m-am gândit că ele ar […]

 24. Gabriel Pop spune:

  Salutare
  doresc sa imi fac o casa din containere maritime,posibil 4 containere 12m +1 container 6m.
  Daca exista un designer cu o viziune cool. si doreste sa faca parte din proiectul meu si impreuna sa realizez o casa putem face un parteneriat.
  astept un raspuns.

  • Raluca Stan spune:

   Buna seara,

   Suntem arhitecti si in momentul de fata avem in lucru un spatiu complex realizat din containere. Daca cererea de colaborare mai este valabila contactati-ne la nr. de tel. 0722779263.

 25. Dan spune:

  De ce toti vreti case din containere maritime? Se gasesc structuri de containere de locuit la preturi foarte bune, cateva sute de euro. Un container maritim ca sa-l faci locuibil este destul de costisitor pe cand containerele de locuit/birouri,etc est foarte simplu. Poti alege doar „carcasa” iar peretîi ii poti face din ce vrei, osb izolat exterior/interior,sau panouri tip sandwich ,etc…etc

 26. […] http://www.ziare.com/casa/casa-vacan…e-foto-1287694 http://adelaparvu.com/2014/04/15/ti-…in-containere/ Incet, incet apar si in RO case pe structura metalica ,construite din Isopan ,lumea incepe sa […]

 27. Stefan R spune:

  Prea scump iese pretul pt. o casa de vacanta cu suprafete asa de mici facuta din containere.

  Obligatoriu de realizat un sistem de ventilatie special dimensionat la „casa” respectiva (se respira greu vara in container..iar iarna ingheti…..cine a lucrat in ele iarna si vara stie ce vorbesc…rezulta consumuri maricele la curent datorita utilitatilor de incalzire, racire….asta daca esti pe mono…daca esti pe trifazic sau ai panouri fotovoltaice e altceva).

  Legea 50/1991 pe baza caruia se autorizeaza constructiile nu reglementeaza nicaieri ca se post realiza constructii ce nu implica fundatii fara autorizare….(si nici containere sau tonete….articolele care fac referire la containere sau tonete se refera pt. spatii publice , pieti si trebuie acolo autorizare-adeverinte)……doar constructiile cu caracter TEMPORAR se pot realiza fara autorizatie de construire…..deci containerele nu trebuie sa fie ancorate in blochetii de calare…si eventual sa ai posibilitatea mutarii containerului in alt spatiu al curtii in cazul in care trebuie sa demonstrezi la autoritati caracterul temporar al constructiei.

  Sunt curios cum se poate asigura bransamentul electric la casele container….bransamentul electric se poate acorda doar la constructii autorizate (care au Autorizatii de Construire).

  Containerele pot fi o solutie temporara pentru anumite terenuri cum ar fi extravilan (si implica costuri mari ca PUZ si AC etc.)…… iar in extravilan fara Puz se pot autoriza decat Anexa Agricola , Gospodarire Agricola dar pe baza de autorizatie de construire ….o anexa gospodareasca/agricola se verifica la receptie si anume nu poate avea living….camera de masa etc…. etaje balcoane…ci doar depozite-camare-bucatarie de vara-dormitor (nu matrimonial)…etc.

 28. Daniel spune:

  Aceste containere logic se izoleaza bine in interior si poti si in exterior .Nu vei locui intr un container cum sunt cele de pe santiere.Fiecare trebuie sa aibe o viziune sa aibe putina imaginatie se pot face casute super f dragute .Nu trebuie sa arate in exterior a container fiecare isi poate folosi imaginatia.De ce mereu noi Romanii trebuie sa fim mai ,,Inteligenti,,ca altii?Sunt case de super lux din containere sunt blocuri intregi construite in alte tari din containere .Dar normal cumdoamne fereste noi sa locuim in asa ceva?Cati ani mai avem nevoie pt a ne mai schimba putin mentalitatile? (Va dau un exemplu de o super casa pe youtube daca scrieti Grand Designs container house puteti vede ceva interesant)

 29. Reteghi Victor spune:

  Si eu ma gandeam de ceva vreme la acest model de casa, este foarte interesant si te scuteste de multa birocratie daca lucrezi cu firma autorizata. Multi vor sa faca in stil romanesc, sa iasa mai ieftin, in regie proprie. Am sunat la cateva firme din Constanta pentru a afla preturi pentru containere- cea mai mare dimensiune- si second e in jur de 1800-2000 euro in stare mai buna + vopsit daca vrei + transport si credeti-ma ca asta costa mult. Trebuie trailer special ca sa transporti asa ceva, conteaza unde vrei sa il duci, nu are camionul acces, probleme etc. Am gasit la Cluj de unde sunt eu 3 containere dimensiune medie albastre in stare f buna pregatite pt o cabana la munte dar omul e nevoit sa le vanda pt ca nu are cum sa le duca in zona unde are teren, le vindea cu 2700 euro toate 3. Eu sincer de cand am in planuri sa fac o casa de genul acesta mi-am cam schimbat parerile, as opta pentru o firma care vine, iti asambleaza casa, asigura transport, macarale etc. Faci pe cont propriu, da, sa zicem ca scapi de tva daca te descurci bine dar mereu apar „surprize” gen costuri nepravazute. Am construit o casa din betoane si caramida, mi-a ajuns cu toata murdaria santierului, stat sa se usuce betonul, furat materiale, oameni care lucreaza cum stiu ei etc. O casa in acest stil(containere) e gata in 30-40 zile si te si muti, e optim asa.

  Va spun sincer ca inca consider ca actele pot reprezenta o problema dar daca se ocupa firma cu care faci contract de acestea, e perfect!!

  • Containere spune:

   Nu gasiti in tara o asemenea firma, cel putin nu una specializata pe case din containere. Va explic si de ce : constructiile din containere sunt foarte rare, doritori si cereri de oferta sunt nenumarate dar inca se merge pe case construite clasic in Romania. Este vorba de mentalitate .
   Varianta ar fi sa cumparati containerele, sunt doua camioane in tara care pot transporta si descarca aceste containere cu lungimea de 12 metri, apoi cautati local o firma care executa confectii metalice sau similar.

 30. Dragos spune:

  Adela Pârvu ma interesează si pe mine o casa ca aceasta. Dă-mi te rog si mie un nume de firma serioasă care se ocupa cu asa ceva si in care sa am încredere

  • Mariana Danalache spune:

   Buna ziua!Sunt din Hunedoara si am cumparat 2containere de locuit de 6metri,din care unul este echipat si cu baie.M-ar interesa sa le transform intr-o casa si as dori sa mai cumpar alte 2 containere.Problema mea ar fii,cu cine sa construiesc aceasta casa si un proiect.

 31. marian niculcea spune:

  eu am o casa de vacanta langa constanta 12km .am dat 1500 lei cu tot cu transport si 5500 lei amenajat la interior ,fundatia cam 400 lei pe piloni

 32. […] multe familii au ales să locuiască în astfel de case. Și eu ți-am prezentat pe blog astfel de locuințe de la cele de vacanță, până la cele de locuit. Așa că designerul n-a mai stat pe gânduri, ci a conceput un model […]

 33. […] dispoziția lui, specialiștii au venit cu propunerea de a compune casa din patru containere, două fiind suprapuse peste primele. Acestea au fost decupate pentru instalarea ferestrelor și a golurilor de […]

 34. Mircea Spoiala spune:

  Buna ziua,

  As dori daca se poate sa iau si eu legatura cu o persoana din Bucuresti sau Brasov care a ridicat deja o astfel de casa pentru locuire permanenta (singuri sau prin intermediul unei firme) si daca se poate si este dispusa persoana in cauza sa accepte o vizita si o discutie libera pentru a intelege mai bine unele aspect.

  Sunt o persoana tanara care doreste in viitorul apropiat sa isi procure/amenajeze propria locuinta iar costurile unei case din BCA/caramida/lemn consider ca sunt mult peste bugetul pe care il voi avea la dispozitie…de aceea vreau sa ma decid daca un astfel de casa ar merita o incercare…in detrimental unui apartament.

  Va multumesc si astept raspunsul dvs pe email.

 35. Containere spune:

  Sper sa pot ajuta eu cu o persoana care a cumparat si in aceasta perioada ridica o casa de vacanta din trei containere maritime de 40Hc, dimensiuni 12.000×2.400×2.900 metri / container.Imediat ce persoana respectiva incepe montajul, voi cere permisiunea sa va transmit numarul de telefon.

  IMG-20160818-WA0014

 36. Moka PC spune:

  Buna tuturor

  Ma intereseaza foarte serios acest soi de constructii. Cine poate sa-mi dea informatii despre amplasarea eventuala a unui magazin configurat din containere pe un teren proprietate personala, dar pentru care din pacate nu pot obtine autorizatie de construire. Este prea ingust si nu permite urbanismul.Cum sunt incadrate aceste constructii?

  Multumesc
  Liviu C.

  • Containere spune:

   Va pot raspunde, cu riscul sa ma repet ….
   Singura autoritate care va poate lamuri asupra unei asemenea constructii in ceea ce priveste actele si autorizatiile necesare este PRIMARIA din raza careia apartine terenul.
   Va spun cu responsabilitate : la nivel de tara abordarea difera de la primarie la primarie, respectiv cum gandeste si incadreaza o constructie din containere functionarul care raspunde de emiterea autorizatiilor.
   Au fost situatii in care s-a emis o autorizatie provizorie ( mult mai simpla fata de o autorizatie „permanenta”) , situatii in care nu s-a solicitat autorizatie deoarece s-a considerat ca fiind o constructie mobila – care poate fi mutata imediat.

 37. martin spune:

  Stie cineva ceva despre https://rofrance-construct.ro/

 38. Mariana Danalache spune:

  Buna ziua!Sunt din Hunedoara si si m-ar interesa cateva informatii.Am cumparat 2containere de locuit,iar unul are si baie.Intentionez sa mai cumpar alre 2containere si sa fac o casa.Maintereseaza un constructor in acest domeniu,care sa imi propuna si un proiect.As dori sa stiu si pretul.Va multumesc!

 39. Paul spune:

  140mp 45000 euro imi cumpar un apartament 2- 3 camere care i avantajul ca nu inteleg? Daca ar fi fost 14000 ca si la cel de 24mp ar fi ceva dar la pretul de 45000 iti cumperi ap nu mai platesti conectare curent apa canal

 40. Ela spune:

  Salutare tuturor! Am citit toate mesajele acestui subiect interesant pentru mine, deoarece doresc sa realizez in primavara o casa de vacanta din containere maritime, pe stalpi metalici, terenul fiind in panta. Trecand timpul, ma gandesc ca unii dintre voi aveti deja raspunsuri la intrebarile pe care le-ati postat aici, precum si mai multa experienta. Ati putea, va rog, impartasi experienta voastra? Puteti sa dati informatii de unde as putea achizitiona containere folosite la pret bun, precum si o firma serioasa care se ocupa cu modificarea lor pentru locuinta? Va multumesc anticipat!

  3

 41. petrica giuglea spune:

  Buna ziua.
  Stie cineva daca sunt meseriasi pentru constructie unei case din containere maritime?
  Multumesc

 42. Mihaela spune:

  Bună ziua, as dori sa fac extindere unei camere printr.un container. Practic o camera de 12 mp sa ii mai adaug încă 9mp din container. Cat de dificil este sa legi containerul de camera deja construita din cărămidă?
  Deasemenea, va rog sa ma ajutați cu un cost estimativ în ceea ce privește izolarea și acoperișul.
  Mulțumesc anticipat pentru răspuns
  Mihaela

 43. Cristiana spune:

  Buna ziua!
  Ce parere aveti despre o casa din panouri sandwich?

  • Adela Parvu spune:

   Cred că pot fi o soluție, ca multe altele, în funcție de buget, timp și necesități. Sunt multe case din panouri de acest tip.

   • Cristiana spune:

    Buna ziua!
    Revin cu rugamintea de a-mi prezenta avantaje si dezavantaje constructie casa din panouri sandwich.
    Multumesc.

    • Adela Parvu spune:

     Bună Cristiana! Modul cum ai formulat rugămintea ta sună ca și cum aș fi obligată să-ți prezint ceva, ceea ce nu este deloc cazul. Pot să-ți spun că nu exist casa ideală, dar dacă vrei cu adevărat să-ți faci o casă de genul acesta, cel mai bine apelezi la o firmă care-ți poate arăta deja una construită și locuită, astfel ca să te poți sfătui direct cu proprietarii.

 44. cirev spune:

  In legatura cu autorizatii:

  Daca sapi o groapa si turnez beton si tu o numesti „fundatie” sau „terasa” sau „trotuar” aia trebuie autorizat cu autorizatie de constructie, cu planuri ect.

  Dar daca sapi o groapa cu un burghiu de 100mm si pui ceva nisip pe acolo iar peste el pui ceva cuburi de beton gata facute, aia nu necesita autorizatie de constuctie, eventual foraj, poate sint niste linii de inalta tensiune ( desigur nu la suprafata unde sapi tu)

  Intrucit nu tu ai facut containerele, cu siguranta nu de la tine ( proprietrar de casa) ti se cere autorizatia de constructie.

  De la tine se cere autorizatie de amplasare, fiindca probabil vrei sa te legi la utilitati: electricitate, apa si canalizare.

  Iar daca nu vrei sa te legi nici de ei, ca dai vreo 15.000 euro la panouri fotovaoltaice + generator ( iarna ) si apa de la fantina + fosa septica poate nici amplasare nu iti trebuie.

  Atita timp cit „acel ceva” sa fie coteti de gaina, de catea se poate ridica manual sau cu macara nu necesita autorizatie de constructie, dar cand e turnat beton, e fixat, deja se cere si se impoziteaza, evident.

  Ceace nu zice despre acest articol este dilatarea termica!
  Containerele maritime sint tratate cu vopsea care rezista la umezeala cu sare, si pote sa fie chiar toxic. Dar sa zicem ca ai un aparat de sablare si o iei jos vopseaua.
  Vara seara o sa sune, nu putin, ci foarte tare, parca ar trage cu pusca, cu tunul.
  In afara de aia, daca tu nu ai izolatie, cand afara la umbra e 30 grade metalul ala expus la soare, o sa fie vreo 70 grade! Sa vezi daca mai este si cu vopsea inchisa!

  Deci, fa un „custom made”, personalizat.
  2.4m latime exterior modulele sa fie transportabil, in caz de… nu iti trebuie ceva camion gabarit depasit, si taxe aberante.

  Lungimea modulelor sa fie de 6m max. Sa nu it trebuie ceva nu stiu ce TIR:
  O platforma auto cu B+E cel mai rau caz o camioneta C1 eventual C1+E sa-ti poata transporta.

  Poti sa faci case din 20 module, cine a zis ca trebuie sa stai in doar 1?
  Nu trebuie sa aiba toti peretii fiecare: Daca asezi una linga celalat ai 2.4mx2 si economisesti 2 pereti de 6m.

  La fel si cu inaltimea. Este posibil sa suprapui 2 containere, si sa tai la unul podeaua si la celalt plafonul instant ai vreo 4.5m inantime.
  Poate mai pui ceva element de sustime si pui un element separator de etaj la 3m, astfel ai „camerele de copii” sus, sau ceva spatiu de depozitare.

  Fiind din metal ar fi bine sa o legi la impamintare in caz de fulger…
  Dar daca legi la impamintare vezi cita linuta de semnal GSM ai tu acolo!
  Iti trebuie antana GSM exterior si un repater interior.

  Vara panourile fotovoltaice iti dau curent electric destul, e chiar usor sa duca si un AC de la ele, nici nu trebuie baterie scumpa.

  Primavara si toamna in general ai vant, la varful muntelui ai vant ( la vale nu intotdeauna) poate e bine sa combini panouriele fotovoltaice, cu cele eoliene, sint solutii hibride.

  Si iarna functioneaza panourile solare ( sub presiune ) care fac apa calda nu numai vara.

  Nu numai de economie, ci si de nostalgie eu a-si pune un semineu de lemne iarna.

  Daca trebuie asa de personalizat ( cum ar trebuii mie ) eu a-si lua elementele de sustinere si aa-si face eu: citeva gauri si suruburi, nici nu trebuie sudat, ca sa ramina demontabil.

  O data am facut un plan de casa minimalist. Sotiei nu i-a placut ca e prea mica.
  Am pus chiar mai mult ce nu incape in bpartamentul nostru de 84mp si a iesit 54mp, fiindca am configurat, amenajat elemntele corect, chiar si un jacuzzi de 2.25m x 2.25m (de 4 parsonae ) am pus-o. Pai daca e mica: asta e mica…

  Am facut ina mai mare, complet inutil, incalzire cu cost mare, greu sa faci curat ect.
  Problema e ca „nu e casa” sintem intr-un container, ca tig…ni , ea vrea sa fie in casa: ok , pai atunci nu te muta in container, stai tu in casa ta 🙂 – si altii se tem de „status”.

  Nu numai containere din metal, si panou sandwich se poate face.
  Se poate face aceasi chestie din lemn, ba chiar cu panouri prefabricate.
  „Casa in rosu” in 2 zile.
  Intr-adevar mai greu de demontat.

  Dar oare de cite ori vrei sa demontezi si sa o muti?
  Terenul o cumperi sau o inchiriezi?
  Dar iti place locatia aia?- fiindca pe terenul nu-l poti muta.

  Daca vrei sa stai intre blocuri poate nu e o ideie stralucita.

  Eu vreau sa stau in afara orasului mare, min 60km de el sa am liniste, pace, aer curat, fara masini cu DFP si EGR eleminat.
  Iar atunci are mai mult rol terenul, fiindca de primavara pina toaman, doar sa dormi vii in casa, in rest stai la curte. Dar cand e zi ploioasa, sau frig foarte mare atuni stai preponderent in casa, din c material e facut.. sa fie durabil, adica sa te serveasca: 10-20 ani poate dupa aia iti schimbi parerea.

  Media anilor care apartamentele schimba proprietarii este pe la 7-8 ani.
  Asa de tare se schimba nivelul de trai si necesitatiile:
  – se mai nasc vreo 2 copii, trebuie o casa mare
  – plec copii – nu mai trebuie asa de mare
  – moare sotul/sotia, ala cu pensia mare, si abia ajunge pensia la medicamente de unde sa fie si pe incalzire? – pai lasa ca ajunge si 10nm, ba si 8 mp. Cand la „tinerete” camera de zi daca e 22mp e foarte mica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *